ایده ها و روش های کاهش مصرف انرژی در ساختمان
همان طور که می دانید هزینه های مصرف انرژی، بخش عمده ای از هزینه های ساختمان را در بر می گیرد. به همین دلیل دولت ها در سراسر جهان همواره به دنبال ایده ها و روش های عملی کاهش مصرف انرژی در ساختمان هستند. از این رو پروژه های ساختمان سازی بهینه سازی شده و ارائه طرح “ساختمان سبز” در سال های اخیر، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. هزینه های مصرف انرژی، معمولاً پروژه های بزرگ مقاوم سازی را شامل می شود که نیازمند برنامه ریزی بلند مدت است. راه حل ها و روش های کاربردی زیادی وجود دارد که استفاده از آن ها باعث می شود، هزینه ها و مصرف انرژی ساختمان ها کاهش یابد. در این مطلب از خانه معماری قصد داریم این موضوع مهم را مورد بررسی قرار دهیم. با ما همراه باشید.
قبل از هر چیزی باید این نکته را در نظر داشته باشید که بسیاری از ایده ها و روش های کاهش و مدیریت مصرف انرژی در ساختمان ها در حال حاضر در بسیاری از کشورهای در حال توسعه شناخته شده نیست و یا متناسب با شرایط داخلی کشوری مانند ایران نبوده و در نهایت مقرون به صرفه نیست.
روش های کاهش مصرف انرژی در ساختمان
کاهش مصرف انرژی با نصب سنسورهای حرکتی
نصب سنسورهای حرکتی در بخش های مختلف ساختمان یکی از روش های عملی کاهش مصرف انرژی در ساختمان است که در ایران نیز به خوبی جا افتاده و عملی است. استفاده از این سنسورها در بسیاری از قسمت های یک ساختمان که در طول یک روز ممکن است اصلاً مورد استفاده قرار نگیرند و افراد زمان بسیار کمی در آنجا سپری می کنند، می تواند بسیار مفید باشد.
سالن های کنفرانس، سرویس های بهداشتی و انباری از جمله این مکان ها هستند. نصب سنسورهای حرکتی در این بخش های ساختمان باعث می شود تا مصرف انرژی در صورت عدم استفاده، به صورت خودکار متوقف گردد. البته باید این را در نظر بگیرید که برای تعیین و تامین بودجه مالی و برنامه ریزی به منظور نصب این سنسورها جهت پوشش دهی تمام قسمت های ساختمان با یک چالش بزرگ روبرو هستید. از اینرو بهتر است ابتدا سنسورها را در برخی از مهم ترین مکان ها نصب کنید و به تدریج حوزه پوشش دهی را وسعت بخشید.
کنترل کننده دیجیتالی روشنایی و نور
استفاده از کنترل کننده های نور دیجیتال در ساختمان هایی که از نور طبیعی بهره می گیرند، یکی از بهترین راهکارهای کاهش مصرف انرژی در ساختمان است. یک کنترل کننده دیجیتالی، میزان روشنایی منبع برق را به طور خودکار بر اساس میزان نور طبیعی موجود که از طریق پنجره ها وارد ساختمان می شود، کاهش می دهد. به طوری که مصرف انرژی تا 40٪ کاهش می یابد.
کاهنده های نور و انرژی
کاهنده های نور و انرژی ، یکی دیگر از روش های عملی کاهش مصرف انرژی در ساختمان است که متاسفانه در ایران بسیار کم مورد استفاده قرار می گیرند. غافل از این که این راهکار در کاهش مصرف انرژی بسیار مؤثر است. برای مثال کولرهای دارای تایمر یا سنسور حرکتی، تاثیر بسزایی در کاهش انرژی دارند.
کاهنده های روشنایی و نور نیز بسیار موثرند. بدین ترتیب که میزان روشنایی را در اندازه 50% تنظیم می کنند و در صورت نیاز آن را بیشتر می کنند. کاهنده های روشنایی با کاهش مصرف انرژی در ساختمان، منجر به افزایش طول عمر لامپ نیز می شوند. عمر لامپ های رشته ای و هالوژنی مجهز به کاهنده نور، 20 برابر بیشتر از لامپ های معمولی است که همین منجر به نوعی کاهش هزینه می گردد. با استفاده از لامپ های LED، هزینه ها را تا حد زیادی می توان کاهش داد.
سیستم سایبان
سایبان ها قادر به جذب گرما و تابش خورشید به داخل ساختمان هستند و همین موضوع باعث می شود تا هزینه انرژی کاهش یابد. نور طبیعی خورشید لذت بخش است ولی گرمای خورشید، بار گرمایش و تهویه هوا در سیستم های تهویه مطبوع (HVAC) را تحت تأثیر قرار می دهد. از این رو با استفاده از سایبان ها، نور طبیعی برای صرفه جویی در مصرف انرژی قابل کنترل خواهد بود. سیستم های مبتنی بر سایبان ها به صورت اتوماتیک باز و بسته می شود و قابل برنامه ریزی است. بدین ترتیب می توانید روشنایی و دمای ساختمان را در حد مطلوب نگهدارید.
مطالب مرتبط:
نوشته های مرتبط:
- بازگرداندن (ریست کردن) منوها و نوار ابزارهای اتوکد 2025
- BIM در صنعت ساختمان چیست؟
- نرم افزار اتوکد بهتر است یا رویت؟
- ابزار Annotation در اتوکد چیست؟
- پایان کار ساختمان و مراحل و مدارک دریافت آن
- برگ سبز تعهد پایانکار یا اعلام اتمام عملیات ساختمانی و…
- پلات استایل اتوکد | آموزش رایگان Autocad
- Autocad Uninstall | نحوه حذف کامل اتوکد از ویندوز
- آموزش ۳Dmax | ویرایشگر Array در تری دی مکس
- آموزش رایگان Autocad | تبدیل اتوکد به گوگل ارث و…
دیدگاهتان را بنویسید