روش های سنتی و صنعتی ساخت و ساز
همان طور که می دانید جمعیت نوع بشر در سال های اخیر، رشد فزاینده ای داشته و به همین دلیل اجرای پروژه های ساختمان سازی و تهیه مسکن روند رو به افزایش دارد. با توجه به این موضوع، پروژه های ساختمان سازی از حالت سنتی خارج شده و بیشتر این پروژه ها با روش های نوین ساخت و ساز صنعتی و انبوه سازی صورت می گیرد که البته این یک ضرورت است. از مهمترین مزایای ساخت و سازهای صنعتی می توان به سبک سازی، مقاوم سازی، صرفه جویی در مصالح، مصرف بهینه انرژی در کلیه مراحل ساخت و بهره برداری، افزایش دوام و طول عمر ساختمان، به کارگیری مصالح با کیفیت، اجرای پروژه در زمان کوتاه، کاهش هزینه های ساخت و اجرا اشاره کرد.
برای اتمام کامل و جامع پروژه های ساختمان سازی، نیاز به یک مدیریت و برنامهریزی دقیق در صنعت ساخت و ساز دیده می شود. در این مطلب از خانه معماری قصد داریم به مقایسه روش های سنتی در مقابل روش های صنعتی ساخت و ساز بپردازیم. با ما همراه باشید.
پروژه های ساخت و ساز سنتی در مقابل روش های نوین و صنعتی
سرعت عملیات در روش های سنتی و صنعتی
سرعت اجرا و پایان پروژه، یکی از اولین و مهم ترین عوامل و تفاوت های پروژه های ساختمان سازی به روش های سنتی و صنعتی است. جالب است بدانید، چیزی که انتخاب سیستم سنتی یا صنعتی را تعیین می کند، زمان به پایان رسیدن یک پروژه ساختمانی است. استفاده از روش های سنتی اجرای پروژه های ساخت و ساز، زمان زیادی را می طلبد و امروزه افراد کمی از این روش ها استقبال می کنند، به خصوص پیمانکاران ساختمانی.
این در صورتی است که زمان اجرای کامل پروژه با استفاده از روش های نوین ساخت و ساز صنعتی کاهش زیادی می یابد. از این رو مجریان پروژه های ساختمانی به این روش ها علاقه بسیاری دارند و دقیقاً به دنبال چنین چیزی هستند. یکی از دلایل کاهش زمان اجرای پروژه های ساختمان سازی به روش های صنعتی و نوین، ساخت و تولید بیشتر مصالح در کارخانه و سپس انتقال آن ها به سایت پروژه است.
سرعت ساخت
در روش های سنتی ساختمان سازی، برای انجام تمام مراحل اداری و همچنین تهیه مصالح، مجریان و پیمانکاران درگیری های زیادی دارند. در روش های سنتی به طور معمول، مصالح قدیمی تر مورد استفاده قرار می گیرند. همچنین مراحل باید یکی پس از دیگری کامل شوند، همین موضوع باعث می شود تا زمان پایان پروژه تا حد زیادی افزایش یابد.
در حالی که در روش های نوین صنعتی، مراحل اجرا و ساخت به صورت موازی با یکدیگر انجام می گیرد و همانطور که گفته شد با تولید مصالح در کارخانه، کارها بسیار سریع تر پیش می رود. زمانی که مصالح در کارخانه تولید می شوند، کارگران ساختمانی در حال آماده سازی، فونداسیون و پی ریزی پروژه هستند، تا به محص انتقال مصالح به محل پروژه، کار نصب آغاز شود. همین باعث اختلاف زیاد زمان انجام پروژه های سنتی و صنعتی است.
هزینه ها در روش های سنتی و صنعتی
هزینه های ساخت و ساز یکی از مهمترین مسائلی است که در مقایسه پروژه های ساختمانی سنتی و صنعتی باید مورد توجه قرار گیرد. بررسی مسائل اقتصادی و اختصاص دادن بودجه مالی برای پایان پروژه تنها با یک برنامه مدیریتی قوی امکان پذیر است و به خوبی پیش می رود. احتمالاً هزینه های ساخت و ساز با استفاده از روش های صنعتی در مقایسه با روش های سنتی، بسیار بیشتر است. ولی افزایش سرعت پایان پروژه چیزی است که مجریان به دنبال آن هستند و در طولانی مدت صرف هزینه های بیشتر، سودآوری بیشتری را به همراه خواهد داشت.
از این رو به منظور کاهش هزینه های ساخت و ساز در عین کاهش زمان پایان پروژه ها، باید نسبت به تنظیم یک برنامه ریزی اصولی برای تامین مالی پروژه، برنامهریزی صحیح مدیریت صحیح اجرا و تامین مصالح پیش ساخته، اقدام کرد.
جمع بندی نهایی
برای این که به اهداف پروژه دست یابید، باید به دنبال روش هایی برای کاهش هزینه های پروژه های ساخت و ساز باشید و بهتر است که در جهت صنعتی سازی پروژه های ساخت و ساز مسکونی، صنعتی و تجاری حرکت کنید. لازم به ذکر است هزینه سرمایه گذاری اولیه در پروژه های صنعتی، در مقایسه با پروژه های مسکونی و تجاری به مراتب بالاتر است.
نوشته های مرتبط:
- پایان کار ساختمان و مراحل و مدارک دریافت آن
- برگ سبز تعهد پایانکار یا اعلام اتمام عملیات ساختمانی و…
- خانه ای کنار دریاچه در پریرا، کلمبیا
- موزه Boola Bardip
- تسهیلات پروازهای ورودی فرودگاه بین المللی سیاتل-تاکوما
- پروژه نوسازی خانه دیوار آجری در هند (Brick Screen House)
- خانه فشرده کارست
- خانه معماری | نمای ترموود؛ لوناوود
- مقایسه دکوراسیون داخلی با طراحی داخلی
- درباره خرپا و انواع آن بیشتر بدانید
دیدگاهتان را بنویسید