درباره مزایا و معایب کابینت چوبی بیشتر بدانید
در این مطلب از خانه معماری قصد داریم به معرفی مزایا و معایب کابینت چوبی و همچنین انواع آن بپردازیم. اگر شما نیز قصد دارید نمای آشپزخانه خود را با انواع کابینت چوبی زیباتر کنید، با ما همراه باشید و این مطلب را تا انتها مطالعه نمایید.
کابینت چوبی برای آشپزخانه
کابینت چوبی ساخته شده از چوب و دارای بافتی طبیعی است، از این رو در زمره زیباترین نوع کابینت آشپزخانه قرار داشته و بسیار محبوب و پرطرفدار است. این کابینت به دلیل طبیعی بودن چوب آن، اشپزخانه شما را تبدیل به یک مکان لاکچری و جذاب خواهد کرد و اگر به خوبی از آن مراقبت شود، سالیان سال عمر می کند. شرکت های تولید کننده زیادی در زمینه تولید کابینت های چوبی با استفاده از انواع چوب با ویژگی های مختلف فعالیت دارند و بدین ترتیب برای جلب رضایت مشتریان تلاش می کنند.
لازم به ذکر است، کابینت چوبی به دلیل استفاده از چوب طبیعی در ساخت آن نسبت به سایر کابینت های آشپزخانه گران تر است. قیمت این نوع کابینت بر اساس فاکتورهایی همچون: جنس و نوع چوب مصرفی، ابعاد و متراژ مورد استفاده، نوع طراحی، جنس و کیفیت یراق آلات، میزان جزئیات و کنده کاری ها، تعداد قفسه ها و همچنین دستمزد و هزینه های نصب و اجرا تعیین می شود.
ویژگی های چوب طبیعی
یکی از ویژگی های منحصر به فرد چوب طبیعی به عنوان متریالی مناسب برای ساخت کابینت آشپزخانه، رنگ چوب است که زیبایی آن را چندین برابر کرده و دارای طیف های مختلف بوده و رنگ های زیبایی را شامل می شود. بافت طبیعی چوب باعث شده تا این متریال از سایر گزینه ها متمایز بوده، به همین دلیل بیشتر افراد به این متریال علاقه مند هستند و از آن در طراحی و دکوراسیون داخلی منزل خود استفاده می کنند. چوب از قابلیت رنگ خوردگی برخوردار است که این نیز یکی دیگر از ویژگی ها و خصوصیات این متریال محبوب و زیبا می باشد.
امروزه و با پیشرفت تکنولوژی، افرادی که قادر به استفاده از چوب طبیعی نیستند، می توانند از متریال های شبیه چوب مانند ترموفویل و لمینت استفاده نمایند. البته این کار در نهایت به نفع طبیعت و محیط زیست نیز می باشد. ولی به طور کلی، افرادی که به چوب طبیعی علاقه دارند، سراغ متریال های مشابه نرفته و همواره به دنبال اصل چوب طبیعی هستند. چرا که برای این افراد، ظاهر و بافت طبیعی چوب اهمیت دارد.
معرفی انواع کابینت چوبی
کابینت های چوبی در انواع مختلفی تولید می شوند که معمولاً بر اساس سلیقه مشتری، نوع آن ها متفاوت است. در ادامه به معرفی برخی از انواع کابینت چوبی می پردازیم:
کابینت چوبی به سبک سنتی: یکی از انواع کابینت چوبی، نوع سنتی آن است که بسیار پرطرفدار است. این کابینت ها دارای جزئیات فراوانی مانند تاج و ستون های متعدد هستند. درب های قاب دار و توکار و دستگیره های وینتیج از ویژگی های این کابینت ها بوده و دارای رنگ های طبیعی چوب می باشند. کابینت چوبی سنتی معمولاً در سبک های کلاسیک و قدیمی بسیار کاربرد دارد و هنوز هم افراد زیادی به این نوع کابینت علاقه مند هستند. این کابینت ها به آشپزخانه، شکوه و جلال خاصی می بخشند و البته برای فضاهای بزرگ مناسب هستند.
کابینت چوبی به سبک مدرن: نوع دیگری از کابینت چوبی وجود دارد که به سبک مدرن ساخته می شود. این کابینت ها برخلاف نوع سنتی آن هیچ گونه جزئیاتی نداشته و درب آن ها صاف و مسطح است و از یراق آلات ساده ای بر روی آن ها استفاده می شود. اگر فضای آشپزخانه شما کوچک است و دوست دارید کابینت آن از جنس چوب باشد، این کابینت های چوبی مدرن گزینه ایده آلی خواهد بود.
کابینت چوبی یک پنلی: دلیل نامگذاری، وجود یک پنل در درب این کابینت ها است و اطراف آن توسط فریم پوشانده شده است. کابینت های یک پنلی معمولاً با عنوان بائو یا پاسار معرفی و شناخته می شوند و به صورت رنگ طبیعی چوب، سفید و همچنین طوسی تولید می شوند. این کابینت های چوبی برای هر دو سبک مدرن و کلاسیک مناسب است و در فضاهای کوچک و بزرگ قابل استفاده می باشد.
مزایا و معایب کابینت چوبی
چوب یک متریال مقاوم و بادوام است و کابینتی که از چوب ساخته می شود نیز بالطبع آن از دوام خوبی برخوردار خواهد بود. این احتمالاً مهم ترین وجه تمایز کابینت های چوبی نسبت به سایرین است. زیبایی بی حد و حصر و طراحی منحصر به فرد یکی دیگر از مزایای کابینت های طرح چوب است. همچنین این کابینت ها در تنوع طرح و رنگ بالایی تولید و به بازار عرضه می شوند. البته اکثر قریب به اتفاق کابینت های چوبی به صورت سفارشی ساخته می شوند.
کابینت های چوبی را می توان به راحتی با سایر المان های آشپزخانه تطبیق داد و ست کرد. به عبارتی، چوب را می توان در سبک های مختلف دکوراسیون داخلی به کار گرفت. از این رو استفاده از چوب طبیعی در کنار سایر المان ها به راحتی امکان پذیر می باشد و بدین ترتیب می توانید یک آشپزخانه بسیار شیک و لوکس داشته باشید. چوب از قابلیت رنگ آمیزی برخوردار است، از این رو می توان کابینت های چوبی را بعد از چند سال نوسازی کرد. درست است که قیمت کابینت چوبی نسبتاً بالا است، ولی هزینه نصب و تعمیر آن چندان زیاد نیست و بودجه زیادی برای این کار نیاز نیست.
نکته
چوب طبیعی اصلی ترین متریالی است که در ساخت کابینت چوبی به کار می رود. از این رو قیمت این کابینت ها در مقایسه با سایر کابینت های آشپزخانه موجود در بازار گرانتر است. این احتمالاً یکی از بزرگ ترین و مهم ترین معایب خرید و استفاده از کابینت چوبی خواهد بود. البته قیمت بالای این کابینت ها تنها به دلیل وجود چوب طبیعی در آن ها نیست. کیفیت، دوام و قابلیت تطبیق آن با سایر المان های آشپزخانه فاکتورهایی است که منجر به گران بودن این نوع کابینت می شود. ساخت و نصب کابینت های چوبی آشپزخانه، دشوار بوده و مستلزم صرف زمان زیادی است و باید از قبل سفارش داده شود. به همین دلیل برای افرادی که برای نصب کابینت در آشپزخانه عجله دارند، گزینه مناسبی نخواهد بود.
متاسفانه کابینت های چوبی در برابر رطوبت مقاومت بسیار کمی دارند و آب به راحتی در آن ها نفوذ می کند و این یکی از معایب بزرگ این کابینت های محسوب می شود. ولی خوشبختانه امروزه هر مشکل یک راه حل نیز دارد. اگر در صدد خرید کابینت چوبی هستید ، خوب است این را بدانید، با استفاده از روکش های با کیفیت در زمان ساخت، از آسیب پذیری چوب در معرض رطوبت تا حد زیادی کاسته می شود. پس با خیال راحت می توانید کابینت چوبی را برای آشپزخانه خریداری نمایید. البته اگر از این کابینت ها به خوبی مراقبت کنید، بدون نیاز به روکش نیز عمر طولانی خواهند داشت. نیاز به مراقبت بیش تر یکی دیگر از معایب کابینت چوبی است و از مواد شوینده مخصوص باید برای تمیز کردن آن ها استفاده شود و همچنین باید مراقبت حشرات موذی مانند موریانه نیز باشید تا آسیب نبیند.
معرفی انواع چوب طبیعی در ساخت کابینت آشپزخانه
چوب طبیعی یکی از مهم ترین متریال های پرکاربرد در صنعت ساخت و ساز و دکوراسیون داخلی است که تنها در طبیعت و در انواع مختلف یافت می شود و بسیار باارزش است. در ادامه به معرفی انواع چوب طبیعی که در ساخت کابینت آشپزخانه از آن ها استفاده می شود می پردازیم:
چوب درخت بلوط و کاج
درخت بلوط یکی از درخت هایی است که در کشور ایران به وفور یافت می شود و چوب آن بسیار مقاوم و با دوام است و کابینت هایی که از چوب بلوط ساخته می شوند، دارای عمر طولانی هستند. ظاهر بسیار زیبایی داشته و در رنگ های مختلف مانند سفید و قرمز وجود دارد. یکی از محبوب ترین نوع چوب بلوط که در ساخت کابینت از آن استفاده می شود، چوب بلوط قرمز است که کیفیت بالا و زیبایی خاصی داشته و قیمت آن نیز مناسب است.
از چوب درخت کاج نیز برای ساخت کابینت آشپزخانه استفاده می شود. کابینت های ساخته شده از چوب کاج قیمت مناسبی دارند و می توانید با خرید آن دستی به سر و روی آشپزخانه خود بکشید. از آنجایی که چوب درخت کاج نرم است، به راحتی خم می شود. همچنین گره های زیادی نیز در بافت آن وجود دارد، به همین دلیل باید به خوبی از آن مراقبت شود.
چوب درخت افرا و گیلاس
افرا درختی است که چوب آن بسیار مقاوم بوده و در ساخت کابینت کاربرد فراوانی دارد، چرا که زیبایی طبیعی و فوق العاده ای دارد. رگه رگه بودن و بافت ریز از ویژگی های منحصر به فرد چوب درخت افرا است. این چوب یکنواخت بوده و از پایه رنگی روشن ثابتی برخوردار است و برای ساخت کابینت های یکدست بسیار مناسب و ایده آل می باشد. یکی از گرانقیمت ترین کابینت های چوبی، کابینت های ساخته شده از چوب درخت گیلاس است. این چوب دوام و طول عمر بالایی داشته و زیبایی فوق العاده آن باعث می شود تا هر کسی مجذوب آن شود. تراکم بالا و وزن زیاد از ویژگی های چوب درخت گیلاس است و نباید در معرض نور خورشید قرار گیرد. چرا که نور خورشید منجر به تغییر رنگ آن در گذر زمان می شود.
چوب درخت گردو و توسکا
ویژگی های چوب درخت گردو مشابه چوب درخت گیلاس بوده و کابینت های ساخته شده از این چوب نیز بسیار گرانقیمت هستند. چوب درخت گردو در طیف های رنگی مختلف و متنوعی وجود دارد و به راحتی می توان این کابینت را با سایر المان های آشپزخانه تطبیق داد. زیبای منحصر به فرد، دوام و تراکم بالا و داشتن رگه های کاملا واضح از ویژگی های چوب درخت گردو می باشد. چوب توسکا از گره های کوچک و بزرگ فراوان تشکیل شده و بسیار زیباست و در رنگ قهوه ای روشن متمایل به قرمز وجود دارد. اگر به دنبال کابینت چوبی بسیار شیک و جذاب هستید، کابینت ساخته شده از چوب درخت توسکا گزینه ای ایده آل خواهد بود.
اگر قصد خرید کابینت چوبی را دارید، باید به ایجاد تعادل بین سبک طراحی و استفاده از کابینت توجه کنید. حتماً از طبیعی بودن چوب و روکش های کابینت در هنگام خرید اطمینان حاصل کنید. همچنین بهتر است با یک طراح داخلی مشورت کرده و سپس اقدام به خرید نمایید. کابینت چوبی باید توسط افراد متخصص و حرفه ای ساخته شده و باید در تمامی مراحل ساخت به درستی پرداخت شود. در غیر اینصورت در زمان استفاده از این کابینت های زیبا با مشکلاتی مواجه خواهید شد.
نوشته های مرتبط:
- بازگرداندن (ریست کردن) منوها و نوار ابزارهای اتوکد 2025
- BIM در صنعت ساختمان چیست؟
- نرم افزار اتوکد بهتر است یا رویت؟
- ابزار Annotation در اتوکد چیست؟
- پایان کار ساختمان و مراحل و مدارک دریافت آن
- برگ سبز تعهد پایانکار یا اعلام اتمام عملیات ساختمانی و…
- پلات استایل اتوکد | آموزش رایگان Autocad
- Autocad Uninstall | نحوه حذف کامل اتوکد از ویندوز
- آموزش ۳Dmax | ویرایشگر Array در تری دی مکس
- آموزش رایگان Autocad | تبدیل اتوکد به گوگل ارث و…
دیدگاهتان را بنویسید