معرفی متداولترین تغییرات کاربری در حین اجرای پروژه های ساختمانی
در این مطلب از خانه معماری قصد داریم به معرفی متداولترین تغییرات کاربری در حین اجرای پروژه های ساختمانی بپردازیم. با ما همراه باشید.
متداولترین تغییرات کاربری در حین اجرای پروژه های ساختمانی
در برخی مواقع بسیاری از مالکین یا سازندگان اقدام به تغییر کاربری یک یا چند واحد از ساختمان در حال اجرا می کنند. این اقدام دلایل مختلفی دارد و در بیشتر مواقع تغییراتی در سازه ساختمانی را به وجود می آورد که متداول ترین تغییرات کاربری ساختمان را در این بخش مورد بررسی قرار داده ایم:
تغییر کاربری طبقات مسکونی
یکی دیگر از متداولترین تغییرات کاربری در حین اجرای پروژه های ساختمانی، تغییر کاربری طبقات مسکونی است که معمولاً به شکل تغییر کاربری مسکونی به اداری می باشد. واحدهایی که قرار است چنین تغییرات کاربری در آن ها رخ دهد، معمولاً به صورت فلت و یا پنجره های سرتاسری اجرا می شوند. فلت ها واحدهایی هستند که در کل فضای آن ها تیغه بندی و جداسازی وجود ندارد. بدین ترتیب خریدار به دلخواه خود می تواند با استفاده از پارتیشن های مختلف به فضابندی واحد بپردازد. چنین واحدهایی برای شرکت ها و دفاتر اداری بسیار ایده آل هستند. البته در این واحدها آبدار خانه و سرویس های بهداشتی مشخص و جدا سازی شده است. لازم به ذکر است، اخذ پایان کار چنین واحدهایی، مشروط بر طراحی حداقل یک اتاق خواب می باشد.
تغییرات کاربری زیر زمین به کاربری صنعتی یا تجاری
در صورت تغییر کاربری زیرزمین به کاربری صنعتی یا تجاری، معمولاً باید میزان گودبرداری و ارتفاع زیر زمین افزایش یابد و در صورت مشاهده تجاوز میزان گودبرادی از مقدار مورد نیاز، ناظر پروژه موظف است تا این موضوع را در گزارش خود به شهرداری منطقه اعلام نماید. امروزه تغییر کاربری زیرزمین به مسکونی منسوخ شده و قابل انجام نیست. البته هنوز در حومه شهرها چنین تغییر کاربری مشاهده می شود که تخلف محسوب می گردد. برای تغییر کاربری زیرزمین به مسکونی، زیرزمین باید از تراز زیر زمین بالاتر بوده و پنجره و نور گیر به سمت حیاط یا گذر داشته باشند.
تغییر کاربری طبقه همکف به مسکونی
یکی دیگر از متداولترین تغییرات کاربری در حین اجرای پروژه های ساختمانی، تغییر کاربری طبقه همکف به مسکونی است که معمولاً در مرحله اجرای سقف همکف و با افزودن به ارتفاع ستون ها و افزایش ارتفاع سقف انجام می شود. در صورتی که ارتفاع غیر معمول باشد، ناظر باید به شهرداری منطقه گزارش نماید. البته این تخلف محسوب نمی شود، چرا که ارتفاع اندازه گیری شده در این نوع تغییر کاربری بدون احتساب کف سازی و سقف کاذب است و کار با اخذ تعهدی از مالک مبنی بر این که در مراحل بعد اجرای ساختمان این ارتفاع با کف سازی و اجرای سقف کاذب اصلاح شود، ادامه پیدا می کند. اگر تغییر کاربری دیگری نیز در راه باشد، باید ابتدا اقدامات لازم در شهرداری پیگیری شود. در صورت موافقت شهرداری و فراهم بودن شرایط، پس از پرداخت عوارض و اخذ بلامانع از شهرداری می توان برای تغییر کاربری اقدام نمود.
تغییرات کاربری همکف به تجاری
تغییر کاربری همکف یا بخشی از آن به تجاری نیز یکی از متداولترین تغییرات کاربری در حین اجرای پروژه های ساختمانی است که مشابه تغییر کاربری همکف به مسکونی می باشد. البته افزایش ارتفاع ستون ها در مرحله اجرای سقف همکف در این نوع تغییر کاربری در مقایسه با تغییر کاربری به مسکونی خیلی بیشتر از نقشه تایید شده است. ارتفاع متداول برای اجرای سقف های پارکینگی در ساختمان های مسکونی معمولاً بین ۲٫۳۰ الی ۲٫۴۰ از زیر پوتر است. در حالی که ارتفاع سقف در یک کاربری تجاری تا ۵٫۶ متر نیز می تواند افزایش یابد. در این صورت قبل از اجرا از نظر سازه ای باید توسط طراح محاسبه و بررسی شود. همچنین از نظر طرح معماری نیز باید بررسی لازم برای تغییرات باکس پله در همکف و افزایش تعداد شمشیری و پاگرد راه پله صورت گیرد.
در صورتی که با افزایش ارتفاع ساختمان همراه باشد باید در میزان درز انقطاع و حداکثر ارتفاع مجاز ساختمان نیز یک بازنگری صورت گیرد. توجه داشته باشید، این اقدامات باید از سوی مالک و قبل از شروع اجرای ساختمان انجام شده و به طراحان اطلاع داده شود تا نسبت به پیش بینی و انجام تغییرات لازم اقدام گردد. در غیر این صورت در حین اجرا، سازه از لحاظ استحکام دچار مشکلاتی خواهد شد. لازم به ذکر است، اصلاح تغییر کاربری به تجاری با انجام کف سازی امکان پذیر نیست و تخلف محسوب می شود که ناظر در صورت مشاهده باید گزارش داده و کار را متوقف نماید. تنها در صورت اخذ عدم خلاف پروژه می تواند به کار خود ادامه دهد.
نوشته های مرتبط:
- بازگرداندن (ریست کردن) منوها و نوار ابزارهای اتوکد 2025
- BIM در صنعت ساختمان چیست؟
- نرم افزار اتوکد بهتر است یا رویت؟
- ابزار Annotation در اتوکد چیست؟
- پایان کار ساختمان و مراحل و مدارک دریافت آن
- برگ سبز تعهد پایانکار یا اعلام اتمام عملیات ساختمانی و…
- پلات استایل اتوکد | آموزش رایگان Autocad
- Autocad Uninstall | نحوه حذف کامل اتوکد از ویندوز
- آموزش ۳Dmax | ویرایشگر Array در تری دی مکس
- آموزش رایگان Autocad | تبدیل اتوکد به گوگل ارث و…
دیدگاهتان را بنویسید