درباره پسماندهای ساختمانی بیشتر بدانید
در این مطلب از خانه معماری قصد داریم اطلاعات مفیدی درباره پسماندهای ساختمانی به شما عزیزان ارائه کنیم. اگر به چنین موضوعاتی علاقه مند هستید، با ما همراه باشید.
پسماند ساختمانی چیست؟
پسماندهای ساختمانی یا مواد قابل بازیافت در پروژه های ساختمانی، مواد برجای مانده پس از استفاده از مصالح ساختمانی و تخریب ساختمان ها هستند که در واقع در ساختمان های نوساز و یا پروژه هایی که تخریب در محل صورت می گیرد، وجود دارند. از متداول ترین مصالحی که به عنوان مواد بازیافتی بر جای می مانند می توان به: بتن، چوب، آسفالت، پوشش ها، فلز و مقوا اشاره کرد. جالب است بدانید این مواد در حدود 70 تا 95 درصد از مواد دور ریخته شده در یک مکان مسکونی یا تجاری را تشکیل می دهند که از آن ها با عنوان پسماندهای ساختمانی یاد می شود.
مواد بازیافتی ساختمانی به طور معمول دور ریخته می شوند؛ غافل از این که این پسماندها بسیار ارزشمند هستند و در شکل جدیدی از محصولات می توان آن ها را بازیافت کرد. همچنین می توان از آن ها با روش های دیگری استفاده نمود. امروزه در بسیاری از نقاط دنیا این مواد به عنوان ضایعات تلقی می شوند، از این رو دفع آن ها به عنوان بخشی از هزینه انجام این کار در نظر گرفته می شود. از آنجایی که امروزه با روند سریع گرمایش زمین مواجهیم، بازیافت پسماندها به نفع محیط زسیت و مدیریت بازیافت و استفاده مجدد این مواد مسأله ای پراهمیت است که متاسفانه در بیشتر پروژه های ساختمانی در نظر گرفته نمی شود.
شاید این مطالب نیز برای شما مفید باشد:
مصالح ساختمانی دوستدار محیط زیست
بتن سبز ، مصالح ساختمانی دوستدار محیط زیست
مزایای بازیافت پسماندهای ساختمانی
همان طور که گفته شد، بازیافت مواد ساختمانی و مواد تخریب تولید شده در یک سایت ساخت و ساز بسیار حائز اهمیت است و دارای مزایای زیست محیطی قابل توجه می باشد. به طوری که بازیافت بتن و آسفالت تولید شده در پسماندهای سالانه منجر به صرفه جویی معادل انرژی میلیون ها گالن بنزین می گردد. همان طور که می دانید ، کاهش مصرف منابع طبیعی مانند استخراج سنگ معدن خرد شده یا استخراج و پالایش نفت سهم چشمگیری در صرفه جویی مصرف انرژی دارد.
همچنین با بازیافت نخاله های ساختمانی می توان از اختلاط مواد از محل دفن زباله ها جلوگیری کرد. زمانی که مصالح ساختمانی غیر قابل استفاده بازیافت می شوند، هزینه حمل و دفع این مواد حذف شده و مزایای اقتصادی زیادی را همراه خواهد داشت.
بازیافت پسماندهای ساختمانی و نکات مهم
همان طور که گفته شد، بتن، آسفالت، چوب، گچ و فلزات از جمله مهم ترین موادی هستند که به عنوان پسماندهای ساختمانی می توان آن ها را بازیافت کرد. برای بازیافت این مواد باید موارد زیر را مورد توجه قرار داد:
سعی کنید در پروژه های ساختمانی خود، مواد ارزشمند قابل بازیافت را دور از محل های دفن زباله، نگهدارید تا بدینوسیله هزینه های حمل و نقل و دفع پروژه را کاهش دهید. برای صرفه جویی در انرژی و همچنین کاهش گازهای گلخانه ای، بهتر است مواد بازیافت شده را جایگزین مواد و مصالح اصلی در محصولات جدید ساختمانی و فرآیندها نمایید. به یاد داشته باشید، با بازیافت پسماندهای ساختمانی، شما نیز اهداف ساختمان های سبز را دنبال خواهید کرد.
خوب است بدانید، قوانین و مقررات بازیافت مواد بر جای مانده پس از پایان پروژه، مطابق با انجمن ساخت و ساز آمریکا و انجمن محیط زیست جهانی تدوین شده اند. از این رو هر اقدامی که برای استفاده از مصالح اولیه و یا بازیافت و جمع آوری پسماندها صورت می گیرد باید طبق استانداردهای اعلام شده باشد. با مدیریت بهینه می توانید پسماندها را در محل ساخت و ساز به خوبی مدیریت کنید. تنها کافیست، مواد بازیافتی را بر اساس جنس مواد تشکیل دهنده از یکدیگر جدا کنید. بدین ترتیب هم به محیط زیست کمک می کنید و هم می توان از این مواد بازیافتی در پروژه های دیگر استفاده کرد. با بازیافت پسماندهای ساختمان، شما در نهایت به مادر زمین کمک می کنید تا طور عمر بیشتری داشته باشد و مانند همیشه انسان ها را مشمول مهربانی خود نماید.
نوشته های مرتبط:
- بازگرداندن (ریست کردن) منوها و نوار ابزارهای اتوکد 2025
- BIM در صنعت ساختمان چیست؟
- نرم افزار اتوکد بهتر است یا رویت؟
- ابزار Annotation در اتوکد چیست؟
- پایان کار ساختمان و مراحل و مدارک دریافت آن
- برگ سبز تعهد پایانکار یا اعلام اتمام عملیات ساختمانی و…
- پلات استایل اتوکد | آموزش رایگان Autocad
- Autocad Uninstall | نحوه حذف کامل اتوکد از ویندوز
- آموزش ۳Dmax | ویرایشگر Array در تری دی مکس
- آموزش رایگان Autocad | تبدیل اتوکد به گوگل ارث و…
دیدگاهتان را بنویسید