با مزایا و معایب کابینت PVC آشنا شوید
در این مطلب از خانه معماری قصد داریم شما عزیزان را با مزایا و معایب کابینت PVC آشنا کنیم. اگر تمایل به خرید کابینت پی وی سی برای آشپزخانه خود دارید و یا آشپزخانه خود را با این نوع کابینت دکور کرده اید، این مطلب را تا انتها مطالعه نمایید.
PVC چیست؟
پی وی سی نوعی پلیمر است که در صنایع مختلف از جمله صنعت ساخت و ساز کاربرد فراوانی دارد. ورق های PVC در ضخامت ها و رنگ های مختلف و به دو صورت هایگلاس و مات تولید و به بازار عرضه می شوند. امروزه بسیاری از سازندگان و صاحبخانه ها برای آشپزخانه خود انواع کابینت PVC را که دارای مزایای فراوانی است، انتخاب می کنند. ورق های پی وی سی در صنعت ساختمان سازی در ابعاد گسترده ای از جمله در ساخت کابینت سرویس بهداشتی، حمام، آشپزخانه و استخرهای تفریحی کاربرد دارند. از انجایی که کابینت های PVC از تنوع رنگ زیاد برخوردارند، برای هر سبک از دکوراسیون مناسب هستند و می توان آن ها را آشپزخانه های مختلف ست کرد.
مزایا و معایب کابینت PVC
مزایای کابینت PVC
کابینت های پی وی سی یکی از انواع جدید کابینت است که با طراحی های بسیار خلاقانه و متنوع، سهم بزرگی از صنعت کابینت را به خود اختصاص داده است. PVC دارای مقاومت و طول عمر بسیار بالایی است، از این رو طرفداران زیادی دارد. علاوه بر مقاومت و طول عمر بالا، به دلیل چگالی پایین ورق های پی وی سی، وزن کابینت های PVC بسیار پایین است. رنگ سفید این کابینت ها گزینه بسیار ایده آل برای آشپزخانه های کوچک و کم نور است. به دلیل دوام بالا، کابینت های PVC نیاز به نگهداری و مراقبت ندارند و از مقاومت بالایی در برابر حرارت برخوردارند و به عنوان نوعی عایق حرارتی و همچنین عایق رطوبتی شناخته می شوند.
نصب آسان و سریع کابینت PVC یکی از مزایای مهم این کابینت در مقایسه با کابینت تمام چوب می باشد. رطوبت و آب در کابینت PVC نفوذ نمی کند و در گذر زمان این نوع کابینت دچار پوسیدگی نمی شود. این کابینت ها در دسته کابینت های 100 درصد ضد آب قرار دارند. اگر بین انتخاب کابینت چوب و PVC شک دارید، توصیه می کنیم کابینت پی وی سی را انتخاب کنید، چرا که دوام و طول عمر پی وی سی نسبت به چوب بالاتر است. PVC، ضد خش و ضد ضربه و همچنین آنتی باکتریال است و حشرات موذی و باکتری قادر به رشد و تکثیر در آن نیستند.
معایب کابینت PVC
کابینت PVC معایبی نیز دارد که یکی از مهم ترین آن ها تجزیه ناپذیری ورق های پی وی سی و در نتیجه آسیب رسانی به محیط زیست است. چرا که جنس این متریال از پلاستیک است و همان طور که می دانید، پلاستیک به راحتی در طبیعت تجزیه نمی شود. همچنین کابینت های PVC گران تر از کابینت های ام دی اف هستند و البته تنوع رنگی آن ها نیز کم تر است. اگر به دنبال سبک روستیک هستید و می خواهید در آشپزخانه خود حس بودن در طبیعت را داشته باشید، کابینت PVC گزینه مناسبی نخواهد بود. چرا که شکل ظاهری این کابینت ها به دلیل پلاستیکی بودن متریال سازنده آن، مصنوعی است. به طور کلی از این نوع کابینت، بیشتر برای آشپزخانه های مدرن استفاده می شود و گزینه مناسبی برای آشپزخانه های سنتی یا کلاسیک نیست.
تفاوت کابینت پی وی سی با کابینت ام دی اف
طول عمر کابینت های پی وی سی در مقایسه با کابینت های ام دی اف بیشتر و مقاومت آن ها در برابر رطوبت، حرارت، ضربه، خط و خش و مواد اسیدی بالاتر است. کابینت های PVC از جدیدترین نوع کابینت هستند و آشپزخانه شکیل تری با آن ها خواهید داشت، در حالی که کابینت های ام دی اف تقریباً قدیمی شده اند. البته اگر به دنبال کابینتی ارزان تر برای آشپزخانه خود هستید، کابینت های ام دی اف گزینه بهتری است، چرا که قیمت آن کم تر از کابینت های پی وی سی می باشد. کابینت های پی وی سی در دو نوع مات و براق و کابینت های ام دی اف تنها به صورت مات تولید می شوند.
همان طور که گفته شد، کابینت PVC نیاز به مراقبت چندانی ندارد، ولی به دلیل مقاومت کم ام دی اف در برابر رطوبت، در صورت استفاده از این کابینت ها باید بسیار مراقب بود. البته راهکارهایی برای ضد آب کردن کابینت های ام دی اف وجود دارد که می توانید آن ها را به کار گیرید. کابینت های ام دی اف برای سبک های مدرن و سنتی مناسب بوده ، ولی از کابینت های PVC معمولاً برای سبک مدرن و یا صنعتی استفاده می شود. توجه داشته باشید، به دلیل مقاومت و نفوذناپذیری پی وی سی در برابر آب ، رطوبت و حرارت، این متریال در ساخت روکابینتی کاربرد دارد و می توانید از این روکابینتی های پی وی سی برای پوشاندن کابینت خود و مقاوم کردن آن ها استفاده کنید.
نکته
با این که پی وی سی یکی از مصالح دوستدار محیط محسوب نمی شود، ولی جالب است بدانید محصولاتی که از آن ساخته می شوند، از جمله کابینت های PVC در دسته کابینت های گران قیمت هستند. این به دلیل مقاومت بالا و ضد آب بودن این متریال است. به طور کلی، کیفیت و ضخامت مغزی کابینت، کیفیت پی وی سی، نوع یراق آلات بکار رفته، مات یا براق بودن ورق های پی وی سی، متراژ مورد استفاده و در نهایت دستمزد اجرای کار فاکتورهای تعیین کننده قیمت کابینت PVC هستند.
نوشته های مرتبط:
- بازگرداندن (ریست کردن) منوها و نوار ابزارهای اتوکد 2025
- BIM در صنعت ساختمان چیست؟
- نرم افزار اتوکد بهتر است یا رویت؟
- ابزار Annotation در اتوکد چیست؟
- پایان کار ساختمان و مراحل و مدارک دریافت آن
- برگ سبز تعهد پایانکار یا اعلام اتمام عملیات ساختمانی و…
- پلات استایل اتوکد | آموزش رایگان Autocad
- Autocad Uninstall | نحوه حذف کامل اتوکد از ویندوز
- آموزش ۳Dmax | ویرایشگر Array در تری دی مکس
- آموزش رایگان Autocad | تبدیل اتوکد به گوگل ارث و…
دیدگاهتان را بنویسید