با کاربرد و ویژگی های بتن سبک آشنا شوید
در این مطلب از خانه معماری قصد داریم به معرفی بتن سبک بپردازیم و شما عزیزان را با کاربردها و ویژگی های آن آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
بتن سبک چیست؟
همان طور که می دانید بتن، یکی از مصالح ساختمانی است که کاربرد بسیار زیادی در صنعت ساختمان دارد. بتن در انواع مختلف برای ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرد و هر نوع آن ویژگی های فیزیکی، خواص شیمیایی و مکانیکی مخصوص به خود را دارد. بتن سبک که موضوع امروز است، یکی از انواع بتن مورد استفاده در ساختمان می باشد که دارای دانسیته بین 1440 تا 1850 کیلوگرم بر متر مکعب و مقاومت فشاری حدود 5/17 مگاپاسکال است.
کاربرد ها و ویژگی های بتن سبک
بر اساس دانسیته بتن، بتن سبک مخصوص عایق بندی در سه گروه اصلی دسته بندی می شود که عبارتند از:
بتن سبک عایق بندی با دانسیته 240 و 800 کیلوگرم بر متر مکعب در حالت خشک که برای بام ها، پر کردن کف، پوشش دهی آبگذرها و مورد استفاده قرار می گیرد.
بتن عایق بندی با دانسیته 800 و 1400 کیلوگرم بر متر مکعب در حالت خشک که برای تهیه آن مواد معدنی نظیر دیاتومیت، شیل، اسلیت، سرباره آهن و به کار می رود.
بتن سبک عایق سازی با دانسیته 240 تا 1440 کیلوگرم بر متر مکعب در حالت خشک که برای تهیه آن خمیر سیمان، ملات ماسه و حفره های هوا مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از ویژگی های بسیار مهمی که این نوع بتن دارد، تخلخل در بافت آن است که آن را از سایر بتن های سبک متمایز می کند.
لازم به ذکر است تهیه انواع بتن سبک با استانداردهای انجمن بتن و استانداردهای مصالح ساختمانی مطابقت دارد. بتن سبک به طور کلی به دو دسته اصلی بتن های با دانسیته کم و بتن هایی با دانسیته متوسط تقسیم می شوند. بسته به پروژه ای که در حال انجام است، بتن سبک با استفاده از مصالح با تراکم بالا و در برخی از پروژه ها با تخلخل زیاد به کار گرفته می شود. تخلخل زیاد به این معنی که مقدار زیاد هوا در بتن وجود دارد.
چگونه از بتن سبک استفاده کنیم؟
برای اختلاط بتن سبک با سایر مصالح با استفاده از ابزارهای مخصوص و به صورت مکانیکی انجام می شود. بدین ترتیب مصالح به صورت یکنواخت در بافت بتن پخش شده و باعث می شود تا دانسیته مطلوب ایجاد شود. مقادیر آبی که به بتن اضافه می شود به کاربرد بتن بستگی دارد. سیمان را نیز بعد از افزودن آب به بتن می افزاییم.
ویژگی های بتن سبک: نکات مهم در استفاده از بتن سبک
یکی از نکاتی که باید در این مورد در نظر بگیرید، پرهیز از اختلاط بیش از حد بتن یا مخلوط کردن آن در مدت زمان زیاد است؛ چرا که با این کار دانه های مصالح سنگی شکسته و در نتیجه منجر به تغییر دانسیته اصلی بتن می شود. بتن ریزی عموماً باید با استفاده از پمپاژ صورت گیرد و در زمان کار کردن با بتن سبک باید سطح را با ابزارها یکنواخت کنید.
برای کنترل یکنواختی بتن سبک، باید آزمون های دوره ای شامل سنجش رطوبت، وزن مخصوص، بازدهی، مقدار هوای موجود در بتن، صورت گیرد. توجه داشته باشید، روی بتن ها از نظر هدایت حرارتی، مقاومت فشاری، مقاومت در برابر یخزدگی، ترک خوردگی باید آزمون های استاندارد انجام شود. از آنجایی که بتن باید بار ناشی از عبور و مرور را تحمل کند، سنجش مقاومت بتن ها به ویژه هنگام پایه ریزی اهمیت زیادی دارد.
یکی از موارد مهم که ویژگی های فیزیکی و مکانیکی بتن را تحت تاثیر قرار می دهد، درصد مواد معدنی است که در ترکیب تهیه بتن مورد استفاده قرار می گیرد. در تهیه بتن ، دانه های سبک تر در حدود 5 تا 20 درصد وزن مصالح خشک، آب را جذب می کنند. از این رو دانه بندی مواد در تهیه بتن سبک از اهمیت بسیاری برخوردار است و باید طبق استانداردهای مصالح ساختمانی کنترل شود.
نوشته های مرتبط:
- بازگرداندن (ریست کردن) منوها و نوار ابزارهای اتوکد 2025
- BIM در صنعت ساختمان چیست؟
- نرم افزار اتوکد بهتر است یا رویت؟
- ابزار Annotation در اتوکد چیست؟
- پایان کار ساختمان و مراحل و مدارک دریافت آن
- برگ سبز تعهد پایانکار یا اعلام اتمام عملیات ساختمانی و…
- پلات استایل اتوکد | آموزش رایگان Autocad
- Autocad Uninstall | نحوه حذف کامل اتوکد از ویندوز
- آموزش ۳Dmax | ویرایشگر Array در تری دی مکس
- آموزش رایگان Autocad | تبدیل اتوکد به گوگل ارث و…
دیدگاهتان را بنویسید