آشنایی با انواع شیشه و مصارف آن
انواع شیشه چگونه تولید می شود ؟
شیشه در دسته مصالح ساختمانی قرار دارد و کاربرد زیادی در صنعت ساختمان سازی دارد ، شیشه شفافیت بسیار بالایی دارد و قابلیت این را دارد که نور را از خود عبور دهد ، خوب است بدانید در حالت معمولی ساختار مولکولی شیشه نامنظم است و در دمای بالا وقتی آن را حرارت می دهند به شکل مایع در می آید و قابلیت شکل پذیری دارد ، جالب است بدانید شیشه ماده ای شکننده است که در برابر زنگ زدگی و مواد شیمیایی اسیدی و بازی از مقاومت بالایی برخوردار است.
امروزه در طراحی مدرن در کنار دیگر مصالح از شیشه بسیار استفاده می شود و به ساختمان جلوه بی نظیری می بخشد ، از شیشه برای مصارف گوناگون از جمله ساخت درب ، پنجره و وسایل دکوری و تزئینی استفاده می شود و در انواع مختلف با ویژگی های متمایز تولید و به بازار عرضه می شود ، در این مقاله از خانه معماری قصد داریم انواع شیشه و روش های تولید آن را به شما عزیزان معرفی کنیم.
خوب است بدانید شیشه را از مواد اولیه ای مانند سنگ آهک ، سیلیس و کربنات دو سود تهیه می کنند و برای افزایش مقاومت آن در مقابل تغییرات مختلف آب و هوایی ، تثبیت کننده هایی از جمله اکسیدهای دو ظرفیتی باریم ، منیزیم ، کلسیم ، سرب و روی به آن اضافه می کنند ، همچنین برای از بین بردن حباب هایی که در زمان تولید شیشه ایجاد می شوند به آن تصفیه کننده هایی که به صورت فیزیکی و شیمیایی هستند ، می افزایند ، بدین ترتیب که تصفیه کننده های فیزیکی با تولید حباب های بزرگ و تصفیه کننده های شیمیایی با به وجود آوردن ترکیباتی ، این حباب های کوچک را از بین می برند.
لیستی از مواد افزودنی در پروسه تولید شیشه برای تغییر خواص آن
- اکسید نقره برای تولید کریستال
- فلدسپار به منظور افزایش مقاومت شیشه در برابر مواد شیمیایی
- نیترات سدیم برای حذف رنگ سبز از شیشه
- اکسید فلزات به منظور تولید شیشه رنگی
- اکسید سزیم جهت جذب اشعه مادون قرمز
- اکسید منگنز برای شفاف کردن شیشه و افزایش مقاومت آن در برابر شرایط مختلف جوی
- خرده شیشه جهت تسریع عملیات ذوب مواد
- اکسید سرب برای ساخت بلور و کریستال
انواع شیشه با ویژگی های متفاوت
شیشه رنگی
برای تولید این نوع شیشه مواد اولیه را با مواد شیمیایی ترکیب می کنند ، مثلا از اکسید مس برای ایجاد رنگ قرمز و از اکسید کبالت برای رنگ آبی و از اکسید اورانیوم و کادمیوم برای ایجاد رنگ زرد استفاده می نمایند ، از شیشه های رنگی بیشتر در دکوراسیون داخلی و تزئینات استفاده می شود.
شیشه های دوجداره
این شیشه ها از دو جداره شیشه که به موازات هم قرار گرفته اند تشکیل می شوند و فاصله بین آن ها را با هوا یا مواد خشک کننده پر می کنند ، خوب است بدانید شیشه های دوجداره نقش عایق صوتی را ایفا می کنند و همچنین از انتقال هوا جلوگیری می کنند و به همین دلیل دمای اتاق با استفاده از آن ها متعادل می شود ، از شیشه دوجداره در اماکن مختلفی استفاده می شود و از آنجایی که گرما و سرما را منتقل نمی کند ، هوای محیط در حد مطلوب باقی می ماند.
شیشه نشکن یکی از انواع شیشه های کاربردی
شیشه نشکن متشکل از چند دو الی سه لایه است که تحت فشار و حرارت و با استفاده از نایلون شفاف آن ها را بهم چسبانده اند و برخلاف شیشه های معمولی در اثر ضربه و بعد از شکستن ، خرد و پراکنده نمی شوند و این به دلیل قرار گرفتن لایه نایلونی بین لایه های آن است که از پخش شدن تکه های شیشه جلوگیری می کند.
این شیشه ها را بیشتر برای خودروها و ویترین مغازه ها مورد استفاده قرار می دهند ، جالب است بدانید به دلیل چند لایه بودن ، این شیشه ها مانند یک عایق صوتی عمل می کنند و همچنین از انتقال اشعه فرابنفش هم جلوگیری می کنند ، شیشه نشکن یا شیشه ضد گلوله را در مکان هایی به کار می گیرند که بحث امنیت آن مکان اهمیت بسیاری دارد ، شیشه خودروهای پلیس و ویترین مغازه هایی که عتیقه یا طلا می فروشند ، نشکن است.
شیشه ضد آتش یا پیرکس
برای این که شیشه ضد آتش شود به آن اکسید بوریک اضافه می کنند و مقدار سیلیسی که در این نوع شیشه به کار می رود در مقایسه با شیشه های معمولی بیشتر است ، شیشه های ضد آتش را در مکان هایی که در معرض حرارت است مانند بخاری و شومینه مورد استفاده قرار می دهند.
شیشه های رفلکس
برای تولید شیشه های رفلکس یک پوشش بازتاب کننده نور بر روی یکی از سطوح آن ها قرار می دهند تا منجر به انعکاس نور شوند ، این شیشه ها در کاهش حرارت نقش مهمی دارند و بیشتر برای نماکاری ساختمان از آن ها استفاده می شود ، عملکرد شیشه رفلکس طوری است که از بیرون که به آن نگاه می کنید تنها تصویری از محیط اطراف بر روی شیشه را خواهید دید ولی داخل ساختمان را خیر و زمانی که از داخل ساختمان به بیرون نگاه کنید ، محیط بیرون را به راحتی می بینید.
این عملکرد شیشه های رفلکس در زمان شب برعکس است و از بیرون ، داخل ساختمان به راحتی قابل دیدن است ، لازم به ذکر است میزان حرارت ناشی از خورشید در ساختمان با استفاده از این نوع شیشه به میزان قابل توجهی کاهش می یابد و نیازی به هزینه های بالا برای رفع آن نیست.
شیشه کریستال
با افزودن اکسید سرب به مواد اولیه شیشه ، آن را درخشان و کریستالی می کنند ، جالب است بدانید شیشه های کریستالی در دسته شیشه های سیلیکاتی قرار دارند و درجه سختی آن ها بسیار پایین است ، این شیشه ها قابلیت تراش خوردن دارند و به همین دلیل از آن ها برای ساخت ظروف استفاده می شود.
شیشه سکوریت
اولین کارخانه ای که در ایران شیشه های سکوریت را تولید کرد ، میرال نام داشت و به همین دلیل تا مدت ها مردم شیشه سکوریت را با نام شیشه میرال می شناختند ، جالب است بدانید در اثر حرارت دادن و سرد شدن ناگهانی این نوع شیشه به وجود می آید و در صورت شکستن ، ریز ریز می شود ولی از آن جایی که لبه این شیشه ها تیز نیست آسیبی وارد نمی شود ، از شیشه سکوریت معمولا برای شیشه درب های اتومبیل و ویترین مغازه ها استفاده می شود.
انواع شیشه سکوریت
ضخامت ، ابعاد ، مات یا غیر مات بودن و همچنین میزان مقاومت در برابر حرارت در شیشه های سکوریت ، متفاوت است و در زمان خرید این شیشه ها باید این موارد را از نظر بگذرانید چرا که همه آن ها اهمیت ویژه ای دارند ، یکی از انواع شیشه سکوریت ، شیشه سکوریت شیمیایی است که به جای فرآیند حرارتی با استفاده از فرآیندهای شیمیایی ، شیشه را سکوریت می کنند و معمولا برای شیشه هایی با ضخامت یک ، دو و سه میلیمتری از این روش استفاده می کنند.
قیمت شیشه سکوریت
قیمت این شیشه ها با توجه به ضخامت ، طول ، میزان مقاومت دمایی و روش سکوریت کردن آن تعیین می شود و متفاوت است.
شیشه خم
شیشه خم ، قوس دارد و کاربرد آن در پروژه های معماری است ، طراحان و معماران با استفاده از این شیشه ها ، هارمونی و هماهنگی در دید ایجاد و جذابیت و زیبایی فضا را بیشتر می کنند.
شیشه تاشو
شیشه تاشو یا شیشه آکاردئونی نوع دیگری از شیشه است و جالب اینجاست که این شیشه را می توان در یک طرف جمع کرد ، به همین دلیل از آن ها برای فضاهایی مانند بالکن ، آلاچیق و بهار خواب استفاده می شود.
شیشه سندبلاست
شیشه سندبلاست نوعی از شیشه است که با روش سندبلاست یا همان ماسه سابی تولید می شود و در این روش شیشه را زنگ زدایی می کنند.
نوشته های مرتبط:
- پایان کار ساختمان و مراحل و مدارک دریافت آن
- خانه معماری | نمای ترموود؛ لوناوود
- روش های متراکم سازی بتن و مزایای آن
- نکات مهم در بازسازی پارکینگ
- راهنمای مقایسه کفپوش وینیل در برابر لینولئوم
- کفپوش لینولئوم؛ انتخابی ایده آل برای خانه شما
- درباره پسماندهای ساختمانی بیشتر بدانید
- با کاربرد و ویژگی های بتن سبک آشنا شوید
- EPC یا گواهینامه عملکرد انرژی چیست؟
- 25 مورد از طرح های الهام بخش خانه های فریم…
دیدگاهتان را بنویسید