مراحل شروع پروژههای ساخت و ساز
در این مطلب از خانه معماری قصد داریم به بررسی مراحل شروع پروژههای ساخت و ساز بپردازیم و شما عزیزان را با مراحلی که برای شروع ساخت یک سازه در پیش دارید، آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
مراحل شروع پروژههای ساخت و ساز
مرحله اول
اولین قدم برای شروع ساخت و ساز برای مالکان شخصی، مراجعه به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک در شهر محل احداث پروژه است. دفتر خدمات موظف است تا در اولین فرصت یک کارشناس را برای بازدید از زمین مورد نظر بفرستد. وظیفه کارشناس بررسی وسعت زمین است و بررسی این که زمین مورد نظر با با سند آن و شرایط موجود ملک مطابقت دارد نیز بر عهده وی می باشد. پس از اتمام کارشناسی، دستور نقشه ساخت برمبنای بازدید انجام شده به مالک داده می شود. دستور نقشه به برگه ای اطلاق می شود که در آن کروکی زمین و سطح اشغالی که مالک ساختمان می تواند در آن محدوده از زمینش ساخت و ساز انجام دهد، تعیین شده است.
مرحله دوم
پس از صدور دستور نقشه ساخت، مالک ساختمان یا مجری باید با استخدام یک مهندس معمار یا مراجعه با دفتر مهندسی، نسبت به کشیدن نقشه معماری بر مبنای دستور نقشه ساخت اقدام نماید. اسکلت سازه و ساختمان با توجه به شرایط و نظر مالک و مهندس معمار تعیین شده و سپس بر اساس اسکلت، محاسبات سازه انجام و نقشه آن طراحی می شود. در این مرحله باید نقشه تاسیسات نیز به همین روش طراحی و تهیه شود. در ساخت و ساز پروژه های ساختمانی، یک مهندس ناظر توسط سازمان نظام مهندسی تعیین می شود که مالک یا سازنده باید با مراجعه به این سازمان، درخواست خود را ارائه دهد. مهندسین ناظر می توانند به صورت شخص یا شرکت در پروژه فعالیت داشته باشند.
توجه داشته باشید در مورد زمین هایی که در سطح تهران هستند، در صورت بالاتر بودن سطح اشغال از ۲۵۰۰ متر، نقشه ها باید حتماً مورد تایید سازمان نظام مهندسی باشند. پس از این که نقشه ها توسط طراح تایید شد، باید به دفتر خدمات ارسال شده و سپس شهرداری منطقه مورد نظر پس از بررسی، فیش عوارض را براساس کاربری و تعداد طبقات برای ساختمان صادر خواهد کرد. صدور پروانه ساختمانی و برگه شروع به کار مستلزم پرداخت فیش عوارض شهرداری توسط مالک است.
مرحله سوم
برای این که ساخت و ساز شروع شود، مالک باید با مراجعه به ناظر ساختمان، قرار دادی را با وی بسته و امضای او را بر پای برگه شروع اخذ نماید. در صورت وجود یک مجری واجدشرایط، وی نیز باید برگه شروع را امضا نماید. ولی اگر مالک خود مجری است، باید طبق یک تعهد تسلیمی به ناظر، خود را به عنوان خویش فرما معرفی کرده و مسئولیت اجرای پروژه ره عهده دار شود. قبل از شروع کار ساخت و ساز، کلیه نقشه ها باید توسط مجری و ناظر مورد بررسی قرار گیرد و محل احداث پروژه نیز باید بازدید شود. اگر نقشه ها با شرایط ملک مغایرت داشته باشد، مراتب باید به طراح یا شهرداری منطقه گزارش داده و اعلام شود و نقشه ها اصلاح شوند.
وضعیت ملک و مجاورین از لحاظ ایمنی و خطر ریزش باید توسط ناظر به دقت مورد بررسی قرار گرفته و پیش بینی های لازم به منظور جلوگیری از بروز حادثه در هنگام تخریب، گودبرداری و سایر مراحل ساخت و ساز صورت گیرد. بیمه کردن ساختمان یکی از مهم ترین اقداماتی است که باید قبل از شروع عملیات ساختمانی انجام شود و امری الزامی است.
قبل از شروع پروژه، شهرداری نیز الزاماتی به مالک یا مجری ابلاغ می کند. از جمله این که: برای متمایز شدن ملک در حال تخریب و نوسازی از سایر ملک ها باید رنگ آمیزی مشخصی در نظر گرفته شود. محل تردد عابرین و خودروها باید ایمن سازی شود و نحوه دپوی مصالح حاصل از تخریب یا مصالح خریداری شده نیز باید به خوبی دپو شود. در اجرای پروژه باید تابلویی که حاوی مشخصات پروژه باشد، نصب گردد. این مشخصات شامل: شماره پرونده شهرداری، متراژ و تعداد طبقات ساختمان در دست احداث، نام مهندس سازه و مجری پروژه می باشد.
کلام آخر
زمانی که کلیه این کارها انجام شد، آغاز احداث عملیات ساختمانی امکان پذیر خواهد بود. در صورتی که ساخت وساز یک پروژه اولین تجربه شماست، تا اینجا می توانید به خوبی و به راحتی کار را پیش ببرید. ولی برای اجرای یک ساختمان و پیشبرد پروژه باید از تجربه افراد متخصص بهره بجویید و یک مشاور و مجری با تجربه را در کنار خود استخدام نمایید.
نوشته های مرتبط:
- BIM در صنعت ساختمان چیست؟
- پایان کار ساختمان و مراحل و مدارک دریافت آن
- برگ سبز تعهد پایانکار یا اعلام اتمام عملیات ساختمانی و…
- خانه ای کنار دریاچه در پریرا، کلمبیا
- موزه Boola Bardip
- تسهیلات پروازهای ورودی فرودگاه بین المللی سیاتل-تاکوما
- پروژه نوسازی خانه دیوار آجری در هند (Brick Screen House)
- خانه فشرده کارست
- خانه معماری | نمای ترموود؛ لوناوود
- مقایسه دکوراسیون داخلی با طراحی داخلی
دیدگاهتان را بنویسید