انواع آجر نما و ویژگی های آن
در این مطلب از خانه معماری قصد داریم به معرفی و بررسی انواع آجر نما و ویژگی های آن بپردازیم. با ما همراه باشید.
ویژگی های آجر نما
آجر یکی از انواع مصالح ساختمانی و متریالی طبیعی است که از گذشته تا به امروز در صنعت ساخت و ساز و تزئین نمای داخلی و خارجی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. آجر همواره طرفداران زیادی به خصوص در بین معماران و شهروندان ایرانی دارد. به گونه ای که در نماسازی ساختمان های مدرن امروزی نیز مورد استفاده قرار می گیرد و با روحیه سنتی ایرانی ها بسیار منطبق است.
یکی از ویژگی های منحصر به فرد و مهم آجر نما علاوه بر ایجاد نمایی زیبا و دلنشین، مقرون به صرفه و اقتصادی بودن این متریال است که باعث محبوبیت آن شده است. به طور کلی آجر از جمله متریال های ارزان و اقتصادی برای ساخت و ساز به شمار می رود. همچنین ابعاد و فرم انواع آجر به طراحان این امکان را می دهد تا با چاشنی کردن کمی خلاقیت، قادر به ایجاد فرم های متنوع در نمای ساختمان ها و بناهای مختلف باشند. آجر در انواع و رنگ های مختلف وجود دارد و دارای طرح ها و ابعاد و کیفیت گوناگون می باشد که با توجه به سلیقه و بودجه ای که در اختیار دارید، می توانید آن را تهیه کنید. برای تهیه بهترین نوع آجرنما باید نوع طرح نما و بودجه را در نظر بگیرید و قبل از خرید به شناخت کامل از انواع آجرنما دست یابید.
معرفی انواع آجر نما
آجر نما در انواع مختلف در بازار موجود است که عبارتند از: آجرنما نسوز، آجرنما کرکره ای، آجر نما پلاک، آجرنما حصیری، آجرنما لعابی، آجرنما شاموتی و آجرنما شیل که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم:
آجر نسوز، کرکره ای
یکی از انواع مختلف آجر که معمولاً در نماسازی و همچنین طراحی و دکوراسیون داخلی به کار می رود، آجر نسوز است و در اجرای نمای ساختمان ها ی مدرن کاربرد زیادی دارد. آجر نما نسوز از مقاومت بالایی در مقابل حرارت برخوردار است و نوعی عایق گرما محسوب می شود و از اتلاف انرژی در ساختمان جلوگیری می کند. از ویژگی های دیگر آجر نما نسوز می توان به مقاومت و استحکام در برابر رطوبت، بارندگی، شرایط مختلف جوی و فرسایش اشاره کرد. ماده اصلی که در تولید آجر نسوز به کار می رود، نوعی خاک رس نسوز است که کیفیت بالایی دارد. متداول ترین سایز آجر نما نسوز که در ایران تولید می شود، ۳۲*۷ – ۵/۵*۲۶ – ۲۰*۱۰ می باشد.
یکی دیگر از انواع اجر نما، نوع کرکره ا آن است که بسیار چشم نواز و زیباست و به همین دلیل کاربرد زیادی در نماسازی ساختمان دارد. این نوع از آجر نما از خاک نسوز تولید می شود و همین موضوع باعث شده تا آجر نمای کرکره ای در دسته آجرهای نسوز قرار گیرد. آجر نما کرکره ای مقاومت بالایی در برابر حرارت، رطوبت و بارندگی دارد و در تنالیته های مختلف رنگ قهوه ای مایل به قرمز تولید می شود. عرض کم و باریک بودن یکی از ویژگی های بارز آجر نما کرکره ای است و دلیل نامگذاری نیز همین باریک بودن می باشد. نمای ساختمان با استفاده از آجرهای کرکره ای بسیار زیبا می شود و به همین دلیل این نوع آجر از محبوبیت زیادی در بین معماران و کارفرمایان برخوردار است.
آجر پلاک، حصیری
آجر پلاک یکی دیگر از انواع آجر نمای ساختمان است که از ویژگی های بارز می توان به مقاومت بسیار بالا در مقابل تغییرات دما اشاره نمود. تنوع رنگی آجر نمای پلاک بسیار زیاد است و سلیقه های مختلف را پوشش می دهد. آجرنما پلاک همچنین در برابر آتش سوزی مقاومت بالایی داشته و میزان شوره زدگی در برابر تغییرات آب هوایی آن بسیار ناچیز است. یکی از مهم ترین ویژگی های آجر پلاک، مقرون به صرفه و در عین حال زیبا بودن آن است. از این رو کاربرد بسیار زیادی در دکوراسیون داخلی و نماسازی ساختمان های مدرن دارد. یکی از انواع آجر پلاک، آجر قزاقی است که در نمای ساختمان کاربرد دارد و در ابعاد مختلف تولید می شود.
آجرنمای حصیری نوع دیگری از آجر نما است که بافتی شبیه به حصیر دارد و به همین دلیل با عنوان آجر حصیری معرفی و شناخته می شود. این نوع از آجر نما در رنگ و بافت های متنوع تولید و به بازار عرضه می شود و در دکوراسیون داخلی و نماسازی ساختمان کاربرد فراوانی دارد. برخی از آجرهای حصیری لعابی هستند و در مقابل نور خورشید از مقاومت زیادی برخوردار می باشند. علاوه بر این نمای زیبایی داشته و بدین ترتیب جلوه زیبا و منحصر به فردی به نمای ساختمان می بخشد.
نکته
آجر لعابی نیز می تواند به عنوان نوعی آجر نما مورد استفاده قرار گیرد و متریال اصلی که در تولید آجر لعابی به کار می رود همانند آجرهای معمولی است. از آنجایی که پس از ساخت یک لایه لعاب مقاوم روی این آجر ها اضافه می شود، با عنوان آجر لعابی معرفی می شوند. سابقه تولید آجرهای لعابی در ایران به قبل از میلاد مسیح بازمی گردد و پیشینه ای طولانی دارد. لعابی که بر روی این آجرها افزوده می شود، تنوع رنگی به آن ها می بخشد و همچنین منجر به افزایش استقامت آن ها می گردد.
آجرهای لعابی در برابر تغییرات آب و هوایی، رطوبت، دمای بالا، هوازدگی و فرسایش از مقاومت بسیار بالایی برخوردارند و به دلیل تنوع رنگی بالا در نماسازی کاربرد فراونی دارند و نقش مهمی در ایجاد نماهای بی نظیر و متفاوت ایفا می کنند. آجر های لعابی در ابعاد و رنگ های مختلف در بازار موجود می باشند.
آجر شاموتی، شیل
آجر شاموتی یکی دیگر از انواع آجرهای نما است که در انواع سایز و رنگ های مختلف تولید شده و به بازار عرضه می شود. آجر شاموتی همچنین در دکوراسیون داخلی ساختمان نیز استفاده فراوانی دارد. آجرهای شاموتی نیز در دسته آجرهای نسوز قرار دارند و در ابعاد مختلف مربع و مستطیل موجود هستند. این آجرها دارای طیف رنگی متنوع از جمله: زرد، زرد متمایل به نارنجی، قهوه ای روشن، قهوه ای اخرایی، قهوه ای تیره و نارنجی تیره می باشند و بسیار محبوب هستند.
یکی از بهترین نوع متریال برای طراحی نماهای پست مدرن، آجر نمای شیل است که در طراحی نمای مدرن و سنتی نیز مورد استفاده قرار می گیرد. استقامت بالا و مقاومت در برابر تغییر رنگ از ویژگی های مهم و بارز آجر نمای شیل است. رنگ آجر شیل کاملا طبیعی است و جایگزین مناسبی برای آجر قزاقی می باشد. از این رو بسیار پرطرفدار است. لازم به ذکر است، آجر شیل در برابر نفوذ گرد و خاک بسیار مقاوم بوده و پاک کردن آلودگی از سطح آن آسان است.
نوشته های مرتبط:
- بازگرداندن (ریست کردن) منوها و نوار ابزارهای اتوکد 2025
- BIM در صنعت ساختمان چیست؟
- نرم افزار اتوکد بهتر است یا رویت؟
- ابزار Annotation در اتوکد چیست؟
- پایان کار ساختمان و مراحل و مدارک دریافت آن
- برگ سبز تعهد پایانکار یا اعلام اتمام عملیات ساختمانی و…
- پلات استایل اتوکد | آموزش رایگان Autocad
- Autocad Uninstall | نحوه حذف کامل اتوکد از ویندوز
- آموزش ۳Dmax | ویرایشگر Array در تری دی مکس
- آموزش رایگان Autocad | تبدیل اتوکد به گوگل ارث و…
دیدگاهتان را بنویسید