کاربرد بتن دکوراتیو در صنعت ساختمان سازی
در این مطلب از خانه معماری قصد داریم به معرفی و بررسی کاربرد بتن دکوراتیو در صنعت ساختمان سازی بپردازیم. با ما همراه باشید.
بتن دکوراتیو چیست؟
بتن دکوراتیو همانطور که از نام آن برمی آید یک متریال دکوراتیو است که در طراحی و دکوراسیون داخلی کاربرد فراوانی دارد و روز به روز بر محبوبیت آن افزوده می شود. این متریال دکوراتیو به دلیل قیمت مناسبی که دارد، روشی اقتصادی و مقرون به صرفه برای زیباتر کردن فضای داخلی ساختمان می باشد. شما نیز اگر در صدد زیباتر کردن خانه خود با هزینه نه چندان زیاد هستید، می توانید به گزینه بتن دکوراتیو نیز فکر کنید. امروزه دیگر متریال هایی نظیر چوب، وینیل، MDF، سنگ و سرامیک برای طراحی و دکوراسیون داخلی خانه استفاده نمی شود و با تولید متریال های نوین مانند بتن دکوراتیو هزینه های بازسازی و دکور کردن فضای داخلی ساختمان نیز کاهش می یابد.
برای این منظور بهتر است با یک طراح خلاق و حرفه ای مشورت کنید تا با توجه بودجه ای که دارید، بهترین گزینه را برای دکوراسیون داخلی منزلتان ارائه دهد. بتن با این که به عنوان متریالی مقاوم برای ساخت و ساز شناخته می شود، در طراحی داخلی و معماری در مرحله نازک کاری کاربردهای زیادی دارد و بسیاری از سازندگان و کارفرمایان از این متریال استفاده می کنند. اشتباه نکنید، بتن دکوراتیو به صورتی که در ذهن خود تصور می کنید نیست و با استفاده از آن در دکوراسیون داخلی، یکنواختی و سردی به خانه شما منتقل تمی شود. خوشبختانه با پیشرفت تکنولوژی امروزه مصالح ساختمانی جدیدی تولید می شوند که بتن دکوراتیو رنگی هم یکی از آن ها است و نمایی بسیار جذاب و زیبا در فضای داخلی ایجاد می کند.
کاربرد بتن دکوراتیو در صنعت ساختمان سازی
همان طور که گفته شد، بتن دکوراتیو کاربردهای زیادی در صنعت ساخت و ساز دارد که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم:
دیوارپوش و کانتر آشپزخانه بتنی
یکی از انواع مصالح نوینی که در بازار موجود است، دیوارپوش بتنی است که در دکوراسیون داخلی کاربرد دارد. این دیوارپوش ها را می توان با سبک های مختلف به ویژه مدرن به خوبی ست کرد. در حال حاضر در بسیاری از مراکز تجاری، رستوران ها از این دیوارپوش های بتنی برای دکوراسیون داخلی استفاده می شود.
کانتر آشپزخانه بتنی یکی دیگر از المان هایی است که با استفاده از بتن ساخته می شود. به دلیل مقاومت بالایی که بتن دارد، کانترهای بتنی که بر روی کابینت قرار می گیرند از مقاومت بالایی در برابر حرارت، سایش، خط و خش، مواد شوینده و ضربه برخوردارند. همچنین مقاومت بالا در برابر حرارت این امکان را به شما می دهد تا به راحتی ظروف داغ را بر روی آن ها قرار دهید. این کانترها جایگزین مناسبی برای تخته های چوبی مخصوص خرد کردن میوه، سبزیجات و گوشت می باشد. تمیز کردن کانترهای بتنی آسان بوده و امکان سرو غذا نیز بر روی آن ها وجود دارد.
سینک ظرفشویی یکی دیگر از المان های آشپزخانه است که امکان ساختن آن با بتن وجود دارد و اتفاقاً محبوبیت زیادی نیز در بین افراد پیدا کرده است. سینک های بتنی متریالی ضد آب و نفوذ ناپذیر در برابر ورود آب هستند و گزینه ای بسیار مناسب برای محیط آشپزخانه به شمار می روند. به دلیل مقاومت و سختی بالای بتن، امکان شکستن ظروف در صورت افتادن بر روی سینک وجود دارد. بنابراین ظروف را با دقت باید بر روی سینک بتنی جابجا کنید.
حمام بتنی
حتی می توانید حمام خود را نیز با استفاده از بتن دکوراتیو طراحی کنید. برای این منظور می توانید از کفپوش بتنی، دیوارپوش بتنی، وان بتنی و سینک روشویی بتنی در حمام خود استفاده نمایید. یکی از مزایای بتن، امکان استفاده از آن در هر نوع فضا با متراژهای متفاوت است و محدودیت ندارد. البته که سنگ هایی نظیر سنگ مرمر، زیبایی خاصی به فضای حمام می بخشند، ولی استفاده از این سنگ ها محدودیت دارد و امکان استفاده از آن ها در هر گوشه از حمام وجود ندارد. در حالی که بتن ماده ای شکل پذیر است و می توان آن در هر قسمتی که می خواهید به کار ببرید. برای طراحی دکوراسیون داخلی و طراحی حمام می توانید از انواع قالب دکوراتیو موجود در بازار استفاده نمایید.
لازم به ذکر است، در طراحی دکوراسیون دخلی از بتن دکوراتیو به عنوان کفپوش اتاق نشیمن و لابی نیز استفاده می گردد. چرا که کفپوش بتنی مقاومت بالایی دارد و در گذر زمان و در اثر تردد و استفاده آسیب نمی بیند و سال های سال مانند روز اول زیبا باقی می ماند. بتن دکوراتیو برای سبک هایی مانند سبک معاصر بسیار ایده آل است. جالب است بدانید طراحی و ساخت شومینه با استفاده از این بتن امکان پذیر است و طرفداران بسیاری هم دارد. شومینه های بتنی نمایی بسیار زیبا ایجاد کرده و با تلفیق آن در سبک معاصر می توانید به یک دکوراسیون شیک و بی نظیر دست یابید.
سایر المان های بتنی دکوراتیو
جالب است بدانیی، اولین ایده طراحی داخلی با بتن، گلدان های بتنی بودند که گزینه ای برای زیباسازی دکوراسیون داخلی به شمار می رفت. اگر بتن را با شیشه و چوب ترکیب کنید، طرحی بسیار خاص و جذاب ایجاد می شود که از آن می توان به عنوان المان دکوراتیو در منزل استفاده نمود. برای گلدان بهتر است که از رنگ اصلی بتن یعنی خاکستری که هماهنگی بسیار جذابی با گیاهان سبز رنگ ایجاد می کند، استفاده کنید. همچنین می توانید از آویزها و لامپ های بتنی برای دکور کردن خانه خود استفاده کنید. چراغ های بتنی هارمونی بسیار زیبایی با سبک های مختلف ایجاد کرده و منجر به بهبود کارایی و عملکرد روشنایی می شوند.
یکی دیگر از المان های جذاب بتنی، ساعت بتنی است که زیبایی منحصر به فردی به خانه شما می بخشد. اگر از طرفداران ایجاد تضاد در طراحی داخلی هستید، می توانید یک ساعت بتنی را در خانه به سبک مدرن خود قرار دهید و شاهد تضادی دلنشین باشید. همچنین در ساخت میز و صندلی نیز می توانید از ترکیب بتن و فلز استفاده کنید. بدین ترتیب یک مجموعه هنری و جذاب خواهید داشت. البته این ایده برای طراحی سبک مدرن ایده آل است، همچنین برای سبک روستیک نیز می توانید چنین طراحی را داشته باشید.
مزایای استفاده از بتن دکوراتیو در طراحی دکوراسیون داخلی
هزینه ساخت المان های بتنی در مقایسه با دیگر مصالح کم تر است. بتن ماده مقاوم در برابر حرارت، سایش و اصطکاک داشته و طول عمر آن بسیار بالا می باشد. با استفاده از بتن می توانید به سطحی یکدست، یکپارچه و زیبا دست یابید، بدون این که زمان زیادی را صرف کنید. مهم تر از همه این که، اجرای بتن بدون هیچ محدودیت مکانی امکان پذیر است و در تمامی نقاط خانه می توان از این متریال سخت و مقاوم در عین حال زیبا برای دکور کردن آن استفاده کرد.
خوب است بدانید، بتن هرگز پوسته پوسته نمی شود و از یکپارچگی بالایی برخوردار است. قابلیت رنگ آمیزی و یا ترکیب ذرات آن با رنگدانه ها از ویژگی های برتر و مزایای این متریال است. به همین دلیل بتن تبدیل به ماده ای پرکاربرد در صنعت ساخت و ساز، معماری و دکوراسیون داخلی شده است. یکی از مهم ترین مزایای بتن که به آن برتری می بخشد، قیمت مقرون به صرفه آن در مقایسه با سایر مصالح دکوراتیو است و با کم ترین بودجه نیز می توانید منزل خود را با استفاده از این متریال کاربردی دکور کنید.
نوشته های مرتبط:
- بازگرداندن (ریست کردن) منوها و نوار ابزارهای اتوکد 2025
- BIM در صنعت ساختمان چیست؟
- نرم افزار اتوکد بهتر است یا رویت؟
- ابزار Annotation در اتوکد چیست؟
- پایان کار ساختمان و مراحل و مدارک دریافت آن
- برگ سبز تعهد پایانکار یا اعلام اتمام عملیات ساختمانی و…
- پلات استایل اتوکد | آموزش رایگان Autocad
- Autocad Uninstall | نحوه حذف کامل اتوکد از ویندوز
- آموزش ۳Dmax | ویرایشگر Array در تری دی مکس
- آموزش رایگان Autocad | تبدیل اتوکد به گوگل ارث و…
دیدگاهتان را بنویسید