چگونه کابینت های MDF را ضد آب کنیم؟
در این مطلب از خانه معماری به معرفی و بررسی راهکارهایی برای ضد آب کردن کابینت MDF می پردازیم. اگر کابینت آشپزخانه شما نیز ام دی اف است، این مطلب را تا انتها مطالعه نمایید.
از آنجایی که متریالی مانند MDF یا چوب که در بسیاری از کابینت ها مورد استفاده قرار می گیرند، در برابر نم و رطوبت مقاومت کافی ندارند، باید فکری برای ضد آب کردن کابینت نمود و از آسیب دیدن آن جلوگیری کرد. در صورتی که کابینت آشپزخانه شما چوبی و یا از جنس MDF است، در اسرع وقت باید آن ها را با روش هایی که در ادامه معرفی خواهیم کرد، ضد آب کنید.
ضد آب کردن کابینت در حقیقت یکی از مهم ترین کارهایی است که باید در مورد آن ها صورت گیرد. به این دلیل که محیط آشپزخانه به خاطر شستشوهای متعدد و آشپزی، مرطوب می شود و آب مصرفی روی سطح کابینت های زیر یا کنار سینک ریخته می شود. زمانی که آب به چوب نفوذ می کند، منجر به تبله کردن آن شده که این موضوع در نهایت منجر به پوسیدگی چوب و کوتاه شدن عمر آن خواهد شد.
راهکارهایی برای ضد آب کردن کابینت MDF
البته امروزه بیشتر کابینت ها به صورت ضد آب تولید می شوند، ولی در صورتی که کابینت شما این ویژگی را ندارد، با دنبال کردن راهکارهای زیر می توانید آن را به آسانی ضد آب کنید:
در گذشته برای این که مقاومت و دوام کابینت های ام دی اف یا کابینت های چوبی را در برابر حرارت و رطوبت بالا ببرند، از روکش هایی بر روی آن ها استفاده می کردند و بدین ترتیب کابینت دیگر دچار آسیب نمی شد. البته در گذر زمان و با نفوذ آب به زیر روکش، آن نیز متورم شده و در نهایت به لایه های چوب یا MDF می رسد. از این رو در حال حاضر روش های بهتری برای ضد آب کردن کابینت های MDF وجود دارد. البته استفاده از روکش بسیار مقرون به صرفه خواهد بود.
استفاده از ترکیبات ضد آب نانو در ساخت کابینت MDF
نانوتکنولوژی هر روز در ابعاد مختلف در حال گسترش و پیشروی است و امروزه از فناوری نانو در بیشتر صنایع استفاده می شود. از جمله در صنعت کابینت سازی که با وجود این تکنولوژی تولید کنندگان قادر به تولید کابینت های ام دی اف ضد آب هستند. ترکیبات ضد آب نانو در تولید ام دی اف شامل: نانو پلی اتیلن و سنتزهای اکسید تیتانیوم هستند. نانو پلی اتیلن موجود در این ترکیب، چوب MDF را ضد آب کرده و سنتزهای اکسید تیتانیوم نیز آن را در برابر رشد قارچ و باکتری مقاوم و نفوذ ناپذیر می کند. به طور کلی، چسبندگی نانوذرات بسیار زیاد است و به راحتی بر روی انواع سطوح ام دی اف قابل اجرا می باشند.
این ترکیبات منجر به افزایش مقاومت کابینت در برابر رطوبت و باکتری شده و در نتیجه آن را ضد آب و آنتی باکتریال می کنند. به همین دلیل کابینت هایی که امروزه تولید می شوند از طول عمر بالاتری در مقایسه با کابینت های MDF قدیمی برخوردار هستند.
نکته
توجه داشته باشید، نانو اتیلن ماده ایست که از آن برای ضد آب کردن ورق های ام دی اف استفاده می شود و از مقاومت بالایی در برابر رطوبت برخوردار بوده و به عنوان عایقی برای این ورق ها مورد استفاده قرار می گیرد. این ماده در حقیقت نوعی پلیمر مایع است که یک لایه نازک پلاستیکی با استفاده از آن بر روی ورق های برش خورده MDF قرار می گیرد. این لایه نازک برای این که در برابر رطوبت مقاوم شود باید خشک شود، بدین ترتیب باعث ضد آب شدن کابینت خواهد شد. جالب است بدانید، نانوذرات ضد آب بدون ایجاد تغییر رنگ در چوب، آن را ضد آب کرده و مانع از متورم شدن آن در برابر آب می شوند.
به طور کلی محصولات ضد آب نانو به صورت ژل و مایع در بازار موجود بوده و می توانید از آن ها برای ضد آب کردن کابینت آشپزخانه خود استفاده کنید. خوشبختانه ذرات نانو به عنوان یک پوشش دائمی برای کابینت های MDF و چوبی به شمار می روند و باعث افزایش طول عمر آن ها می شوند و خود نیز آسیبی نمی بینند. یکی دیگر از مزایای این پوشش های نانو، مقاوم سازی کابینت ها در برابر حرارت و خط وخش است. پییشرفت تکنولوژی منجر به ایجاد نانوذرات شده و امروزه با استفاده از فناوری نانو شاهد افزایش کیفیت محصولات هستیم. از این رو، بهترین گزینه برای آشپزخانه ها امروزی، کابینت هایی است که با نانوذرات ساخته شده اند.
استفاده از اسپری و روغن ضد آب
یکی دیگر از روش های ضد آب کردن کابینت MDF استفاده از اسپری ضد آب است. این اسپری محلولی است که افراد به راحتی می توانند به منظور ضد آب کردن کابینت آشپزخانه خود از آن استفاده کنند. استفاده از این محلول بر روی کابینت های MDF تازه و یا کارکرده امکان پذیر است. برای استفاده از این اسپری برای کابینت کارکرده باید ابتدا کابینت را به خوبی تمیز و خشک کنید. این اسپری های ضد آب را همچنین می توانید برای قسمت های آسیب دیده و خش خورده استفاده کرده و آن را از آسیب های بعدی مصون کنید.
اسپری ضد آب جایزین بسیار مناسبی برای چسب آکواریوم به منظور جلوگیری از نفوذ آب به دور سینک است. چرا که این چسب ها بعد از مدتی فرسوده شده و در نتیجه آب به درون آن ها نفوذ می کند. این اسپری های ضد آب دوام بالایی دارند و استفاده از آن بسیار آسان است. علاوه بر اسپری ضد آب، روغن های روغن مخصوص ضد آب کردن کابینت MDF نیز در بازار موجود است که در هنگام برشکاری کابینت از آن استفاده می شود. در صورت استفاده از این روغن ها، دیگر نیازی به آب بندی با چسب آکواریوم نیست. لازم به ذکر است، کیفیت و دوام روغن ضد آب در مقایسه با اسپری ضد آب کم تر است.
ضد آب کردن کابینت MDF چه مزایایی دارد؟
زمانی که شما کابینت MDF خود را با روش های فوق الذکر ضد آب کند، در حقیقت با مصون کردن آن ها در برابر رطوبت و آب و همچنین قارچ ها و باکتری ها، طول عمر مفید آن ها را افزایش می دهید. علاوه بر این، ضد آب کردن کابینت ها باعث می شود تا اصول بهداشتی بهتر رعایت شده و باکتری ها فرصت رشد و تکثیر پیدا نکنند. شکل ظاهری کابینت ها با استفاده از متریال های ضد آب به خوبی حفظ شده و کابینت آشپزخانه شما پس از چندین سال مانند روز اول زیبا و تمیز به نظر می رسد.
لازم به ذکر است، کابینت های MDF و چوبی ضد آب نسبت به کابینت های MDF و چوبی معمولی گران تر بوده و لی همان طور که مشاهده کردید، ارزش خرید را دارند. امروز بیشتر آشپزخانه ها را مجهز به کابینت های ضد آب می کنند. توجه داشته باشید، کابینت MDF ضد آب مناسب برای هر نوع دکوراسیون و آشپزخانه است. حتی اگر آشپزخانه شما کوچک است، باز هم می توانید از این کابینت ها استفاده کنید. اگر نمی خواهید هزینه زیادی را متحمل شوید، تنها کافیست در زیر سینک ظرفشویی آشپزخانه، کابینت ضد آب نصب کنید. بدین ترتیب این قسمت از کابینت شما از رطوبت و رشد باکتری ها مصون خواهد ماند.
نوشته های مرتبط:
- بازگرداندن (ریست کردن) منوها و نوار ابزارهای اتوکد 2025
- BIM در صنعت ساختمان چیست؟
- نرم افزار اتوکد بهتر است یا رویت؟
- ابزار Annotation در اتوکد چیست؟
- پایان کار ساختمان و مراحل و مدارک دریافت آن
- برگ سبز تعهد پایانکار یا اعلام اتمام عملیات ساختمانی و…
- پلات استایل اتوکد | آموزش رایگان Autocad
- Autocad Uninstall | نحوه حذف کامل اتوکد از ویندوز
- آموزش ۳Dmax | ویرایشگر Array در تری دی مکس
- آموزش رایگان Autocad | تبدیل اتوکد به گوگل ارث و…
دیدگاهتان را بنویسید