با کاربردهای فوم بتن آشنا شوید
در این مطلب از خانه معماری قصد داریم شما عزیزان را با کاربردهای فوم بتن آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
فوم بتن چیست؟
فوم بتن یا foamed concrete پوششی نوین است که برای مصارف مختلف در ساختمان به کار می رود. فوم بتن خواص فیزیکی منحصر به فردی دارد که آن را تبدیل به بتنی سبک و عایق با مقاومت لازم و کیفیت مطلوب نسبت به نوع استفاده از آن کرده است. این پوشش شامل ترکیبی از سیمان، ماسه بادی، آب و فوم می باشد.
ماده کف زا در ضمن اختلاط با آب در دستگاه مخصوص با سرعت زیاد، حباب های هوا را تولید و تثبیت می کند. کف حاصل کاملا پایدار است که در ضمن اختلاط با ملات سیمان و ماسه بادی در دستگاه مخلوط کن ویژه، تشکیل یک خمیر روان می دهد که به صورت درجا با در قالب های فلزی یا پلاستیکی مورد استفاده قرار می گیرد. وزن فضایی این خمیر پس از این که خشک می شود، با توجه به درصد سیمان و ماسه بادی بین ۳۰۰ الی ۱۶۰۰ کیلو گرم در متر مربع خواهد بود.
ویژگی ها
اقتصادی و مقرون به صرفه
یکی از ویژگی های عمده فوم بتن، سبکی وزن با مقاومت مطلوب با توجه به نوع کاربرد آن است. بطور کلی foamed concrete بسیار اقتصادی است و هزینه های ساختمان را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. وزن اسکلت فلزی و دیوارها و سقف و همچنین مخارج فونداسیون و پی در ساختمان را کاهش پیدا می کند. بدین ترتیب، ساختمان هر چه سبک تر باشد، در صورت وقوع زلزله، نیروی زلزله خسارات کمتری را به سازه وارد می آورد.
قابلیت برش فوم بتن
یکی دیگر از ویژگی های فوم بتن قابلیت برش با استفاده از اره نجاری و همچنین میخ پذیر بودن آن است. لازم است بدانید امور مربوط به سیم کشی و نصب لوازم برقی و تاسیسات، زمانی که از فوم بتن استفاده می کنید، بسیار سریع و راحت خواهد بود.
حمل و نقل و نصب قطعات پیش ساخته آسان
حمل و نقل قطعات پیش ساخته با فوم بتن، آسان و با هزینه کمتری نسبت به قطعات بتنی همراه و نصب قطعات به دلیل سبکی آن ها بسیار آسان است. جالب است بدانید، هر گونه نازک کاری به راحتی روی پوشش foamed concrete قابل اجر است. فوم بتن دارای چسبندگی بسیار زیادی با سیمان و گچ می باشد.
نکته
فوم بتن، ویژگی های عالی در مقابل یخ زدگی و فرسایش ناشی از آن و مقاومت در برابر نفوذ رطوبت و آب دارد. این پوشش در قشرهای سطحی تخلخل فراوان دارد، از این رو شکاف های مویین و درزهای کمتری در سطح به وجود می آید. در صورتی که ضخامت فوم بتن مورد استفاده کافی باشد، مقاومت خوبی در مقابل خطر نفوذ باران و رطوبت خواهد داشت. همچنین فوم بتن مقاومت بسیار زیادی در برابر آتش دارد.
کاربردهای فوم بتن
فوم بتن کاربردهای مختلفی در صنعت ساختمان دارد. از جمله آن ها می توان به: شیب بندی پشت بام، کف بندی طبقات و بلوک های غیر بار بر سبک اشاره کرد. این پوشش یکی از مقرون به صرفه ترین و محکم ترین مصالح سبک است که از آن می توان در شیب بندی استفاده کرد. از آن جایی که توسط دستگاه مخصوص به صورت بتن یکپارچه در محل قابل تهیه و استفاده می باشد، به راحتی می توان مستقیماً روی آن را عایق بندی کرد.
فوم بتن همچنین در کف بندی طبقات نیز به کار گرفته می شود. وزن سبک و آسان بودن تهیه foamed concrete، باعث شده تا بتوان عملیات کف سازی را با استفاده از ترکیب آب و سیمان و فوم به راحتی انجام داد. در این روش دستگاهی موارد فوق را ترکیب می کند و به صورت دوغاب با پمپاژ به طبقات هدایت کرده و پوشش توسط مایع دوغاب انجام می شود. تمامی کف طبقات، محوطه و بالکن ساختمان را می توان بعد از اتمام کارهای تاسیساتی با آن پوشاند و بلافاصله عملیات بعدی را مستقیماً روی آن انجام داد.
بلوک های غیر بار بر سبک
به وسیله بلوک های تو پر به ابعاد دلخواه می توان تمامی کار تیغه بندی قسمت های جدا کننده ساختمان را توسط ملات یا چسب بتن انجام داد. این نوع بلوک ها از سنگین کردن ساختمان جلوگیری می کنند و همچنین عملیات حمل و نصب به سرعت صورت می گیرد. دست مزد کمتری نیز برای انجام این عملیات پرداخت می شود.
پس از اتمام اجرای دیوار، گچ را می توان مستقیما روی آن اعمال کرد. وزن فضایی این بلوک ها بین ۸۰۰ الی ۱۱۰۰ کیلو گرم می باشد. در گرم خانه ها و سالن های ضد صدا می توان فوم بتن را در محل با قالب بندی و به صورت یک پارچه عمودی ریخت. ویژگی عمده عایق بودن فوم بتن جهت عایق بندی سردخانه ها، گرم خانه ها، پوشش لوله های حرارتی و برودتی و غیره کاربرد مهمی دارد. فوم بتن به دلیل اینکه عایق صدا است، گزینه ای بسیار مناسب برای موتورخانه ها و اتاق های آکوستیک می باشد.
نوشته های مرتبط:
- بازگرداندن (ریست کردن) منوها و نوار ابزارهای اتوکد 2025
- BIM در صنعت ساختمان چیست؟
- نرم افزار اتوکد بهتر است یا رویت؟
- ابزار Annotation در اتوکد چیست؟
- پایان کار ساختمان و مراحل و مدارک دریافت آن
- برگ سبز تعهد پایانکار یا اعلام اتمام عملیات ساختمانی و…
- پلات استایل اتوکد | آموزش رایگان Autocad
- Autocad Uninstall | نحوه حذف کامل اتوکد از ویندوز
- آموزش ۳Dmax | ویرایشگر Array در تری دی مکس
- آموزش رایگان Autocad | تبدیل اتوکد به گوگل ارث و…
دیدگاهتان را بنویسید