نکاتی برای اجرای بیس پلیت در سازه های فلزی
در این مطلب از خانه معماری به معرفی برخی از نکات مهم برای اجرای بیس پلیت در سازه های فلزی می پردازیم. با ما همراه باشید.
بیس پلیت یا صفحه ستون چیست؟
بیس پلیت یا صفحه ستون یکی از قسمت های کلیدی در اجرای سازه های فولادی است و نحوه اجرای آن در عملکرد سایر قسمت های سازه تأثیرگذار است. بیس پلیت با استفاده از پیچ و مهره به شالوده ثابت می شود. جالب است بدانید، بیس پلیت بخشی است که تمایز بین سازه های فولادی و بتنی را ایجاد می کند. از آن جایی که برای اجرای ستون ها در سازه های بتنی باید ریشه گذاری شود، باید ریشه گذاری بیس پلیت ها در این سازه ها با دقت بسیاری انجام شود.
نکات مهم برای اجرای بیس پلیت در سازه های فلزی
به طور کلی بیس پلیت ها جدای از اسکلت اصلی سازه و توسط پیمانکاران اجرای فونداسیون، اجرا شده و کار گذاشته می شوند. از این رو باید دقت زیادی در اجرای آن ها شود که البته و متاسفانه در بسیاری مواقع اجرای آن ها با دقت کافی انجام نمی شود. توجه داشته باشید، هیچ بخشی از صفحه ستون نباید خارج از نوار فونداسیون اجرا شود و این تخلف محسوب می شود. همچنین در زیر بیس پلیت نباید از آجر استفاده شود. بیس پلیت باید به روشی صحیح در جای خود ثابت شده و قبل از عملیات بتن ریزی باید آجر ها برداشته شود. در صورت قرارگیری فونداسیون در گود، به منظور تعیین محل صفحه ستون، باید نسبت به تعیین آکس ها نسبت به گذر و انتقال آن ها توسط شاغول به داخل گود اقدام نمود.
اگر شما یک سازنده یا مجری هستید، باید نظارت دقیقی بر کاشت بیس پلیت ها داشته باشید. همان طور که گفته شد، اجرای صحیح بیس پلیت ها در عملکرد سایر بخش های سازه تاسیر بسزایی دارد و با رعایت این نکات می توانید به بهترین شکل، صفحات ستون را اجرا کنید. در صورتی که کارفرما یا سرمایه گذار هستید، بهتر است از پیمانکار ماهر و مسئولیت پذیر برای اجرای اسکلت بهره بگیرید. حتی اگر هزینه های اولیه زیادی هم در برداشته باشد، در نهایت به هدف اصلی خود خواهید رسید. اگر به دنبال استخدام پیمانکاران اسکلت ارزان قیمت هستید، باید مسئولیت عواقب کار را نیز بپذیرید و انتظار کاری با کیفیت نداشته باشید. البته این را هم باید بدانید، اجرای اسکلت به گونه ای است که حتی مهندس مجری یا کارفرمای باتجربه و منصف نیز قادر به کنترل تمامی موارد نخواهد بود و باید نیروی کار کافی تامین شود.
یک پیمانکار خوب چه ویژگی هایی دارد؟
یک پیمانکار خوب باید مسئولیت صد در صد کار را بپذیرد و در نهایت کاری با کیفیت مطلوب تحویل دهد. قیمت ارائه شده توسط وی باید نسبت به کیفیت کار، مناسب و منصفانه باشد. همچنین باید به تمامی مفاد قرار داد متعهد و پایبند بوده و کار را نیمه کاره رها نکند. یک پیمانکار خوب و متعهد باید طوری کار را پیش ببرید که گویی کار برای خود اوست و در مورد اقلام مصرفی در کارگاه که تامین آن بر عهده کارفرما است، دلسوزانه عمل کند.
برخی از پیمانکاران اسکلت با پیشنهاد قیمت پایین تر، کار را گرفته و آن را اصطلاحاً زخمی می کنند. سپس به بهانه قیمت پایین، بهانه تراشی می کنند و کارفرما را وادار به افزایش دستمزد به میزان مورد نظر آن ها می نمایند. کارفرما نیز در نیمه کار نمی تواند به دنبال پیمانکار جدید باشد، چرا که پیمانکاران کار نیمه کاره را نمی گیرند. در نتیجه مجبور به امضای قرارداد جدید و افزایش دستمزد می شود. از این رو بیشتر از این که به دنبال قیمت پایین باشید، بهتر است به دنبال پیمانکاری منصف و دلسوز و مورد اعتماد باشید. شما می توانید اقتصادی ترین حالت را برای اجرای اسکلت انتخاب کنید، ولی توجه داشته باشید، کیفیت را باید همواره در اولویت قرار داده و بر قیمت ارجحیت دهید.
نوشته های مرتبط:
- بازگرداندن (ریست کردن) منوها و نوار ابزارهای اتوکد 2025
- BIM در صنعت ساختمان چیست؟
- نرم افزار اتوکد بهتر است یا رویت؟
- ابزار Annotation در اتوکد چیست؟
- پایان کار ساختمان و مراحل و مدارک دریافت آن
- برگ سبز تعهد پایانکار یا اعلام اتمام عملیات ساختمانی و…
- پلات استایل اتوکد | آموزش رایگان Autocad
- Autocad Uninstall | نحوه حذف کامل اتوکد از ویندوز
- آموزش ۳Dmax | ویرایشگر Array در تری دی مکس
- آموزش رایگان Autocad | تبدیل اتوکد به گوگل ارث و…
دیدگاهتان را بنویسید