همه چیز درباره بتن و ویژگی های آن
در این مطلب از خانه معماری قصد داریم شما عزیزان را با تک تک ویژگی های بتن و انواع آن آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
بتن و ویژگی های آن: بتن چیست؟
بتن یکی از مصالح ساختمانی است که کاربرد بسیار زیادی در صنعت ساخت و ساز دارد و دوام و استحکام سازه را تامین می کند. پیشینه استفاده از بتن به دوران روم باستان می رسد، به طوری که گنبد پانتئون به عنوان یکی از بزرگ ترین گنبدهای جهان ساخته شده از بتن معمولی یا غیر مسلح است. بتن نوعی ماده ترکیبی و در حالت عادی به صورت روان است. این ماده روان در گذر زمان سخت و مقاوم می شود. بتن بسته به نوع مواد متشکل آن در انواع گوناگون و با استحکام مختلف وجود دارد. ویژگی هایی از قبیل: دوام، مقاومت گرمایی و شیمیایی، چگالی و کاربرد فاکتورهای مهم در انتخاب نوع بتن می باشند. به عبارتی می توان گفت، برای هر سازه متفاوت باید از نوع خاصی از بتن استفاده شود.
امروزه از بتن در بسیاری از مراحل ساختمان سازی از جمله مرحله سفت کاری، ساخت انواع بلوک بتنی و دال بتنی و همچنین به عنوان متریالی مقاوم برای پوشش کف، دیوار و نمای خارجی ساختمان استفاده می شود. بتن اکسپوز، بتنی است که برای نمای ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از ویژگی های بتن، قابل بازیافت بودن آن است، به طوری که مجدداً می توان برای مصارف گوناگون از آن استفاده کرد. این بتن بازیافتی که امروزه بسیار کاربرد دارد، در صنعت ساخت و ساز به منظور اجرای فونداسیون، در شهرسازی جهت پوشش پیاده روها و در حوزه طراحی داخلی و محوطه سازی برای ساخت المان های دکوراتیو مورد استفاده قرار می گیرد.
در ادامه با برخی از مفاهیم مرتبط با بتن آشنا می شوید:
بتن و ویژگی های آن: مفاهیم مرتبط با بتن
خزش بتن، بتن کرمو
خزش بتن به تغییر شکل سازه بتنی اطلاق می شود که در اثر نیروی اعمال شده ایجاد می شود. عوامل تاثیرگذار بر این تغییر شکل عبارتند از: سن بتن، سنگدانه ها و نسبت های استفاده از متریال در مخلوط بتن. بتن کرمو یکی دیگر از مفاهیم مرتبط با بتن است که با عناوین شن نما شدن بتن و لانه زنبوری شدن بتن نیز معرفی و شناخته می شود. زمانی گه پدیده بتن کرمو رخ می دهد، ذرات درشت در کنار یکدیگر دیده می شوند، بدون این که فضای میان آن ها ملات کافی داشته باشد. ایجاد منظره نامطلوب، کاهش مقاومت فشاری بتن، پایین آمدن دوام و طول عمر بتن و برخی موارد دیگر از عوارض کرمو شدن بتن می باشد.
بتن پیش تنیده، اسپیسر و عیار بتن
پیش تنیدگی بتن متشکل از یک تنش ثابت است که مقداری از بارهای مرده و زنده بر اثر آن خنثی می شود و در نتیجه مقاومت باربری آن افزایش می یابد. اسپیسر بتن نوعی جدید از انواع اسپیسرها با مقاومت فشاری بالا است که طول عمر سازه های بتنی را افزایش می دهد. عیار بتن یکی از مفاهیم مرتبط با بتن است و به میزان ملات یا سیمان مصرفی در واحد حجم اطلاق می گردد.
پرایمر بتن، آب بندی بتن، الیاف بتن
پرایمر بتن نوعی ماده چسبناک است که و ظیفه آن، محافظت از سازه های بتنی در شرایط محیطی مختلف و در برابر واکنش های شیمیایی می باشد. آب بندی بتن یکی از موارد بسیار مهمی است که باید بسیار مورد توجه قرار گیرد. اهمیت آب بندی بتن به این دلیل است که سازه های بتنی ممکن است در برابر آب یا مواد شیمیایی، زیاد قرار گیرند. عایق اکریلیک تک جزئی و دو جزئی، عایق الاستومری یک جزئی و پودر پلیمری از جمله متریالی است که آب بندی بتن با آن ها انجام می شود. الیاف بتن در ساخت بتن مسلح مورد استفاده قرار می گیرد و مقاومت کششی بتن را افزایش می دهد. الیاف بتن همچنین مانع از ترک خوردگی بتن می شود.
آزمایشگاه بتن، ژل میکرو سیلیس بتن
در آزمایشگاه بتن می توان بتن را برای رسیدن به مقاومت دلخواه و شرایط مورد نظر تولید کرد. یکی از آزمایش های مربوط به بتن که در آزمایشگاه بتن می توان انجام داد، آزمایش التراسونیک بتن است. این آزمایش در حقیقت به واسطه ایجاد طرح مقاوم سازی بتن انجام می شود و مقاومت نسبی را ارائه می دهد. در این آزمایشگاه ها از ژل میکروسیلیس به منظور ساخت بتن هایی با مقاومت بالا استفاده می شود که منجر به افزایش مقاومت کششی بتن نیز می شود.
بتن و ویژگی های آن: مواد تشکیل دهنده بتن
مواد تشکیل دهنده بتند عبارتند از: سیمان پرتلند، سنگدانه ها و آب. سیمان پرتلند یکی از پرکاربردترین نوع سیمان است که در تولید بتن به منظور تهیه انواع ملات مورد استفاده قرار می گیرد. زمانی که سیمان با آب ترکیب می شود یک ماده چسبنده ایجاد می شود که منجر به چسبندگی سنگدانه ها و ماسه به یکدیگر می شود. سنگدانه ها درصد زیادی، در حدود 70 درصد، از مخلوط بتن را تشکیل می دهند. سنگدانه ها متشکل از ماسه، شن درشت و سنگ های خرد شده گرانیت و یا آهک هستند و بتن بدون سنگدانه ها ایجاد نمی شود. توجه داشته باشید،
اندازه سنگدانه ها تعیین کننده میزان آب و سیمان مورد نیاز برای تولید بتن است. لازم است بدانید، جهت پر کردن فضای بین سنگدانه های بزرگ از سنگدانه های ریزتر استفاده می شود و با ملات به یکدیگر چسبانده می شوند. برای این که در میزان ملات مصرفی در تهیه بتن صرفه جویی شود، می توان از سنگدانه هایی با سایز متفاوت استفاده کرد. برای این منظور، سنگدانه های بازیافتی حاصل از تخریب، ساخت و ساز و یا حفاری، گزینه بسیار ایده آلی در تولید بتن ارزان می باشند و سنگدانه های طبیعی دیگر استفاده چندانی ندارند.
آب یکی از مهم ترین مواد تشکیل دهنده بتن و در حقیقت غذای بتن بعد از اتمام عملیات بتن ریزی است. در هنگام ترکیب آب با سیمان، فرآیند هیدراتاسیون اتفاق می افتد که یک فرآیند شیمیایی است که منجر به سفت و سخت شدن مخلوط بتن می شود. حفره های سنگدانه ها توسط مخلوط آب و سیمان پر شده و به یکدیگر می چسبند. لازم به ذکر است، برای ساخت بتن پایدارتر باید میزان آب مصرفی نسبت به سیمان کمتر باشد.
بتن و ویژگی های آن
همان طور که در ابتدای این مطلب گفته شد، بتن یکی از رایج ترین مصالح مصرفی در دنیا است که از قابلیت ها و ویژگی های منحصر بفردی برخوردار می باشد. مزایای بتن، این ماده را تبدیل به مقاوم ترین مصالح ساختمانی کرده است. در ادامه به معرفی و برسسی ویژگی های بتن که آن را تبدیل به مریالی پایدار در صنعت ساخت و ساز کرده است، می پردازیم:
دوام و طول عمر بالا، قابلیت دسترسی آسان
تولید و عمل آوری بتن باید با توجه به شرایط آب و هوایی و میزان مقاومت مورد نظر صورت گرفته و با استانداردهای لازم مطابقت داشته باشد. در صورتی که تمام اصول در تولید بتن به درستی رعایت شود، بتن مورد نظر ، دوام و پایداری بالایی خواهد داشت و برای سالیان سال به همان شکل اولیه باقی می ماند، بدون اینکه عیبی پیدا کند. همان طور که در بالا گفته شد، بتن یکی از مقاوم ترین مصالح ساختمانی است و از مقاومت بالایی در برابر عوامل مختلف برخوردار می باشد. در اجرای دال بتنی همان طور که از نام آن برمی آید از بتن استفاده می شود. علاوه بر بتن در دال بتنی از فولاد نیز استفاده می شود. کاربرد این سازه در ایجاد سقف و یا کف سازی بوده و به دلیل وجود بتن در آن از استحکام و مقاومت بالایی برخوردار است.
قابلیت دسترسی آسان یکی از ویژگی های بتن است، چرا که مواد مورد نیاز برای تولید بتن همواره و به راحتی قابل دسترس می باشند. اجزای اصلی تشکیل دهنده بتن، شن و ماسه است که در همه جا و با قیمت مناسب یافت می شود.
شکل پذیری ایده آل، مقاومت در برابر حرارت و فشار بالا
ماده اولیه بتن، روان است و به همین دلیل شکل قالبی که در آن ریخته شود را به خود می گیرد. به دلیل شکل پذیری خوبی که بتن دارد، این ماده قابل استفاده در مکان های مختلف می باشد.
مقاومت در برابر حرارت از دیگر ویژگی های بتن است. به طوری که در ساختمان های ساخته شده از بتن آرمه و در صورتی که بتن با یک پوشش محافظت شده باشد، قادر به تحمل حرارت و آتش برای ساعاتی طولانی خواهد بود. بتن همچنین دارای مقاومت فشاری بسیار بالایی است و دچار آسیب نمی شود. همین باعث شده از آن در ساخت انواع سازه استفاده شود.
بتن و ویژگی های آن: عوامل تاثیرگذار بر میزان کارایی بتن
میزان کارایی بتن بسته برخی عوامل از قبیل: نسبت آب به سیمان، نوع عملیات ساخت و ساز، روش ترکیب بتن، ضخامت بخشی از بتن، میزان تقویت بتن، روش متراکم سازی بتن، فاصله حمل بتن تا محل انجام کار، روش قرارگیری بتن و شرایط محیطی افزایش یا کاهش می یابد. یکی از مهم ترین این عوامل، نسبت آب به سیمان است. با افزایش میزان سیمان مصرفی، میزان نیاز بتن به آب نیز افزایش می یابد تا به کارایی مورد نظر برسد. سیمان با عیار پایین تر به آب کم تری نیاز دارد تا بتن به کارایی مورد نظر برسد.
عواملی که در بهبود میزان کارایی بتن موثرند، عبارتند از: افزایش میزان آب به سیمان، استفاده از توده حجیم تر و یا جایگزین کردن توده ای با شکل منظم و کاملا گرد با اشکال نامنظم، افزایش مدت زمان و دمای اختلاط، به کارگیری مصالح با خاصیت غیر متخلل و اشباع و افزودن ترکیبات مناسب، استفاده از مواد حباب ساز و کارایی مطلوب بتن برای ساخت و ساز.
بتن و ویژگی های آن: انواع بتن
در اینجا انواع بتن را به شما عزیزان معرفی خواهیم کرد:
بتن معمولی، سبک و متخلل
در تولید بتن معمولی، سیمان، آب و سنگدانه ها مورد استفاده قرار می گیرند. از آنجایی که مقاومت این نوع بتن، معمولی است به آن بتن معمولی می گویند. عوامل موثر در زمان گیرش بتن معمولی عبارتند از: عیار سیمان و وضعیت آب و هوایی. بتن سبک یکی از انواع بتن است که سنگدانه های مورد استفاده در آن نسبت به بتن سنگین، سبک تر هستند. مقاومت این نوع بتن بین ۷ الی ۴۰ مگا پاسکال می باشد. بتن متخلخل یکی دیگر از انواع بتن دارای خلل و فرج است. به دلیل وجود تخلل در این بتن، آب و یا هوا از روزنه های آن عبور می کند. از جمله بتن های متخلل می توان به بتن سبک گازی و بتن گازی اشاره کرد.
بتن با مقاومت بالا، بتن هوادار و بتن خود متراکم
مقاومت بتن با مقاومت بالا ، حداقل ۴۰ مگا پاسکال است و میزان آب مصرفی در تولید آن نسبت به سیمان مصرفی کمتر می باشد. کیفیت سنگدانه های مصرفی در این نوع بتن بالا است و در تولید آن مواد افزودنی نیز مورد استفاده قرار می گیرد. یکی دیگر از انواع بتن، بتن هوادار است که با وارد کردن هوا درون بتن و با استفاده از افزودنی های هوازا تولید می شود. خوب است بدانید، میزان هوای موجود در این بتن در حدود ۳ تا ۶ درصد می باشد. بتن خود متراکم بتنی است که بدون نیاز به ویبره تولید می شود و در زمان بتن ریزی بر اثر نیروی وزن خود، متراکم و سخت می شود. روان بودن این بتن باعث می شود تا به راحتی و بدون نیاز به ویبره به تمام روزنه های موجود نفوذ کند.
بتن شاتکریت یا پاششی، بتن با عملکرد بالا
بتن شاتکریت را با استفاده از نازل های مخصوص در سطح مورد نظر به صورت پاششی می ریزند. از این رو به این نام آن را می خوانند. مقاومت بتن با عملکرد بالا بین ۷۰ الی ۱۰۰ مگا پاسکال است و در دسته مقاوم ترین بتن ها قرار دارد. این بتن قابلیت جاگذاری داشته گیرش بسیار سریعی دارد. تراکم، سختی، مقاومت مکانیکی بالا، گرمای هیدراتاسیون، طول عمر و حجم ثابت از ویژگی ها و مزایای این نوع بتن می باشد.
بتن آهکی، بتن پلیمری
در تولید بتن آهکی از آهک به جای استفاده می شود. همان طور که می دانید آهک یکی از مواد تجدیدپذیر است و از این رو جزء مصالح دوستدار محیط زیست محسوب نمی شود. به همین دلیل بتن آهکی برای ساخت گنبدها و کف سازی مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از انواع بتن، بتن پلیمری است که در تولید آن، مواد پلیمری جایگزین سیمان می شوند. این مواد از حجم حباب های درون بتن کاسته و بدین ترتیب و با وجود سنگدانه ها، فضای خالی در بتن به کم ترین مقدار خود می رسد و منجر به افزایش تراکم و چگالی آن می شود.
بتن مسلح یا بتن آرمه، بتن شیشه ای
در تولید بتن مسلح یا بتن آرمه از الیاف فیبری و یا میلگرد تقویت شده استفاده می شود و یکی از رایج ترین نوع بتن در صنعت ساخت و ساز به شمار می رود. این بتن تقویت شده قادر به تحمل بارهای فشاری و کششی است. یکی از عوامل بسیار مهم در استحکام این بتن، چسبندگی بین بتن و تقویت کننده ها می باشد. بتن شیشه ای یکی دیگر از انواع بتن است که با عنوان بتن لیتراکن نیز معرفی و شناخته می شود. این بتن تهیه شده از شیشه های بازیافت شده و نوعی بتن دکوراتیو است. زیبایی و دوام خاصی که به سازه می بخشد از مزایا و ویژگی های آن محسوب می شود. خوب است بدانید، بتن شیشه ای به عنوان نوعی عایق گرمایی نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
بتن مگر، بتن آماده و غلطکی
بتن مگر یا بتن پوششی نوعی از بتن با عیار سیمان کم است که در آماده سازی بستر خاکبرداری مورد استفاده قرار می گیرد. با استفاده از این نوع بتن، سیمان قادر به نفوذ در خاک نخواهد بود. بتن آماده از ترکیب آب و سیمان تولید شده و نام دیگر آن ملات است که متشکل از سنگدانه های ریز و درشت می باشد. کاربرد های بتن آماده گوناگون است و ترکیب نسبت صحیحی از مواد تشکیل دهنده در مورد این بتن بسیار مهم است و باید با دقت انجام شود. یکی دیگر از انواع بتن، بتن غلطکی است که در در اجرای سازه های بزرگ کاربرد دارد. بدون ماشین آلات سنگین و مخصوص اجرای این نوع بتن امکان پذیر نمی باشد.
بتن و ویژگی های آن: انواع بتن های نوین
با پیشرفت تکنولوژی، تولید بتن با فناوری های جدید منجر به ایجاد بتن های نوینی شده که امروزه در بسیاری از صنایع از جمله صنعت ساخت و ساز کاربرد فراوانی دارند و برخی از آن ها کاملاً با محیط زیست سازگارند. در ادامه به معرفی و بررسی این گونه بتن ها می پردازیم:
بتن رسانای الکتریسیته
یکی از انواع بتن های نوین، بتن رسانای الکتریسیته است که با عنوان بتن گرم نیز شناخته می شود. از این بتن معمولاً در جاده سازی و همچنین در ساخت سطوح دیگر در زمان برف و یخبندان استفاده می شود. آزمایش های گوناگون و با دقت بسیار زیاد بر روی عملکرد این بتن انجام شد و نتیجه این است که: بتن رسانای الکتریسیته قادر به افزایش ایمنی جاده ها، پل ها و فرودگاه ها در زمان یخبندان و در شرایط آب و هوایی سرد می باشد.
بتن و ویژگی های آن: بتن سبز
یکی دیگر از انواع بتن هایی که با تکنولوژی های جدید تولید می شود، بتن سبز است. جالب است بدانید، فعالیت های ناشی از تولید سیمان در حدود ۵ درصد از گازهای دی اکسید کربن تولید شده در جهان را تولید می کند. امروزه راهکارهای بسیاری برای تولید محصولی کاربردی با طول عمر و کیفیت بالا توسط تولید کنندگان سیمان ارائه می شود.
راهکارهایی که باعث شده تا سیمان تولیدی نیازمند مراقبت مستمر نبوده و مصرف انرژی تولید گازهای گلخانه ای در پروسه تولید آن به کمترین میزان برسد و همچنین مقرون به صرفه باشد. بتن سبز محصولی است که تمامی این ویژگی ها را در بر دارد و دارای عمری طولانی است. بتن سبز بسیار نازک و در عین حال مقاوم هستند و نیاز به متریال ها و فولاد در هر پروژه را به حداقل می رساند. به همین دلیل گاز دی اکسید کربن بسیار کم تری منتشر می شود.
بتن فراتوانمند
بتن فراتوانمند یا UHPC یکی از جدیدترین نوع بتن است که از مقاومت و دوام بالایی برخوردار بوده و مشابه بتن سنتی است. ۲۵ درصد ترکیب این بتن را الیاف متنوع و افزودنی های شیمیایی و یا معدنی تشکیل می دهند که باعث افزایش مقاومت آن می شوند. این الیاف های یکپارچه شامل پلی استر تا فایبرگلاس، بازالت و فولاد هستند و از مزایا و ویژگی های خاصی برخوردارند. این بتن بیش از ۷۵ عمر می کند و این یکی از مهمترین مزایای آن است. لازم به ذکر است، مقاومت فشاری این بتن بسیار بالاست و در برخی از ترکیبات به بالاترین حد خود می رسد. این را هم باید گقت که مقاومت فشاری این نوع بتن نسبت به بتن سنتی که بین 25 تا 35 سال عمر می کند، پایین تر است.
بتن فراتوانمند بسیار انعطاف پذیر است و کشش و مقاومت بالایی در برابر نمک ها، رطوبت و مواد شیمیایی دارد. این ویژگی ها افزایش چشمگیر در چرخه عمر زیرساخت هایی را به همراه دارد که با استفاده از بتن فراتوانمند ساخته شده اند. این بتن با داشتن چنین مزایا و ویژگی های منحصر به فردی در ساخت و سازهای سنتی و مدرن و پیشرفته کاربرد دارد.
بتن و ویژگی های آن: افزودنی های بتن
بتن برای این که به مقاومت مورد نظر و کافی دست یابد و کارایی بیشتری داشته باشد باید با با برخی افزودنی ها ترکیب شود. مواد افزودنی بتن، عواملی از قبیل: مقاومت کششی بتن، سرعت گیرش، میزان کارایی و مقاومت آن در برابر نفوذ آب در بتن را تحت تاثیر قرار می دهند. افزودنی های بتن به دو صورت شیمیایی و های معدنی هستند که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم:
افزودنی های شیمیایی بتن
افزودنی های شیمیایی بتن عبارتند از: روان کننده ها، فوق روان کننده ها، زودگیر و کندگیر کننده ها، هوازاها و رنگدانه ها. این مواد افزودنی ویژگی ها و قابلیت های خاص در بتن به صورت مایع یا پودر ایجاد می کنند.
روان کننده ها باعث می شوند تا بتن در محل مورد نظر به راحتی قرار گیرد و منجر به افزایش کارایی و همچنین مقاومت آن می شوند. معمولاً از این روان کننده ها به منظور کاهش آب مصرفی در مخلوط بتن استفاده می شود. فوق روان کننده ها در مقایسه با روان کننده های معمولی، کارایی بتن را بدون این که خواص مضری برای بتن داشته باشند، بیشتر افزایش می دهند. زودگیرکننده ها به بهبود خواص بتن را در آب و هوای سرد کمک شایانی کرده و همچنین هیدراتاسیون سیمان را تا حد قابل توجهی افزایش می دهند. کندگیر کننده ها همان طور که از نامشان بر می آید، سرعت هیدراتاسیون سیمان را کاهش داده و معمولاً زمان گیرش بتن های حجیم در آب و هوای گرم را کنترل می کنند.
هوازاها یکی دیگر از افزودنی های شیمیایی بتن هستند که در بتن و در هنگام اختلاط، حباب های ریز ناپیوسته به وجود می آورند. هوازاها منجر به افزایش کارایی بتن در یخبندان می شوند و به طور معمول در مخلوط هایی از سنگدانه های خشن یا سبک با میزان سیمان و آب کم در آن ها کاربرد دارند. به همین دلیل از هوازاها بیشتر در تولید بتن های سبک و حجیم استفاده می شود. این مواد افزودنی همچنین منجر به افزایش پایداری بتن می شوند. رنگدانه ها نیز برای تغییر رنگ بتن مورد استفاده قرار می گیرند.
افزودنی های معدنی بتن
افزودنی های معدنی بتن عبارتند از: خاکستر بادی، نانوفیبرهای کربنی، فوم سیلیکا، سرباره آتشفشانی و متاکائولین واکنشپذیر. امروزه و با توجه به افزایش اهمیت توجه به محیط زیست، مواد بازیافتی کاربردهای زیادی دارند. از این رو استفاده از افزودنی های معدنی علاوه بر این که آسیبی برای محیط طیست به همراه ندارند، هزینه های تولید بتن را نیز کاهش می دهند. در ادامه به معرفی این مواد افزودنی می پردازیم:
خاکستر بادی و نانوفیبرهای کربنی
خاکستر بادی یکی از محصولات جانبی تولید شده در نیروگاه های برقی است که سوخت آن ها زغال سنگ می باشد. جالب است بدانید میزان زغالسنگ مصرفی این نیروگاه ها تعیین کننده خواص و ویژگی های این افزودنی می باشند. خاکستر بادی در تولید بتن می توان به عنوان جایگزین مناسبی برای سیمان پرتلند باشد که منجر به بهبود خواص آن می شود. همان طور که در بخش های قبلی گفته شد در تولید سیمان، گازهای گلخانه ای ایجاد می شود و با جایگزین کردن خاکستر بادی از تولید و انتشار این گازها تا حد زیادی جلوگیری به عمل می آید.
نانوفیبرهای کربنی یکی دیگر از افزودنی های معدنی بتن هستند که مقاومت فشاری و سلامت بتن را افزایش می دهد. از آنجایی که فیبرهای کربنی دارای مقاومت کششی و رسانایی بسیار بالایی هستند، باعث افزایش خواص الکتریکی و مکانیکی بتن می شوند و هدف از افزودن آن ها به بتن، یخ زدایی در بتن و رسانا شدن آن می باشد.
فوم سیلیکا و سرباره آتشفشانی
فوم سیلیکا در کوره های قوس الکتریکی تولید می شود. بدین ترتیب که در زمان تولید آلیاژهای سیلیکون و فروسیلیکون این مواد معدنی به وجود می آیند و به عنوان افزودنی های بتن کاربرد دارند. در مقایسه با خاکستر بادی، ذرات این ماده بسیار ریز هستند و منجر به افزایش پایداری و مقاومت بتن می شوند. در کنار این افزودنی های معدنی برای افزایش کارایی بتن معمولاً از افزودنی های فوق روان کننده استفاده می شود. سرباره آتشفشانی که یکی از محصولات جانبی صنایع فولاد است، دارای خاصیت هیدرولیکی است و به جای سیمان پرتلند در تولید بتن استفاده می شود.
متاکائولین واکنشپذیر یکی از انواع افزودنی های معدنی است که در تولید بتن روشن کاربرد دارد. این ماده منجر به افزایش مقاومت بتن شده و معمولاً برای مکان هایی که ظاهر کار اهمیت دارد مورد استفاده قرار می گیرد.
نکته
بتن در ساخت فرآورده های گوناگونی مورد استفاده قرار می گیرد که عبارتند از: منهول بتنی، قالب بتنی، جدول و نرده بتنی، دیوار بتنی پیش ساخته، خانه بتنی پیش ساخته، پانل بتنی، ساختمان بتنی، کانکس بتنی، اسکلت بتنی، قالب بتن استاندارد، دیوار بتنی، تجهیزات بتنی و فلاور باکس بتنی. خوب است بدانید بتن ریزی یکی از مهم ترین و حساس ترین مراحل در هر ساخت و سازی می باشد. ان عملیات در اجرای بتن و پس از آماده سازی آن صورت می گیرد. برخی از وسایل مورد نیاز برای انجام عملیات بتن ریزی عبارتند از: اسپیسرها، قالب بتن، الیاف بتن، مواد آب بندی بتن و بتن ریز.
جمع بندی نهایی
در این مطلب از خانه معماری با ویژگی های بتن و انواع مختلف سنتی و جدید آن آشنا شدید. بتن یکی از پرکاربردترین مصالح ساختمانی است که در اجرای سازه بتنی، کفپوش بتنی پیاده رو، طراحی سازه های بتنی، جدول بتنی و بسیاری موارد مهم دیگر مورد استفاده قرار می گیرد.
نوشته های مرتبط:
- پایان کار ساختمان و مراحل و مدارک دریافت آن
- برگ سبز تعهد پایانکار یا اعلام اتمام عملیات ساختمانی و…
- خانه ای کنار دریاچه در پریرا، کلمبیا
- موزه Boola Bardip
- تسهیلات پروازهای ورودی فرودگاه بین المللی سیاتل-تاکوما
- پروژه نوسازی خانه دیوار آجری در هند (Brick Screen House)
- خانه فشرده کارست
- خانه معماری | نمای ترموود؛ لوناوود
- مقایسه دکوراسیون داخلی با طراحی داخلی
- درباره خرپا و انواع آن بیشتر بدانید
دیدگاهتان را بنویسید