دکوراسیون و طراحی داخلی به سبک مراکشی
دکوراسیون و طراحی داخلی به سبک مراکشی یکی از سبک های خاص و بسیار پرطرفدار این روزها است که خانه شما را تبدیل به مکانی باشکوه ، رمانتیک و فانتزی می کند ، در این سبک هارمونی ، رنگ و بافت با هم به خوبی ترکیب شده اند و به زیباسازی فضا کمک می کنند ، طراحی داخلی مراکشی تاریخچه غنی دارد و این سبک در حقیقت تلفیقی از سبک های عربی ، مدیترانه ای و آفریقایی می باشد و اگر به فکر تغییر دکوراسیون هستید و می خواهید خانه ای شیک و زیبا داشته باشید سبک مراکشی را به شما پیشنهاد می کنیم.
در سبک مراکشی رنگ های شاد و طرح های متنوع بسیار کاربرد دارند و حیاط ها را در این سبک کاشی کاری می کنند و اتاق ها در آن بسیار زیبا هستند ، رنگ های گرم ، نورپردازی ظریف و اثاثیه متنوع در زیبایی منحصر به فرد فضا نقش اساسی دارند و زندگی با این سبک رنگ تازه ای به خود می گیرد.
عناصر و رنگ ها در سبک مراکشی
کاشی های فیروزه ای رنگ ، ظروف سنگی ، فانوس های شیشه ای ، شمع های متنوع و متعدد ، اسباب و آثار فلزی ، میز های چوبی و رنگی شاد از عناصر اصلی سبک مراکشی هستند ، فرش های دستباف ، سینی برنجی ، کوسن های نرم ، پرده های ابریشمی ، میزها و صندلی های کنده کاری شده باید در این سبک به کار گرفته شوند تا حق مطلب ادا شود.
در دکوراسیون و طراحی داخلی به سبک مراکشی استفاده از رنگ های گرم ضروری است چرا که این سبک سعی می کند که فضا را به مکانی صمیمی تبدیل کند و ویژگی مهم مردم مراکش که مهمان نوازی است را به رخ بکشد و این کار با به کار گیری رنگ های گرم امکان پذیر خواهد بود ، نورپردازی این سبک هم به وسیله آویزهای برنز ، مس یا آهن صورت می گیرد و طرح ها و نقش های وسوسه کننده ای را در فضا به وجود می آورد.
پارچه های ملیله دوزی شده ، اثاثیه فرفورژه ، آینه ها ، کاشی کاری تزئینی و بافت های ناهمواری که برای پوشش دیوار استفاده می شود از اصول کار سبک مراکشی است ، همچنین در این سبک از کوسن های زیبا به جای صندلی های مجلل استفاده می شود ، حوب است بدانید که تزئینات با چوب های مشبک و طرح های هندسی در این سبک بسیار مورد استفاده است و فرهنگ اسلامی بر این طرح ها بسیار تاثیر گذاشته است ، وسایل چوبی کوچک افریقای شمالی هم به زیبایی یک خانه مراکشی می افزاید.
آشنایی با سبک مراکشی
سبک مراکشی همان طور که از اسم آن مشخص است یک سبک تاریخی است که تحت تاثیر فرهنگ کشور مراکش به وجود آمده و طراحان دکوراسیون داخلی را بسیار با خود همراه کرده است ، در این سبک به جزئیات بسیار توجه می شود و طرح های هندسی و نقش ها در آن بسیار کاربرد دارند و از ویژگی های این سبک به شمار می روند ، در این سبک فضا را طوری طراحی می کنند که گرما و صمیمیت در آن موج بزند و آن مکان به جایی آرامش بخش تبدیل شود و این ویژگی به دلیل قرار گرفتن عناصر اصلی این سبک در کنار هم می باشد.
عناصر اصلی در سبک مراکشی
پارچه های نقش دار
پارچه های نقش دار یکی از عناصر اصلی سبک مراکشی هستند و در تمامی فضاهایی که به این سبک طراحی شده اند از این پارچه ها استفاده می شود ، خوب است بدانید که پارچه هایی با نقش های رنگین و خاص در این سبک برای چیدمان منزل به کار گرفته می شوند که فضا را تبدیل به مکانی منحصر به فرد می کنند ، از این پارچه ها برای پوشش مبل ، کوسن ، روتختی و پرده ، رومیزی استفاده می شود و لزوما نباید هم رنگ و هم نقش باشند.
چلچراغ های بزرگ در سبک مراکشی
در این سبک از چلچراغ های بزرگ استفاده می شود و حداقل یک چلچراغ مراکشی باید در فضایی که به این سبک طراحی می شود ، مورد استفاده قرار گیرد ، چلچراغ های مراکشی در رنگ های مختلف وجود دارند و به دلیل داشتن روزنه های زیاد ، نور و سایه هایی را بر روی سطوح اطراف ایجاد می کنند و به مکان زیبایی بی نظیری می بخشند.
طاق های مراکشی
یکی از ویژگی های بارز سبک مراکشی طاق هایی است که در اکثر خانه های مراکشی طراحی می شوند و جالب ست بدانید که این طاق ها جایی برای گذاشتن وسایل دکوری می باشند و در یک یا چند سطح از دیوارهای داخلی این طاق ها چند بار تکرار می شوند ، طاق های مراکشی بلند هستند و انتهای آن ها هم تیز می باشد و جلوه بسیار ظریف و جذابی به خانه می بخشند.
قالیچه های سنتی
قالیچه هایی که در سبک مراکشی از آن ها استفاده می شود معمولا سنتی و در رنگ های پویا و گرم هستند ، این قالیچه های سنتی جزیی جدایی ناپذیر از این سبک دوست داشتنی هستند و روح و جان تازه ای به فضا می بخشند ، این قالیچه ها در طرح ها و نقش های شلوغ به کار می روند و همین در زیبایی فضا بسیار اثربخش است.
کاشی های آبی رنگ
یکی از مهم ترین عناصر اصلی این سبک ، کاشی های آبی رنگ هستند و در هر فضایی که به این سبک یا با الهام گرفتن از این سبک طراحی می شود از این کاشی ها استفاده می شود ، این کاشی ها به کاشی مراکشی معروف هستند و از آن ها در پوشش کف ، دیوار و بعضا پلکان بهره گیری می شود و بسیار هم متنوع هستند.
کفپوش های شطرنجی
کفپوش های شطرنجی از دیگر عناصری هستند که در طراحی داخلی به سبک مراکشی به کار می روند ، در این سبک از کفپوش هایی به رنگ سفید و آبی بیشتر استفاده می شود و اگر می خواهید از فرش در این سبک استفاده نکنید خوب است که از این کفپوش ها استفاده کنید چرا که به تنهایی جلوه زیبایی به فضا می دهند و جای فرش را هم می گیرند.
ویژگی های سبک مراکشی
همان طور که می دانید مراکش یکی از کشورهای عربی در قاره آفریقا است و سواحلی با اقیانوس اطلس و دریای مدیترانه دارد و از زیباترین کشورهای جهان به شمار می رود ، داستان های عاشقانه و فانتزی بسیاری از این مرز و بوم روایت شده است و ساکنان مراکش از نژادهای متنوعی هستند و در این کشور مردم با فرهنگ های متنوع به خوبی در کنار هم زندگی می کنند.
به همین دلیل معماری داخلی مراکش این تنوع و سنت های تاریخی و فرهنگی غنی را بازتاب می کند و طراحی داخلی به سبک مراکشی از جمله محبوب ترین سبک های معماری داخلی در کل جهان محسوب می شود ، این سبک به گونه ای است که می توان آن را با سبک های دیگر مانند سبک مدرن ترکیب کرد و به یک نتیجه بسیار زیبا رسید.
” معماری مور ” منشا معماری مراکشی است و این سبک در میان مناطق عرب نشین شمال آفریقا و جزیره ایبری هم بسیار رایج است ، قوس ، گنبد ، حیاط و کاشی کاری های تزئینی از ویژگی های همین معماری مور هستند که در سبک مراکشی از آن ها استفاده می شود و در تصویر زیر می توانید خانه ای به سبک مراکشی را مشاهده کنید که تمامی عناصر این سبک در آن به کار رفته و اصول و نکات در طراحی آن رعایت شده است.
همان طور که مشاهده می کنید در طراحی داخلی از رنگ های خیره کننده استفاده شده و تضاد بسیار جالبی را به وجود آورده است و این سبک را به شکلی زیبا به نمایش می گذارد ، در طراحی به سبک مراکشی قوس های نعل اسبی بسیار کاربرد دارند و به وسیله قوس بزرگ گنبدی شکلی در بالای قاب ساده و باریک به وجود می آیند.
نوشته های مرتبط:
- پروژه نوسازی خانه دیوار آجری در هند (Brick Screen House)
- مقایسه دکوراسیون داخلی با طراحی داخلی
- دکوراسیون به سبک مدیترانه ای
- با سبک ماوریک در دکوراسیون داخلی آشنا شوید
- با سبک گلم در دکوراسیون داخلی آشنا شوید
- بهترین نرم افزارهای طراحی خانه، مزایا و معایب
- نکات طراحی کلوزت روم در دکوراسیون داخلی
- کفپوش لینولئوم؛ انتخابی ایده آل برای خانه شما
- طراحی دکوراسیون داخلی به سبک ماکسیمالیسم
- چک لیست بازسازی چیست؟
دیدگاهتان را بنویسید