اصول ساخت و اجرای بتن دستی در ساختمان سازی
در این مطلب از خانه معماری به معرفی و بررسی اصول ساخت و اجرای بتن دستی در ساختمان سازی می پردازیم. با ما همراه باشید.
ساخت و اجرای بتن دستی در ساخت و ساز
تولید بتن معمولاً با همزن برای اجرای ستون ها انجام می شود. با این حال ، توصیه می شود، بتن ریزی ستون ها مانند شالوده و سقف ها را به طور آماده از کارخانه تهیه کرده و آن ها را به قالب ستون پمپ کنید.این کار در صورت وجود دیوار برشی یا نگهدارنده از نظر اقتصادی بسیار مقرون به صرفه است. چرا که حجم مورد نیاز بتن زیاد و بتن ریزی دستی زمان بر و بی کیفیت است. با این حال ، در شرایط کم حجم ، تولید کننده ترجیح می دهد بتن لازم را در کارگاه ساختمانی تهیه کند ، در حالی که اولویت اصلی مالک ، صرفه اقتصادی است. به ویژه که دنگ و فنگ لوله ها و اتصالات دستگاه پمپاژ و مانع عبور آن را آماده می کند. هنگام تهیه و ریختن بتن در کارگاه ، موارد زیر را در نظر بگیرید:
ساخت و اجرای بتن دستی با استفاده از دستگاه میکسر
میکسر دستی معمولاً ظرفیت اسمی 300 لیتر دارد و می توان در هر مرحله حجم 250 لیتر بتن تولید کرد. درصد اختلاط مناسب را برای شرایط مغازه طراحی کنید به طور تجربی ، هر بار که میکسر استفاده می شود حداقل از نصف کیسه سیمان استفاده کنید و آب باید به مقدار مناسب ریخته شود. بهتر است قبل از افزودن ماسه و سیمان ، آب را در مخلوط کن بریزید.
ولی برای دستیابی به نتیجه مطلوب ، لازم است با توجه به درک کارگران و ابزار اندازه گیری موجود ، برنامه اختلاط را طراحی و ساده کرد. برای یک کارگر ، اضافه کردن به عنوان مثال 40 کیلوگرم شن و ماسه در یک مخلوط کن در دسترس نیست ، اما حداکثر 10 بیل در دسترس است. یا 30 لیتر آب اضافه کنید. اگر با یک سطل آب در میکسر ریخته شود ، می توانید حجم تقریبی هر بار را محاسبه کنید. به عنوان مثال ، اگر 10 لیتر در هر سطل مورد نیاز باشد ، باید 3 سطل آب در مخلوط کن ریخته شود.
ساخت و اجرای بتن دستی با استفاده از ستون ریز و دستگاه ویبره
ستون ریز، دستگاهی شبیه چرخ دستی است که دارای مخزن متحرک ، سیم بکسل و نوار نقاله برای انتقال مخزن به بالای ستون است. بتن در مخزن قیفی شکل ریخته می شود و با قدرت، قرقره شروع به جمع شدن می کند. مخزن بر روی نوار نقاله حرکت کرده و بالا می رود. در انتهای دهانه قیف در داخل ستون می چرخد و بتن به داخل ستون می ریزد.
دستگاه ویبره یا ارتعاش هم برای بتن ریزی پمپی و هم برای بتن ریزی دستی استفاده می شود. لرزش باید بعد از هر مرحله بتن ریزی انجام شود. کار ویبراتور تکان دادن بتن ریخته شده به گونه ای است که کاملاً روی تمام قالب ها و کنار میلگرد قرار بگیرد. لرزش ویبراتور باید به صورت عمودی وارد بتن شود و پس از 4 تا 3 ثانیه لرزش باید از آن خارج شود و در مکان دیگری لرزاند. برای جلو بردن بتن نباید از ارتعاشات استفاده شود. این امر اغلب در هنگام ریختن سقف ها در هنگام کم شدن بتن و تراکم آرماتوربندی زیاد است. توجه داشته باشید، استفاده از ارتعاش به این روش یا لرزش بیش از حد باعث جدا شدن خمیر سیمان از سنگدانه بتن و تأثیر منفی بر مقاومت و عملکرد بتن می شود.
بتن ستون را آزمایش کنید
اهمیت ستون ها و دیوارهای بتنی کم تر از سقف نیست. متأسفانه معمولاً بازرسان ساختمان تنها در مرحله بام سازی از ساختمان بازدید کرده و جزئیات را مورد بررسی قرار می دهند. برای این که بتن ریزی در شرایط ایده آل انجام شود، آزمایشات بتن باید صورت گیرد. با این حال در مرحله اجرای ستون ها در برخی موارد حتی از پروژه بازدید نمی کنند. البته این ممکن است به دلیل نقص در مکانیسم مشترک باشد. اگر مسئولیت نظارت بر ساخت و ساز را دارید ، دقیقاً مانند سقف ها ، به اجرای صحیح ستون ها توجه کنید. حداقل برای سقف اول و دوم ، از ستون ها بازدید کنید و اطمینان حاصل کنید که موارد ذکر شده در این مطلب رعایت می شود.
نوشته های مرتبط:
- بازگرداندن (ریست کردن) منوها و نوار ابزارهای اتوکد 2025
- BIM در صنعت ساختمان چیست؟
- نرم افزار اتوکد بهتر است یا رویت؟
- ابزار Annotation در اتوکد چیست؟
- پایان کار ساختمان و مراحل و مدارک دریافت آن
- برگ سبز تعهد پایانکار یا اعلام اتمام عملیات ساختمانی و…
- پلات استایل اتوکد | آموزش رایگان Autocad
- Autocad Uninstall | نحوه حذف کامل اتوکد از ویندوز
- آموزش ۳Dmax | ویرایشگر Array در تری دی مکس
- آموزش رایگان Autocad | تبدیل اتوکد به گوگل ارث و…
دیدگاهتان را بنویسید