دکوراسیون داخلی کلینیک دندانپزشکی به سبک مدرن
در این مطلب از خانه معماری قصد داریم شما عزیزان را با دکوراسیون داخلی کلینیک دندانپزشکی به سبک مدرن آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
مشورت با متخصص در زمینه دکوراسیون داخلی کلینیک و مطب
به طور کلی طراحی و دکوراسیون داخلی فضاهای بهداشتی و درمانی که کلینیک های دندانپزشکی را نیز شامل می شود، بسیار جذاب و در عین حال پیچیده است. در چنین طراحی هایی چیدمان، تقسیم بندی فضاها و مبلمان و انتخاب رنگ باید به لحاظ عملکرد پاسخگوی نیاز کاربران باشد. همچنین باید از لحاظ بصری زیبا دیده شود و احساس خوبی را القا کند. از این رو برای بازسازی و طراحی مطب دندان پزشکی بهتر است که قبل از هر کاری با یک متخصص در زمینه طراحی و دکوراسیون داخلی کلینیک دندانپزشکی مشورت کنید و یا کار را به طور کامل به وی بسپارید. چرا که طراحان با در نظر گرفتن تمامی امور و نیازها، متناسب با آن ها و مطابق با استانداردها، فضا را تقسیم بندی و طراحی می نمایند، به گونه ای که هم زیبا و هم کاربردی باشد.
با استخدام یک گروه متخصص در زمینه طراحی داخلی با بودجه ای که دارید، صفر تا صد کار را به آن ها می سپارید و یک کلینیک زیبا و در عین حال کاربردی تحویل می گیرید. اگر می خواهید از هزینه های گزاف جلوگیری کنید، توصیه می کنیم قبل از هر اقدامی با یک طراح دکوراسیون داخلی مشورت نمایید.
نکات مهم در دکوراسیون داخلی کلینیک دندانپزشکی به سبک مدرن
تقسیم بندی فضاهای مورد نیاز در مطب دندانپزشکی
تقسیم بندی و تعیین فضاهای مورد نیاز، اولین و مهم ترین موضوع در طراحی و دکوراسیون داخلی کلینیک دندانپزشکی است. برای این منظور باید قبل از هر کاری فضاهای مورد نیاز خود را مشخص کنید. ضروری ترین بخش های مطب و کلینیک دندانپزشکی شامل: پذیرش، سالن انتظار، اتاق های درمان، اتاق پزشک، سرویس بهداشتی، اتاق استریل و آبدارخانه می باشد. البته بخش ها را با توجه به خواسته ها و نیاز های خود می توانید حذف کرده و یا افزایش دهید.
انتخاب رنگ مناسب برای کلینیک
یکی دیگر از فاکتورهای بسیار مهم که در طراحی و دکوراسیون داخلی کلینیک دندانپزشکی به سبک مدرن باید مورد توجه قرار گیرد، انتخاب رنگ مناسب است. به طور کلی انتخاب رنگ مناسب در محیطی که وظیفه اصلی آن درمان و بهبودی بیماران و آسیب دیدگان است، از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. چرا که رنگ ها تأثیرات روانی مستقیم بر ذهن افراد دارند و در چنین فضاهایی با انتخاب رنگ مناسب می توان از میزان کاهش درد و استرس مراجعه کنندگان و بیماران تا حد زیادی کاست.
اگر رنگ به درستی انتخاب نشود، استرس و تشویش در بین مراجعه کنندگان را می تواند افزایش دهد. به طور کلی رنگ های روشن و پاستلی برای طراحی فضاهای درمانی بسیار مناسب هستند و بیشتر طراحان دکوراسیون داخلی چنین رنگ هایی را پیشنهاد می کنند. چرا که نگ های روشن ، آرامش و امنیت را به مراجعه کنندگان و بیماران منتقل می کند. همچنین باعث می شوند تا فضای کلینیک تمیز و روشن باشد و در صورت وجود آلودگی ها و لکه ها به راحتی و با سرعت می توان آن ها را برطرف کرد.
خوب است بدانید، رنگ ها درک شخص نسبت به محیط اطراف را تحت تأثیر قرار می دهند و انتخاب رنگ برای مطب و اتاق درمان بستگی به مدت زمان ماندن بیمار در آنجا دارد. باید توجه داشته باشید، هدف مورد نظر در مراکز بهداشتی و درمانی در انتخاب رنگ مناسب تاثیر بسزایی دارد.
تاثیر رنگ های مختلف در فضاهای بهداشتی درمانی
رنگ قرمز منجر به افزایش دمای خون بدن می شود و به عنوان محرک گردش خون عمل می کند. بدین ترتیب رنگ قرمز برای مراکز درمانی که مراجعه کنندگان آن بیمارانی با علائم کم خونی، خستگی و فلج هستند، گزینه بسیار مناسبی خواهد بود. آبی یکی از رنگ های آرامش بخش است که به عنوان نمادی از آسمان و دریا به شمار می رود. جالب است بدانید رنگ آبی زمانی که در فضا به کار می رود، منجر به کاهش ضربان قلب می شود و همین موضوع باعث می شود تا بدن آرامش خود را بازیابی نماید. از این رو برای فضاهای درمانی که مراجعه کنندگان آن ها دچار استرس و نگرانی هستند، بسیار مناسب است.
رنگ زرد به هضم غذا و بهبود فعالیت صحیح کبد و روده کمک زیادی می کند و برای این منظور از این رنگ استفاده های فراوانی می شود. رنگ زرد خواص ضد احتقان و ضد باکتری دارد و عملکردی مانند یک پاک کننده برای بدن دارد. طی تحقیقاتی محققان متوجه شده اند که رنگ زرد منجر به تسکین روماتیسم و آرتروز نیز می شود. سبز هم مانند آبی یکی از رنگ های آرمش بخش است که منجر به ایجاد تعادل و هماهنگی در بدن می شود و مشکلات قلبی و خونی را کاهش می دهد. رنگ سبز همچنین تاثیر زیادی بر ساختار سلول و عضلات انسان دارد.
نارنجی یکی از رنگ های جذاب است که موجب افزایش نشاط در بدن می شود و با کلیه ها، مجاری ادرار و اندام های تولید مثل مرتبط می باشد. برای درمان چشم، گوش، بینی و دهان از رنگ بنفش استفاده می شود و این رنگ زیبا کمک زیادی به احتقان سر و سینوس ها کرده و به همین دلیل با عنوان آرامش بخش سیستم عصبی شناخته می شود. صورتی یکی از رنگ های شفابخش است که در بسیاری از مراکز درمانی از آن برای آرامش بخشیدن به مراجعه کنندگان استفاده می شود.
طراحی بخش های مختلف کلینیک دندانپزشکی
طراحی بخش پذیرش
به طور کلی اولین بخشی که افراد در هنگام مراجعه مشاهده می کنند، بیشترین تأثیر را بر ذهن آن ها دارد و در ذهنشان نقش می بندد. پذیرش و ورودی یکی از بخش های اولیه هر مرکز درمان و کلینیک است که بیمار در زمان ورود آن را مشاهده می کند. به همین دلیل باید طراحی آن به گونه ای باشد که در نظر مراجعه کننده جذاب جلوه کند. استفاده از مبلمان راحت و استاندارد در بخش پذیرش توصیه می شود تا بیمار در مدت زمان انتظار برای ویزیت، خسته و کسل نشود.
اتاق پزشک و درمان
اتاق پزشک و فضای ویزیت و درمان بیمار یکی از فضاهای بسیار مهم است که در طراحی دکوراسیون داخلی کلینیک دنداپزشکی به سبک مدرن باید بسیار مورد توجه قرار گیرد. طراحی، چیدمان، استفاده از رنگ، فرم و متریالی مناسب برای اتاق پزشک می تواند تاثیر زیادی بر بیماران و همچنین برداشت اولیه آن ها از فضا داشته باشد. اتاق درمان نیز باید با دقت طراحی شود. اتاق درمان بخشی از مطب است که بیماران در حین درمان در این بخش قرار می گیرند و باید به گونه ای طراحی شود که از درد و استرس کاسته و آرامش در آن پایدار باشد.
نورپردازی کلینیک دندانپزشکی به سبک مدرن
نورپردازی یکی از فاکتورهای اصلی و اساسی در طراحی و دکوراسیون داخلی است و در صورت اجرای صحیح می تواند طراحی را تحت تاثیر قرار دهد. به عبارتی می توان گفت، نورپردازی به اندازه طراحی و انتخاب رنگ حائز اهمیت است و باید مورد توجه قرار گیرد.
در طراحی فضای درمانی دو دسته نورپردازی طبیعی و مصنوعی وجود دارد و استفاده از نور طبیعی در مراکز درمانی از جمله مطب دندانپزشکی بسیار ضروری و مهم است. برای این منظور می توانید پنجره های متعدد در فضا تعبیه کنید تا نور طبیعی کلینیک فراهم گردد. نور طبیعی فضای کلینیک را در طول روز روشن کرده و محیطی گرم و صمیمی ایجاد می کند. همچنین موجب افزایش آرامش محیط می گردد. در کنار نور طبیعی و متناسب با نیاز فضای کلینیک می توانید از نورپردازی مصنوعی نیز بهره بگیرید و فضایی جذاب و منحصر به فرد ایجاد نمایید.
نوشته های مرتبط:
- بازگرداندن (ریست کردن) منوها و نوار ابزارهای اتوکد 2025
- BIM در صنعت ساختمان چیست؟
- نرم افزار اتوکد بهتر است یا رویت؟
- ابزار Annotation در اتوکد چیست؟
- پایان کار ساختمان و مراحل و مدارک دریافت آن
- برگ سبز تعهد پایانکار یا اعلام اتمام عملیات ساختمانی و…
- پلات استایل اتوکد | آموزش رایگان Autocad
- Autocad Uninstall | نحوه حذف کامل اتوکد از ویندوز
- آموزش ۳Dmax | ویرایشگر Array در تری دی مکس
- آموزش رایگان Autocad | تبدیل اتوکد به گوگل ارث و…
دیدگاهتان را بنویسید