با انواع موزاییک آشنا شوید
موزاییک چیست و چه کاربردی در ساختمان سازی دارد ؟
موزاییک یکی از پرکاربردترین مصالح ساختمانی و در حقیقت نوعی کفپوش است که از سیمان ، ماسه ، آب ، پودر سنگ ، رنگ های افزودنی و سنگدانه برای ساخت و تولید آن استفاده می شود ، موزاییک ها در ابعاد و طرح های مختلف ساخته و تولید می شوند که از دو لایه به وجود می آیند ، لایه زیرین یا نازین و لایه رویه یا رنگ موزاییک ، در این مطلب می خواهیم با انواع موزاییک آشنا شویم شما نیز با خانه معماری همراه باشید.
لایه های موزاییک
لایه زیرین یا نازین موزاییک
این لایه به نسبت لایه رویی ضخامت بیشتری دارد و فشار لایه رویی را هم باید تحمل کند ، این لایه از ترکیب سیمان ، آب و ماسه ایجاد می شود.
لایه رویه یا رنگ موزاییک
این لایه از ترکیبات دانه بندی شده و رنگی ، پودر سنگ ، سیمان و آب تشکیل شده و سطح رویی موزاییک را تشکیل می دهد ، وجود لایه رویه یا رنگ موزاییک همان نقش هایی که بر روی سطح موزاییک می بینید را ایجاد می کند.
موزاییک چگونه ساخته و تولید می شود ؟
دو روش پرسی و ویبره ای برای ساخت و تولید موزاییک وجود دارد که در روش پرسی با اعمال فشار به وسیله دستگاه پرس موزاییک در آن ایجاد تراکم می شود و جالب است بدانید فشار وارد شده به نوع سنگ دانه های به کار رفته در تولید موزاییک و همچنین ابعاد آن بستگی دارد و متغیر است ، موزاییک هایی که با این روش تولید می شوند ، نمونه ای از موزاییک های دو قشری هستند و ساب خوردن جزیی است فرآیند تولید آن ها است.
در روش ویبره ای تراکم ایجاد شده در موزاییک با استفاده از دستگاه ویبره یا لرزاننده به وجود می آید و برخلاف روش پرسی هیچ فشاری وجود ندارد ، این موزاییک ها دارای سطح صافی هستند و دیگر نیازی به ساب خوردن ندارند ، البته باید بدانید یکسری موزاییک های ویبره ای وجود دارند که در ترکیب آن ها از سنگ های تزئینی استفاده می شود که به ساب نیاز دارند و در دسته موزاییک های تک قشری قرار دارند.
معرفی انواع موزاییک
موزاییک ها در انواع گرانیتی و معمولی ، موزاییک های ویبره ای ، موزاییک شکسته و موزاییک تک لایه ای تولید می شوند که نوع گرانیتی آن را به روش ویبره ای و پرسی تولید می کنند و مصارف بسیاری از جمله کفپوش سالن های صنعتی ، پارکینگ ، انبار ، مدارس و کارخانه ها دارد.
موزاییک ویبره ای
موزاییک های ویبره ای در حقیقت همان موزاییک های تک لایه اند که به ساب خوردن نیازی ندارند و هیچ گونه فشاری در ساخت و تولید آن ها ایجاد نمی شود ، در تولید این موزاییک یا کاشی ها مواد مورد نیاز برای ساخت آن را با یکدیگر مخلوط می کنند و اندازه ای که نیاز است را درون قالب های پلاستیکی می ریزند و سپس قالب ها را بر روی نوار نقاله لرزان می گذارند.
خوب است بدانید این لرزش هوا محبوس شده بین مواد را خارج می کند و بدین ترتیب تراکم لازم در موزاییک به وجود می آید ، بعد از این مرحله مواد ریخته شده در داخل قالب ها باید برای خشک شدن 5 ساعت بمانند ، سپس موزاییک ها از قالب در آمده و درون آب قرار می گیرند و دسته بندی می شوند.
موزاییک شکسته
روش تولید موزاییک شکسته هم به مانند موزاییک های گرانیتی و معمولی است ولی مدت زمان لازم برای خشک شدن و همچنین نحوه ساب خوردن آن ها با هم متفاوت است ، در دستگاه ساب این نوع از موزاییک از فرچه های سیمی به جای سنگ سمباده استفاده می شود و لازم به ذکر است در زمان ساب خوردن آن ها باید آب با فشار بر روی آن ها پاشیده شود.
موزاییک تک لایه
وزن موزاییک های تک لایه نسبت به دیگر موزاییک ها کم تر است و برای استفاده در ساختمان های چند طبقه بهترین گزینه به شمار می رود ، این وزن سبک به این دلیل است که در موزاییک های تک لایه قسمت زیرین وجود ندارد و جالب است بدانید در تولید آن ها سنگ دانه های بسیار ریز مورد استفاده قرار می گیرند.
معرفی انواع موزاییک بر اساس شکل ظاهری آن
موزاییک ها را بر اساس شکل ظاهری و سطح رویه آن ها نیز به نمونه های مختلف تقسیم می کنند که در ادامه بیشتر به آن می پردازیم و انواع آن را معرفی می کنیم.
موزاییک سنگ دار
در تشکیل سنگ رویه موزاییک سنگ دار ، سنگ های تزئینی به کار برده شده است و در سه شکل شسته ، صاف و شیاردار تولید و به بازار عرضه می شوند ، این نوع موزاییک بر اساس سایز و قطر دانه های سنگی در ۵ گروه تقسیم می شوند.
موزاییک شسته واش بتن
تولید موزاییک شسته یا وش بتن به گونه ای است که از شن های برجسته بر روی سطح آن استفاده می شود که قابل مشاهده هستند.
موزاییک پلاکی
در سطح رویه موزاییک پلاکی مصالح ساختمانی سخت و صیقل پذیر به کار برده می شود و از جمله موزاییک های زیبا به شمار می روند.
موزاییک شیاردار
سطح رویه موزاییک شیار دار همان طور که از نامش پیداست دارای فرورفتگی و برجستگی است و کاربرد آن در پیاده روها می باشد.
موزاییک سیمانی
بر روی سطح موزاییک های سیمانی هیچ گونه سنگ دانه تزئینی وجود ندارد ظاهری ساده دارند و سطح آن تنها دارای شیارهایی می باشد.
سخن پایانی
در این مطلب به بررسی و معرفی انواع موزاییک پرداختیم ، خوب است بدانید موزاییک کاری و نصب موزاییک از جمله کارهای متداول و رایج در ساختمان سازی به شمار می روند و به همین دلیل برای انتخاب نمونه مناسب خوب است که با انواع آن آشنایی داشته باشید.
نوشته های مرتبط:
- خانه معماری | نمای ترموود؛ لوناوود
- روش های متراکم سازی بتن و مزایای آن
- راهنمای مقایسه کفپوش وینیل در برابر لینولئوم
- کفپوش لینولئوم؛ انتخابی ایده آل برای خانه شما
- درباره پسماندهای ساختمانی بیشتر بدانید
- با کاربرد و ویژگی های بتن سبک آشنا شوید
- 25 مورد از طرح های الهام بخش خانه های فریم…
- درباره کاغذ دیواری ضد زلزله بیشتر بدانید
- بهترین گزینه های کفپوش آشپزخانه
- 10 گزینه محبوب کفپوش سازگار با محیط زیست
دیدگاهتان را بنویسید