3 اشتباه رایج در برآورد هزینه پروژه های ساختمانی که نباید مرتکب شوید
در این مطلب از خانه معماری به معرفی اشتباهات رایج در برآورد هزینه پروژه های ساختمانی و راه حل آن ها می پردازیم. با ما همراه باشید.
یکی از مهم ترین و اصلی ترین بخش های مدیریت پروژه ساختمانی، برآورد هزینه پروژه در حال اجرا است. برای این که بتوانید مهارت های برآوردسازی هزینه را ارتقا دهید، باید به این درک برسید که پروژه ها با یکدیگر متفاوتند و هیچ دو پروژه مشابهی وجود ندارد. در این مطلب، اشتباهات رایج در برآورد هزینه پروژه را بر اساس تحقیقات یکی از متخصصین برنامه ریزی و زمان بندی پروژه های ساختمانی مورد بررسی قرار داده ایم.
3 نمونه رایج از روش های تخمین هزینه ها عبارتند از: برآورد تقریبی، برآورد دقیق و برآورد مدل. تخمین هزینه در حقیقت همان تعیین و مشخص کردن کمیت و پیش بینی هزینه های مورد نیاز برای ساخت و ساز، تولید کالا و یا ارائه خدمات است. نکته قابل توجه این که باید تک تک اشتباهات در این زمینه را مورد توجه قرار دهید. چرا که برخی از اشتباهات جزئی و ناچیز مربوط به برآورد هزینه در برخی موارد نتایج فاجعه باری را در هنگام بررسی به همراه دارند. برای احتراز از این موقعیت باید با این اشتباهات آشنا شوید.
معرفی اشتباهات رایج در برآورد هزینه پروژه های ساختمانی
اشتباهات مربوط به برآورد هزینه پروژه ممکن است در مراحل مختلف و به دلایل متفاوتی رخ داده و نتیجه آن، کل پروژه را تحت تاثیر قرار دهد. از این رو باید سعی بر آن داشته باشیم تا این اشتباهات را به حداقل برسانیم.
اشتباه رایج اول و راه حل آن
اولین اشتباه رایج که در بسیاری از پروژه ها رخ می دهد، خطا در محاسبه درست ارقامی که توسط اشخاص مختلف تولید می شوند. امروزه برای پاسخ دادن به سوالات، بیشتر از تکنولوژی و ماشین ها استفاده می شود. ولی باید به یاد داشته باشید، این ها ممکن است گاهی ما را با تولید پاسخ های اشتباه به بیراهه بکشانند. متاسفانه توجه زیادی به این اشتباهات نمی شود، چرا که انسان به ماشین اطمینان کامل دارد و بر این باور است که نتایج بدست آمده و محاسبات ماشین ها همواره صحیح است. ولی باید این را بدانید که ماشین ها نیز مانند انسان ها ممکن است دچار اشتباه شوند.
با پیشرفت تکنولوژی، دیگر افراد ذهن خود را درگیر محاسبات نمی کنند و همه چیز در موبایل ها و لپ تاپ ها ذخیره شده است. هیچ گریزی از اشتباه نیست ولی با داشتن آگاهی نسبت این اشتباهات، می توان از آن ها در جهت مثبت بهره گیری کرد.
راه حل این مشکل این است که همواره بر هوش ریاضی خود و تمام آنچه که در طول تحصیل فرا گرفته اید، کار کنید. برای مثال، بهتر است محاسبات چهار عمل اصلی را تا جایی که می توانید به طور ذهنی انجام دهید و یا شماره تلفن ها را از حفظ کنید. همچنین می توانید از یک روش دیگر برای تخمین هزینه ها استفاده کنید و هزینه را با یک واحد اندازه گیری دیگر محاسبه نمایید. ذهن خود را همواره به چالش بکشید. برای این منظور می توانید از فلش کارت ها استفاده نمایید. تقویت مهارت های فیزیکی و ذهنی یکی از بهترین روش ها و راه حل ها برای قوی تر کردن ذهن و جلوگیری از رخ دادن اشتباهات برآورد هزینه است.
اشتباه رایج دوم و راه حل آن
خطا در پیش بینی و محاسبه نقدینگی دومین اشتباه رایج در برآورد هزینه پروژه های ساختمانی است. جالب است بدانید، سوء مدیریت اقتصادی، بیشترین خسارات مالی را به شرکت های ساختمانی وارد می کند. مواردی که باید در مورد نقدینگی بدانید عبارتند از:
علاوه بر مقدار نقدینگی ، زمان آن نیز بسیار اهمیت دارد. بدین معنا که باید از مقدار پولی که وارد حساب یا از آن در ماه خارج شده است، آگاه باشید. دانش لازم درباره قرض گرفتن پول و چگونه پس دادن آن را باید داشته باشید. به خصوص اگر شرکت ساختمانی و یا پروژه شما بزرگ باشد. اگر بدهی داشته باشید، احتمال این که نتوانید وام بانکی دریافت کنید، زیاد است. بنابراین باید از حداکثر بدهی خود آگاه باشید. توجه داشته باشید، با ایجاد تغییرات در نقدینگی، پروژه شما تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.
معمولاً با آغاز پروژه و در مدت کوتاهی، پول زیادی خرج می شود که این منجر به افزایش میزان گردش پول می شود. اگر مدیریت درستی نداشته باشید، ورشکست خواهید شد، به همین راحتی! به عبارتی اگر کنترل و مدیریتی روی هزینه ها نداشته باشید، پرداخت ها به تاخیر می افتند و کارتان تمام است. برای این که دچار چنین سرنوشتی نشوید باید: کنترل هزینه ها را به خوبی در دست بگیرید. از دپارتمان برنامه ریزی بخواهید تا یک نمودار نقدینگی ترسیم کرده و همواره آن را به روز نگه دارند.
اشتباهات رایج در برآورد هزینه پروژه: اشتباه رایج سوم و راه حل آن
سومین اشتباه رایجی که در برآورد هزینه پروژه های ساختمانی رخ می دهد، خطا در تطبیق هزینه واحد است. فرقی نمی کند از چه نوع پایگاه داده استفاده می کنید و صاحب آن کیست، تنظیم ارقام باید به صورت مداوم و بر اساس فاکتورهایی از قبیل: موقعیت مکانی، فصل، آب و هوا، حجم پروژه، مدت زمان پروژه و پیچیدگی طرح انجام شود. تغییرات سودمند، همواره تاثیر خوبی بر روی پروژه در دراز مدت دارند. برای مصالح، نیروی کار، تجهیزات و … باید تطابق های مختلفی صورت گیرد. به عنوان مثال: کار و تجهیزات باید متناسب با شرایط آب و هوایی محل پروژه باشد. به خصوص اگر پروژه در مناطق بسیار گرم یا بسیار سرد در حال اجرا است. این کار برای هزینه مصالح ساختمانی ضرورتی ندارد.
راه حل این مشکل آن است که: از انجام تطابق صحیح برای هر پروژه به صورت جداگانه اطمینان حاصل کنید. نیازی به در نظر گرفتن خطاها یا موفقیت ها نیست. تنها کافیست به بررسی قیمت واحد برای هر مورد بپردازید.
جمع بندی نهایی
همان طور که گفته شد، اشتباهاتی در برآورد هزینه پروژه های ساختمانی رخ می دهد که هر چند کوچک و جزئی، ولی می تواند عواقب و نتایج جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد. روش های رایج تخمین هزینه در پروژه ها عبارتند از: برآورد تقریبی، برآورد دقیق و برآورد مدل. در برآورد هزینه ها علاوه بر مقدار نقدینگی باید زمان آن را نیز مورد توجه قرار داد. بدین ترتیب که باید بدانید در ماه چه مقدار پول وارد حسابتان شده و از آن خارج می شود.
3 اشتباه رایج در برآورد هزینه پروژه های ساختمانی عبارتند از: خطا در محاسبه درست ارقامی که توسط افراد تولید می شوند، خطا در پیش بینی و محاسبه نقدینگی و خطا در تطبیق هزینه های واحد. روش های جلوگیری از خطا در محاسبات طی برآورد پروژه عبارتند از: تلاش و کوشش مداوم برای به کاربردن هوش ریاضی با روش هایی مانند محاسبات در واحدهای متفاوت اندازه گیری، استفاده از فلش کارت و همچنین ارتقا مهارت های فیزیکی و ذهنی.
نوشته های مرتبط:
- بازگرداندن (ریست کردن) منوها و نوار ابزارهای اتوکد 2025
- BIM در صنعت ساختمان چیست؟
- نرم افزار اتوکد بهتر است یا رویت؟
- ابزار Annotation در اتوکد چیست؟
- پایان کار ساختمان و مراحل و مدارک دریافت آن
- برگ سبز تعهد پایانکار یا اعلام اتمام عملیات ساختمانی و…
- پلات استایل اتوکد | آموزش رایگان Autocad
- Autocad Uninstall | نحوه حذف کامل اتوکد از ویندوز
- آموزش ۳Dmax | ویرایشگر Array در تری دی مکس
- آموزش رایگان Autocad | تبدیل اتوکد به گوگل ارث و…
دیدگاهتان را بنویسید