با پرگولا و کاربرد آن در محوطه سازی آشنا شوید
در این مطلب از خانه معماری می خواهیم شما عزیزان را با تعریف پرگولا، کاربرد پرگولا در محوطه سازی و انواع آن آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
پرگولا چیست؟
پرگولا نوعی سازه است و در خانواده آلاچیق ها قرار داشته، ولی ساختاری متفاوت از آلاچیق دارد. پرگولا تاثیر بسزایی در زبیا سازی فضا دارد و معمولاً با هدف ایجاد زیبایی های بصری تولید و به کار برده می شود. البته آن را می توان به عنوان سایه بان نیز مورد استفاده قرار داد. از آنجایی که پرگولا یکی از انواع سازه های مسقف با سقف مشبک است و با انواع مختلفی از مصالح ساخته می شود، در محیط های باز و برای محوطه سازی کاربرد زیادی دارد و منجر به زیباتر شدن فضای مورد نظر می شود. پرگولا در گذشته نیز کاربرد زیادی در ساهت محوطه داشته و از مصالحی مانند گچ و آجر ساخته می شد، ولی امروزه در ساخت این سازه های مسقف از مصالح مدرن استفاده می شود.
همان طور که در بالا گفته شد، سازه مسقف پرگولا در زیر مجموعه آلاچیق قرار دارد، ولی تفاوت هایی با آلاچیق دارد. فضای آلاچیق محصور و دارای سقفی بسته است، ولی پرگولا طوری طراحی می شود که فضای اطراف آن باز بوده و دارای تنها یک سقف می باشد.
انتخاب مصالح در ساخت پرگولا
انتخاب مصالح مناسب در ساخت پرگولا موضوع بسیار مهمی است و باید مورد توجه قرار گیرد. معمولاً با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه مورد نظر مصالح ساخت این سازه های مسقف را انتخاب می کنند. برای مثال پرگولا از جنس چوب برا مناطق پربارش مناسب نیست و بارش های فراوان عمر سازه را کوتاه می کند. به طور کلی، چوب، فلز، ترموود و چوب پلاست مصالح مناسب برای ساخت پرگولا هستند که باید با توجه به نوع اقلیم و شرایط جوی منطقه مورد نظر انتخاب شوند.
مقاومت چوب ترمو بیشتر از چوب معمولی است، ولی اگر از عاشقان چوب هستید و می خواهید سازه مسقف خود را از چوب بسازید باید از یک رنگ مقاوم بر روی آن استفاده کنید تا طول عمر سازه افزایش یابد. به خصوص اگر در منطقه ای زندگی می کنید که رطوبت بالا است. به طور کلی، سازه های مسقفی که از فلز ساخته می شوند، از مقاومت بالاتری برخوردار بوده و طول عمرشان بیشتر خواهد بود. نوع کاربری پرگولا یکی دیگر از عواملی است که علاوه بر شرایط آب و هوایی منطقه و همچنین سلیقه فردی، باید در انتخاب مصالح مناسب برای ساخت این سازه مورد توجه قرار گیرد.
کاربرد پرگولا در محوطه سازی
همان طور که گفته شد، از پرگولا به عنوان سایه بان نیز می توان استفاده کرد، بنابراین می توان زیر آن را تبدیل به فضایی برای نشستن نمود. یکی دیگر از کاربردهای پرگولا، در قسمت ورودی خانه است و بدین ترتیب مانع از تابش آفتاب به این قسمت می شود. همچنین برای جلوگیری از تابش نور خورشید می توانید از این سازه های مسقف در بام خانه استفاده کنید. البته اگر قصد دارید از این نقطه به عنوان مکانی برای نشستن استفاده کنید. در هر حال انتخاب مصالح در ساخت این سازه بسیار مهم است.
معرفی انواع پرگولا
تقسیم بندی پرگولا بر اساس مصالح در بالا گفته شد. در این بخش می خواهیم انواع پرگولا را بر اساس اشکال آن ها معرفی و بررسی کنیم. سازه های مسقف پرگولا در انواع پرچین دار، دیواره دار ثابت، دیواره دار متحرک، دیواره دار پره ای، دیواره دار شیشه ای و بدون دیواره ساخته و به بازار عرضه می شوند. همچنین سازه های مسقف مسطح و شیروانی شکل نیز در بین آن ها وجود دارد. پرگولای مسطح نوعی سازه چند منظوره است، ولی نوع استاندارد پرگولای مسطح باید دارای شیب 5 درجه باشد که مانع از جمع شدن آب باران بر روی سقف می گردد. طراحی و ساخت پرگولای شیروانی باید به گونه ای باشد که طاق آن ها در زوایا برش خورده و در مرکز به یکدیگر وصل شوند. سازه های مسقف شیروانی بسیار زیبا بوده و برای ساخت محوطه گزینه بسیار مناسبی به شمار می روند.
با استفاده از سازه مسقف پرگولا می توانید فضای بیرونی ساختمان و یا باغ خود را با کم ترین هزینه دیزاین کنید. برای مثال، با استفاده از گیاهان رونده می توانید ه طراحی فضا بپردازید. استفاده از سقف های پارچه ای نیز بر روی آن ها امکان پذیر است. پرگولا، سازه ای بسیار مناسب برای ایجاد فضایی دلنشین و جذاب برای نشستن و ترتیب دادن دورهمی های دوستانه و خانوادگی است. برای این منظور تنها کافیست چند صندلی و یک میز را در زیر آن قرار دهید.
نوشته های مرتبط:
- بازگرداندن (ریست کردن) منوها و نوار ابزارهای اتوکد 2025
- BIM در صنعت ساختمان چیست؟
- نرم افزار اتوکد بهتر است یا رویت؟
- ابزار Annotation در اتوکد چیست؟
- پایان کار ساختمان و مراحل و مدارک دریافت آن
- برگ سبز تعهد پایانکار یا اعلام اتمام عملیات ساختمانی و…
- پلات استایل اتوکد | آموزش رایگان Autocad
- Autocad Uninstall | نحوه حذف کامل اتوکد از ویندوز
- آموزش ۳Dmax | ویرایشگر Array در تری دی مکس
- آموزش رایگان Autocad | تبدیل اتوکد به گوگل ارث و…
دیدگاهتان را بنویسید