درباره دیوار سبز و ویژگی ها و مزایای آن بیشتر بدانید
در این مطلب از خانه معماری قصد داریم به معرفی انواع دیوار سبز، ویژگی های دیوار سبز یا گرین وال و همچنین مزایای آن بپردازیم. با ما همراه باشید.
دیوار سبز یا گرین وال چیست؟
دیوار سبز یکی از زیباترین و پویاترین طرح ها و پروژه هایی است که برای زیباسازی نمای ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. گرین وال متشکل از پوشش گیاهی سبز است که جلوه ای زنده به ساختمان و نمای آن می بخشد. مطمئناً دیواری پوشیده از گیاهان سبز در مقایسه با دیواری ساخته شده از مواد سرد و خشن ، نگرشی از زندگی دارد و قابل اجرا در مناطق مختلف می باشد و بسته به شرایط آب و هوایی و گیاهان خاص آن منطقه ، منظره ای زیبا و سرزنده را در تمام طول سال نشان می دهد.
همانطور که می دانید ، گیاهان نقش مهمی در تصفیه هوا دارند. بنابراین می توان طراحی و اجرای دیوارهای سبز را به عنوان یکی از بهترین راهکارهای کاهش آلودگی هوا در شهرها معرفی کرد. گل و گیاه همچنین بر روحیه افراد تأثیر می گذارد و به آنها احساس آرامش و رهایی از نگرانی های روزمره می دهد. Greenwall راحت ترین و بهترین گزینه برای زیباسازی نمای ساختمان به شمار می رود و امرزوه در بین مردم از محبوبیت بسیار زیادی برخوردار است و در دو نوع دیوارهای سبز مصنوعی و طبیعی قابل طراحی و اجرا است.
دیوار سبز یکی از فناوری های مهم در صنعت نماسازی ساختمان است که اهمیت ویژه ای دارد و به صورت سازه مستقل و یا قسمتی از دیوار با پوشش گیاهی همراه می باشد. گرین وال ها نقش بزرگی در حیطه اقتصادی، زیست محیطی و همچنین روانشناسی ایفا می کنند. از جمله این که با کاهش آلودگی هوا به میزان زیاد، منجر به افزایش کیفیت زندگی شهری می شوند.
ویژگی های دیوار سبز
برای اجرای دیوار سبز در نمای ساختمان باید از گیاهانی استفاده شود که قابل نصب به صورت عمودی بر روی دیوار ساختمان باشند. دیوار سبز یک طراحی فوق العاده جذاب برای نمای ساختمان است ، همچنین در خنک سازی هوا و افزایش کیفیت آن نقش مهمی ایفا می کند. بوته ها و درختچه های کوچک برای ایجاد دیوارهای سبز بسیار مناسب بوده و یکی از عوامل مهم برای پرورش آن ها، تأمین نور می باشد.
گیاهان کاشته شده در خاک از مواد مغذی موجود در خاک تغذیه می کنند ، اما آب و مواد مغذی مورد نیاز برای رشد گیاهانی که به صورت عمودی بر روی دیوار نصب شده اند ، از دیوار تأمین می شوند. سیستم آبیاری دیوار سبز در داخل دیوار نصب شده و آب مورد نیاز گیاه را به آن می رساند. برای ایجاد یک دیوار سبز می توانید انواع مختلفی از گیاهان را انتخاب کنید و با کنار هم قرار دادن آن ها ، بافت و رنگ آن به شکلی بسیار جذاب و متنوع نمایش داده شود.
مزایای دیوار سبز
تصفیه هوا و ایجاد آرامش: گیاهان با جذب مونوکسیدکربن، اکسیژن پس می دهند، بنابراین وجود آن ها در ساختمان می تواند به طور قابل توجهی هوا را تصفیه کند و آلودگی هایی را که منجر به بیماری های تنفسی می شوند از بین ببرد. در واقع می توان گفت که دیوار سبز به عنوان فیلتر عمل کرده و هوای تمیز و سالم را برای تنفس به ارمغان می آورد. گیاهان در ایجاد آرامش روانی و تسکین استرس روزانه نقش بزرگی را ایفا می کنند. رنگ سبز که نمادی از زندگی و آرامش است، حس آرامش را به مردم انتقال می دهد و دیدن گل ها و گیاهان باعث ایجاد سرزندگی در افراد می شود. بدون شک زندگی در شهری پر از دیوار سبز و گل و گیاه می تواند بسیار دلنشین و جذاب باشد.
کاهش دمای هوا و عایق صوتی: با افرایش میزان مونوکسید کربن، دمای هوا نیز افزایش می یابد. از آن جایی که گیاهان مونوکسید کربن موجود در هوا را جذب می کنند، علاوه بر کاهش آلودگی و گازهای گلخانه ای، میزان گرمای هوا را نیز به طرز چشمگیری کاهش می دهند. دیوار سبز به دلیل جذب صداهای اطراف به عنوان یک عایق صوتی خوب عمل کرده و از انتقال آن به ساختمان جلوگیری می کند. در حقیقت انعکاس صوت یکی از ویژگی های دیوار سبز یا گرین وال می باشد. این دیوارهای سبز همچنین قادر به محافظت از ساختمان در برابر عوامل مختلف از جمله: بارندگی، باد، نور خورشید و موارد دیگر هستند.
ویژگی های دیوار سبز و شرایط گیاهان مخصوص برای اجرای آن
گیاهان مخصوص اجرای دیوار سبز باید سازگار با شرایط اقلیمی منطقه مورد نظر باشند. عواملی از قبیل: میزان نور خورشید، رطوبت هوا، دمای محیط، کیفیت آب برای آبیاری و همچنین ارتفاع محل باید در انتخاب گیاهان مورد توجه قرار گیرند. معمولاً برای طراحی و اجرای دیوار سبز از گیاهان بومی همان منطقه استفاده می شود تا بدین ترتیب قادر به وفق خود با تغییرات آب و هوایی منطقه باشند. در صورت استفاده از گیاهان ناسازگار با محیط باید مورد مراقبت و نگهداری بالا قرار گیرند و از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه نخواهند بود. گیاهانی از قبیل: پیچ امین الدوله، لیزوماکیا، پاپیتال، شیر خشت و ناز فرانسوی برای اجرای دیوار سبز مناسب هستند.
ویژگی های دیوار سبز و انواع آن
دیوار سبز یا گرین وال در انواع مختلفی طراحی و اجرا می شوند که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم:
دیوار سبز مدولار و کابلی
یکی از انواع دیوار سبز، نوع مدولار است که از داربست های فلزی سبک از جنس استیل گالوانیزه در ساخت آن استفاده می شود. داربست های دیوار سبز مدولار ممکن است بر روی بنا قرار گرفته و یا دارای سازه ای مستقل باشند. در این صورت قادر به نگه داشتن گیاه بالارونده خواهند بود. فرم دهی این پنل ها آسان است و در اشکال و منحنی های متنوعی طراحی و اجرا می شوند. دیوار سبز کابلی مناسب برای نگهداری گیاهان رونده پر شاخ و برگی هستند که به سرعت رشد می کنند. سیستم دیوار سبز کابلی متشکل از یکسری توپی از جنس فولاد ضد زنگ هستند که کابل ها از آن عبور داده می شود. کشش و انقباض آن ها از میان یکدیگر برای شکل گیری شبکه موردنظر فراهم شده و تکیه گاه گیاه تشکیل داده می شود.
دیوار سبز شبکه ای و دیوار نمد پلیمری
دیوار سبز شبکه ای وزن سبکی دارد و با ایجاد حائلی از شبکه های فولادی برای گیاهان بالارونده باعث می شود تا گیاه به راحتی بر روی دیوار رشد کند. این شبکه ها به سازه ساختمان متصل می شود و معمولاً مناسب برای گیاهانی است که به آهستگی رشد می کنند و باید مورد مراقبت بیشتری قرار گیرند.
دیوار سبز نمد پلیمری یکی دیگر از انواع دیوارهای سبز است که از یک پارچه نمدی پلیمری با قابلیت زهکشی مناسب ساخته می شود و به شکل تاخورده بر روی قاب زیرساخت قرار می گیرد. این نوع دیوار مزایای زیادی دارد و بسیار جدید است. از جمله ویژگی های دیوار سبز نمد پلیمری می توان به: سبکی سازه دیوار سبز، تعویض و تغییر آسان گیاهان، تهویه مناسب ریشه گیاهان، سیستم زهکشی قوی تر و آزادی عمل در انتخاب گیاهان اشاره کرد. سازه نمد پلیمری ضد حریق بوده و مقاومت بالایی در برابر گرما و حرارت دارد. برای آبیاری این نوع دیوار سبز می توان از سیستم قطره ای و اتوماتیکی استفاده کرد.
مراحل ساخت و اجرای دیوار سبز
برای ساخت دیوار سبز باید ابتدا آن را طراحی و سپس به مرحله اجرا درآورد. برای این منظور بهتر است که از یک متخصص در زمینه طراحی و اجرای گرین وال مشاوره بگیرید و کار را به او بسپاری. مراحل اجرای دیوار سبز عبارتند از: انتخاب مکان ساخت دیوار سبز، استفاده از پالت پیش ساخته یا دستی، اندازه گیری مکان نصب دیوار سبز، پوشاندن داخل پالت چوبی به وسیله پلاستیک و پوشاندن فضای بیرونی پالت چوبی، تست پنل، نصب دیوار سبز، اضافه کردن خاک و کاشت گیاهان، ایجاد جریان هوای مناسب و استفاده از یک منبع نور مصنوعی و در نهایت آبیاری گیاهان. توجه داشته باشید، میزان آبیاری گیاهان بسته به نوع گیاه به کار رفته در دیوار سبز متغیر است. برای افزایش عمر گیاهان گرین وال باید از سیستم آبیاری و کوددهی مناسب استفاده کنید و به خوبی از آن ها مراقبت نمایید.
نوشته های مرتبط:
- بازگرداندن (ریست کردن) منوها و نوار ابزارهای اتوکد 2025
- BIM در صنعت ساختمان چیست؟
- نرم افزار اتوکد بهتر است یا رویت؟
- ابزار Annotation در اتوکد چیست؟
- پایان کار ساختمان و مراحل و مدارک دریافت آن
- برگ سبز تعهد پایانکار یا اعلام اتمام عملیات ساختمانی و…
- پلات استایل اتوکد | آموزش رایگان Autocad
- Autocad Uninstall | نحوه حذف کامل اتوکد از ویندوز
- آموزش ۳Dmax | ویرایشگر Array در تری دی مکس
- آموزش رایگان Autocad | تبدیل اتوکد به گوگل ارث و…
دیدگاهتان را بنویسید