پتینه کاری در طراحی و دکوراسیون داخلی چیست ؟
پتینه کاری جایگزین رنگ آمیزی در دکوراسیون داخلی
یکی از بهترین روش هایی که می توان آن را جایگزین مناسبی برای رنگ آمیزی در دکوراسیون داخلی دانست ، پتینه کاری می باشد که زیبایی منحصر به فردی به فضای خانه می بخشد ، همان طور که می دانید امروزه طراحی داخلی و دکوراسیون منزل یکی از مقوله هایی است که بسیار به آن توجه می شود و بسیاری از طراحان و معماران در صدد این هستند تا با ایده های خلاقانه طرح های نو و خاصی را ارائه دهند.
برای به وجود آوردن یک طرح جذاب و همه پسند در فضای داخلی ساختمان ایده های متنوعی مانند استفاده از دیوارپوش ، کفپوش ، رنگ آمیزی دیوار ، نصب پرده ، قرار دادن المان های دکوراتیو و موارد دیگر ارائه می شود و هر کدام از این راهکارها جلوه خاصی را به فضا می بخشند ، برای این که یک فضای زندگی و یا کار جذاب ، دلنشین وصمیمی داشته باشید بهتر است که خانه و دکوراسیون آن با طرح و نقش هایی که مورد پسندتان است عجین شوند ، با استفاده از روش پتینه کاری می توانید بر روی سقف و دیوار خانه خود طرح های مختلفی را بیندازید و دکوراسیون متفاوتی داشته باشید.
پتینه کاری چیست ؟
پتینه در حقیقت همان هنر کهنه کاری است که معماران از آن یاد می کنند ، پتینه در واقع یک سبکی از رنگ آمیزی است که در کار و فضا یک حالت رنگی ، تو رفته و کهنه می دهد ، ولی روش هایی که امروز با آن پتینه کاری می کنند با گذشته فرق دارد و با پیشرفت علم معماری ، سبک های نوین و متریال های جدید افکت های مدرن ابداع شده و به مجموعه رنگ های پتینه اضافه گشته اند و به واسطه آن ها نمای دکوراتیو ایجاد می شود.
این روش که در آن از رنگ ها و افکت های متنوع و جذاب در اجرای پتینه استفاده می شود ، تحولی نوین در صنعت معماری به وجود آورده است و هر لحظه در حال تکامل و پیشرفت می باشد ، پتینه کاری نوعی هنر است و بافت های بصری متنوع و زیبا به وسیله رنگ ها و ابزارهای مختلف بر روی سطوحی مانند دیوار ، ستون و سقف به وجود می آید.
پتینه کاری دیوار
یکی از پر طرفدارترین پتینه ، پتینه کاری دیوارهای خانه است و جالب است بدانید که اهمیت بسیار ویژه ای در دکوراسیون داخلی دارد ، خوب است بدانید که هنر پتینه دیوار و همچنین تکنیک های پتینه ساختمانی بسیار وسیع و گسترده می باشد و به وسیله آن یک دیوار ساده و بی روح را می توان تبدیل به دیواری زیبا و چشم نواز کرد.
جالب است بدانید بیشتر مردم امروزه پتینه را بیشتر از رنگ های ساده که برای رنگ آمیزی سطوح از آن استفاده می شود دوست دارند و از آن استقبال بیشتری می کنند ، چرا که فضای خانه را زیباتر و صمیمی تر و دلنشین تر می کند ، پتینه برای افرادی مناسب است که نه به ساده بودن رنگ های ساختمان علاقه دارند و نه نصب انواع کاغذ دیواری و با استفاده از پتینه می توانند دکوراسیون داخلی منزلشان را تبدیل به فضایی گرم و کلاسیک نمایند.
انواع پتینه
همان طور که گفته شد هنر پتینه کاری تنوع و گستردگی بسیار زیادی دارد و از آن برای دکوراتیو کردن سطوح مختلف استفاده می شود ، از انواع پتینه می توان به پتینه های طلا کاری ، ورق نقره ، طرح فرشته ، ابر و باد ، برجسته و غیر برجسته ، بافت دار و بدون بافت ، مطلا کاری سقفی و دیواری ، طرح چوب و کهنه کاری اشاره کرد.
ویژگی های پتینه کاری
همان طور که گفتیم پتینه کاری یکی از جایگزین های بسیار مناسب برای رنگ در دکوراسیون داخلی می باشد و زیبایی فضا را نسبت به رنگ چندین برابر می کند ولی خوب است بدانید قیمت آن نسبت به رنگ بالاتر است و به همین دلیل از آن در بسیاری از طراحی های داخلی تنها برای دکوراتیو کردن قسمتی از دیوار استفاده می گردد ، یکی از مزایای پتینه پایداری بالای آن است بدین ترتیب که تا زمانی که نخواهید رنگ سطوح را تغییر دهید کاملا سالم باقی خواهد ماند و در صورت زخمی شدن محل پتینه کاری شده می توان به راحتی و به سرعت آن قسمت را ترمیم و لکه گیری نمود.
جالب است بدانید پتینه را بر روی هر سطحی از جمله سطوح فلزی ، پارتیشن ها ، دیوار ، سقف و ستون می توان اجرا کرد و یکی دیگر از ویژگی های خوب پتینه این است که می توان موج های روی دیوار ، ترک و ناهمواری هایی که بر روی سطح ایجاد شده اند را با استفاده از آن پوشش داد ، توجه داشته باشید سطوحی که پتینه کاری شده اند در مقایسه با دیگر سطوحی که با رنگ های روشن رنگ شده اند ، دیرتر کثیف و کدر می شوند.
چند نوع پتینه کاری داریم ؟
پتینه با اسفنج
یکی از آسان ترین روش های پتینه کاری ، پتینه کاری با اسفنج است که نیاز به تخصص خاصی ندارد و هر کسی از پس آن بر می آید ، ابتدا باید سطح را رنگ آمیزی کرد و پس از آن با استفاده از یک اسفنجی که تمیز و آغشته به رنگ است با حالت ضربه طرح را ایجاد نمود.
پتینه کاری با ورق زینتی
در روش پتینه کاری با ورق زینتی بعد از تمیزکاری سطح و پوشش آن با رنگ اکریلیک ، باید با استفاده از آب ، چسب ورق زینتی را رقیق کرد و با استفاده از قلمو یا اسفنج آن را بر سطح می زنند ، توجه داشته باشید سطحی که با چسب ورق طلا آغشته می شود از آلودگی باید دور نگه داشته شود ، پس از آن ورق زینتی را روی چسب می گذارند و با استفاده از پارچه روی ورق ها را ماساژ می دهند تا بدینوسیله هیچ ورق اضافی جا نماند.
پتینه با استفاده از پارچه
یکی دیگر از روش های پتینه کاری ، با استفاده از پارچه است که اجرای آن نسبت به روش استفاده از اسفنج زمان بیشتری می طلبد ، در روش پتینه کاری با استفاده از پارچه بعد از این که رنگ آمیزی سطح زیرین انجام شد ، با کمک چند تکه پارچه ای که آغشته به رنگ است به صورت ضربه ای بر روی سطح طرح هایی را به وجود می آورند.
روش رنگ برداری یا مچاله ای
در این روش پس از آماده سازی سطح مورد نظر با کمک یک قلمو ، رنگ رقیق را بر روی سقف یا دیوار می زنند ولی قبل از خشک شدن رنگ ، رنگ های اضافه را باید به صورت مچاله ای به وسیله یک پارچه برداشت ، نتیجه این کار سطحی با ظاهری به شکل مچاله ای می باشد که بسیار هم جذاب است.
خمیر تکسچر یا خمیر مخصوص پتینه کاری
خمیر پتینه کاری به خمیر تکسچر مشهور است و انعطاف پذیری بالایی دارد ، پتینه کاری بهتر است که توسط یک هنرمند آشنا به این کار انجام شود چرا که این افراد با استفاده از این خمیر با خلاقیتی که دارند ، طرح ها و اشکال زیبا و خلاقانه ای را بر روی سطوح می توانند به وجود بیاورند ،لازم به ذکر است خمیر تکسچر نسبت به دیگر خمیرهای مورد استفاده در ساختمان بسیار دیرتر خشک می گردد و به همین دلیل هنرمند پتینه کار می تواند زمان بیشتری را برای کار بر روی طرح و نقش ها بگذارد.
بتونه مخصوص پتینه کاری
جالب است بدانید که پتینه کاری بتونه ای مخصوص دارد که روغنی می باشد و رزین موجود در این بتونه باعث شده تا کیفیت این محصول بالا رود ، لازم به ذکر است هزینه بتونه روغنی نسبت به سایر بتونه ها پایین تر است ولی برای کار با این بتونه باید سطح به طور کامل زیرسازی و حفره گیری و همچنین محل مورد نظر هم باید از آلودگی ها و گرد و غبار پاک شود.
نوشته های مرتبط:
- پروژه نوسازی خانه دیوار آجری در هند (Brick Screen House)
- مقایسه دکوراسیون داخلی با طراحی داخلی
- دکوراسیون به سبک مدیترانه ای
- با سبک ماوریک در دکوراسیون داخلی آشنا شوید
- با سبک گلم در دکوراسیون داخلی آشنا شوید
- بهترین نرم افزارهای طراحی خانه، مزایا و معایب
- نکات طراحی کلوزت روم در دکوراسیون داخلی
- کفپوش لینولئوم؛ انتخابی ایده آل برای خانه شما
- طراحی دکوراسیون داخلی به سبک ماکسیمالیسم
- چک لیست بازسازی چیست؟
دیدگاهتان را بنویسید