اطلاعاتی درباره اتصال میانقاب ها به سازه
در این مطلب از خانه معماری قصد داریم اطلاعاتی درباره اتصال میانقاب ها به سازه در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. با ما همراه باشید.
میانقاب در نقشه ها و فایل های محاسباتی
قبل از هر چیز لازم است بدانید میانقاب چیست. میانقاب به دیوارهای بیرونی و داخلی ساختمان اطلاق می شود که نقش جدا کننده های ساختمان را در سازه های بتنی و فولادی بر عهده دارند. میانقاب ها نقش بسزایی در افزایش سختی جانبی سازه ایفا می کنند.
در صورتی که مهندس محاسب پروژه نقشه های مصوب ، اثر سختی میانقاب در قاب اصلی سازه را در فایل محاسباتی ذکر نماید، اتصال مستقیم دیوار میانقاب به ستون های مجاور بلامانع خواهد بود. بدین ترتیب طبق دیتیل می توان آن را اجرا کرد . ولی در صورتی که سختی آن در طراحی ذکر نشود و تنها طبق سختی تیر یا ستون مورد نظر ذکر شده باشد، به عبارتی تنها اثر سختی خود قاب منهای میانقاب در فایل مشاهده شود ، حتما آن را باید از قاب اصلی جدا ساخت و سختی را اضافه نکرد .
اتصال میانقاب ها به سازه: چگونگی و مراحل اضافه سختی در قاب
اضافه سختی در قاب منجر به جذب بیشتر نیروی جانبی زلزله و بر هم زدن فرضیات طراحی می شود که در این صورت باید سختی قاب را در اجرا از میانقاب با مصالح بنایی جدا کرد. همچنین اتصال مستقیم دیواربه ستون های مجاور مجاز نیست. توصیه متخصصان در چنین شرایطی ، استفاده از دو نوار فوم یونولیت با ضخامت 5 سانتی متر در دو طرف دیوار میانقاب و چسبیده به قسمت داخلی ستون بتنی می باشد. بعد از این که درز انقطاع ایجاد شد ، نبشی کشی را می توان شروع کرد. توجه داشته باشید دو سر آن باید به پلیت های انتظار در تیرهای بتنی بالا و پایین قاب مهار و جوش داده شود. سپس باید جوش دادن میلگرد های عصایی مهاردیوار به قاب را داخل نبشی از طرفین را شروع کنید تا دیوار به پروفیل ها محکم چفت و بست شود.
توجه داشته باشید ، اتصال مستقیم دیوار به قاب اصلی در قسمت هایی که سیستم دیوار برشی فولادی , بتنی و یا مهار بند به کار گرفته شده ، بلامانع است. به بیانی دیگر جزئیات خاص برای اتصال میانقاب به ستون لازم نیست. در صورتی که در مجاورت ستون های بتنی از بازشوها با دست انداز O.K.B مشخصی استفاده شود و در ارتفاع زیر پنجره از مصالح بنایی دیوار مقاوم یا میانقاب استفاده شده باشد ، با به وجود آوردن تکیه گاه اضافه در بخشی از ارتفاع ستون , طول کوتاه تر از فرضیات طراحی شده و ارتفاع ستون کم خواهد شد.
نکته
زمانی که ارتفاع کاهش می یابد ، اصطلاحا ستون چاق تر می شود. در این صورت از سختی بالاتری نسبت به فرض طراحی در فایل محاسباتی برخوردار است که منجر به جذب نیروی بیشتر زلزله می شود . ضعف برشی و عدم آرماتور گذاری و خاموت گذاری منجر به شکست و خرابی منجر خواهد شد. از این رو اگر از میانقاب با سختی بالا استفاده می کنید ، در کناره لبه های ستون های بتنی ، ایجاد ستون کوتاه و همچنین ایجاد بازشوهایی مانند پنجره مجاز نیست .
نوشته های مرتبط:
- بازگرداندن (ریست کردن) منوها و نوار ابزارهای اتوکد 2025
- BIM در صنعت ساختمان چیست؟
- نرم افزار اتوکد بهتر است یا رویت؟
- ابزار Annotation در اتوکد چیست؟
- پایان کار ساختمان و مراحل و مدارک دریافت آن
- برگ سبز تعهد پایانکار یا اعلام اتمام عملیات ساختمانی و…
- پلات استایل اتوکد | آموزش رایگان Autocad
- Autocad Uninstall | نحوه حذف کامل اتوکد از ویندوز
- آموزش ۳Dmax | ویرایشگر Array در تری دی مکس
- آموزش رایگان Autocad | تبدیل اتوکد به گوگل ارث و…
دیدگاهتان را بنویسید