مزایا و ویژگی های نمای پایدار در ساختمان پایدار
در این مطلب از خانه معماری قصد داریم به معرفی و بررسی مزایا و ویژگی های نمای پایدار در ساختمان پایدار بپردازیم. با ما همراه باشید.
در حال حاضر مدیریت انرژی شهری به عنوان متنی مناسب برای اجرای سیاست توسعه پایدار تلقی می شود. رویکردهای معماری پایدار و نماهای پایدار در سطوح مختلف فرایند طراحی ، فرایند ساخت و تولید مواد در نظر گرفته می شوند. برای بررسی جریان های مختلف طراحی معماری پایدار به منظور دستیابی به رهنمودهای استراتژیک اقتصادی ، اجتماعی و بوم شناختی ، باید مفاهیم پایداری را درک کرده و تجربیات عملی چهار دهه گذشته را مورد بررسی قرار داد.
از آنجا که انتظار می رود هزینه های انرژی طی یک دهه آینده دو برابر شود ، نیاز به استفاده از فناوری های معتبری که بهره وری انرژی را کاهش می دهند روز به روز در حال افزایش است. با شبیه سازی ساختمان و تجزیه و تحلیل پارامترهای موثر بر مصرف انرژی ، اکنون می توان با انتخاب سیستم ساخت مناسب ، مصرف مواد و مصالح را به میزان قابل توجهی کاهش داد.
مروری بر اصول معماری پایدار
به طور کلی سه رکن پایداری عبارتند از: جامعه ، محیط زیست و اقتصاد. توزین این سه اصل به معنای دستیابی به ثبات است. آنچه باعث ایجاد یک ساختمان پایدار می شود، شامل موارد زیر است:
اولین اصل معماری پایدار صرفه جویی در انرژی تجدید ناپذیر است. ساختمان پایدار باید به گونه ای طراحی شود که نیاز ساکنان به استفاده مناسب و پایداری سوخت های فسیلی به حداقل برسد. سازگاری ساختمان با آب و هوای موجود دومین اصل طراحی پایدار است تا ساختمان با آب و هوای موجود و منابع انرژی موجود سازگار باشد. اصل سوم نیز شامل: تأمین نیازهای روحی ، جسمی و محیطی ساکنان است.
اصل چهارم معماری پایدار هماهنگی با محیط است. بنابراین ، در طراحی سایت باید ویژگی هایی در نظر گرفته شود تا ساختمان و محیط با هم سازگار باشند. پنجمین اصل معماری پایدار توتالیتاریسم یا کلی گرایی است. بنابراین فعالیت های ساختمانی باید کلیه اصول دیگر را برای ایجاد یک محیط سالم به کار گیرند.
به دلیل بحران انرژی ، اصل صرفه جویی در منابع به دغدغه اصلی بخش ساخت و ساز تبدیل شده است. مدیریت صحیح ساخت و استفاده از پیشرفته ترین فناوری با هدف صرفه جویی در مصرف انرژی یکی از روش های دستیابی به پایداری محسوب می شود. طراحان حرفه ای استفاده از منابع تجدید ناپذیر را در هنگام ساخت و بهره برداری کاهش می دهند. این طراحی صحیح توسط نرم افزارهای معماری و ابزارهای مرتبط و همچنین تیمی از مشاوران و کارشناسان انجام می شود که داده ها را کنترل و اعتبار سنجی می کنند و روش طراحی را با اصول پایداری تطبیق می دهند.
کاهش مصرف انرژی در ساختمان با استفاده از تکنولوژیهای جدید
محدودیت های سوخت های فسیلی ، افزایش تقاضای انرژی و قیمت آن و بی ثباتی بازار انرژی در برابر گرم شدن کره زمین و آلودگی باعث شده نظرها به دو راه حل اساسی جلب شود: بهینه سازی، یعنی کاهش و کنترل مصرف انرژی و تولید آن و همچنین استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر. صرفه جویی در هزینه های ساخت موجود با اجرای سیستم های هوشمند اکنون می تواند به سرعت هزینه های اولیه را جبران کرده و راحتی و آسایش بالایی را برای ساکنین و کاربران ساختمان به ارمغان آورد.
یکی از مهمترین اهداف یک ساختمان پایدار ، کاهش سرمایش ، گرمایش و مصرف برق است. به همین منظور معماران هدر رفت انرژی در ساختمان را کاهش می دهند. یکی از راه حل های موجود برای این منظور، استفاده از پنجره هوشمند با کارایی بسیار بالا است. جداسازی و عایق کاری و استفاده از شبکه های مدیریت ساختمان هوشمند روش دیگری است.
نمای پایدار و مزایای طراحی در سازه های پایدار
از مزایای طراحی ساختمان پایدار یا سبز می توان به نیاز کم به انرژی در ساختمان ، کاهش هزینه های مرتبط با مصرف انرژی ساختمان ، عدم نیاز به تهویه مکانیکی مداوم ، بازده بالا در سیستم های انرژی ، هزینه نگهداری پایین و قابلیت اطمینان بالاتر اشاره کرد. کاهش تجهیزات تولید و مصرف انرژی و کاهش مصرف برق ، ایجاد تعادل بین تولید و مصرف انرژی ، تولید آلاینده های کربن ، ایجاد آسایش حرارتی برای ساکنان و ایجاد دمای یکنواخت در ساختمان نیز از دیگر مزایای طراحی ساختمان های پایدار می باشد.
گزینه های مختلفی برای دستیابی به اهداف ساخت و ساز پایدار وجود دارد که در آن ساختمان انرژی مورد نیاز را بسته به مکان و طراحی تأمین می کند. این منابع انرژی شامل انرژی خورشیدی ، انرژی باد و انرژی زمین گرمایی است. براساس منابع موجود ، طراح روش مناسب تأمین انرژی را برای هر منطقه انتخاب می کند. به دلیل دامنه گسترده ای از شرایط آب و هوایی و محیطی ، معمولاً معرفی روش و منابع خاص برای ایران غیرممکن است. اما از آنجایی که ایران در منطقه گرم و خشک کره زمین قرار دارد، نور خورشید می تواند به عنوان یکی از منابع معرفی شود.
در نتیجه ، اصول طراحی معماری پایدار باید با چرخه زندگی و طراحی انسانی سازگار باشد و پایداری ساختمان را باید تحت هر سه جنبه اقتصادی ، اجتماعی و زیست محیطی در نظر گرفت. این روش باعث کاهش استفاده از منابع ، احترام به کاربر و همچنین محیط زیست می شود. این اهداف تنها به لطف مهارت ها و توانایی های محققان و طراحان امکان پذیر است.
مزایا و ویژگی های نمای پایدار
مصرف انرژی و به دنبال آن ، نگرانی ها در سراسر جهان به سرعت در حال افزایش است. نما به عنوان یکی از مهمترین عوامل تأثیرگذار بر هزینه های انرژی و آسایش ساکنان ساختمان ها ، نیازمند توجه ویژه ای در زمینه معماری پایدار است. نمای بیرونی یک ساختمان مانع فیزیکی بین فضای خارجی و داخلی ساختمان است که ساختار ساختمان را احاطه کرده است. همچنین نمای خارجی ساختمان در زیبایی و جذابیت منطقه نقش مهمی دارد. یکی از بهترین راه ها برای افزایش بهره وری انرژی ، ارتقا و بهبود نمای ساختمان ها است. یکی از اصولی که در توسعه پایدار شهری باید مورد توجه قرار گیرد ، سازگاری مصالح به کار رفته در نما با محیط است.
پشتیبانی، کنترل و پرداخت
سازه را در برابر بارها و نیرو های داخلی و خارجی پشتیبانی می کند تا از مقاومت و استحکام کافی ساختمان اطمینان حاصل کند. تبادل آب ، هوا ، میعانات گازی (بخار و هوای گرم در تماس با سطوح سرد) و گرما بین ساختمان و محیط را کنترل می کند. با این خاصیت پوسته بیرونی ، بیشتر اهداف زیبایی مورد نظر برای ساختمان حاصل می شود. به عبارت دیگر ، در حالی که پوسته بیرونی به عملکردهای پشتیبانی و کنترل کمک می کند ، اما بر جذابیت نمای خارجی ساختمان نیز می افزاید.
اگرچه موقعیت و پیکربندی دقیق هر یک از اجزای دیوار ممکن است در مناطق مختلف آب و هوایی و ساختمان ها متفاوت باشد ، اما اجزاییی از قبیل: پوشش بیرونی، پوسته غلاف بیرونی، غلاف بیرونی، عایق، اجزای سازهای دیوار، مانع محافطت کننده در برابر بخار و غلاف داخلی عموماً در ساخت دیوار (خارجی و داخلی) یافت می شوند.
عایقکاری نمای پایدار
علاوه بر زیبایی، نما به عنوان محافظ در یک ساختمان پایدار ، باید بر اساس اصول پایداری نیز طراحی شود. برای این منظور نمای ساختمان باید: از سرما و گرما دور باشد، به عبارتی باید عایقکاری شود. مصالح ساختمانی مختلف دارای ضرایب انتقال حرارت خاص و ظرفیت های حرارتی خاص و در نتیجه بازده حرارتی متفاوت هستند. سیستم نمایش موفق سیستمی است که زیبایی و بهره وری انرژی را با هم ترکیب می کند. برای نمای ساختمان ، استفاده از مصالحی با ضرایب تبادل حرارت پایین باید در نظر گرفته شود و نما با عملکرد حرارتی مناسب مستقیماً بر مصرف انرژی تأثیر می گذارد.
نماها به خصوص برای شهرهای بزرگ صنعتی و تجاری یا ساختمان های کنار جاده های اصلی باید عایق صورت باشند. همچنین باید در برابر زلزله مقاوم باشد. تنها با رعایت اصول ساخت و ایمنی و استفاده از مصالح مناسب و با کیفیت بالا می توان سازه هایی اصولی و با کیفیت ایجاد کرد.
سرمازدگی و یخ زدگی در نمای ساختمان تأثیر قابل توجهی در ظرفیت گرمایی و انتقال دما به داخل ساختمان دارد ، از این رو با مواد مناسب ، می توان به عملکرد حرارتی بالا و مصرف انرژی کم دست یافت. لازم به ذکر است، سبک بودن مواد و مصالح یکی دیگر از ویژگی های موفقیت در ایجاد یک نما مناسب است.
قابلیت تعویض یا ترمیم نمای پایدار
آسیب و سایش در نما اجتناب ناپذیر است. یک نمای مناسب باید از قابلیت تعمیر و تعویض یا ترمیم در صورت خرابی و مخدوش شدن برخوردار باشد. بعضی اوقات نما مانند لباس به نظر می رسد ، گاهی نمایانگر شخصیت افراد است. به عبارتی نمای ساختمان علاوه بر نشان دهنده موقعیت ملک و نوع کاربری ساختمان است، معرف شخصیت مالک یا کاربران نیز می باشد. نمای ساختمان عنصری از فضای شهری است که ناسازگاری آن بر فضای عمومی تأثیر می گذارد. بنابراین ، باید ضمن حفظ اعتبار و هویت خود ، در محیط ادغام شود و به آن انسجام بخشد.
ساخت بناهای بزرگ به مدت طولانی نیاز دارد. گاهی اوقات مدت زمان لازم برای اجرای پروژه به تأخیر می افتد که این امر باعث افزایش هزینه ها می شود. از این رو سرعت نما یکی از مهم ترین چالش ها است که بسیار اهمیت دارد.
کلام آخر
ساخت نما آخرین مرحله و یکی از مهم ترین کارهای ساختمانی است که علاوه بر زیبایی ساختمان و بهبود نمای شهر می تواند باعث افزایش عمر مفید و دوام ساختمان شود. بنابراین ، طراحی و اجرای آن مستلزم استفاده از تخصص و تجربه است. استراتژی های طراحی مانند کنترل گرما ، نور ، صدا و عواملی که باعث راحتی آسایش حرارتی ، صوتی ، تصویری و داخلی می شوند ، باید در طول مراحل طراحی توسط طراح در نظر گرفته شوند. بنابراین ، یک نمای مناسب و پایدار باید مطابق با دستورالعمل های فنی برای طراحی نما باشد. برای این منظور ، تیم طراحی یا مشاور باید به اندازه کافی با رفتار حرارتی سیستم های مختلف نما ، مواد و خواص آن ها آشنا باشند تا بر اساس تجربه به نتیجه مطلوب برسند.
نوشته های مرتبط:
- بازگرداندن (ریست کردن) منوها و نوار ابزارهای اتوکد 2025
- BIM در صنعت ساختمان چیست؟
- نرم افزار اتوکد بهتر است یا رویت؟
- ابزار Annotation در اتوکد چیست؟
- پایان کار ساختمان و مراحل و مدارک دریافت آن
- برگ سبز تعهد پایانکار یا اعلام اتمام عملیات ساختمانی و…
- پلات استایل اتوکد | آموزش رایگان Autocad
- Autocad Uninstall | نحوه حذف کامل اتوکد از ویندوز
- آموزش ۳Dmax | ویرایشگر Array در تری دی مکس
- آموزش رایگان Autocad | تبدیل اتوکد به گوگل ارث و…
دیدگاهتان را بنویسید