نکاتی برای بتن ریزی در فصل های بارانی
عمل بتن ریزی در باران
در این مقاله می خواهیم با نکاتی در مورد بتن ریزی در باران آشنا شویم ولی قبل از آن خوب است بدانید صنعت ساخت و ساز به گونه ای است که در هر فصلی باید به کار خود ادامه دهد و فرقی نمی کند که برف و بوران باشد یا دمای 50 درجه ، به هر حال باید تا اتمام پروژه کار ادامه یابد و این کار مستلزم مهارت های زیادی است که طراحان و مهندسین عمران باید از آن برخوردار باشند و بتوانند در شرایط مختلف آب و هوایی پروژه را در اجرای ساختمان هندل کنند.
خوب است بدانید موانع متعددی با تغییرات آب و هوایی بر سر راه سازندگان قرار می گیرند ولی با مهارت و روش هایی هوشمندانه می توان از پس آن ها برآمد ، بتن ریزی یکی از کارهای ساختمانی است که در همه حال باید آن را انجام داد و عمل بتن ریزی در باران و هوای سرد یکی از مورادی است که با مشکلاتی همراه است و باید مهارت و آگاهی لازم برای انجام آن داشت.
خوب است این را بدانید بتن باید به زمان گیرش اولیه خود برسد چون در غیر این صورت باران ، بتن را تحت تاثیر قرار می دهد و زمانی که بتن بین گیرش اولیه و زمان گیرش نهایی خود قرار می گیرد ، در این صورت تنها اثری که باران دارد بر روی ظاهر بتن هایی است که در اطراف ریخته شده اند ، در زمان بارش شدید باران احتمالا به لایه رویی مخلوط بتن آسیب می رسد.
نکته
لازم به ذکر است مدت زمان گیرش نهایی بتن ۱۰ ساعت می باشد و در این مرحله آب باران تبدیل به منبعی برای عمل آوری بتن می گردد ، اگر می خواهید در زمان عمل بتن ریزی در باران به مشکلی بر نخورید باید نکاتی را رعایت کنید تا چالش های کار را به راحتی پشت سر گذارید ، در دامه این نکات را برای شما عزیزان بر می شمریم.
نکاتی که باید در زمان بتن ریزی در باران رعایت شوند
توجه به میزان آبی که در مخلوط بتن وجود دارد
توجه به میزان آب مخلوط بتن به خصوص در محیط های مرطوبی که مواد خام اولیه مانند شن و ماسه به خودی خود خیس می باشند اهمیت زیادی دارد و باید حواستان به آبی که به مخلوط اضافه می شود ، باشد ، خوب است این موضوع را بدانید نسبت آب به سیمان با اضافه نمودن مواد افزودنی به مخلوط را می توان کاهش داد.
اضافه کردن موادی برای افزایش مقاومت بتن در مقابل نفوذ آب
برای این که مقاومت بتن در برابر نفوذ آب بالا رود باید مواد ضد آب هیدروفیلیک را به مخلوط بتن افزود ، جالب است بدانید این مواد طی واکنشی که با آب و ذرات سیمان می دهند ، به ایجاد بلورهای کلسیم سیلیکات منجر می شوند و همین باعث می شود تا ترک های ریز و روزنه هایی که در بتن وجود دارد ، مسدود شوند و دیگر آب به آن ها نفوذ نمی کند ، جالب تر این که در طول عمر بتن این واکنش ها مدام اتفاق می افتد و علاوه بر شکاف های اولیه ، تمامی شکاف ها و ترک هایی که در آینده رخ می دهند نیز پوشانده خواهند شد.
حمل و نقل بتن در هوای بارانی چگونه صورت می گیرد؟
در فصل های بارانی و زمانی که بارش باران شدید است و شما مجبور به بتن ریز هستید ، حمل و نقل بتن بسیار اهمیت دارد و باید با تجهیزات و ماشین آلات مخصوص و به صورت سر بسته انجام شود تا بدینوسیله آب باران به مخلوط بتن نفوذ نکند ، اگر بتن را با کامیون های روباز حمل کنید آب باران در آن نفوذ می کند و کارایی بتن کاهش می یابد.
از پوشش ها برای بتن ریزی در محل پروژه استفاده کنید
در محل اجرای پروژه و در زمان بتن ریزی می توانید از پارچه های ضد آب و پلاستیکی استفاده کنید و وجود چنین پوشش هایی در محل لازم است و با توجه به فضای لازم برای تراکم سازی و تکمیل بتن ریزی باید پوشش محل را مورد توجه قرار داد ، برای جلوگیری از بیشتر شدن نسبت آب به سیمان بهتر است که توده های متراکم را پوشش دهید تا خیس نشوند.
نکته
بتن ریزی در باران امکان پذیر است ولی به شما پیشنهاد می کنیم این عمل را در هوای طوفانی و باران شدید انجام ندهید و بهتر است که آن را به روزهای خشک هنگامی که آفتاب در آسمان است ، موکول کنید.
در صورتی که گمان می کنید کیفیت سطح بتن در خطر است پس از باران حتما باید آن را تعمیر کنید ، بسیاری از تعمیرات جزیی با انواع بتن یا دوغاب صورت می پذیرد ولی اگر در سطح بتن نقاط بیشمار کوچکی را مشاهده کردید بهتر این است که آن قسمت ها را جدا و بخش جدید را به طور کامل اجرا کنید ، در طولانی مدت این تعمیرات برای شما از نظر اقتصادی مقرون بصرفه خواهند بود.
یکی از نکاتی که باید در نظر داشته باشید این که آسیب های احتمالی سطح بتن را بررسی و ارزیابی کنید و همچنین مقاومت آن در برابر خراش را هم می توانید با آزمایشی ساده بسنجید ، ولی در صورتی که احتمال آسیب دیدگی بتن را بالا تخمین می زنید باید نمونه ای از آن را به آزمایشگاه ببرید و سختی و مقاومت آن را بسنجید.
سخن آخر
عمل بتن ریزی یکی از مهم ترین و اساسی ترین مراحل در ساختمان سازی است و باید قبل از این کار آب و هوا را پیش بینی کرد ولی اگر این عمل را بالاجبار باید در فصل های بارنی انجام دهید برای این که از صدمات وارده به بتن جلوگیری شود بهتر است که مخلوط بتن را آماده و برای اجرای آن زمانبندی کنید ، مثلا می توانید با برزنت های پلاستیکی و یا پارچه های ضد آب قبل از اینکه باران ببارد ، تمامی اطراف محل بتن ریزی را پوشش دهید و از بتن محافظت کنید ، در صورتی که در زمان بتن ریزی ، باران شروع شد ، توصیه می کنیم تا قطع شدن باران کار را تعطیل کنید تا آب روی سطح بتن از آن خارج گردد و سپس عمل بتن ریزی را کامل کنید.
مطالب مرتبط :
بتن بازیافتی چیست و چه کاربردی در ساخت و ساز دارد ؟
نوشته های مرتبط:
- بازگرداندن (ریست کردن) منوها و نوار ابزارهای اتوکد 2025
- BIM در صنعت ساختمان چیست؟
- نرم افزار اتوکد بهتر است یا رویت؟
- ابزار Annotation در اتوکد چیست؟
- پایان کار ساختمان و مراحل و مدارک دریافت آن
- برگ سبز تعهد پایانکار یا اعلام اتمام عملیات ساختمانی و…
- پلات استایل اتوکد | آموزش رایگان Autocad
- Autocad Uninstall | نحوه حذف کامل اتوکد از ویندوز
- آموزش ۳Dmax | ویرایشگر Array در تری دی مکس
- آموزش رایگان Autocad | تبدیل اتوکد به گوگل ارث و…
دیدگاهتان را بنویسید