آشنایی با انواع شیشه در طراحی داخلی
انواع شیشه در طراحی داخلی
شیشه یکی از مصالح ساختمانی است که درخشان و در رنگ های متفاوت تولید می شود و از جمله رایج ترین و پرکاربردترین متریال در ساختمان سازی و معماری است ، شیشه ها را می توانید در انواع مختلف در بازار پیدا کنید و با توجه به مکان مورد نظر و همچنین سلیقه مشتری برگزینید ، از گذشته تا به امروز از شیشه استفاده های بسیاری می شده و این ماده قدمت زیادی دارد.
شیشه را می توان متریالی تزئینی و کاربردی نامید که در صنعت ساخت و ساز بسیار از آن استفاده می شود و در بیشتر نماهای ساختمان ها و همچنین دکوراسیون داخلی شیشه به کار برده می شود ، کاربردهای شیشه بیشمارند و در مکان های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد و به طور کلی ۸ نوع شیشه وجود دارد که از آن ها در دکوراسیون ساختمان می توان بهره گرفت ، با خانه معماری همراه باشید تا با انواع شیشه در طراحی داخلی آشنا شوید.
معرفی انواع شیشه در طراحی داخلی ساختمان
شیشه طرح دار
یکی از انواع شیشه از آن در معماری و طراحی داخلی استفاده می شود شیشه هایی است که بر روی سطح آن نقش هایی طراحی شده و به همین دلیل به عنوان شیشه طرح دار شناخته می شوند ، نقش های روی این شیشه ها الگوهای هندسی رنگارنگ و یا بافت های ملایم هستند ، از این نوع شیشه بیشتر در جاهایی که باید حریم خصوصی رعایت شود و همچنین نور کافی نیاز دارند استفاده می کنند ، بافت های روی سطح شیشه از دیده شدن شی پشت آن با وضوح کامل جلوگیری می کنند ، در اتاق های کنفرانس ، رستوران ها ، حمام ها ، پنجره ها شیشه طرح دار به کار می رود.
شیشه رنگی
زمانی که به شیشه فلوت اکسیدهای فلز اضافه شود ، شیشه های رنگی ایجاد می شوند و در رنگ های برنز ، خاکستری ، خاکستری تیره ، سبز ، آبی و سبز آبی و همچنین قرمز ، صورتی و بنفش هم به کار گرفته می شوند ، اکسیدهای مختلف فلز را برای ایجاد رنگ های متنوع با شیشه فلوت ترکیب می کنند که با آن ها ویژگی های اولیه شیشه تغییری نمی کند ولی میزان انتقال نور به مقدار کمی تغییر می کند.
جالب است بدانید شیشه های رنگی با توجه به نوع رنگی که دارند مانع از عبور گرما می شوند و انرژی خورشید را هم جذب می کنند ، برای استفاده از این نوع شیشه در دکوراسیون داخلی باید میزان نور خانه خود را مورد توجه قرار دهید چون در صورتی که شیشه ها رنگ تیره داشته باشند ، نمی گذارند نور عبور کند و باعث تاریک شدن فضای اتاق می شوند.
شیشه رفلکس
شیشه رفلکس یکی دیگر از انواع شیشه در طراحی داخلی است که در حقیقت همان شیشه شفاف است که با پوششی متالیک گرما را انعکاس می دهد و یکی از مصالح دوستدار محیط زیست به شمار می رود و در ساختمان های دوستدار محیط زیست یا ساختمان های سبز از آن استفاده می شود و نقش بسزایی در کاهش مصرف انرژی دارد بدین صورت که با جذب گرمای اشعه های خورشید ، مانع از هدر رفتن انرژی گرمایی ساختمان در ماه های سرد سال می شود.
خوب است بدانید ظاهر این شیشه ها رنگی هم می تواند باشد ، کاهش تابش مستقیم نور خورشید یکی از بهترین مزایای استفاده از شیشه رفلکس است و برای ایجاد محیطی راحت با نوری مناسب در منازل و اداره ها از این نوع شیشه استفاده می گردد ، همچنین افراد بیرون از ساختمان نمی توانند از آن سوی این شیشه ها فضای داخل را ببینند ، از شیشه رفلکس بیشتر در نمای ساختمان استفاده می کنند ولی امروزه برخی از طراحان داخلی و معماران خلاق و حرفه ای این شیشه را در دکوراسیون داخلی هم به کار می برند.
شیشه های استین گلاس
استین گلاس در واقع نوعی شیشه رنگی است که از تکه های کوچک با رنگ های متفاوت تشکیل شده و با قرار گرفتن این تکه های کوچک یک تصویر کلی ایجاد می شود و یکی از بهترین نوع شیشه برای استفاده در طراحی داخلی به شمار می رود ، جالب است بدانید در مکان هایی مانند هتل ها یا رستوران ها از این شیشه ها به عنوان پارتیشن برای به وجود آوردن یک حریم خصوصی و همچنین تفکیک فضا استفاده می کنند.
همچنین استین گلاس را در کنار چوب می توان در طراحی انواع درب ها مورد استفاده قرار داد ، خوب است بدانید این نوع شیشه نگهداری لازم ندارد چون هیچ گونه گرد و غباری را به خود نمی گیرد و جالب است بدانید یکی از ویژگی های این شیشه ها این است که اثر انگشت روی آن ها باقی نمی ماند.
شیشه های ایمنی یا ضد گلوله
شیشه های ایمنی طوری طراحی شده اند که در صورت شکستن و خرد شدن ، تکه های آن جدا و پرت نمی شوند و برای میز قهوه خوری بسیار مناسب است چون اگر فنجان یا اشیای دیگر به میز برخورد کنند ، به راحتی نمی شکند ، از این شیشه در ویترین مغازه ها بسیار استفاده می شود و نام دیگر آن شیشه ضد گلوله می باشد ، از آنجایی که این شیشه ها دارای مقاومت و استحکام بالایی هستند ، برای طراحی راه پله های داخلی ساختمان بسیار مورد استفاده قرار می گیرند.
شیشه شفاف
از جمله رایج ترین انواع شیشه ، نوع شفاف آن است که در طراحی داخلی و دکوراسیون از آن استفاده می شود و کاملا بی رنگ است ، لبه های این نوع شیشه به دلیل وجود اکسیدهای آهن در آن به رنگ آبی یا سبز است ، جالب است بدانید شیشه شفاف در حدود 90 درصد نور خورشید را از خود عبور می دهد و از آن برای تزئین قسمت های مختلف خانه می توان بهره گرفت.
این نوع شیشه کاربرد و مصارف مختلفی دارد ، برای مثال از آن ها برای ساخت دستگیره درب استفاده می شود و یکی از ویژگی های بارز آن انتقال نور می باشد و به همین دلیل در ساخت لامپ و لوستر مورد استفاده قرار می گیرد.
شیشه آکوستیک
کاربرد شیشه های آکوستیک در مکان هایی است که میزان آلودگی صوتی بالایی دارند و برای چنین محیط هایی ساخته شده اند ، از آنجایی که زندگی مدرن و ماشینی امروز سبب آلودگی های صوتی فراوان و به دنبال آن استرس می شود ، این نوع شیشه می تواند مکانی آرام به وجود آورد ، شیشه های آکوستیک ، دوجداره هستند و بین دو جداره گازی وجود دارد که باعث می شود سر و صدا منتقل نشود و در حقیقت نوعی عایق صوتی به شمار می روند.
شیشه های ذخیره کننده انرژی
شاید می دانید که از طریق پنجره ها 25 درصد از انرژی گرمایی به بیرون منتقل می شود و به همین دلیل انتخاب شیشه مناسب برای ساختمان برای جلوگیری از هدررفت انرژی از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد به عبارتی شیشه مناسب از انتفال گرما به بیرون در ماه های سرد سال جلوگیری می کند.
این شیشه ها همچنین در فصل تابستان نیز از ورود گرمای بیرون به داخل منزل جلوگیری می کنند ، از آن جایی که نمای ساختمان در معرض تابش نور خورشید است با نصب شیشه های ذخیره کننده انرژی می توانید در هزینه های گرمایشی و سرمایشی خانه خود تا حد زیادی صرفه جویی نمایید.
نوشته های مرتبط:
- خانه معماری | نمای ترموود؛ لوناوود
- روش های متراکم سازی بتن و مزایای آن
- راهنمای مقایسه کفپوش وینیل در برابر لینولئوم
- کفپوش لینولئوم؛ انتخابی ایده آل برای خانه شما
- درباره پسماندهای ساختمانی بیشتر بدانید
- با کاربرد و ویژگی های بتن سبک آشنا شوید
- 25 مورد از طرح های الهام بخش خانه های فریم…
- درباره کاغذ دیواری ضد زلزله بیشتر بدانید
- بهترین گزینه های کفپوش آشپزخانه
- 10 گزینه محبوب کفپوش سازگار با محیط زیست
دیدگاهتان را بنویسید