نکاتی برای انتخاب شومینه مناسب
نکاتی برای انتخاب شومینه مناسب
شومینه یکی از وسایل گرمازا است که به زیباسازی فضای منزل هم کمک می کند و در دکوراسیون داخلی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد ، شومینه همچنین یکی از امکانات خانه نیز به شمار می رود که در ماه های سرد سال می تواند گرمابخش خانه باشد و با نشستن در کنار آن می توانید به آرامش بسیار عمیقی برسید ، ولی باید توجه داشته باشید شومینه ای که برای خانه انتخاب می کنید باید با دکوراسیون آن همخوانی داشته باشد ، به همین دلیل در این مطلب نکاتی برای انتخاب شومینه مناسب را برای شما عزیزان برمی شمریم.
امروزه شومینه ها کاربری متفاوتی نسبت به گذشته دارند و همانطور که گفته شد علاوه بر گرمازایی به عنوان یک عنصر دکوارتیو در خانه های مدرن از آن ها استفاده می شود و از طاقچه بالای شومینه می توان برای قرار دادن وسایل دکوراتیو استفاده کرد ، در برخی موارد در طراحی داخلی شومینه به عنوان نقطه کانونی دکوراسیون مورد توجه قرار می گیرد و چیدمان بر اساس آن صورت می گیرد ، البته این طراحی ها بیشتر در مورد دکوراسیون منازل در فصول سرد سال صورت می گیرد.
طراحی شومینه
در انتخاب شومینه مناسب باید به طراحی آن بسیار توجه کرد ، طراحی شومینه ها باید به گونه ای باشد که دود را به صورت کامل به بیرون از خانه هدایت کنند ، همچنین ابعاد شومینه ، طراحی قطعات شومینه ، پرداخت دیوارهای اطراف آن ، کف شومینه و لوازم فرعی شومینه نیز باید در طراحی مورد توجه قرار بگیرند ، خوشبختانه با پیشرفت تکنولوژی ، در بازار انواع شومینه های مختلف وجود دارد و با وجود آن ها برای تعبیه شومینه دیگر نیازی به تغییر دکوراسیون یا بازسازی خانه نمی باشد ، در مطالب قبلی انواع شومینه را به طور مفصل توضیح دادیم.
خوب است بدانید شومینه ها را معمولا در گوشه اتاق و وسط دیوار و شومینه های دوطرفه را بین در و دیوار قرار می دهند ، همچنین در برخی موارد طراحی طوری صورت می گیرد که شومینه در وسط فضا قرار گیرد ولی این مورد بیشتر برای مناطقی است که سردسیر هستند و در بیشتر ماه های سال نیاز به استفاده از شومینه وجود دارد.
انواع شومینه
شومینه ها در انواع مختلفی هستند که از جمله آن ها می توان به شومینه هیزمی ، سنگی ، دیواری ، گازی ، چدنی ، الکلی ، شومینه مدرن و شومینه برقی که از نسل جدید شومینه ها هستند ، اشاره کرد ، از نظر اصول فنگ شویی در دکوراسیون خانه ، تعبیه شومینه در خانه می تواند اثرات مثبتی به همراه داشته باشد به خصوص در فصل های پائیز و زمستان که باد و باران هم به دو عنصر اصلی دیگر یعنی آتش و خاک اضافه می شوند ، می تواند انرزی های مثبت و خوب را به خانه بیاورد و با نشستن در کنار شومینه می توان به آرامش بسیار خوبی رسید.
خوب است بدانید شومینه ها از گذشته تا به امروز وجود داشته و کاربردی بوده اند و در زمان های دور نقش محوری در خانه داشته اند و افراد برای پخت و پز و گرمایش خانه از آن ها استفاده می کرده اند ، امروزه شومینه را بیشتر به عنوان یک عنصر دکوراتیو در نظر می گیرند که به زیباسازی فضای خانه کمک می کند و در بسیاری از خانه های مدرن و کلاسیک وجود دارد.
سه بخش اصلی شومینه کدامند ؟
شومینه از سه بخش اصلی آتشدان ، دودکش و تزئینات بیرونی تشکیل می شود و امروزه در دو نوع پیشساخته و سفارشی در بازار موجود هستند ، نوع سوخت آن ها نیز هیزم ، گاز ، برق و الکل می باشد که هر کدام دارای انواع مختلفی از جمله شومینه برقی دیواری شیشه ای و چوبی ، شومینه برقی پرتابل ، شومینه برقی با دو فریم چوبی و سنگی ، شومینه گازی مدرن و شومینه گازی فن دار، شومینه اتانولی پریمیوم ، شومینه اتانولی دکوراتیو ، شومینه فضای باز اتانولی و شومینه اتانولی پایه ، شومینه اتانولی استاندارد ، شومینه بخاردار دیواری و پرتابل می باشند.
نکات کاربردی درباره انتخاب شومینه مناسب
شومینه ها علاوه بر جنبه گرمازایی و زیبایی ، می توانند به نقطه مرکزی خانه تبدیل شوند و چیدمان بر اساس آن ها صورت گیرد و مکانی برای جمع شدن افراد و خوشگذرانی باشد ، ولی برای داشتن شومینه در خانه باید نکاتی را مورد توجه قرار دهید که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم.
در ساخت خانه باید به این نکته توجه کنید که شومینه یک نقطه کانونی به شمار می رود و جایی که آن را قرار می دهید چیدمان منزل را تحت تاثیر قرار می دهد ، از آنجایی که نقطه کانونی مرکز توجه می باشد باید مبلمان را به آن سمت چید ، از این رو شومینه را بهتر است که در مرکز فضا یا دیوار قرار دهید ، در صورتی که طراحی خانه به گونه ای است که باید از شومینه در گوشه و کنج فضا استفاده شود باید طراحی پیرامون آن را مورد توجه قرار دهید تا فضایی دنج برای شومینه فراهم شود.
شومینههای مدرن امروزی به طور معمول از شیشه و استیل هستند و علاوه بر نقش نقطه کانونی در فضا می توانند فضاها را نیز از همدیگر جدا کنند و یا به صورت دوطرفه طراحی شوند تا بدین ترتیب گرما و شعله آتش به هر دو فضا برسد.
نکته
در صورتی که در آپارتمانی هستید که شومینه و دودکش در طراحی آن تعبیه و پیش بینی نشده ، نمی توان دودکش تعبیه کرد و برای شومینه جدید نباید دیوار را سوراخ کرده و لوله دودکش را نصب کنید ، این اشتباهی است که بسیاری مرتکب می شوند و ایمنی و سلامت افراد را تحت تاثیر قرار می دهد ، در این موارد بهتر است از شومینه های برقی و الکلی استفاده نمایید.
در صورتی که شومینه قدیمی دارید که ظاهر آن دیگر زیبا نیست ، برای زیباتر کردن آن می توانید جزئیاتی را به ساختار قدیمی شومینه بیفزایید و نمایی جذاب و تازه به دکوراسیون خانه خود بدهید ، در این باره می توانید مطلب تزئین دیوار شومینه به وسیله مصالح ساختمانی خانه معماری را مطالعه نمایید ، مثلا می توانید تزئیناتی مانند آجر و گچبری شومینه قدیمی خود را رنگ آمیزی کنید و یا مصالحی مانند چوب و کاشی آن را بپوشانید.
در صورتی که بخواهید شومینه خود را به شکل مدرنی در بیاورید می توانید فرم های مکعب ، مربع و خطوطی با زوایای قائمه در آن مورد استفاده قرار دهید و باید توجه کنید در شومینه های مدرن باید از جزئیات کم تری استفاده نمایید ، اضافه کردن قفسه هایی در بالا یا کنار شومینه نیز می تواند ایده خوبی باشد و کتاب ، لوازم تزئینی و قاب عکس های خانوادگی را می توانید در آن ها قرار دهید و بدین ترتیب نقطه کانونی منزل خود را زیباتر و جذاب تر کنید.
نکته
حتما باید شیرگاز و لوله گاز فعال کننده آتش شومینه را مورد بررسی قرار دهید و مطمئن شوید که ترک نداشته باشد چرا که در صورت ترک داشتن گاز به اطراف متصاعد و منجر به احتراق می شود.
شومینه های نسل جدید برای آپارتمان های امروزی
شومینه برقی
شومینه برقی یکی از انواع شومینه های نسل جدید است که نیروی برق را به گرما تبدیل می کند و باعث گرم شدن محیط می گردد ، این شومینه ها همچنین به عنوان عناصری دکوراتیو مورد استفاده قرار می گیرند و از آنجایی که امنیت بسیار بالایی دارند این روزها بسیار خواهان دارند ، گرمایش این شومینه ها مناسب است و برای یک اتاق متوسط بسیار گزینه خوبی خواهد بود.
در این شومینه ها از سیستم LED در سیستم نمایشی شعله استفاده می شود و به همین دلیل شعله آتش واقعی را تا حد زیادی تولید می کنند ، بهتر است که از سیستم های فاقد LED که لامپ های رشته ای دارند و انرژی زیادی مصرف می کنند ، استفاده نکنید ، این روزها در بازار شومینههای برقی هوشمندی وجود دارد به سیستم کنترل از راه دور و سیستم کنترل هوشمند مجهز می باشند و جالب است بدانید که از طریق وای فای با گوشی های هوشمند ، تبلت و کامپیوتر می توان آن ها را تنظیم و کنترل کرد.
این شومینه ها مصرف بهینه ای دارند و قابلیت تنظیم زمان روشن و خاموش شدن و همچنین تنظیم دمای اتوماتیک نیز دارند و بدینوسیله میزان گرمایش مورد نیاز یا زمان روشن و خاموش شدن شومینه را می توان تنظیم و از اتلاف انرژی جلوگیری کرد.
شومینه الکلی
شومینه های الکلی طوری طراحی شده اند که می توانید شعله های واقعی آتش را مشاهده کنید ، این شومینه ها متشکل از یک یونیت استیل که شامل یک سینی آتشدان و یک صفحه محافظ است ، می باشند ، جالب است بدانید که با تولید گرما توسط شومینه های الکلی ، دی اکسید کربن و دود تولید نمی گردد و به همین دلیل نیازی به دودکش و اتصال شومینه به فضای بیرونی نمی باشد و به راحتی هم می توان آن ها را جابجا کرد و در حقیقت بهترین گزینه برای خانه های امروزی می باشند.
نوشته های مرتبط:
- پروژه نوسازی خانه دیوار آجری در هند (Brick Screen House)
- مقایسه دکوراسیون داخلی با طراحی داخلی
- دکوراسیون به سبک مدیترانه ای
- با سبک ماوریک در دکوراسیون داخلی آشنا شوید
- با سبک گلم در دکوراسیون داخلی آشنا شوید
- بهترین نرم افزارهای طراحی خانه، مزایا و معایب
- نکات طراحی کلوزت روم در دکوراسیون داخلی
- کفپوش لینولئوم؛ انتخابی ایده آل برای خانه شما
- طراحی دکوراسیون داخلی به سبک ماکسیمالیسم
- چک لیست بازسازی چیست؟
دیدگاهتان را بنویسید