معرفی سبک لافت در طراحی داخلی
سبک لافت در طراحی داخلی چیست و چرا امروزه در بین افراد جوان بسیار محبوب است ، در این مطلب به معرفی سبک لافت در طراحی داخلی و ویژگی های آن می پردازیم ، لافت در لغت به معنی زمین های باز و تقسیم نشده انبارها ، کارخانه ها و به طور کلی مکان های صنعتی می باشد ، در حقیقت لافت به یک استودیوی بزرگ گفته می شود که دیواری بین اتاق های آن وجود ندارد و در بسیاری مواقع طراحی لافت به صورت عمودی است و در آن اتاق خواب را به وسیله بلندی سقف آن مکان به صورت نیم طبقه طراحی می کنند.
Loft در طراحی داخلی به مکانی هایی اطلاق می شود که ویژگی صنعتی از قبیل دیوارهای آجری ، سقف های بلند ، تیرک های باز ، لوله ها و کف های بتنی دارند ، این سبک طرفداران بسیاری در اروپا و آمریکا دارد و امروزه بسیاری از خانه ها در کشورهای آسیایی به این سبک طراحی می شوند و جالب است بدانید با این که در این سبک اشیای زیادی مورد استفاده قرار نمی گیرند ، یکی از گران ترین سبک ها محسوب می شود.
جداسازی فضاها در سبک لافت
در این سبک از مبلمان برای جدا کردن فضا استفاده می شود و این یکی از بهترین راه ها برای تقسیم فضا می باشد ، خوب است بدانید که تعداد در و دیوار در سبک لافت خیلی کم است و برای جداسازی فضای آشپزخانه و سالن پذیرایی می توانید از یک جزیره بزرگ و صندلی های بار بهره بگیرید ، در این سبک برای جداسازی فضاها از فرش ها یا کفپوش ها استفاده می شود.
برای تعیین کردن مرز بین اتاق ها از فرش ها استفاده می شود ، مثلا راهروی ورودی را می توان با یک فرش مستطیلی و ورودی اتاقی به اتاق دیگر را هم با یک فرش مورب مشخص کرد ، یکی دیگر از روش های جداسازی فضاها با استفاده از رنگ دیوارها است که می توان مرز میان اتاق ها را با آن ها جدا کرد.
مبلمان و گیاهان
مدل مبلمان و چیدمان آن ها در این سبک بسیار مهم است و از یک مبل ال بزرگ می توانید مرز اتاق را مشخص کنید ، علاوه بر مبلمان از گیاهان گلدانی بزرگ هم می توانید برای جداسازی فضاها بهره بگیرید ، البته باید نقطه کانونی مکان را از قبل تعیید کنید.
اتاق نشیمن همواره یکی از مهم ترین نقاط خانه در طراحی داخلی است و در سبک لافت هم همین طور است ، ولی از آن جایی که در فضای لافت هیچ مرزی بین اتاق ها وجود ندارد باید بر اساس فضای موجود چیدمان را صورت دهید ، در سبک لافت معمولا نقطه کانونی یک مبلمان بزرگ و غیر معمول می باشد که می توانید با توجه به آن تعادل در محیط را ایجاد کنید.
استفاده از سبک لافت در طراحی داخلی و دکوراسیون
سبک لافت از زمانی پدید آمد که برای اولین بار از مکان های متروکه مثل کارخانه ها استفاده دوباره شد و از آن ها به عنوان استودیو و خانه های مسکونی بهره گیری شد ، لازم به ذکر است که خانه هایی که به سبک لافت طراحی می شوند عموما ویژگی های سبک صنعتی را دارند.
سبک لافت را تنها در فضاهای بزرگ و باز می توان اجرایی کرد و حداقل متراژی که برای این طراحی لافت در نظر گرفته می شود 100 متر مربع می باشد ، در این خانه ها باید پنجره های بزرگ و بلند وجود داشته باشد و سقف های بلند و دیوار های کم از مهم ترین ویژگی های خانه های لافت هستند ، در سبک لافت تنها جاهایی که دیوار دارند سرویس بهداشتی و اتاق خواب می باشند و این نقطه هم به دلیل خصوصی بودنشان است و جالب است بدانید که در بیشتر خانه های لافت سرویس بهداشتی به اتاق خواب مستقیما راه دارد.
در سبک لافت دیوارهای آجری قدیمی ، راه پله های فلزی و سیستم های تهویه ای که در معرض دید هستند ، سیستم های روشنایی پیشرفته ، جزئیات مسی و مبلمان مدرن مورد استفاده قرار می گیرند و سبکی خاص از دکوراسیون و طراحی داخلی را به وجود می آورند.
ویژگی های سبک لافت در طراحی داخلی
پله های سبک لافت در طراحی داخلی
در خانه های لافت سقف های بلند و بزرگی آن مکان به طور معمول یک نیم طبقه در فضا را به وجود می آورد که باید با پله به یکدیگر وصل شوند ، این نیم طبقه ها معمولا برای اتاق خواب یا اتاق کار و یا موارد دیگر کاربرد دارد ، جنس پله ها در سبک لافت در طراحی داخلی معمولا از چوب یا فلز می باشد.
طراحی آزاد و باز
همان طور که گفته شد در سبک لافت از یک طراحی کاملا باز و آزاد استفاده می شود و یکی از ویژگی های اصلی این سبک حداقل استفاده از دیوارهای داخلی و پارتیشن ها می باشد.
خانه هایی با سقف های بلند
خانه های صنعتی همان لافت دارای سقف های بلند هستند و این ویژگی تمامی خانه هایی است که چنین طراحی دارند.
دیوارهای خشن
برای ساخت دیوارهای خانه های لافت از بتن ، گچ خام و آجر استفاده می شود و این متریال و مصالح از جمله مهم ترین عناصر در این سبک می باشند و به همین دلیل دیوارهای خانه های صنعتی خشن به نظر می رسند.
پنجره های بزرگ
یکی دیگر از ویژگی های خانه های لافت ، پنجره های بزرگ است و در این سبک از انرژی خورشید و نور طبیعی استفاده می شود و پرده ای در خانه های لافت نصب نمی شود.
شومینه یا بخاری
همان طور که در گذشته کارخانه های قدیمی یا استودیوها را با بخاری یا شومینه گرم می کردند ، امروزه هم در طراحی لافت از این ها برای گرم کردن خانه ها استفاده می شود البته شومینه و بخاری این خانه های بزرگ را گرم نخواهد کرد ولی به عنوان یک وسیله دکوراتیو معمولا در این خانه ها وجود دارد.
مبلمان به سبک لافت در طراحی داخلی
مبلمانی که در این سبک به کار گرفته می شود ، دارای طراحی مدرن با جزئیات قدیمی که سبک صنعتی دارند می باشد ، رنگ های خنثی در سبک لافت بسیار کاربرد دارد و اکسسوارها نیز بیشتر از فلزهای براق هستند.
مقایسه سبک لافت با دیگر سبک ها
فضای باز و بزرگ ، دیوارهای آجری و بتنی به همراه کفپوش های طبیعی ، مبلمان مینیمال ، اکسسوار های براق و تکنولوژی مدرن از ویژگی های بارز سبک لافت در طراحی داخلی می باشند ، این سبک یکی از غنی ترین سبک های دکوراسیون داخلی به شمار می رود و جالب است بدانید که دارای ویژگی های مشترک با سبک های دیگر هم هست ، در فضاهای لافت می توان از وسایل کلاسیک استفاده کرد و یا اشیایی به سبک مدرن در خانه جای داد ، برای این کار بیشتر از آثار هنری و تابلوها استفاده می شود ، نقاشی های آوانگارد ، مجسمه ها و آلات موسیقی را می توان در فضاهای مختلف خانه قرار داد و به زیباسازی فضا کمک کرد.
رنگ های خنثی مانند خاکستری و قهوه ای در این سبک بیشترین کاربرد را دارند و در بیشتر مواقع این دو رنگ با هم ترکیب می شوند و این به دلیل آن است که آجر ، بتن ، چوب و فلز بیشتر به چشم بیایند ، همچنین آینه های سبک باروک را هم می توان در این سبک به کار گرفت و در بیشتر خانه های لافت دیده می شوند ، با همه این تفاسیر باید این را به یاد داشته باشید که اصالت خانه های لافت ، سبک صنعتی می باشد.
چگونه خانه خود را به سبک لافت طراحی کنیم ؟
البته بهتر است که سبک لافت را از همان ابتدای ساخت خانه وارد طراحی داخلی کنید ولی اگر خانه شما از قبل ساخته شده و نمی توانید به ساختار آن خیلی دست بزنید در نقاط مهم خانه می توانید با تغییراتی یک اتاق نشیمن یا فضای داخلی که سبک لافت یا صنعتی داشته باشد ایجاد کنید ، برای این کار باید از بتن و آجر کمک بگیرید.
با استفاده از بتن بر روی دیوار یا کف می توانید خانه خود را به سبک لافت تغییر دهید ، برای زیباسازی دیوارها می توانید از آجر در قسمت های خاصی استفاده کنید ، برای داشتن یک آشپزخانه به سبک لافت می توانید کابینت ها را از چوب خام یا فلز تهیه کنید ، کابینت های بدون درب و قفسه های باز هم برای آشپزخانه لافت ایده مناسبی خواهد بود ، درست است که برای ایجاد سبک لافت اساسا باید فضای زیادی در احتیار باشد ولی در بازسازی خانه های معمولی هم می توانید این سبک را اجرایی کنید ولی باید از یک تیم حرفه ای کمک و مشاوره بگیرید و خودتان به تنهایی دست به کار نشوید!
نوشته های مرتبط:
- پروژه نوسازی خانه دیوار آجری در هند (Brick Screen House)
- خانه معماری | نمای ترموود؛ لوناوود
- مقایسه دکوراسیون داخلی با طراحی داخلی
- روش های متراکم سازی بتن و مزایای آن
- دکوراسیون به سبک مدیترانه ای
- با سبک ماوریک در دکوراسیون داخلی آشنا شوید
- با سبک گلم در دکوراسیون داخلی آشنا شوید
- بهترین نرم افزارهای طراحی خانه، مزایا و معایب
- نکات طراحی کلوزت روم در دکوراسیون داخلی
- راهنمای مقایسه کفپوش وینیل در برابر لینولئوم
دیدگاهتان را بنویسید