بتن بازیافتی چیست و چه کاربردی در ساخت و ساز دارد ؟
آشنایی با بتن بازیافتی | recycled concrete
در این مطلب می خواهیم درباره بازیافت بتن صحبت کنیم و بدانیم که بتن بازیافتی چیست ، همان طور که می دانید یکی از پرکاربردترین مصالح ساختمانی بتن است و در همه سازه ها از آن استفاده می شود ، نقش این ماده به قدری در ساختمان سازی مهم است که ساخت سازه های مقاوم و مستحکم بدون آن ممکن نخواهد بود ، بتن ماده ای است که از ترکیب آب با سیمان و سایر افزودنی ها تولید می شود و در انواع مختلف در بازار موجود می باشد و از قیمت مناسبی هم برخوردار است و همین یکی از دلایل استفاده زیاد این ماده در ساخت و ساز می باشد ، بتن در حقیقت برای مقاوم سازی سازه به کار برده می شود.
بتن های پیشرفته
مقاومت بتن هم به مانند دیگر مصالح در گذر زمان و تحت تاثیر تغییرات آب و هوایی و دیگر عوامل از بین می رود و تخریب می گردد و خوشبختانه پیشرفت تکنولوژی باعث شده تا بتن های جدیدی تولید شوند که هم برای محیط زیست عواقب بدی ندارند و هم مقاومت بالایی دارند و در طول زمان از مقاومت آن ها کاسته نمی شود ، بتن خود ترمیم شونده و بتن سبز نمونه هایی از بتن پیشرفته هستند.
این بتن های پیشرفته که از مصالح نوین دوستدار محیط زیست می باشند از مقاومت و طول عمر بسیار بالایی برخوردارند و همان طور که گفتیم در گذر زمان تخریب نمی شوند.
بتن بازیافتی چیست ؟
بتن های نسل قدیم ولی دچار ترک خوردگی و فرسایش می شوند و کارایی و استحکام خود را در طول سال ها از دست می دهند ، ولی خوب است بدانید بتن های تخریب شده را می توان بازیافت و دوباره از آن ها استفاده کرد.
جالب است بدانید یکی از ویژگی های خاص بتن همین قابلیت بازیافت است و کمک شایانی به کاهش مقدار ضایعات محیطی و زباله های صنعتی می کند ، از بیل و کلنگ ، ماشین آلات و گوی فولادی برای تخریب این ماده استفاده می شود و ضایعاتی که از تخریب ایجاد می شود به محل بازیافت منتقل می گردند.
روش های مختلف تخریب بتن معمولی
- تخریب با استفاده از فشار هیدرولیکی که در این روش بتن را منفجر می کنند.
- تخریب دستی بتن به وسیله پتک و کلنگ
- تخریب بتن با استفاده از چکش های بادی
- تخریب بتن با استفاده از ماشین آلاتی مانند دستگاه برش
- ضربه زدن به بتن با گوی فولادی
بتن بازیافتی چگونه تولید می شود ؟
بتن بازیافتی را در حقیقت از بازیافت بتن معمولی تولید می کنند و این عملیات بازیافت مراحلی دارد و با استفاده از دستگاه های مجهز به چکش های خرد کننده و همچنین بخش های تفکیک کننده صورت می گیرد ، در ابتدای امر بتن را با ضرباتی خرد و وارد مرحله غربال می کنند و ذرات ریز و سبک و سنگدانه های درشت با استفاده از یک غربال از یکدیگر جدا می شوند.
در نهایت ذرات اضافی را با جریان آب و دستگاه های تفکیک کننده و مکش از بتن جدا می کنند و یک ماده خالص و پاک ایجاد می شود که می توان دوباره از آن استفاده کرد.
ویژگی ها و مزایای recycled concrete
از آنجایی که بتن بازیافتی در مقایسه با بتن تازه از استحکام کم تری برخوردار است آن را با مواد افزودنی دیگر ترکیب می کنند و بدینوسیله مقاومت آن را بالا می برند ، بعد از عمل ترکیب مقاومت recycled concrete و همچنین کارایی آن به مانند بتن تازه خواهد بود.
- برخی از مزیت های بتن بازیافت شده
- استفاده از منابع تجدیدپذیر و عدم آسیب به طبیعت
- کاهش هزینه های حمل و نقل ضایعات و دفع آن ها
- استفاده مجدد با کم ترین هزینه و مقاومت و استحکام بالا
بتن بازیافتی چه کاربردهایی در صنعت ساخت و ساز دارد ؟
همان طور که می دانید برای ساخت تونل ها ، سدها ، لوله های آب و فاضلاب ، راه ها و بسیاری از سازه ها از بتن معمولی استفاده می گردد ولی کاربرد بتن بازیافتی کمی متفاوت از بتن معمولی است و آن را به عنوان پر کننده ، بتن غلطکی و بتن غیر مسلح می توان مورد استفاده قرار داد ، در ادامه بیشتر به این موضوع می پردازیم :
در پیاده روها از بتن بازیافت شده می توان برای به وجود آوردن سطحی صاف برای عبور و مرور بهره برد ، همچنین جهت ایجاد شکاف برای هدایت آب باران و نشست آن در خاک از این نوع بتن استفاده می شود که بدینوسیله میزان آب باران در خیابان ها کم می شود و در سیستم فاضلاب شهری مشکلی پیش نمی آید ، البته این موارد در ایران رعایت نمی شود !
همان طور که گفته شد قابلیت بازیافت یکی از خصوصیات بارز بتن های قدیمی است واین بتن ها بعد از خرد و فرآوری شدن تبدیل به سنگدانه می شوند که از ترکیب آن ها با سنگدانه های معمولی می توان در ساخت بتن جدید بهره برد.
جالب است بدانید بتن بازیافتی را می توان به عنوان یک ماده اصلی در آسفالت خیابان ، در طی پروسه تخریب و همچنین در فونداسیون کف و مکان هایی که تجهیزات آب و برق زیرزمینی قرار دارند ، مورد استفاده قرار داد.
recycled concrete همچنین در ساخت زیستگاه های صخره ای مورد استفاده قرار می گیرد و از ضایعات آن بلوک سنگ فرش ، نیمکت و گلدان تولید می شود.
نوشته های مرتبط:
- بازگرداندن (ریست کردن) منوها و نوار ابزارهای اتوکد 2025
- BIM در صنعت ساختمان چیست؟
- نرم افزار اتوکد بهتر است یا رویت؟
- ابزار Annotation در اتوکد چیست؟
- پایان کار ساختمان و مراحل و مدارک دریافت آن
- برگ سبز تعهد پایانکار یا اعلام اتمام عملیات ساختمانی و…
- پلات استایل اتوکد | آموزش رایگان Autocad
- Autocad Uninstall | نحوه حذف کامل اتوکد از ویندوز
- آموزش ۳Dmax | ویرایشگر Array در تری دی مکس
- آموزش رایگان Autocad | تبدیل اتوکد به گوگل ارث و…
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
ایول
خواهش میکنم