انواع شومینه و نکاتی که باید در زمان خرید آن رعایت کنید
آشنایی با انواع شومینه
فصل پاییز از راه رسیده و خانه ها باید به وسایل گرمایشی مجهز شوند به همین دلیل این مطلب از خانه معماری را به آشنایی با انواع شومینه اختصاص داده ایم ، شومینه یکی از عناصر گرمایشی پرطرفدار است که به زیباسازی فضا و دکور خانه هم کمک می کند و می تواند در دکوراسیون منزل تبدیل به یک نقطه کانونی شود ، انواع شومینه از نوع سنتی چوبی گرفته تا شومینه های الکلی که دوستدار طبیعت هستند ، فضایی گرم و دلچسب در خانه ایجاد می کنند ولی انتخاب شومینه نکاتی را در بر دارد که باید به آن ها توجه کرد و سپس اقدام به خرید نمود.
معرفی انواع شومینه
شومینه های هیزمی
یکی از قدیمی ترین و رایج ترین و پرطرفدارترین نوع شومینه همین شومینه های هیزمی هستند که ظاهر زیبایی هم دارند و در زیبایی منازل بسیار تاثیرگذارند ، خوب است بدانید شومینه هیزمی از نظر صدای سوختن چوب و بویی که از آن تولید می شود و همچنین لذت بصری دیدن سوختن چوب بی نظیر است و رقیبی ندارد.
به یاد داشته باشید همواره باید در کنار یک شومینه هیزمی ذخیره ای از هیزم هم داشته باشید ، لازم به ذکر است علی رغم زیبایی و لذت بخش بودن تماشای شعله های آتش ، هزینه نگهداری از دودکش این شومینه ها بسیار بالا و خارج کردن خاکستری که از سوختن چوب ها تولید می شود ، سخت است.
استفاده از حفاظ شیشه ای برای شومینه های هیزمی ایده خوبی است چرا که در برخی موارد جرقه های آتش در اثر سوختن هیزم ها به بیرون از شومینه پرتاب می شوند و این کار از نظر ایمنی اهمیت دارد ، جالب است بدانید این نوع شومینه میزان گرمازایی کم تری در مقایسه با دیگر شومینه ها دارد چون قسمت زیادی از گرما و حرارتی که از سوختن هیزم ها به دست می آید ، توسط دودکش خارج می شود.
در صورتی که به شومینه هیزمی علاقه دارید باید در زمان اجرای ساختمان اقدام به تعبیه آن کنید چرا که این نوع شومینه نیاز به دودکش دارد و بعد از این که مراحل ساخت خانه تمام شد ، اضافه کردن شومینه هیزمی هزینه های بسیاری را برای شما خواهد داشت و کاری تقریبا غیرممکن می باشد.
شومینه گازی
در شومینه گازی به جای چوب از گاز به عنوان سوخت استفاده می شود ، امروزه شومینه های گازی دودکش دار در بازار وجود دارند که به روش شومینه های هیزمی سنتی ساخته و تولید می شوند ، در واقع جعبه ای که آتش در آن قرار دارد متصل به یک دودکش است که جهت تخلیه گاز خروجی شومینه در آن تعبیه شده است ، خوب است بدانید گرمازایی شومینه های گازی بیشتر از شومینه های دیگر است و برای فضاهای بزرگ بسیار مناسب خواهد بود و بهتر است که فضای نصب آن را در مراحل ساخت خانه در نظر بگیرید ، این شومینه همچنین قابل تبدیل شدن به شومینه هیزمی نیز می باشد.
شومینه برقی یا الکتریکی
شومینه های الکتریکی را می توانید بعد از ساخت خانه هم نصب کنید چرا که در هر فضای کوپک و بزرگی جا می شوند ، برای نصب شومینه برقی کار خاصی لازم نیست انجام دهید و تنها با دنبال کردن دستورالعمل مربوط به قرار دادن آن ، دوشاخه را باید به پریز متصل کنید ، این شومینه ها در طرح های متنوعی تولید و عرضه می شوند و هر سلیقه ای را پوشش می دهند ، همچنین روشی بسیار خوب و ایده آل برای زیباتر کردن دکوراسیون داخلی خانه است بدون این که بخواهید هزینه زیادی را متقبل شوید.
شومینه برقی در حقیقت نوعی شومینه متحرک است که همین ویژگی یکی از مزایای آن نیز به شمار می رود و خوب است بدانید که گازهای سمی و مضر از این شومینه متصاعد نمی شوند.
شومینه الکلی
یکی از انواع شومینه که نوع مدرن آن به شمار می رود ، شومینه الکلی است و طرفداران بسیاری هم دارد ، این شومینه برای تهویه به دودکش نیاز ندارند و به همین دلیل در هر نقطه از خانه می توان از آن استفاده کرد و این موضوع تبدیل به یکی از مزایای این نوع شومینه شده است ، جالب است بدانید گرمای حاصل از شومینه های الکلی کم تر از شومینه های گازی است ولی گرمایی که تولید می کنند مطبوع و کاملا قابل قبول می باشد.
این شومینه با بیواتانول مایع یا الکل ژلی می سوزد و تولید گرما می کند ، از آنجایی که بیواتانول از تخمیر محصولات فرعی گیاهی از جمله نیشکر و غلات با مخمر به وجود می آید و کم ترین اثر از کربن بر محیط زیست است ، بنابراین این شومینه را می توان دوستدار محیط زیست دانست ، سوخت های ژلی هم به ضدعفونی کننده های دست شباهت دارند و در حقیقت الکل ایزوپروپیل می باشند که وقتی می سوزند هیچ گونه دود یا خاکستری ایجاد نمی کنند ، به عبارتی اگر از این شومینه ها در خانه داشته باشید بعد از مدتی دیوارها سیاه نمی شود و از ویژگی های خوب این نوع شومینه می باشد.
همچنین تمیز کردن و نگهداری شومینه های الکلی کار بسیار آسانی است و با اضافه کردن سوخت الکلی درون مخزن شومینه به راحتی می توانید آن را روشن کنید و از گرمای آن لذت ببرید ، باید یادآور شویم شومینه های الکلی هیچ خطری ندارند.
استفاده از انواع شومینه در فضای باز
انواع شومینه فضای باز
تا به این جا به آشنایی با انواع شومینه هایی پرداختیم که در فضای خانه و محیط بسته نصب می شوند و مورد استفاده قرار می گیرند ولی اگر باغ یا حیاط دارید برای ایجاد فضایی گرم و دلنشین می توانید از پارتیشن های شیشه ای و یا شومینه هایی که برای فضای باز مناسب هستند ، استفاده نمایید.
نمونه هایی از شومینه وجود دارد که فاقد محفظه است و مناسب فضای باز می باشد ولی باید توجه داشته باشید نوع آب و هوای منطقه در انتخاب این نوع شومینه ها تاثیرگذار است و اگر در آب و هوایی نسبتا سرد زندگی می کنید نصب شومینه در فضاهای محافظت نشده می تواند ایده جالبی باشد و لازم به ذکر است این نوع شومینه برای دماهای زیر صفر درجه مناسب نیست و ناکارامد خواهد بود.
نوشته های مرتبط:
- پایان کار ساختمان و مراحل و مدارک دریافت آن
- پروژه نوسازی خانه دیوار آجری در هند (Brick Screen House)
- مقایسه دکوراسیون داخلی با طراحی داخلی
- دکوراسیون به سبک مدیترانه ای
- با سبک ماوریک در دکوراسیون داخلی آشنا شوید
- با سبک گلم در دکوراسیون داخلی آشنا شوید
- بهترین نرم افزارهای طراحی خانه، مزایا و معایب
- نکات طراحی کلوزت روم در دکوراسیون داخلی
- نکات مهم در بازسازی پارکینگ
- کفپوش لینولئوم؛ انتخابی ایده آل برای خانه شما
دیدگاهتان را بنویسید