پرکاربردترین نرم افزارهای معماری جهان
پرکاربردترین نرم افزارهای معماری جهان
نقشه ها، ترسیماتی هستند که معماران ایده های خود را به مشتریان خود ارائه می دهند. نحوه ترسیم این نقشه ها در طول زمان تکامل یافته اند. نرم افزارهای گوناگون معماری هرکدام بر اساس نیازهای مختلف مهندسان معماری ساختمان طراحی شده اند و انتخاب بهترین برای شما بستگی به عوامل بسیاری از قبیل هزینه، سازگاری با برنامه های دیگر و میزان زمان تمایل به صرف فرایند رسم می باشد.اما در اغلب موارد شما قادر خواهید بود تا تنها با در اختیار داشتن سازگاری بین آنها، نرم افزار طراحی مناسب خود را پیدا کنید، در این نوشته به معرفی ۸ نرم افزار پرکاربرد در زمینه طراحی و ترسیم نقشه و سه بعدی سازی و رندر معماری میپردازیم.
۱- Sketchup pro
نرم افزار اسکچاپ که یکی دیگر از شاهکارهای غول نرم افزاری و اینترنتی جهان یعنی Google است که به شما اجازه میدهد تا با سرعت و دقت و راحتی هرچه تمامتر ایده های موجود در ذهن خلاق خود را به طرحی سه بعدی تبدیل کنید. یکی از ویژگیهای اسکچاپ این است که دارای نسخه رایگانی است که البته بسیاری از ویژگیهای نسخه حرفه ای را ندارد. یکی دیگر از ویژگیهای دیگر آن دارا بودن کتابخانه بسیار بزرگ مدلهای آماده سه بعدی مخصوصا برای معماری و طراحی داخلی است.
۲- Revit
نرم افزار رویت را میتوان ابزاری کامل و جامع برای ترسیمات دو بعدی و سه بعدی نقشه های معماری و سازه و تاسیسات دانست. این ابزار یک پروژه کامل ساختمانی را در قالب یک فایل حرفه ای و همراه با رندر و متره و برآورد تحویل شما میدهد. در این نرم افزار برخلاف اتوکد میتوانید هر شیءی را بصورت سه بعدی ترسیم کرده و همزمان نقشه و سه بعدی را باهم داشته باشید. از قابلیتهای قابل توجه این نرم افزار، سازگاری خوب آن با نرم افزار اتوکد و فایلهای DWG است. این نرم افزار را میتوان یک سیستم حرفه ای و یکپارچه ساختمانی دانست.
۳- ۳D Studio max
با وجود اینکه نرم افزاری مانند Rhino مدلهای صیقلی و سبک و پارامتریکی ایجاد میکند، اما هنوز هم نتوانسته است بازار را از ۳Dstudio max بگیرد. این را هم میتوان به لطف دارا بودن مدلهای سه بعدی آماده و آموزشهای وسیع موجود برای آن دانست. هرچند این نرم افزار ذاتا برای ساخت بازیهای کامپیوتری و انیمیشن ایجاد شده است، اما بطور وسیع برای معماران استفاده میشود.
۴- Autocad
پیش از پیدایش و قدرت گرفتن رویت، نرم افزار اتوکد قدرت یکه تاز بازار معماری و ساختمان در زمینه ترسیمات و نقشه کشی بود. شما در این نرم افزار با بلد بودن ۳ دستور line و trim و Offset میتوانید بسیاری از ترسیمات خود را انجام دهید. Autocad را میتوان نرم افزار مادر برای تمامی ابزارهای ترسیم کامپیوتری نقشه های معماری دانست.
۵-VRAY
تقریبا غیرممکن است کسی با نرم افزارهای سه بعدی کار کرده باشد اما نام Vray را نشنیده باشد. وی ری را میتوان پرکاربردترین پلاگین رندرگیری معماری دانست. با این ابزار میتوانید یک رندر رئال و طبیعی را گرفته و تحویل مشتریان خود کنید.
۶- فتوشاپ
بعد از ترسیم نقشه های دو بعدی و سه بعدی سازی و رندر پروژه معماری نوبت به این میرسد تا آن را با نرم افزار فتوشاپ پست پروداکشن و یا شیت بندی کنید.
نوشته های مرتبط:
- بازگرداندن (ریست کردن) منوها و نوار ابزارهای اتوکد 2025
- BIM در صنعت ساختمان چیست؟
- نرم افزار اتوکد بهتر است یا رویت؟
- ابزار Annotation در اتوکد چیست؟
- پلات استایل اتوکد | آموزش رایگان Autocad
- Autocad Uninstall | نحوه حذف کامل اتوکد از ویندوز
- آموزش ۳Dmax | ویرایشگر Array در تری دی مکس
- آموزش رایگان Autocad | تبدیل اتوکد به گوگل ارث و…
- آموزش Revit ؛ تفاوت Link، Group و Assembly در رویت
- آموزش رایگان گروه بندی لایه ها در اتوکد
دیدگاهتان را بنویسید