طراحی فضای سبز با چمن مصنوعی
در بسیاری مواقع طراحی فضای سبز با چمن مصنوعی صورت می گیرد و امروزه کیفیت چمن های مصنوعی بسیار بالاتر رفته و ظاهری شبیه به چمن طبیعی دارند ، علاوه بر زمین های فوتبال و گلف از این چمن های مصنوعی در طراحی فضای سبز خانه هم به کار گرفته می شوند ، توجه داشته باشید که بسیاری از مشکلات ظاهری طراحی خانه خود را می توانید به وسیله چمن مصنوعی برطرف کنید ، با خانه معماری همراه باشید تا با این نوع چمن و انواع و کارایی آن بیشتر آشنا شوید.
تعریفی از چمن مصنوعی
چمن مصنوعی نوعی چمن است که به دست انسان و در کارخانه با مواد صنعتی به وجود می آید و تولید می شود ، این نوع چمن نسبت به چمن طبیعی ماهیت و ظاهر خشن تری دارد ولی در صورت تغییر رنگ به طور کامل شبیه چمن های طبیعی می گردد ، از خوبی های چمن مصنوعی این است که نگهداری کم تری نسبت به چمن طبیعی لازم دارد و همچنین متراکم تر و مقاوم تر هم می باشد و مشکلاتی از جمله رشد نکردن تخم چمن در زمین هایی که حاصلخیز نیستند را هم ندارد و به همین دلیل از این نوع چمن در جاهایی استفاده می شود که چمن طبیعی رشد نمی کند و یا به سختی می توان از آن نگهداری کرد.
مراحل تولید چمن مصنوعی
- مرحله اول ترکیب اجزای اصلی است بدین ترتیب که مواد را به داخل محفظه وارد می کنند و برای افزایش دوام چمن مواد به آن اضافه می کنند و برای این که رنگ چمن سبز شود به آن رنگ اضافه می کنند.
- سپس محتوای محفظه را داخل مخلوط کن می ریزند تا ترکیب به دست آمده منسجم شود.
- مایع غلیظ و منسجم را درون یک اکسترودر می ریزند و ماده به شکل رشته مانند به دور قرقره می پیچد.
- این رشته ها را وارد دستگاه شانه زنی می کنند تا به شکل یک ریسمان آزاد درآید و بعدا این ریسمان ها صاف و تابیده می شوند و نخی که از آن ها حاصل می شود را به دور قرقره می پیچند.
- نخ را به وسیله گرما به فرم تابدار در می آورند.
- در این مرحله باید پرزگذاری شود ، بدین ترتیب که نخ را روی تسمه نقاله قرار می دهند و این تسمه متصل به ماشین دوخت می باشد که کار دوخت نخ به کفی را بر عهده دارد و این کار تکرار می شود تا جایی که کفی با تارهای چمن مصنوعی پر شود.
- در این مرحله یک توزیع کننده وجود دارد که چمن وارد آن می شود و سطح زیرین آن یک لایه لاتکس دارد که به چمن اضافه می شود و به شکل ساندویچ در می آید.
- برای مقاوم کردن لایه لاتکس ، چمن را حرارت می دهند.
- چمن را وارد دستگاه برش و سطح آن را یکدست می کنند و در مرحله نهایی چمن را بسته بندی می کنند.
در چه فضاهایی می توان از چمن مصنوعی استفاده کرد ؟
- فضای سبز خانه
- روف گاردن ها و باغ های طبقات بالاتر که وزن چمن طبیعی را نمی توانند تحمل کنند.
- فضاهایی که امکان رشد چمن طبیعی در آن ها نیست.
- فضاهایی که مخصوص حیوانات خانگی است.
- فضایی که امکان مراقبت از آن ها نیست ولی می خواهید سبز و زیبا و شاد باشند.
چمن مصنوعی چه مزیت هایی دارد ؟
چمن مصنوعی مزایای زیادی دارد از جمله این که دیگر نیازی نیست آن را کوتاه یا تمیز و یا آبیاری کنید ، نیاز به کود دادن و استفاده از محصولات آفت کش نیست ، با استفاده از این نوع چمن در صرفه جویی آب بسیار اثر گذار خواهید بود و خوبی این چمن ها در این است که حفظ ظاهر می کنند و در مدل های متنوه تولید می شوند و گزینه های زیادی برای انتخاب خواهید داشت ، همان طور که گفتیم چمن های مصنوعی که جدیدا تولید می شود بسیار شبیه به چمن طبیعی می باشند و تنها با لمس و یا نزدیک شدن به آن ها می توان مصنوعی بودن آن ها را تسخیص داد.
چمن مصنوعی چه معایبی دارد ؟
یکی از عیب های چمن های مصنوعی مقرون به صرفه نبودن آن ها است و برای نصب آن ها باید از نصاب چمن کمک گرفت و به تنهایی نمی توان این کار را انجام داد ، این چمن ها در قیمت های ارزان وجود دارند ولی باید توجه داشته باشید که ظاهرشان غیر طبیعی است و انتخاب جالبی نخواهند بود پس اگر قصد استفاده از این نوع چمن را دارید بهتر است که انواع مرغوب آن را خریداری کنید ، یکی دیگر عیوب این چمن ها این است که در اثر گرمای زیاد و نور خورشید دمای آن بالا می رود و برای مناطق گرمسیری انتخاب مناسبی نیست ، بهتر است که چمن را در جایی نصب کنید که بیشتر سایه است.
قیمت چمن مصنوعی
همان طور که گفتیم چمن های مصنوعی مرغوب گران هستند ولی مزایای بسیار زیادی که آن ها را برشمردیم دارند ، قیمت هر متر مربع چمن مصنوعی بین 30 تا 130 هزار تومان است ولی باید توجه داشته باشید که علاوه بر خود چمن هزینه های دیگری از جمله هزینه آماده سازی محوطه و نصب چمن نیز در انتظار شما خواهد بود ، برای این که خرید بسیار خوبی داشته باشید ، بهتر است که آن را در محوطه های کوچک نصب کنید چرا که در محوطه های بزرگ اگر آن نتیجه ای که می خواهید را نگیرید خیلی برای شما ناراحت کننده خواهد بود.
چمن مصنوعی چقدر ماندگاری دارد ؟
چمن های مصنوعی که برای خانه به کار می روند و بیشتر جنبه تزئینی دارند به تعمیر و نگهداری با ماشین آلات و کارشناسان احتیاج ندارند تنها باید آن ها را تمیز نگه داشت و اگر می خواهید ماندگاری طولانی داشته باشند باید بهداشت چمن ها و نظافت آن ها را بسیار جدی بگیرید و این در ظاهر و زیبایی چمن نیز بسیار تاثیرگذار است و در این صورت چمن مصنوعی خود را تا آخر عمر خواهید داشت.
نکاتی درباره خریداری چمن مصنوعی
چمن های مصنوعی با کیفیت های مختلف و در تنوع بسیار زیادی تولید می شوند و با توجه به کیفیتی که دارند قیمت آن ها نیز متفاوت خواهد بود و اگر قصد خرید چمن مصنوعی دارید یا نخرید یا یکی از چمن های با کیفیت بازار را خریداری کنید ، برای این که چمن طبیعی جلوه کند باید به دنبال چمنی باشید که در ظاهر آن کمی رنگ قهوه ای به چشم بخورد و قبل از خرید با نصاب چمن نیز یک مشورت داشته باشید و اگر محوطه بزرگی دارید حتما باید نصاب چمن را نصب کند.
مراحل نصب چمن مصنوعی
مرحله اول
قبل از نصب چمن ، محوطه مورد نظر را باید از گیاهان هرزه و چمن های طبیعی پاک کنید و چمن زن می تواند در این راستا به شما کمک کند ، توجه داشته باشید تیلر علف های هرز را نمی گیرد و در زمان نصب چمن مصنوعی شما را با مشکل مواجه خواهد کرد.
مرحله دوم
در محوطه ای که قرار است چمن را نصب کنید یک لایه شن ریز با قطر 5 تا 10 سانتی متر بریزید و با غلتک صاف کنید بدین ترتیب یک زهکش مناسب زیر چمن به وجود می آید ، قبل از نصب باید ارتفاع چمن را در نظر بگیرید و در صورتی که ارتفاع آن خیلی زیاد باشد با مشکل روبرو خواهید شد ، برای جلوگیری از چنین مشکلی محوطه مورد نظر را می توانید قبل از نصب گود برداری کنید ، با این کار ارتفاع چمن بعد از نصب مناسب خواهد بود.
مرحله سوم
یکی از مراحل مهم در نصب چمن مصنوعی استفاده از یک علف هرز کش روی سطح شنی است و نهایتا از پلاستیک هایی باید استفاده کنید که مانع از رشد علف هرز می شوند و بهتر است که بهترین نوع این پلاستیک ها را انتخاب کنید چرا که انواع بی کیفیت آن ها خیلی زود خراب می شوند و دوباره کاری خواهید داشت.
مرحله چهارم
در این مرحله چمن را در محوطه پهن کنید و اگر از چند تکه چمن استفاده می کنید باید به خواب چمن ها توجه داشته باشید که در یک راستا باشد و در صورتی که این نکات را رعایت کنید می توانید بدون نیاز به نصاب چمن مصنوعی خود را نصب کنید ، اگر هم چمن از لبه ها بیرون زد می توانید با استفاده از کاتر یا تیغ موکت بری اضافه های آن را ببرید.
مرحله پنجم
برای چسباندن چمن مصنوعی می توانید از نوارهای چسب دار که مخصوص چسباندن موکت هستند استفاده کنید برای ایجاد نتیجه بهتر نوارهایی با عرض 10 تا 15 سانتی متر را مورد استفاده قرار دهید ، برای اتصال چمن به سطح زیر در فاصله های 10 تا 15 سانتی متری باید از میخ های مخصوص نصب چمن مصنوعی استفاده کنید و سعی کنید که این کار را با دقت زیادی انجام دهید تا نتیجه بهتری بگیرید.
نکاتی درمورد چمن مصنوعی
- چمن های مصنوعی معمولا عرضی معادل 2 تا 4 متر و طولی بین 15 تا 25 متر دارند.
- هزینه نصب چمن مصنوعی بسته به نوع اجرا متفاوت خواهد بود ، اگر برای فضایی مثل روف گاردن بخواهید چمن نصب کنید باید متری 15 هزار تومان بپردازید و یا اگر میان سنگ ها یا موزاییک ها بخواهید چمن را نصب کنید به دلیل ظرافتی که کار دارد باید بیشتر و در حدود متری 30 هزار تومان بپردازید.
- در صورتی که چمن را در جایی نصب کنید که تکان نخورد نیازی به استفاده از چسب نخواهد بود ، لازم به ذکر است مقدار چسب مصرفی در زمان نصب بر روی هزینه نصب اثرگذار است.
- برای این که بتوان آب را از سطح چمن تخلیه کرد باید در هر 10 سانتی متر یک سوراخ برای خروج آب در نظر بگیرید.
- با استفاده از جارو برقی یا دستی بدون مصرف آب می توانید چمن را تمیز کنید.
- دلیل تفاوت قیمت در چمن های مصنوعی متنوع در تراکم ، ارتفاع ، شکل و رنگ چمن ها است.
انواع چمن های مصنوعی موجود در بازار
- چمن پاپیروس 25 میل
- چمن صحرا 25 میل
- چمن وندا 20 میل
نوشته های مرتبط:
- پروژه نوسازی خانه دیوار آجری در هند (Brick Screen House)
- خانه معماری | نمای ترموود؛ لوناوود
- مقایسه دکوراسیون داخلی با طراحی داخلی
- روش های متراکم سازی بتن و مزایای آن
- دکوراسیون به سبک مدیترانه ای
- با سبک ماوریک در دکوراسیون داخلی آشنا شوید
- با سبک گلم در دکوراسیون داخلی آشنا شوید
- بهترین نرم افزارهای طراحی خانه، مزایا و معایب
- نکات طراحی کلوزت روم در دکوراسیون داخلی
- راهنمای مقایسه کفپوش وینیل در برابر لینولئوم
دیدگاهتان را بنویسید