معرفی سیستم تهویه هوشمند VRF
در این مطلب از خانه معماری قصد داریم یکی از سیستم های تهویه هوشمند با عنوان سیستم تهویه هوشمند VRF را به شما عزیزان معرفی کنیم. با ما همراه باشید.
با کاهش روزافزون منابع انرژی در عصر جدید، یکی از اهداف اصلی و اولویت ها در کشورهای توسعه یافته، صرفه جویی در مصرف این انرژی های تجدید ناپذیر است. در صورتی که خروج انرژی مصرفی ساختمان ها تحت کنترل نباشد، هدررفت انرژی و در نتیجه مصرف آن افزایش می یابد.
انرژی در زمستان برای گرم کردن و در تابستان برای سرد کردن محیط مصرف می شود، از این رو مصرف انرژی در ساختمان ها با استفاده از روش های متداول در گرم کردن و یا سرد کردن هوا بسیار بالا می رود. همچنین نصب و راه اندازی وسایل گرمایشی و امکانات سرمایشی مشکلات مخصوص خود را در فصول مختلف سال دارند. ولی تولید کنندگان سیستم های تهویه با تولید نوعی از سیستم سرمایشی و گرمایشی هوشمند با عنوان VRF ، این مشکلات را کمرنگ و مرتفع کرده اند.
سیستم VRF چیست؟
سیستم VRF که مخفف عبارت Variable Refrigerant Flow است، اشاره به جریان متغیر سیال در یونیت های داخلی دارد و یکی از بهترین و ایده آل ترین سیستم های تهویه مدرن به شمار می رود. با استفاده از سیستم تهویه هوشمند VRF امکان سرمایش و گرمایش هم زمان برای ساختمان وجود دارد که این یکی از ویژگی های مهم این سیستم محسوب می شود. این سیستم های مدرن هوشمند، راندمان را با کاهش مصرف انرژی بالا برده و به راحتی قابل نصب هستند. به طوری که می توان آن را در هر قسمت از ساختمان به طور جداگانه به عنوان کاربردی ترین سیستم های تهویه مطبوع نصب و راه اندازی نمود. مصرف برق سیستم های VRF در مقایسه با کولرهای گازی پایین تر و عملکرد آن ها در خنک کردن هوا سریع تر از سایر سیستم های سرمایشی است و در مدت کمی به دمای مطلوب دست خواهید یافت.
ویژگی های سیستم تهویه هوشمند VRF
هوشمند بودن، از ویژگی های اصلی سیستم VRF است و با استفاده از این سیستم های هوشمند می توان دما را در هر محیطی به صورت مجزا کنترل کرد. همچنین با استفاده از یک یونیت خارجی می توان دماهای متفاوت را انتخاب نمود. سیستم VRF مجهز به عیب یاب اتوماتیک است و با استفاده از Line error کل سیستم به صورت خودکار مورد بررسی قرار گرفته و در نهایت عیب های آن مشخص می شود. سیستم گرمایش و سرمایش هوشمند وی آر اف از قابلیت کنترل دقیق فیلتراسیون هوای ورودی و جریان هوا برخوردار بوده و کلیه نیازهای سرمایشی و گرمایشی یک ساختمان را مرتفع می کند. یکی از مزایای سیستم VRF ، عدم نیاز به اپراتور است و تنها فشار گاز آن باید کنترل شده و به طور فصلی سرویس شود.
جالب است بدانید سیستم تهویه هوشمند VRF دوستدار محیط زیست است، چرا که گازی که به عنوان سیال مبرد در لوله های این سیستم وجود دارد، دوستدار محیط زیست بوده و آلودگی به وجود نمی آورد. یکی از مزایای این سیستم تهویه، امکان استفاده از آن در مناطق آب و هوایی مختلف است، حتی در مناطق با درجه رطوبت بالا نیز بازدهی خوبی دارد. یونیت های داخلی سیستم VRF به صورت مرکزی در سقف نصب شده و نیاز فضای زیادی ندارند. همچنین یونیت های خارجی آن بر روی بام نصب شده و منجر به اشغال فضای مفید ساختمان نمی شوند. سیستم تهویه هوشمند VRF بسیار سبک بوده و دارای اندازه های مناسب است و بدون نیاز به جرثقیل می توان آن را جابجا نمود. از آنجایی که یونیت های خارجی VRF به شکل واحدهای مجزا تولید می شوند، بعد از انتقال به محل مورد نظر به یکدیگر وصل می شوند.
نکته
از آنجایی که نصب یونیت های خارجی سیستم VRF بر روی پشت بام امکان پذیر است، برای نصب این سیستم گرمایشی، سرمایشی نیازی به موتورخانه وجود ندارد. وجود فن های کندانسور در این سیستم و همچنین نحوه عملکرد کمپرسور، بدون لرزش و بدون سر و صدا می باشد. این سیستم هوشمند به تجهیزات جانبی مانند کانال هوا، لوله کشی فولادی آب، پمپ، مدار لوله کشی نیازی ندارد و همچنین هزینه های تجهیزات اولیه آن نیز پایین است. همان طور که گفته شد، مصرف انرژی در سیستم های تهویه VRF، پایین و بازده آن بالا است و به دلیل هوشمند بودن آن ها، قادر به تنظبم جداگانه دما در محیط می باشند. از این رو با مدیریت در استفاده از این نوع سیستم در نهایت منجر به بهینه سازی مصرف انرژی می گردد.
کاربرد سیستم تهویه هوشمند VRF
امکان استفاده از این سیستم های تهویه مطبوع در مکان های مختلف وجود دارد و کاربری های متفاوتی در ساختمان های یک طبقه و یا چند طبقه مسکونی، بیمارستان ها، درمانگاه ها و کلیه مراکز درمانی، اماکن اداری و شرکت ها، هتل ها و سالن های اجتماعات و کنفرانس دارد.
نکته قابل توجه درباره قیمت این سیستم های تهویه هوشمند این که: برند سیستم و ظرفیت یونیت خارجی و نوع یونیت داخلی، قیمت نهایی آن ها را تعیین می کند. ولی به طور کلی قیمت سیستم تهویه هوشمند VRF برای یونیت داخلی بین ۴۵۰ تا ۷۰۰ دلار است. توجه داشته باشید، تعداد یونولیت داخلی با توجه به ابعاد ساختمان تعیین می شود. قیمت یونیت های خارجی نیز به ازای هر تن تبرید بین ۸۷۵ تا ۱۱۰۰ دلار می باشد.
نوشته های مرتبط:
- بازگرداندن (ریست کردن) منوها و نوار ابزارهای اتوکد 2025
- BIM در صنعت ساختمان چیست؟
- نرم افزار اتوکد بهتر است یا رویت؟
- ابزار Annotation در اتوکد چیست؟
- پایان کار ساختمان و مراحل و مدارک دریافت آن
- برگ سبز تعهد پایانکار یا اعلام اتمام عملیات ساختمانی و…
- پلات استایل اتوکد | آموزش رایگان Autocad
- Autocad Uninstall | نحوه حذف کامل اتوکد از ویندوز
- آموزش ۳Dmax | ویرایشگر Array در تری دی مکس
- آموزش رایگان Autocad | تبدیل اتوکد به گوگل ارث و…
دیدگاهتان را بنویسید