پرده زبرا چیست ؟
استفاده از پرده زبرا در دکوراسیون داخلی
یکی از انواع پرده های کرکره ای ، پرده زبرا است که در بین مردم جهان بسیار هم محبوب است ، همچنین در ایران هم در سال های اخیر خانه های بسیاری را می بینیم که با این پرده آراسته شده اند و در میان انواع پرده جایگاه خوبی را به خود اختصاص داده است ، زیبایی و نوآوری که در ساخت این مدل از پرده به کار گرفته شده بی نظیر است و دلیلی محکم برای محبوبیت آن می باشد ، در این مطلب به موارد و نکاتی درباره استفاده از پرده زبرا در دکوراسیون داخلی می پردازیم ، با خانه معماری همراه باشید.
ساختار پرده زبرا
پرده زبرا متشکل از تور و پارچه و به صورت راه راه افقی و یک در میان بافته شده است ، پرده زبرا ترکیبی از پرده شید رول و پرده کرکره می باشد که دو لایه پرده موازی تشکیل می شود ، برای تنظیم نور فضای داخلی از غلتک های این نوع پرده ها می توان استفاده کرد و نوارها را آن طور که می خواهید در کنار هم قرار دهید.
پرده شید و زبرا یک تفاوت مهم با هم دارند و آن هم این که پرده شید برخلاف پرده زبرا قابلیت سایه روشن شدن را ندارد و برای اینکه نور از آن عبور کند با بالا و پایین رفتن فقط باز و بسته می شود ولی با پرده های زبرا بدون بالا و پایین کردن پرده می توانید نور را عبور دهید و یا دید از بیرون را از بین ببرید.
این پرده ها برای محیط های اداری و خانه ها بسیار مناسب هستند و نوعی پوشش بسیار ایده آل برای پنجره ها به شمار می آیند و قابلیت های زیادی دارند و اگر بخواهید پرده را می توانید کاملا در قسمت بالا و یا هر اندازه دیگری جمع کنید ، کارایی بی نظیر پرده زبرا این نوع پرده را تبدیل به یکی از عناصر اصلی درطراحی دکوراسیون داخلی بسیاری از خانه ها ایفا کرده است.
مزایای استفاده از پرده زبرا در دکوراسیون داخلی
- با این پرده ها به راحتی می توان نور را تنظیم کرد و میزان نور قابل کنترل است.
- بدون جمع شدن پرده و با استفاده از قابلیت رولی این پرده ها تنظیم نور امکان پذیر است.
- از آنجایی که لایه های پرده های زبرا راه راه هستند ، طرح ها و ترکیب های متنوعی را می توان با میزان نور متفاوت ایجاد کرد.
- این پرده به نسبت مدل های دیگر پرده های کرکره ای به صرفه تر است چون دو عملکرد سایر پرده های افقی و رولی را به طور همزمان دارد.
- دوام و عمر پرده های زبرا بالا است و به راحتی هر چه تمام تر نصب می شوند ، همچنین وزن نسبتا سبکی هم دارند.
- پرده های زبرا بصورت برقی و با ریموت کنترل هم قابل نصب هستند و از طرح و رنگ های متنوعی برخوردارند.
- تمیز کردن و نگهداری پرده های زبرا آسان است و با ظاهر مدرنی که دارند برای هر محیطی مناسب هستند.
ویژگی های پرده زبرا و نکاتی برای انتخاب و خرید آن
در بازار می توانید مدل های زیبا و متنوعی از پرده زبرا را بیابید و قبل از خرید آن بهتر است که سبک دکوراسیون داخلی منزل خود را در نظر بگیرید و سپس مدل و طرح مناسب پرده را که با دکور خانه شما هماهنگی دارد ، برگزینید ، از آنجایی که پرده نقش مهمی در طراحی دکوراسیون داخلی دارد ، این مورد را حتما مد نظر قرار دهید ، به طور کلی پرده های زبرا و غلتکی برای دکوراسیون به سبک مدرن بسیار مناسب هستند.
همان طور که گفتیم پرده زبرا چند سالی است که به بازار آمده و بسیار هم پرطرفدار است ، این پرده های جدید کرکره ای ایده آل برای فضای داخلی و خصوصا آشپزخانه هستند ، پرده زبرا در حقیقت نوعی کرکره است که به صورت راه راه موازی و با ظرافت بسیار از دو لایه از پارچه لنین و تور تشکیل می شود و به صورت دوبل است.
این تکنولوژی بر روی پرده های زبرا اعمال شده امکان سایه و روشن شدن پرده را فراهم می نماید و به بیانی دیگر موازی بودن دولایه در این پرده ها ، امکان این را فراهم می کند تا میزان ورود نور به محیط از 10 تا 90 درجه قابل تنظیم باشد ، جالب است بدانید پرده زبرا قابلیت های پرده هایی مانند شید رول ، پرده کرکره و پردههای توری را به تنهایی دارد.
نکته
همان طور که گفته شد در صورت نیاز می توان پرده را کاملا جمع کرد و از نور کامل در اتاق یا هر محیط دیگری استفاده نمود ، پرده های زبرا در طرح و رنگ های جذاب و مختلفی در بازار وجود دارند و هر سلیقه ای را پوشش می دهند و سبک مدرن و طیف وسیع رنگ بندی این نوع پرده این امکان را به شما می دهد تا بتوانید در هر فضایی از آن استفاده نمایید و یک دکوراسیون داخلی متفاوت و خاص و جذاب داشته باشید.
پرده های زبرا طول عمر و دوام بسیار بالایی دارند و به راحتی نصب می شوند و نگهداری و نظافت آن راحت و ساده است ، این پرده ها را همچنین می توانید در مدل کنترل به وسیله ریموت خریداری نمایید ، مهم ترین ویژگی های پرده زبرا قیمت مناسب آن و تنظیم نور از 10 تا 90 درجه می باشند ، پرده های زبرا را می توان در انواع پرده پارچه ای زبرای ساده ، زبرای ترکیبی ، زبرای طرح دار ، پرده پارچه ای زبرای پلیسه ، پرده پارچه ای زبرای سیلویت ، زبرای دو مکانیزم و همچنین پرده پارچه ای زبرای کودک تهیه کرد.
همان طور که اشاره کردیم پرده زبرا را می توان در محیط های گوناگون اداری ، آموزشی و مسکونی مورد استفاده قرار داد ، در فضای داخلی منازل هم از آن ها برای آشپزخانه ، اتاق خواب ، اتاق پذیرایی و اتاق کودک هم می توان استفاده کرد.
در صورتی که قصد دارید زبرا را برای اتاق پذیرایی خود نصب نمایید باید به این نکته توجه نمایید مبلمان شما باید به سبک مدرن و مینیمال باشد تا این پرده با دکور خانه هماهنگی داشته باشد و جالب است بدانید پرده های زبرا برای خانه ای با مبلمان سلطنتی یا کلاسیک ، مناسب نخواهد بود.
پرده زبرا ، بهترین پرده برای آشپزخانه
آشپزخانه یکی از مهم ترین نقاط خانه است و افراد زمان زیادی را در این محیط به سر می برند و به همین دلیل آرامش ، زیبایی و کارآمدی سه ویژگی اساسی برای این فضا به شمار می روند و باید در طراحی آن مورد توجه قرار گیرند ، پرده یکی از المان هایی است که در زیبایی آشپزخانه نقش مهمی را بر عهده دارد.
پرده زبرا ویژگی هایی دارد که این نوع پرده را انتخابی بسیار مناسب برای آشپزخانه می کند و بهتر است که آشپزخانه نورگیر باشد و به دلیل کوچک بودن آپارتمان های امروزی فضای در این محیط محدود است و وسایل قرار داده شده در آن بهتر است که فضای کمی را اشغال نمایند ، با نصب پرده زبرا در آشپزخانه همه این مسائل حل می شود.
نور ورودی را با استفاده از کنترل و یا ریسمان می توان تنظیم کرد و همچنین فضای کمی را اشغال می کند ، مهم تر از همه پرده های زبرا قابل شست و شو هستند و از این رو برای آشپزخانه که پرده های آن سریع کثیف می شود ، بسیار مناسب خواهد بود.
نکاتی برای انتخاب پرده زبرا برای آشپزخانه
- برای آشپزخانه ای که کاشی یا متریال دیوارهای آن طرح دار است ، پرده ساده مناسب تر است.
- رنگ پرده را باید متناسب با رنگ بندی دیوار پوش ، کفپوش و همچنین کابینت ها انتخاب کرد ، از رنگ های تند بپرهیزید چرا که در طولانی مدت ، خسته کننده می شوند ، رنگ های گرم با تناژ رنگ پایین بهترین گزینه هستند.
روش های نصب پرده زبرا
پرده زبرا را به دو صورت دیواری و سقفی نصب می کنند ، توجه داشته باشید روش اندازه گیری در زمان نصب باید متناسب با آن انتخاب گردد ، خوب است بدانید پرده های زبرا در دودسته تقسیم می شوند :
- پرده مونتاژ شده در کارخانه و آماده نصب
- پایه های مخصوص نصب دیواری یا سقفی
ابزارهایی که برای نصب پرده نیاز دارید
- مداد برای علامتگذاری
- متر برای اندازهگیری
- رول پلاک و پیچ و دریل
بعد از تهیه ابزارهای لازم باید نوع روش نصب را تعیین کنید در صورتی که می خواهید به صورت دیواری نصب کنید باید با در نظر گرفتن اندازه ۱.۵متر برای پرده ابتدا ۱۰ تا ۱۵ سانتی متر از محل اندازه گیری شده را علامت بزنید و سوراخ نمایید و بعد از آن با پیچ و رول پلاک ، پایه دیواری را بر روی دیوار نصب کنید و سپس پایه سقفی را به وسیله پیچ و مهره به شکل افقی زیر پایه دیواری نصب نمایید ، بعد از این مرحله باید پرده را از قسمت شیار پشتی داخل پایه سقفی قرار دهید و قسمت جلویی آن را به سمت بالا فشار دهید و سپس آن را با فشار کمی داخل پایه چفت کنید.
برای نصب پرده به روش پایه سقفی باید به مانند روش قبلی و در صورتی که اندازه پرده را ۱.۵متر در نظر می گیرید ، ۱۰ تا ۱۵ سانتی متر از محل اندازه گیری شده از انتهای طرفین پرده به سمت داخل را علامت بزنید و سوراخ کنید و بعد به وسیله پیچ و رول پلاک ، پایه سقفی را به سقف نصب نمایید و سپس پرده را از شیار پشتی داخل پایه سقفی قرار دهید و قسمت جلویی آن به سمت بالا فشار دهید و آن را با کمی فشار در درون پایه چفت نمایید.
نوشته های مرتبط:
- پروژه نوسازی خانه دیوار آجری در هند (Brick Screen House)
- مقایسه دکوراسیون داخلی با طراحی داخلی
- دکوراسیون به سبک مدیترانه ای
- با سبک ماوریک در دکوراسیون داخلی آشنا شوید
- با سبک گلم در دکوراسیون داخلی آشنا شوید
- بهترین نرم افزارهای طراحی خانه، مزایا و معایب
- نکات طراحی کلوزت روم در دکوراسیون داخلی
- کفپوش لینولئوم؛ انتخابی ایده آل برای خانه شما
- طراحی دکوراسیون داخلی به سبک ماکسیمالیسم
- چک لیست بازسازی چیست؟
دیدگاهتان را بنویسید