نقشه ساختمان های مسکونی استاندارد
نقشه ساختمان های مسکونی استاندارد
در این مطلب می خواهیم به بررسی نقشه ساختمان های استاندارد بپردازیم و این که نقشه های استاندارد چگونه هستند ، با ما همراه باشید .
نقشه ساختمان با کیفیت
در صورتی نقشه ساختمان طراحی شده با کیفیت به شمار می رود که دارای عملکرد مناسبی باشد ، برای طراحی یک نقشه استاندارد باید به بررسی مهم ترین عوامل موثر در نقشه ساختمان پرداخت.
عوامل تاثیر گذار بر نقشه ساختمان
زمین ساختمان
زمین ساختمان یکی از مهم ترین عوامل در طراحی نقشه ساختمان است و به عنوان بستر طرح باید با خواسته کارفرما تطابق داشته باشد ، خوب است بدانید که کارفرماهایی که خواسته های زیادی دارند ، نمی توانند یک زمین محدود برای طرح خود برگزینند چرا که از پله بیزارند ، لازم به ذکر است طراحی نقشه ساختمان باید در چارچوب قوانین شهرسازی باشد و به طور معمول سطح تراکم 60 درصد است.
توجه داشته باشید که در هنگام خرید زمین ، نیازهای خود را خیلی جدی نگیرید ، برای مثال اگر ساختمان دوبلکس دوست دارید ، محدودیت زمین ، شما را در طراحی یک ساختمان ایده آل هرگز محدود نمی کند ، لازم است در هنگام خرید زمین به وضعیت جغرافیایی زمین توجه کنید ، گاهی مشاورین املاک با توجه به قیمت ، زمین مناسبی به شما پیشنهاد می کنند ولی باید دقت داشته باشید که ممکن است زمین از بافت متراکم برخوردار نباشد یا نسبت به سطح دسترسی گود یا پایین تر باشد ، در این صورت هزینه ساخت زیر زمین بر گردنتان می افتد ، ولی با پرداخت بیشتر می توانید ، زمینی بخرید که هزینه اجباری یا مازاد برای شما نداشته باشد.
زمین شمالی یا جنوبی ؟
در انتخاب زمین همیشه این سوال مطرح می شود که زمین شمالی بهتر است یا جنوبی ، این مورد بستگی دارد ، اگر قصد ساخت چند واحد ساختمان به صورت مستقل دارید و نمی خواهید از طرف ساختمان های جنوبی بر آن ها اشرافیت داشته باشد ، زمین شمالی مناسب است ، خوب است بدانید که در ساختمان هایی که در زمین شمالی ساخته می شود ، امنیت بیشتری برقرار می باشد ، به طور کلی برای ساخت آپارتمان و ساختمان های چند واحدی زمین شمالی بهتر است.
زمین های جنوبی را بیشتر برای خانه های ویلایی خریداری می کنند ، امروزه در تهران این زمین ها خیلی به کار نمی آیند چرا که همه ساختمان ها بلند می باشند ، زمین جنوبی یا درب حیاط در شهرهای کوچک بهتر است و تنها برتری زمین جنوبی نسبت به شمالی ، حیاط است.
نقش حیاط در طراحی نقشه ساختمان
در گذشته تقریبا تمامی خاه ها دارای حیاط بوده اند و امروزه هم در خانه های سنتی و بزرگ هنوز محبوبیت خود را دارد ، همواره پله های حیاط را بلند می ساختند که حریم حیاط را نشکند ، در عکس های هوایی که از بافت های سنتی گرفته شده ، دیده می شود که علی رغم قناسی زیاد زمین ها ، هندسه حیاط به طور عجیب و کاملی منظم و ابعاد موازی داشته است.
حیاط منزل یکی از ارکان مهم در ساختمان است که متاسفانه امروزه به دلیل محدودیت زمین ها حیاط ها بسیار کوچک و مشترک می باشند ، اگر شما از طرفداران آرامش هستید خرید زمین جنوبی را به شما پیشنهاد می کنیم ولی اگر می خواهید واحد مسکونی بیش از یک واحد داشته باشید ، زمین شمالی بهتر است.
زمین های گود و عمیق اصلا گزینه های خوبی برای خرید نمی باشند چرا که هزینه ساخت اجباری برای شما به همراه خواهد داشت و علاوه بر افزایش هزینه ساخت ، عنصری به نام شیب راه برای ارتباط خودرو به زیر زمین به حیاط شما را نیز تحمیل خواهد کرد که این باعث اشغال شدن قسمت بزرگی از حیاط می شود.
چند طبقه ساختمان بسازیم ؟
تعداد طبقات در کلان شهرها با توجه به مجوز شهرداری تعیین می شود ولی در شهرهای کوچک که قیمت زمین خیلی بالا نیست بستگی به نظر سازنده یا کارفرما دارد ، کارفرما ها بیشتر دوستدار ساخت تعداد طبقات بیشتر می باشند ولی سطح مالی کارفرما نیز در این بین مهم است ، در بعضی مواقع کارفرما وسوسه می شود که بیشتر از تمکن مالی خود طبقه بسازد و این باعث می شود که در ابتدای کار قدرت ادامه ساخت بنا را از دست بدهد و با زیان فراوان ملک را بفروشد ، در این صورت واسطه گران که بنای ساخته شده را عاملی برای بی ارزش کردن ملک قلمداد می کنند به میان می آیند و به قیمتی ارزان ملک را خریداری می کنند.
تعداد طبقات را چگونه تعیین کنیم ؟
بسیاری از کارفرماها بدون در نظر گرفتن تمکن مالی خود ، ساخت طبقات اضافی را پیش بینی می کنند و این کار موجب می شود تا سطح مصالح مصرفی ساختمان افزایش یابد ، در این صورت کارفرما متحمل بار مالی اضافه می شود و این در صورتی است که شاید هیچوقت ساخت طبقات پیش بینی شده را شروع نکند.
خوب است بدانید که در این روزها قسمت اعظمی از سرمایه های مردم صرف تصمیمات نابجا در همین خصوص می شود ، بسیاری از کارفرماها هم علاوه بر نیاز خود به مسکن دوست دارند که چند طبقه را به فرزندان خود اختصاص دهند ، زمانی پیش بینی اضافه طبقات مفید و موثر واقع می شود که شخص ، تمکن مالی برای ساخت آن را داشته باشد ، بهترین پیشنهاد به کارفرماها این است که بر اساس سن ، نیاز و تمکن مالی امروز خود تصمیم گیرند و از صرف هزینه های اضافی اجتناب کنند و برای آینده و ساخت طبقات بیشتر در آینده تصمیم گیرند.
نوشته های مرتبط:
- بازگرداندن (ریست کردن) منوها و نوار ابزارهای اتوکد 2025
- BIM در صنعت ساختمان چیست؟
- نرم افزار اتوکد بهتر است یا رویت؟
- ابزار Annotation در اتوکد چیست؟
- پایان کار ساختمان و مراحل و مدارک دریافت آن
- برگ سبز تعهد پایانکار یا اعلام اتمام عملیات ساختمانی و…
- پلات استایل اتوکد | آموزش رایگان Autocad
- Autocad Uninstall | نحوه حذف کامل اتوکد از ویندوز
- آموزش ۳Dmax | ویرایشگر Array در تری دی مکس
- آموزش رایگان Autocad | تبدیل اتوکد به گوگل ارث و…
دیدگاهتان را بنویسید