تفاوتهای معماری با طراحی داخلی
یکی از نیازهای اساسی انسان در زندگی ، مکان زندگی است. بناهای برجای مانده نشان می دهد که چقدر مسئله استحکام و طراحی بنا پر اهمیت بوده است. یکی از ویژگی های جالب توجه این بنا ها، معماری داخلی خاص آن ها است که با توجه به خصوصیات محیطی و فیزیکی آن ، تمام نیازها و جنبه های زندگی انسان را در نظر گرفته و بنایی مستحکم و زیبا ایجاد کرده است. در این بخش از خانه معماری قصد داریم به بررسی مفهوم معماری و طراحی داخلی و تفاوت های آن با طراحی داخلی بپردازیم. با ما همراه باشید.
مفهوم معماری داخلی
معماری داخلی علم طراحی فضای داخلی ساختمان است و طبق استانداردهای موجود انجام می شود. امروزه معماری داخلی ترکیبی از هنر ، روانشناسی ، توسعه اقتصادی ، جامعه شناسی و محیط است. بازسازی ساختمان نیازمند توجه ویژه به معماری و طراحی داخلی است. عوامل مختلفی در ساخت یک سازه برای ارائه عملکرد مطلوب دخیل هستند. ساختار کلی ساختمان ابتدا بصورت پلان ارائه می شود و قسمت های مختلف آن مشخص می شود ، سپس ساختمان بر اساس نقشه خاصی ساخته می شود. این ها، مراحل کلی طراحی و ساخت بنا بود که به بیانی ساده ذکر شد و اعمال هر کدام از آن ها توسط کارشناسان مجرب بعد از بررسی صورت می گیرد. طراحی داخلی ساختمان یکی از مهم ترین مراحل ساخت و ساز محسوب می شود.
شخصی که به عنوان معمار داخلی کار می کند فضای تعیین شده توسط مرزهای ساختمان را طراحی می کند. به عنوان مثال ، یک نقشه ساختمان مسکونی قسمت های اتاق ، آشپزخانه ، اتاق نشیمن و محل قرارگیری آن ها را نشان می دهد ، اما نوع طراحی این بخش ها و به کارگیری عناصر فیزیکی و منابع موجود و سایر موارد را معماری داخلی با در نظر گرفتن جنبه های زندگی افراد تعیین می کند. در حقیقت ، معماری و طراحی داخلی ترکیبی از علوم و هنرهای مختلف است. علاوه بر دانش در زمینه معماری ، علومی مانند روانشناسی ، جامعه شناسی ، محیط زیست ، فلسفه و هنرهای تجسمی و زیبایی شناختی بر معماری داخلی تاثیرگذارند.
عناصر تاثیرگذار در معماری داخلی
ارتباط بین معماری داخلی بنا و مواد و عناصری که در ساخت بنا مورد استفاده قرار می گیرند، نزدیک است. به گونه ای که نوع این مصالح و معماری داخلی تاثیر زیادی بر رفتار و سبک زندگی افراد دارند. به طور کلی هدف از معماری داخلی، ایجاد فضایی زیبا و آرامش بخش و در عین حال کارآمد است. یک معمار داخلی قادر به ساخت شکل بنا و همچنین ساخت و تغییر شکل و سبک زندگی افرادی است که قرار است که در آن ساکن شوند. از این رو محیطی سازه در آن ساخته می شود باید پتانسیل این را که زندگی فرد را مطلوب سازد، داشته باشد.
بحث نورپردازی یکی از ساده ترین و مهم ترین عواملی است که باید در طراحی ساختمان در نظر گرفته شود. چرا که تاثیر زیادی بر سلامت جسمی و روانی افراد دارد. معمار باید شرایط محیط و جنبه علمی ساخت و ساز را در نظر بگیرد تا بدین وسیله قادر به تعیین جایگاه مناسب برای ایجاد پنجره و اندازه و شکل باشد. فضای داخلی ساختمان نیز باید طوری طراحی و ساخته شود که در آینده در صورت نیاز، بازسازی و تغییر دکوراسیون آن به راحتی امکان پذیر باشد.
نکته
زمان و فضا و محیطی که ساختمان در آن ساخته می شود باید در نظر گرفته شود و این امر از جهت ساخت یا بازسازی ساختمان بسیار اهمیت دارد. به عبارتی شکل کنونی ساختمان متناسب با زمان و شرایط دورانی است که معمار اول آن را طراحی کرده است. زمانی می توان به هنر یک معمار داخلی پر برد که قابلیت تغییر در ساختار داخلی خانه برای زمان های دیگر نیز فراهم باشد. امروزه بسیاری از ساختمان های قدیمی با نمای قدیمی وجود دارند که طراحی و دکوراسیون داخلی آن ها به سبک های امروزی تغییر یافته است. چنین ساختمان هایی از قابلیت تغییر پذیری در فضای داخلی برخوردار بوده و متناسب با محیط و زمان بهینه می شوند.
مفهوم طراحی داخلی
زمانی که حرف از تغییرات ظاهری و یا بهینه سازی ساختار ساختمان به میان می آید با مفاهیمی از قبیل: طراحی داخلی، دکوراسیون داخلی و معماری داخلی مواجه هستیم که در راستای بهینه سازی فضای زندگی به منظور افزایش کیفیت و سبک زندگی هستند. ولی این مفاهیم تفاوت هایی با یکدیگر دارند و معنای یکسانی ندارند. طراحی داخلی عبارتست از: هنر طراحی زیبا و کاربردی فضا و همان طور که می دانید فضای داخلی رابطه مستقیم با کیفیت زندگی ساکنین دارد. علم طراحی داخلی به طراح کمک می کند تا عملکرد کاربردی فضا را بهبود بخشد. طراحان معمولاً برای انجام امور طراحی داخلی و همچنین برای داشتن طرحی مطلوب باید ویژگی های رفتاری کاربران را مورد بررسی قرار دهد. جنبه زیبا شناسی بصری و کارکردی بودن فضا دو موردی است که در طراحی داخلی باید توجه ویژه ای به آن معطوف شود.
به طور کلی طراحی داخلی یکی از جنبه های مهم در بازسازی یا ساخت ساختمان است. ساختن و طراحی بخش داخلی خانه از نظر جنبه هنری، بصری و کارکردی آن بر اساس ساختار علمی ساخت و ساز معمار داخلی، به عنوان طراحی داخلی شناخته می شود. یک طراح داخلی علاوه بر علم طراحی باید از خلاقیت خود نیز برای بهبود عملکرد کاربردی فضا بر اساس ویژگی های رفتاری و سلیقه ای کاربران استفاده کند. به بیانی دیگر می توان گفت، مفهوم طراحی داخلی یک مفهوم بینابینی میان معماری و دکوراسیون داخلی است و از این مفاهیم جدا نیست.
دکوراسیون داخلی چیست؟
یکی دیگر از مفاهیمی که ممکن است با معماری و طراحی داخلی اشتباه گرفته شود، دکوراسیون داخلی است. دکوراسیون داخلی در واقع همان آراستن فضا با عناصر مختلف است که بیشتر با علم آراستن ظاهری فضا مرتبط می باشد. یک طراح داخلی علاوه بر انجام طراحی داخلی می تواند با توجه به پوشش های اصلی فضا مانند کف، سقف، دیوار و درب ها و لوازم دکوراسیون از جمله: مبلمان، پرده، فرش، تابلو، کاغذ دیواری، پارکت، لمینت، کابینت و بسیاری موارد دیگر به انجام دکوراسیون داخلی نیز بپردازد.
دکوراسیون داخلی یکی از پرطرفدارترین جنبه های بهینه سازی فضای خانه در دنیای مدرن امروزی محسوب می شود. دکوراسیون داخلی این امکان را به شما می دهد تا بدون دخالت در طراحی و معماری داخلی ساختمان و تنها با استفاده از عناصر و المان های موجود در مکان قادر به تغییر محیط و فضای خانه خواهید بود. میزان روشنایی محیط، ابعاد و اندازه های لازم و متناسب با محیط برای مبلمان، تعیین استاندارد مصالح برای جلوگیری از بروز آتش و غیره در بحث دکوراسیون داخلی از اهمیت زیادی برخوردار است و یک دکوراتیو باید علاوه بر به کارگیری خلاقیت، این ها را مد نظر قرار داده تا قادر به خلق محیطی زیبا بر اساس این قوانین باشد.
نوشته های مرتبط:
- بازگرداندن (ریست کردن) منوها و نوار ابزارهای اتوکد 2025
- BIM در صنعت ساختمان چیست؟
- نرم افزار اتوکد بهتر است یا رویت؟
- ابزار Annotation در اتوکد چیست؟
- پایان کار ساختمان و مراحل و مدارک دریافت آن
- برگ سبز تعهد پایانکار یا اعلام اتمام عملیات ساختمانی و…
- پلات استایل اتوکد | آموزش رایگان Autocad
- Autocad Uninstall | نحوه حذف کامل اتوکد از ویندوز
- آموزش ۳Dmax | ویرایشگر Array در تری دی مکس
- آموزش رایگان Autocad | تبدیل اتوکد به گوگل ارث و…
دیدگاهتان را بنویسید