طراحی نمای ساختمان به دست خود شما
در صورتی که بخواهید نمای ساختمان را خودتان طراحی کنید و یا طرحی مناسب برگزینید ، باید مانند یک معمار اصول طراحی نما ساختمان را در نظر بگیرید و رعایت کنید ، طراحی نمای آن قدر که ساده به نظر می رسد ، نیست ، به دلیل این که نمای ساختمان از آخرین موارد است که در طراحی منزل به آن پرداخته می شود ، بسیاری افراد گمان می کنند که اهمیت چندانی ندارد و فاکتورهای نسبتا ساده ای دارد.
اهمیت نما زمانی مشخص می شود که به این نتیجه برسیدکه نما به یک ساختمان هویت می بخشد و اهمیت آن به قدری است که هویت یک شهر را هم درگیر می کند ، طی دوره های مختلف مفهوم هویت در نما تعریف های متفاوت و مرتبط به خود دارد و باید گفت نماهای امروزی ، هویت ساختمان را به شکل دیگری تعریف می کنند و یکی از عواملی که به باعث تعریف سبک جدید طراحی نما می شود ، مدرنیزه شدن معماری است.
اصول طراحی نما به سبک مدرن
تعریف نمای ساختمان با یک حجم ساده
امروزه در معماری مدرن ، تقریبا همه نماها رو به سادگی آورده اند و طرفدار بسیاری هم دارند ، خصوصیات مهم و بارز معماری مدرن احجام ساده و یکپارچه ، پنجره های یکپارچه و استفاده از متریال های محدود می باشند.
ایجاد تضاد مناسب با اختلاف رنگ و جنس در طراحی نما
ترکیب دو یا چند حجم در طراحی نما یکی از روش هایی است که می تواند تضاد مناسبی در نما ایجاد کند به خصوص در مورد ساختمان هایی که شکست و اختلاف در چند سطح دارند بسیار کاربردی خواهد بود.
استفاده از چند متریال در طراحی
در صورتی که نمی خواهید نمای ساختمان شما خیلی ساده باشد و همچنین می خواهید که نما به سبک مدرن باشد ، استفاده از چند متریال در طراحی می تواند مفید باشد ، یکی از نکاتی که باید همواره در طراحی نما رعایت کنید ، حفظ یکپارچگی احجام و عدم به کار بردن جزییات بیش از اندازه است .
از صفحات پیوسته در نما استفاده کنید
یک ایده بسیار جذاب که باعث زیباتر شدن نمای ساختمان می شود ، صفحات پیوسته در نما می باشد که باعث می شود قسمت های مختلف در قاب های تعریف شده قرار گیرند.
استفاده از گیاهان در طراحی نما
برای زیباسازی نما و همچنین کمک به تصفیه هوای شهر می توانید از فضای سبز در امتداد خطوط نما استفاده نمایید و خودتان هم از فضای سبز مطبوعی که ایجاد کرده اید در پشت پنجره یا در تراس نهایت لذت را ببرید.
از پنجره های بزرگ در طراحی نما استفاده کنید
یکی از ویژگی های معماری مدرن ، پنجره های بزرگ و کشیده می باشند و در صورتی که می خواهید نمای ساختمان شما مدرن باشد خوب است که از پنجره های بزرگ استفاده نمایید.
هم جهت ، هم اندازه یا هم شکل نبودن پنجره ها
در طراحی نما به سبک مدرن ، حتما لازم نیست که پنجره ها هم جهت ، هم اندازه یا هم شکل باشند و حتی لازم نیست که تمامی پنجره ها در یک راستا باشند و نیازی نیست که همه پنجره ها را در یک چارچوب خاص تعریف نمایید.
ترکیب دو یا چند مکعب نمای مدرن حاصل می کند
خوب است بدانید که نمای مدرن از ترکیب دو یا چند مکعب به وجود می آید و در صورتی که می خواهید نمای مدرن داشته باشید ، می توانید ساختمان را در قالب یک حجم یکپارچه و از کنار هم قرار گرفتن چند مکعب در نظر بگیرید که ترکیب جالبی را به وجود می آورد ، مکعب ها می توانند با توجه به فضایی که در بر می گیرند ، بسته یا باز باشند.
از شکاف استفاده کنید و شکل نما را تغییر دهید
اگر در طراحی نما از شکاف استفاده کنید و در شکل نما تغییر ایجاد نمایید ، ظاهر ساده ساختمان را می توانید به یک طرح متفاوت بدل نمایید ولی باید به این موضوع که شکاف در کدام قسمت نما اجرا شود توجه داشته باشید.
استفاده از طرح های دیگر در طراحی نما
استفاده از طرح های دیگر در طراحی نما می تواند یک نمای زیبا به شما ارائه دهد و برای این که بخواهید نمای ساختمان متفاوتی داشته باشید ، خطوط را از حالت عمود بر یکدیگر خارج نمایید و فرم های دیگری ایجاد کنید ، با این کار نمای ساختمان شما از ساختمان های اطراف متمایز خواهد شد ، صفحه و شیشه از خصوصیات بارز معماری مدرن به شمار می روند و این دو کلمه اقتباسی از معماری میس وندروهه ، معمار پیشروی سبک مدرن است که تعریف کننده بسیاری از اصول این معماری بوده است ، به عبارتی دیگر شیشه ها و صفحه ها در معماری مدرن حرف اول را می زنند.
یک بالکن پیش آمده از سطح ، ساده و یکدست
امروزه بالکن های ساختمان ها را بیشتر به صورت باکس های بیرون زده از نما می سازند که یکی از ساده ترین اشکال طراحی نما هم به شمار می رود و به وسیله الحاق احجام به سطح ساختمان به وجود می آید.
فرو رفتگی و پیش آمدگی احجام
فرو رفتگی و پیش آمدگی احجام یکی از ایده های قابل اجرا است که می توانید به وسیله آن نمایی خاص و متفاوت داشته باشید.
نماهای کرکره ای
امروزه نماهای کرکره ای جایگاه ویژه ای در طراحی نما ها پیدا کرده اند ، در این گونه نماها ، قسمتی از نما به وسیله کرکره های پیوسته پوشانده می شود و در قسمت هایی بیشتر اجرا می شود که پنجره یا تراس ندارد که منظره فضای بیرون مسدود نشود.
ترکیب متریال های ویژه در طراحی نما
در طراحی های مدرن از متریالی مانند بتن ، سنگ ، چوب ، فلز و شیشه استفاده می شود ولی شما می توانید از متریال های دیگر در طراحی نما به سبک مدرن بهره بگیرید ، ترکیب متریال ها در طراحی و اجرای نما بسیار اهمیت دارد.
استفاده از نورپردازی در نما
نورپردازی هم از نکاتی است که باید در طراحی نما مورد توجه قرار گیرد و اگر بخواهید که نمای ساختمان شما زیباتر شود و یا در شب هم جلوه داشته باشد می توانید از نورپردازی استفاده کنید و باید در میزان ، تم و جهت تابش نور بسیار دقت کنید.
یک چارچوب مشخص برای طراحی نما داشته باشید
یکی از نکات بسیار مهم در طراحی نما داشتن چارچوب مشخص است و خارج نشدن از آن اهمیت زیادی دارد و در صورتی که می خواهید نمای مدرن داشته باشید نباید بین سبک های دیگر سردرگم شوید و باید از سبک طراحی مدرن بهره بگیرید ، از اصول سبک های دیگر استفاده نکنید ولی می توانید به صورت آگاهانه سبک مدرن را با یک سبک دیگر تلفیق نمایید.
یکپارچگی در طراحی نمای مدرن
در طراحی نمای ساختمان به سبک مدرن همه طبقات ساختمان باید به صورت واحد و در قالب یک فرم در نظر گرفته شوند و نباید طرح را به قسمت های مختلف بشکنید ، به یاد داشته باشید که یکپارچگی یکی از مهم ترین اصول در طراحی نما به سبک مدرن می باشد.
نکات مهم در طراحی نمای مدرن
نوع متریال هایی که در طراحی نما استفاده می کنید خیلی مهم نیست بلکه تناسب بین آن ها اهمیت دارد ، در بسیاری از ساختمان ها علی رغم استفاده از بهترین متریال ، طرح اجرا شده چندان زیبا نیست و این موضوع ناشی از عدم توجه به تناسبات بصری می باشد.
در صورتی که در نحوه ترکیب و طراحی متریال ها دقت کافی به خرج رفته باشد ، به یک طراحی ایده آل خواهید رسید و قبل از طراحی و اجرای آن بهتر است که از یک کارشناس مشاوره ای دریافت کنید و با سبک و سنگین کردن طرح های مختلف یک طرح مناسب را برگزینید و نمایی زیبا برای ساختمان خود ایجاد نمایید.
نوشته های مرتبط:
- پایان کار ساختمان و مراحل و مدارک دریافت آن
- برگ سبز تعهد پایانکار یا اعلام اتمام عملیات ساختمانی و…
- خانه ای کنار دریاچه در پریرا، کلمبیا
- موزه Boola Bardip
- تسهیلات پروازهای ورودی فرودگاه بین المللی سیاتل-تاکوما
- پروژه نوسازی خانه دیوار آجری در هند (Brick Screen House)
- خانه فشرده کارست
- خانه معماری | نمای ترموود؛ لوناوود
- مقایسه دکوراسیون داخلی با طراحی داخلی
- دکوراسیون به سبک مدیترانه ای
دیدگاهتان را بنویسید