بلوک شیشه ای چیست و چه کاربردی در ساختمان دارد ؟
کاربرد بلوک شیشه ای در ساختمان سازی
کاربرد بلوک شیشه ای در ساختمان سازی بحث امروز خانه معماری است ، در مقاله های قبل با انواع شیشه و کاربرد آن ها در طراحی داخلی و ساختمان سازی آشنا شدید و امروز می خواهیم بدانیم که بلوک شیشه ای چیست ، بلوک های شیشه ای متشکل از دو جداره وکیوم شده شیشه ای هستند که فضای بین آن ها را خلاء پر کرده است و جالب است بدانید که جداره ای که از این بلوک ها تشکیل می شود عایقی مناسبی برای سرما ، گرما ، رطوبت و صدا می باشد.
بلوک یا آجرهای شیشه ای در اشکال متنوع و گسترده ای ولید و به بازار عرضه می گردند ، بلوک های مشبک برای کنترل میزان نور ورودی به فضاها مورد استفاده قرار می گیرند و اگر می خواهید فضایی با رنگ خاص ایجاد کنید با توجه به سلیقه خود می توانید بلوک های رنگی استفاده نمایید ، این بلوک ها نوع دیگری دارند که از عبور نور جلوگیری می کند و در رنگ های متنوع تولید و عرضه می شود.
حتما می دانید که فضای عمومی ساختمان نور زیادی را می طلبد و از آنجایی که شیشه در برابر عوامل محیطی استقامت زیادی ندارد و همچنین صوت و حرارت را منتقل می کند ، برای چنین فضاهایی مناسب نیست و می توان بلوک شیشه ای را جایگزین خود شیشه کرد چون هم نور را منتقل می کند و همچنین به مانند یک دیوار آجری محکم عمل می کند و استقامت کافی را دارد و در ساختمان های مسکونی ، فضاهای اداری ، رستوران ها ، انبارها ، ابنیه هنری ، فرهنگی و مذهبی مورد استفاده قرار می گیرد.
مزایای استفاده از بلوک یا آجر شیشه ای در ساختمان
- در جداسازی فضاهای داخلی با حفظ روشنایی کافی استفاده می شود.
- ضخامت آن در مقایسه با دیوارهای آجری سنتی کم تر است و همین موضوع به افزایش فضای مفید اتاق منجر می شود .
- دارای خواص بالای ایزولاسیون صوتی و حرارتی است.
- در مقایسه با دیوارهای آجری سنتی سبک تر است.
- به کارگیری طرح ها و رنگ های مختلف در یک یا چند دیوار بر اساس سلیقه امکان پذیر است.
- نصب و به کارگیری آجر شیشه ای در مقایسه با آجرهای سنتی بسیار ساده تر و سریع تر صورت می گیرد چون دیگر مراحلی مانند دیوارکشی سنتی از جمله آجرچینی ، گچ و خاک ، سفیدکاری و نقاشی نیاز نیست و تنها شامل آجرچینی و در موارد خاصی بندکشی می باشد.
- قیمت تمام شده دیوار شیشه ای در مقایسه با دیوار سنتی پایین تر است.
- نظافت این بلوک ها خیلی راحت است در صورتی که دیوارهای سنتی را باید هر چهار سال یکبار رنگ آمیزی کرد.
- در تمام یا قسمت هایی از نمای ساختمان می توان از آجرهای شیشه ای استفاده کرد.
- از آجرهای شیشه ای در ساخت سکوبندی آشپزخانه و یا میز اپن هم می توان استفاده نمود.
نکاتی برای انتخاب و خریداری انواع مدل بلوک شیشه ای
برای فضاسازی محیط ابتدا باید یک مرز ایجاد کرد و برای این منظور می توان از روشهای مختلف و متریال متنوعی برای جداسازی بخش های مختلف و فرم دهی به فضای موجود استفاده کرد که معمولا برای جداسازی فضاها از دیوارها و پارتیشن ها استفاده می شود که البته هر کدام معایب و ضعف هایی نیز دارند.
همان طور که می دانید دیوارهای داخلی و خارجی برای اجرا و پیاده سازی فضای قابل توجهی لازم دارند و هزینه و وقت زیادی باید برای تعمیرات و نگهداری و پاکسازی آن ها صرف کرد ، پارتیشن ها هم صدا را به راحتی منتقل می کنند و ثبات و استقامت دیوار را ندارند.
امروزه با پیشرفت علم معماری و تغییر کردن اهداف آن ، در فضاسازی محیطی که امروزه صورت می گیرد از نور طبیعی استفاده حداکثری می شود و این موضوع اهمیت بسیار بالایی در معماری نوین دارد ، چرا که علاوه بر تامین روشنایی ، مصرف انرژی را هم بسیار کاهش می دهد ، همچنین عایق صوتی و حرارتی بودن فضاها نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
استفاده از شیشه های تک یا دو جداره برای داشتن نور طبیعی و خاصیت عایق بودن ممکن است در نظر اول منطقی و معقول باشد ولی این را به یاد داشته باشید حفظ حریم خصوصی یکی از ویژگی های اساسی و کلیدی فضا سازی به شمار می رود که شیشه به عنوان جدا کننده نمی تواند این کار را صورت دهد ، همچنین شیشه گزینه مناسبی از نظر بحث ایمنی و مقاومت به نظر نمی رسد ، این بحث ها را کردیم تا بگوییم تنها متریالی که همه ویژگی های مثبت و کاربردی را با هم دارد ، بلوک شیشه ای می باشد.
نکته
این بلوک ها به شکل مکعب یا مکعب مستطیل هستند و علاوه بر فرم مستقلشان با در کنار هم قرار گرفتن می توانند یک سطح هماهنگ و یکپارچه به وجود آورند ، عملکرد تایل ها یا آجرهای شیشه ای به مانند آجرهای سازنده یک دیوار است و مزیت ها و ویژگی های منحصر به فردی دارد که استفاده از این بلوک ها را در بیشتر فضاها ممکن و کاربرد بلوک شیشه ای را در ابعاد گسترده مشخص می کند.
این آجرهای شیشه ای در رنگ ، ابعاد ، ضخامت ، درجه مات و شفاف بودن و طرح و بافت های متنوعی تولید و عرضه می شوند و علاوه بر ویژگی های کاربردی که دارند به ساختمان نمای زیبا و خاصی می بخشند و همچنین نقش موثری هم در دکوراسیون داخلی ایفا می کنند ، همان طور که گفتیم جنس این تایل ها از شیشه است با این حال وجه تمایزی با شیشه های سراسری دارند و آن هم فرم مدولار و مجزا بودن قطعات آن ها است و از آن ها برای فضاسازی داخلی ، پارتیشن بندی ثابت و همچنین برای نمای بیرونی ساختمان می توان استفاده کرد.
ویژگی های بلوک شیشه ای
یکی از ویژگی های خوب این بلوک شیشه ای این است که نور از آن ها عبور می کند ، بدین ترتیب که نور فضای بیرونی را به صورت یکنواخت و با کاهش شدت تابش به سمتی دیگر می فرستند که باعث می شود مصرف انرژی برای تامین روشنایی فضاهای داخلی در اماکن عمومی بزرگ و ساختمان ها به طرز قابل توجه و محسوسی کاهش یابد ، این بلوک ها طوری طراحی شده اند که به شکست پرتوهای نور منجر می شوند و همین موضوع باعث می شود نمای پشتی در عین عبور نور نامشخص باشد.
این آجرهای شیشه ای عایق صوتی و حرارتی هستند و این به دلیل طراحی و فرم خاص آن ها است ، بلوک های شیشه ای در حقیقت مکعب های توخالی هستند که خلاء یا گازهای مخصوصی بین دو جداره اصلی آن ها را پر کرده اند و همین موضوع باعث می شود تا در برابر رطوبت ، حرارت و صدا عایق های بسیار خوب و قوی باشند ، همان طور که می دانید دیوارهای معمولی تنها در صورتی که به صورت جداگانه عایق بندی شوند چنین ویژگی را خواهند داشت.
در شرایط عادی عمر مفید بلوک شیشه ای به دلیل مقاومت شیشه در برابر رطوبت ، مواد شیمیایی و دیگر عواملی که در گذر زمان عمر مفید دیوارهای عادی را می کاهند بیشتر از دیوار معمولی می باشد که این موضوع باعث می شود هزینه های مربوط به تعمیرات و نگهداری کاهش یابند.
همان طور که می دانید شیشه خیلی راحت تر از دیوار تمیز می شود و نیاز به مواد خاصی برای تمیز کردن ندارد و همچنین نیاز به رنگ کاری دوره ای مانند دیوار ندارد و به همین دلیل هزینه تمیزکاری بلوک شیشه ای نسبت به دیوارهای عادی بسیار کم تر است.
نکته
همان طور که گفته شد اجرای دیوار زیرسازی ، سفت کاری ، نازک کاری و رنگ آمیزی را شامل می شود و انجام همه این مراحل زمان بسیار زیادی را می طلبد در حالی که بلوک شیشه ای به زیرسازی خاصی نیاز ندارد و به راحتی نصب می شود و به همین دلیل به سرعت می توان آن را اجرا کرد.
بلوک های شیشه در رنگ ، بافت ، طرح و اندازه های متنوع تولید می شوند و این تنوع علاوه بر کارایی می تواند به زیباسازی فضای مورد نظر بینجامد که این موضوع در زمینه طراحی داخلی اهمیت زیادی دارد.
فرم مدولار و مستقل از هم این بلوک ها یکی دیگر از ویژگی های آن ها است که باعث می شود در صورت ضربه بسیار شدید به یک قسمت ، همان قسمت و نه بیشتر آسیب ببیند در حالی که شیشه های یکسره اینگونه نیستند و اگر ترک بردارند و ضربه و فشاری به آن ها اعمال شود باید به طور کامل تعویض گردند ، در مورد دیوارهای عادی هم باید فضای بیشتری در محل آسیب دیدگی را تعمیر کرد.
این بلوک ها وزن سبکی دارند و دیوارهای ساخته شده از آن ها در مقایسه با دیوار عادی بسیار سبک تر هستند که همین تفاوت بار مرده وارد بر ساختمان و همچنین فشار وارد بر کف و زیرساخت های بنا را کاهش می دهد ، همچنین این بلوک ها بسیار مقرون به صرفه تر از دیوارهای عادی هستند.
فضایی که بلوک شیشه ای برای اجرا نیاز دارد نسبت به دیوارهای عادی بسیار کم تر است و به همین دلیل فضای در دسترس بیشتری را به وجود می آورد.
سخن آخر
بلوک های شیشه ای در هر فضایی قابل اجرا هستند و از آن ها در فضاهای عمومی ، پارتیشن بندی های اداری ، محیط هایی با رطوبت بالا و هر فضایی که نیاز به جداسازی دارد می توان بهره گرفت ، این بلوک ها در نمونه های مات و شفاف ، طرح ها و بافت های متنوع تولید می شوند و رنگ های متنوع آن ها باعث می شود تا این بلوک ها برای هر فضایی مناسب و قابل استفاده باشند ، امیدواریم که مطلب کاربرد بلوک شیشه ای در ساختمان سازی برای شما عزیزی که برای مطالعه این مقاله وقت گذاشته اید ، مفید بوده باشد ، ما را با مقاله های بعدی نیز همراهی نمایید.
نوشته های مرتبط:
- پایان کار ساختمان و مراحل و مدارک دریافت آن
- پروژه نوسازی خانه دیوار آجری در هند (Brick Screen House)
- خانه معماری | نمای ترموود؛ لوناوود
- مقایسه دکوراسیون داخلی با طراحی داخلی
- روش های متراکم سازی بتن و مزایای آن
- دکوراسیون به سبک مدیترانه ای
- با سبک ماوریک در دکوراسیون داخلی آشنا شوید
- با سبک گلم در دکوراسیون داخلی آشنا شوید
- بهترین نرم افزارهای طراحی خانه، مزایا و معایب
- نکات طراحی کلوزت روم در دکوراسیون داخلی
دیدگاهتان را بنویسید