با بزرگترین سازه فلزی جهان آشنا شوید
در این مطلب از خانه معماری قصد داریم بزرگترین سازه فلزی جهان را به شما عزیزان معرفی کنیم. با ما همراه باشید.
ورزشگاه ملی پکن، بزرگترین سازه فلزی جهان
ساخت ورزشگاه ملی پکن که ورزشگاه اصلی بازی های المپیک تابستانی ۲۰۰۸ است و با عنوان آشیانه پرنده نیز شناخته می شود، در اواخر دسامبر 2003 میلادی شروع شد. مراسم افتتاحیه و اختتامیهٔ المپیک پکن در این مکان برگزار شد. هزینه ساخت ورزشگاه ملی پکن که بزرگترین سازه فلزی جهان محسوب می شود، معادل ۴۲۳ میلیون دلار است. جالب است بدانید، شیوه طراحی این ورزشگاه بزرگ به همراه مکعب آب که مرکز ملی ورزش های آبی پکن است، باعث شده تا این ورزشگاه تبدیل به یکی از نمادهای شهر پکن شده است.
استادیوم و ورزشگاه بزرگ پکن، توسط معماران سوئیسی به نام ژاکس هرزوگ و پیر دو مرون و معمار چینی به نام لی شینگ گانگ طراحی شده است. این طراحی به طرزی هوشمندانه و فوق حرفه ای انجام گرفته است که پرتی ندارد و تمامی نقاط ورزشگاه دارای کاربری هستند. سازه این بنا از استیل است که علاوه بر جنبه نمایشی، پایداری ورزشگاه را بر عهده دارد بدون این که هیچ پوششی داشته باشد. از آنجایی که شکل و ظاهر استادیوم شبیه به یک لانه بزرگ پرنده است، با نام لانه یا آشیانه پرنده مشهور شده است. همان طور که گفته شد، ساخت این پروژه در اواخر دسامبر ۲۰۰۳ آغاز شد، ولی در جولای ۲۰۰۴ به طور موقت و به دلیل اصلاح طرح متوقف شد. سپس در اواخر دسامبر 2004 دوباره آغاز شد. این پروژه در ماه مارس ۲۰۰۸ به پایان رسید.
وسعت ورزشگاه بزرگ پکن
این سازه که به عنوان بزرگترین سازه فلزی جهان شناخته می شود، در زمینی به مساحت ۲۵٫۸ هکتار ساخته شده و ۸۰ هزار صندلی ثابت و ۱۱ هزار صندلی موقت دارد. سازه این استادیوم از جنس استیل است و طراحی سقف پوشاننده آن به شکل زین-اسبی است که دارای محورهای طولی بزرگی به طول ۳۳۲٫۳ متر می باشد. ارتفاع بلندترین نقطه استادیوم پکن، ۶۸٫۵ متر و ارتفاع پایین ترین نقطه آن ۴۲٫۸ متر است.
یکی از زیبایی های این استادیوم، سقف بالای آن است که پوشیده از حباب های هوای نیمه شفاف است و مانع از بارش باران و برف به درون جایگاه و استادیوم و همچنین تابش شدید آفتاب به صورت تماشاچیان می شود. طراحی سقف ورزشگاه طوری است که نور کافی به درون ورزشگاه هدایت می شود که این منجر به روشن شدن فضا و همچنین رشد چمن های استادیوم می شود.
نوشته های مرتبط:
- خانه ای کنار دریاچه در پریرا، کلمبیا
- موزه Boola Bardip
- پروژه نوسازی خانه دیوار آجری در هند (Brick Screen House)
- معماری رنسانس چیست؟
- معماری اسلامی چیست؟
- معرفی پروژه Landscape House در جزیره کیش
- معرفی پروژه ZOHO در روتردام هلند
- درباره دانشگاه هنر اسلامی تبریز بیشتر بدانید
- معرفی عجیب ترین بناهای جهان از لحاظ معماری
- معرفی ایده پروژه هتل فلوویانا (Feelviana Hotel) در پرتغال
دیدگاهتان را بنویسید