با انواع شیشه در صنعت ساختمان آشنا شوید
انواع شیشه در صنعت ساختمان سازی
شیشه یکی از مصالحی است که از آن در معماری و ساختمان سازی بسیار استفاده می شود و انواع متفاوتی دارد ، خوب است بدانید از انواع شیشه با توجه به ویژگی های متفاوتی که هریک دارند برای کارهای مختلف ساختمانی استفاده می شود ، در این مطلب از خانه معماری به معرفی انواع شیشه در صنعت ساختمان سازی و ویژگی هایآن ها می پردازیم ، با ما همراه باشید.
شیشه یکی از مواد شکننده است که در ساختمان سازی از آن استفاده می شود و در طول فرآیندی به نام ذوب شدگی به وجود می آید و ساخته می شود ، طی این فرآیند شن و ماسه ، آهک و سودا و برخی مواد دیگر افزودنی با هم مخلوط می شوند و باید به سرعت سرد شوند و در زمان انتخاب شیشه باید به نکاتی توجه کرد که در ادامه بیشتر به آن ها می پردازیم.
ویژگی های مهم انواع شیشه
همه شیشه ها ویژگی هایی از قبیل شفافیت ، مقاومت ، کارایی ، قابلیت انتقال گرما و قابلیت بازیافت دارند که در ادامه هر کدام از ای ویژگی ها را به تفصیل توضیح می دهیم.
شفافیت شیشه
شفافیت یکی از ویژگی های مهمی است که در زمان انتخاب شیشه باید به آن توجه کرد و جالب است بدانید شفافیت شیشه تاثیر بسزایی در میزان نمایان بودن نمای بیرونی دارد و از یک طرف یا از دو طرف می تواند باشد و در صورتی که میزان شفافیت از یک طرف باشد ، شیشه خاصیت آینه ای پیدا می کند.
میزان مقاومت شیشه
میزان مقاومت شیشه بستگی به ضریب مقاومت آن در برابر شکستگی دارد و همان طور که گفته شد شیشه یکی از متریال شکننده است و مقاومت آن در برابر شکستگی را می توان با افزودن موادی مانند لمینت ها بالا برد ، کارایی شیشه هم یکی دیگر از ویژگی های آن است و در انواع مختلف تولید می شوند و با توجه به شکل آن ها در موارد مختلف مورد استفاده قرار می گیرند.
قابلیت انتقال گرما
منظور از این قابلیت ، میزان گرمایی است که از طریق شیشه منتقل می شود و در صورتی که شیشه به خوبی عایق شده باشد ، گرما را به مقدار کمی انتقال می دهد.
قابلیت بازیافت شیشه
جالب است بدانید شیشه یکی از مصالح ساختمانی بازیافت پذیر است و از آن به عنوان مواد خام در صنعت ساخت و ساز هم استفاده می شود.
معرفی انواع شیشه و کاربرد آن در صنعت ساختمان سازی
همان طور که گفته شد شیشه ها در انواع مختلف تولید می شوند و نمونه های مختلف آن در موارد مختلف ساخت و ساز مورد استفاده قرار می گیرند که از جمله آن ها می توان به شیشه شناور ، شیشه نشکن ، شیشه لمینت ، شیشه خود تمیز شونده ، شیشه رنگی ، شیشه سخت ، بلوک های شیشه ای و ایزولاسیون عایق شیشه ای اشاره کرد.
شیشه شناور
شیشه شناور را از سدیم سیلیکات و کلسیم سیلیکات به دست می آورند ، سطح این نوع شیشه تمیز و مسطح است و به همین دلیل بسیار پر تلالو می باشد ، این شیشه ها ۲ میلی میتر تا ۲۰ میلی متر ضخامت دارند و برای مصارف گوناگونی استفاده می شوند ، وزن آن ها هم بین 6 تا 36 کیلوگرم متغیر است و برای ویترین فروشگاه ها و در اماکن عمومی بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند.
شیشه نشکن
این شیشه ها برای ساخت پنجره ها ، سقف های شیشه ای ، کف مورد استفاده قرار می گیرند و در ساخت آن ها موادی مانند پلاستیک های پی یو سی بوتیا به کار می رود و به همین دلیل خاصیت ضد شکنندگی دارند.
شیشه لمینت
وزن و ضخامت شیشه لمینت نسبت شیشه های معمولی بیشتر است و این به دلیل چند لایه بودن این نوع شیشه می باشد ، این شیشه ها گرما را کم تر انتقال می دهند و برای ساخت پل های شیشه ای و آکواریوم از آن ها استفاده می شود.
شیشه خود تمیز شونده
این شیشه ها فتوکالیستی و هیدروفیلی هستند و همین باعث می شود تا گرد و غبار بر روی آن ها ننشیند و همواره تمیز بمانند ، به همین دلیل تمیز کردن و نگهداری و استفاده از این شیشه ها کار بسیار آسانی است.
شیشه رنگی
شیشه های رنگی از ترکیب محتویات رنگ و شیشه های معمولی به دست می آیند و جالب است بدانید محتویاتی که در ترکیب رنگ ها از آن ها استفاده می شود هیچ گونه تاثیری بر ویژگی شیشه ندارد ، اکسید آهن ، گوگرد ، دی اکسید منگنز ، کبالت ، کروم ، تیتانیوم و اورانیوم از جمله موادی هستند که برای ایجاد رنگ در شیشه ها به کار می روند.
شیشه سخت
یکی از ویژگی های مهم این نوع شیشه ، میزان دید محدود آن است ، این شیشه ها در ضخامت های مختلف تولید می شوند و زمانی که نور از آن ها عبور می شود ، نمای بسیار زیبایی به وجود می آید.
بلوک های شیشه ای
برای تولید این نوع شیشه از دو نیمه متفاوت استفاده می شود و هر نیمه بر روی دیگری پرس می گردد ، در معماری و ساختمان سازی از بلوک های شیشه ای برای ساخت دیوار و سقف های شیشه ای استفاده می شود و نمای بسیار زیبایی در ساختمان ایجاد می کنند.
ایزولاسیون عایق شیشه ای
از دو یا سه لایه شیشه که توسط هوا یا وکیوم از یکدیگر جدا شده اند ، ایزولاسیون عایق شیشه ای را به وجود می آورند و به دلیل وجود هوا در بین لایه های این شیشه ها ، عایق گرما هستند و آن را انتقال نمی دهند و در حقیقت یک نمونه از عایق های ساختمانی هم به شمار می روند.
نوشته های مرتبط:
- BIM در صنعت ساختمان چیست؟
- پایان کار ساختمان و مراحل و مدارک دریافت آن
- برگ سبز تعهد پایانکار یا اعلام اتمام عملیات ساختمانی و…
- خانه ای کنار دریاچه در پریرا، کلمبیا
- موزه Boola Bardip
- تسهیلات پروازهای ورودی فرودگاه بین المللی سیاتل-تاکوما
- پروژه نوسازی خانه دیوار آجری در هند (Brick Screen House)
- خانه فشرده کارست
- خانه معماری | نمای ترموود؛ لوناوود
- مقایسه دکوراسیون داخلی با طراحی داخلی
دیدگاهتان را بنویسید