دکوراسیون داخلی به سبک ویکتوریایی
در این مطلب با دکوراسیون به سبک ویکتوریایی ( Victorian architecture ) آشنا می شویم که به توصیف آثار هنرهای زیبا و تزیینی و معماری در دوران سلطنت ملکه ویکتوریا می پردازد ، بسیاری افراد با سبک ویکتوریایی خیلی آشنایی ندارند ، در حقیقت تلفیقی از سبک سنتی اروپایی و سبک هایی از خاورمیانه و آسیا این سبک را به وجود می آورد ، سبک های فرانسوی در این سبک از دکوراسیون بسیار غالب هستند ، استفاده از شمعدان های بزرگ ، چلچراغ ها و همچنین شیشه های نقاشی شده از ویژگی های بارز سبک ویکتوریایی است .
این سبک در حقیقت از جمله مجلل ترین سبک های دکوراسیون داخلی می باشد و باید هماهنگی و تعادل در آن در کنار زیبایی رعایت شود ، در مکانی که به سبک ویکتوریایی دکور شده ، احساسی عاشقانه و عارفانه حاکم است ، رنگ هایی که در این سب از طراحی داخلی و دکوراسیون به کار برده می شود ، طیف های مختلف خاکی یا تناژهای عمیق و تیره مانند زرشکی ، کهربایی ، زمردی و قهوه ای تیره می باشند ، عناصر مورد استفاده در این نوع طراحی ، فرش های بسیار بزرگ و کاغذ دیواری ها گلدار با رنگ های شاد ، پارچه های مخمل ، ساتن یا حریر هستند .
آشنایی با سبک ویکتوریایی
در سبک ویکتوریایی توجه به جزئیات از اصول این سبک است و طراحان بسیار به این مورد توجه دارند ، در حقیقت نظم و ترتیب و تزیینات بسیار شاخصه اصلی این سبک مجلل است و به همین دلیل این سبک از طراحی ، سبکی پرکار و لوکس می باشد که دقیقا در برابر سبک مینیمالیسم قرار گرفته است ، برخلاف سبک مدرن در سبک ویکتوریایی بهتر است که از اکسسوری های بیشتری استفاده شود.
فضایی که به این سبک تزئین شده بسیار شلوغ و پر از وسیله است و اگر جاهای شلوغ را نمی پسندید باید از این سبک دوری کنید ، در این سبک مجلل برای این که از درهم ریختگی ظاهری جلوگیری شود ، به کار بردن سطوح و زمین های صاف و خالی از تزیینات که در تضاد با مبلمان پر تزیین هستند یکی از ترفندها می باشد.
ویژگی های اصلی سبک ویکتوریایی
- این سبک از سبک گوتیک به همراه استفاده از وسایل سنگین و بزرگ تاثیر گرفته است.
- در این سبک از تزیینات بسیاری استفاده می شود و سبکی است شلوغ.
- دیواره در این سبک مجلل به رنگ تیره قرمز و سبز هستند ، استفاده از کاغذ دیواری های گل دار با نقش های بزرگ هم از ویژگی های این سبک است.
- در دوران ویکتوریایی نور آفتاب را برای سلامتی مضر می دانستند ، به همین دلیل از پرده های سنگین با پارچه مخمل استفاده می کردند.
- یکی از ویژگی های اصلی در این سبک استفاده از فرش های شرقی و ایرانی بوده است.
- از میزهای کوچکی که مزین به خاتم کاری یا طلاکوبی بودند در این سبک بسیار استفاده می شد.
درباره سبک ویکتوریایی
در بسیاری از شهرهای بریتانیا و برخی از ایالت های آمریکا ، خانه هایی وجود دارند که به دوران جرجی ها ، تودور و اداوردین تعلق دارند که بخش بزرگی از این ساختمان ها را سبک ویکتوریایی و معماری ویکتوریا مختص خود کرده است.
درباره معماری ویکتوریا و سبک ویکتوریایی
در حقیقت ساختمانهایی که در زمان سلطنت ملکه ویکتوریا ساخته می شدند همگی دارای معماری ویکتوریا بودند ، که از سال 1837 تا 1901 به طول انجامید ، دوران ویکتوریایی همان دورهای است که مکله ویکتوریا حاکم بریتانیا بود ، خوب است بدانید که بعد از انقلاب صنعتی ، روش های تولید و فرایندهای ساخت و ساز دستخوش تغییرات شد ، برای مثال راه اندازی راه آهن به این معنی بود که متری الهای ساختمانی که در گذشته در دسترس محلی ها بودند ، در سطح کشور می توانستند در دسترس باشند ، به همین دلیل بسیاری برای کار به شهرها آمدند و جالب است بدانید که بازار املاک در همین دوره منفجر شد ، چون خانه های زیادی باید به سرعت ساخته می شد تا کارگران بتوانند در آن ها زندگی کنند.
ویژگی های خانه های ویکتوریایی
در این دوره بیشتر خانه ها دارای تراس بودند که به صورت ردیفی و مشابه در کنار هم و برای اسکان کارگرانی که به شهرها آمده بودند ، ساخته شدند ، ولی بسیاری از خانه های این دوران هم بزرگ و مجلل بودند که مخصوص افراد ثروتمند ساخته می شدند و همه نقاط این خانه ها با وسایل دکوری بسیار سیک و زیبا تزئین می شد و دارای گچ بری های زیبا و مبلمان بی نظیر بودند.
آشپزخانه ای کوچک و مخفی
در این دوران آشپزخانه ها محلی برای اسکان خدمتکاران افراد ثروتمند بودند و نباید در معرض دید قرار می گرفتند ، غیر از بخش اصلی خانه ، قسمتی به نام ایوان پشتی در خانه ها وجود داشت که آشپزخانه و توالت بیرونی در آنجا قرار داشت ، تنها اتاق های پذیرایی رسمی باید دیده می شدند ، همین موضوع بزرگترین تفاوت های بین خانه های اصلی ویکتوریایی در قرن 19 و خانه های ویکتوریایی حال حاضر است ، در دوران ویکتوریایی در خانه ها لوازم پخت و پز و ملزومات آشپزخانه نباید در معرض دید قرار می گرفت.
خانه های دوران ویکتوریایی پارکینگ یا گاراژ ندارند
این به دلیل آن است که زمان اختراع اتومبیل ها در پایان دوره ویکتوریایی بود به همین دلیل خانه ها نیازی به پارکینگ یا گاراژ نداشتند چون اصلا هیچ ماشینی نبوده که در آن بگذارند ، بنابراین خانه های آن دوره گاراژ ندارند ، امروزه برای رفع این نیاز از پارکینگ های خیابانی استفاده می کنند ، در زمان ویکتوریا نهایت وسیله نقلیه درشکه بوده است.
وجود شومینه ها در تمامی اتاق ها
در خانه های ویکتوریایی تمامی اتاق شامل یک شومینه بودند و آتش تنها سیستم گرمایشی آن زمان بوده است ، در این خانه اتاق دلباز و بزرگی به معنای واقعی وجود ندارد چرا که سرما روی اندازه اتاق ها تاثیر گذاشته بود و برای ایجاد گرما از پرده های سنگین استفاده می شد.
پنجره های Sash و شاه نشین یا هلالی
در سال 1832 شیشه صاف ساخته شد و واحدهای شیشه ای بزرگتر را امکان پذیر کرد ، خوب است بدانید که پنجره های معمولی در معماری ویکتوریا متشکل از 4 تا 6 واحد شیشه بودند که در داخل ریل های چوبی قرار می گرفتند و به صورت عمودی باز و بسته می شدند ، نام این نوع پنجره ها ، Sash بود ، در این دوره بیشتر خانه ها پنجرههای هلالی ، دایرهای یا مستطیلی داشتند که یکی از مشخصه های بارز این دوره می باشند و تا سه طبقه هم می توانند ارتفاع داشته باشند ، این هلال ها در حقیقت برای به جذاب تر کردن گچ کاری ساختمان ها ایجاد می شد.
کاشی های کف
در این دوره در خانه ها از کاشی های کفپوش در ایوان جلویی و راهرو بیشتراستفاده می شد ، . کاشی های سفالی ، مشکی و سفید در این دوران بسیار پرکاربرد بودند.
ایوان خانه ها
در معماری ویکتوریا ساختمان ها به گونه ا ساخته می شد که معمولا یک ایوان جلویی دارند که همین ایوان در حقیقت ورودی اصلی خانه است و ظاهر و ویژگی آن بستگی کامل به ارزش ملک دارد ، خانه های ردیفی که برای کارگران ساخته شده نیز ایوان کوچکی دارند ولی خانه های گران قیمت پله ، دیوار کناری و حکاکی های زیبایی در اطراف ایوان آن ها دارند.
گچ کاری ساختمان ها به سبک ویکتوریایی
گچ کاری برای فرم دهی به اتاق ها صورت می گیرد که از جمله ویژگی های مهم طراحی داخلی به سبک ویکتوریایی به شمار می رود ، در خانه های گران قیمت با جزئیات تزئینی و دقت بیشتر کا گچ کاری انجام می گیرد و حکاکی های حاشیه و وسط سقف را شامل می شود که این ها برای گرفتن دودی که از شعله آتش ایجاد می شد ، طراحی شده بودند.
انواع مختلف خانه ها به سبک ویکتوریایی
خانه های تراس
خانه های تراس نوعی از سبک ویکتوریایی می باشند و همان خانه هایی هستند که برای کارگران به صورت ردیفی و هم شکل در کنار هم ساخته شدند ، بسیار کوچک بودند و یک تراس کوچک به جای حیاط داشتند و بسیار شبیه بودند ، این خانه ها دو اتاق در بالا و دو اتاق در زیرزمین داشتند ، از نظر سرویس بهداشتی بسیار مشکل ساز بود و بعضا در یک خیابان تنها یک توالت بود ، در آن زمان خانواده ها تا 12 فرزند داشتند چرا که فرزندان به عنوان منبع درآمد به شمار می رفتند ، خانه های ویکتوریایی داری تناسب بودند و با وجود فضای کم ، زندگی راحتی برای افراد ساکن در این خانه ها به وجود می آورد ، فضای متناسب و سقف های بلند و زیرزمین های عمیق از ویژگی های این خانه ها هستند.
خانههای ویکتوریایی که دیوار حائل داشتند
در دوران ویکتوریایی افراد از طبقه متوسط جامعه خانه های بزرگتری داشتند که از هم تفکیک شده بود ، در این خانه ها با توجه به وضعیت درآمدی ساکنان آن ها ، توالت های سیفون دار و همچنین اقامت گاه خدمه در زیرزمین داشتند ، اتاق های عمومی این خانه ظاهری زیبا و پرظرافت داشت.
عمارت هایی به سبک ویکتوریایی
خانه های مرفه و مجللی که در این دوران ساخته می شد به عمارت معروف بود ، خانه هایی بسیار بزرگ که از آخرین اصول طراحی آن زمان در ساخت آن ها بهره می گرفتند ، پرده های سنگین مخمل ، کاغذ های دیواری گلدار و مبلمان بسیار بی نظیر و شگفت انگیز از ویژگی های عمارت های ویکتوریایی بودند ، در این عمارت ها استفاده از رنگ های تیره و باشکوه ، مبل های راحتی پشت دکمه ای ، پاف ها و شزلون ها بسیار رایج بود ، کارکنان و خدمه این خانه ها در طبقه پایین سکونت داشتند و زندگی می کردند و به آشپزی ، تمیزکاری ، روشن کردن آتش ، گرم کردن آب برای شست و شو و همچنین کمک کردن به اعضای خانه مشغول بودند.
خانه های ویکتوریایی امروزی
امروزه در بریتانیا از معماری و سبک ویکتوریایی در گوشه هایی از استفاده می شود ولی حقیقت این است که با رشد تکنولوژی و افزایش جمعیت بسیاری از خانه های بزرگ را به آپارتمان هایی تقسیم کرده اند و سعی سده تا از فضا حداکثر استفاده شود ، خانه های ویکتوریایی موجود را می توان به روش هایی ارتقا داد مثلا سیستم گرمایش آن را با سیستم گرمایشی زمینی جایگزین یا از پنجره های مدل جدیدتر استفاده کرد ، جنبه های تاریخی و شاخصه های بسیاری از خانه های ویکتوریایی اصلی که از آن دوران باقی مانده اند ، به خوبی حفظ شده است.
نوشته های مرتبط:
- پروژه نوسازی خانه دیوار آجری در هند (Brick Screen House)
- مقایسه دکوراسیون داخلی با طراحی داخلی
- دکوراسیون به سبک مدیترانه ای
- با سبک ماوریک در دکوراسیون داخلی آشنا شوید
- با سبک گلم در دکوراسیون داخلی آشنا شوید
- بهترین نرم افزارهای طراحی خانه، مزایا و معایب
- نکات طراحی کلوزت روم در دکوراسیون داخلی
- کفپوش لینولئوم؛ انتخابی ایده آل برای خانه شما
- طراحی دکوراسیون داخلی به سبک ماکسیمالیسم
- چک لیست بازسازی چیست؟
دیدگاهتان را بنویسید