درباره ویژگی های تراز لیزری بیشتر بدانید
در این مطلب از خانه معماری ویژگی های تراز لیزری را مورد بررسی قرار می دهیم. با ما همراه باشید.
تراز لیزری چیست؟
تراز لیزری یکی از ابزارهایی است که برای کنترل هم راستا و هم تراز بودن مورد استفاده قرار می گیرد و در مقایسه با ترازهای سنتی از دقت بسیار بالایی برخوردار است که این ویژگی باعث شده تا در بین کاربران بسیار محبوب باشد. اگر به دنبال خرید تراز لیزری هستید، این مطلب برای شما بسیار مفید خواهد بود. چرا که قبل از خرید باید از ویژگی های یک تراز لیزری خوب مطلع باشید تا بهترین نوع را برگزینید. یکی از نکات مهم در زمان خرید تراز لیزری، هماهنگی کارایی ابزار با پروژه مورد نظر است. چرا که نیازهای پروژه ها با یکدیگر متفاوت است و از آن جایی که تراز لیزری به تناسب عملکردهای خاص طراحی شده، نیاز پروژه با عملکرد دستگاه باید هماهنگ باشد.
ویژگی های تراز لیزری
از ویژگی های تراز لیزری که در زمان خرید باید به آن توجه کرد، می توان به: نوع لیزر، درخشندگی و رنگ لیزر، دامنه اندازه گیری، زاویه تابش پرتو لیزر، دامنه خود ترازی، دقت خط، مدت زمان مصرف باتری و درجه حرارت کارکرد اشاره کرد که در ادامه بیشتر به تک تک این موارد می پردازیم:
ویژگی های تراز لیزری: نوع لیزر، درخشندگی و رنگ آن
یکی از فاکتورهای اساسی در انتخاب یک تراز خوب، نوع آن است. تراز لیزری در دو کلاس یک و دو وجود دارد. لیزرهای کلاس یا لیزرهای آزاد دارای تابش پرتویی لیزر خطرناک نیستند و لیزرهای کلاس دو دارای توان خروجی معادل یک میلی وات می باشند.
ترازهای لیزری به طور کلی از دو پرتو سبز و قرمز برخوردارند و قیمت های مختلفی نیز دارند. پرتو سبز رنگ دارای قدرت بیشتری است، از این رو برای پروژه هایی که در محیط باز انجام می شوند، بسیار مناسب خواهد بود. ترازهای دارای نور لیزر قرمز رنگ معمولاً استفاده بیشتری داشته و رایج تر هستند و در مقایسه با نور سبز ارزان تر می باشند. تفاوت اصلی نور سبز و قرمز در نمایان بودن آن ها در محیط های مختلف است. تراز لیزری دارای نور سبز تز نور بیش تری برخوردار بوده، از این رو امکان مشاهده آن در محیط های مختلف بیش تر خواهد بود.
ویژگی های تراز لیزری: دامنه اندازه گیری و خودترازی، زاویه تابش پرتو لیزر
دامنه اندازه گیری یکی دیگر از فاکتورهایی است که در هنگام خرید تراز لیزری باید مد نظر قرار داده شود. چرا که با استفاده از دامنه اندازه گیری میزان پرتاب نور لیزر تعیین می شود. توجه داشته باشید، این فاکتور مهم باید با توجه به محل پروژه و میزان نور اندازه گیری شود. زاویه تابش پرتو لیزر در حقیقت مشخص کننده زاویه پرتاب نور در زاویه افقی و عمودی است که از ۳۰ الی ۳۶۰ درجه متغیر می باشد. دامنه خود ترازی به میزان زاویه خودترازی نسبت به سطحی که ابزار بر روی آن قرار گرفته است، اطلاق می شود و هرچه دامنه خودتراز تر باشد، دستگاه قادر به تراز کردن بهتر خود در سطوح شیب دار خواهد بود.
ویژگی های تراز لیزری: دقت خط تراز لیزری و درجه حرارت کارکرد
برای سنجش کیفیت تراز لیزری با ابتدا دقت آن را بسنجید، چرا که این دو با هم رابطه مستقیم دارند. به عبارتی هرچه دقت دستگاه بالاتر باشد، مطمئناً کیفیت آن نیز بالاتر است. اگر محل انجام پروژه دارای درجه هوای بالایی است باید به درجه حرارت کارکرد تراز لیزری در هنگام خرید بسیار دقت کنید. چرا که برخی از مدل های تراز لیزری قابل استفاده در دمای بالا نیستند.
انواع تراز لیزری
تراز لیرزی به طور کلی به دو دسته خودتراز و تراز لیزری با تنظیم دستی تقسیم می شود. برای کار با تراز لیزری خود تراز باید آن را در محل ثابتی قرار داد. این نوع تراز به صورت خودکار تراز شده و نور لیزر را بر روی سطح کار می اندازد. البته لازم به ذکر است، تراز لیزری خودتراز محدودیت زاویه خود ترازی داشته و به همین دلیل باید آن را بر روی سطحی که تا اندازه ای تراز است، قرار داد.
تراز لیزری دستی نمونه ای دیگر از تراز لیزری است که با استفاده از ترازهای حبابی قرار گرفته بر روی دستگاه باید عملیات تراز کردن را انجام داد. وقت گیر بودن و حساسیت بالا از جمله معایب این نوع تراز لیزری است. به طوری که با کوچک ترین ضربه احتمال خارج شدن آن از حالت تراز وجود دارد. تراز لیزری دستی از ضریب خطای بالایی برخوردار است، به همین دلیل در پروژه هایی با حساسیت بالا مورد استفاده قرار نمی گیرد.
انواع تراز لیزری خطی و نقطه ای
تراز لیزری در دو نوع خطی و نقطه ای نیز وجود دارد که خود به دسته های مختلفی تقسیم می شوند. انواع تراز لیزری خطی عبارتند از: تراز دو خط، سه خط، ترکیب دو خط با دو نقطه و سه خط و دو نقطه می باشد که هر کدام دارای ویژگی های منحصر به فرد هستند.
تراز لیزری خطی
تراز خطی در پروژه هایی که نیاز به هم ترازی دو سطح افقی و عمودی دارند مورد استفاده قرار می گیرد و طول عمر آن در مقایسه با ترازهای نقطه ای بیشتر است. برای تراز کردن با تراز خطی، باید ابزار را روی یک سطح ثابت قرار داد. قیمت این تراز نسبت به نواع نقطه ای آن بیشتر می باشد. تراز لیزری دو خط و سه خط در دسته ترازهای لیزری خطی قرار دارند. در نوع دو خط تراز لیزری خطی، زاویه قرار گیری خط ها طوری است که در برابر تراز دقیقاً یک نقطه گونیا قرار می دهد. قابلیت خاموش و روشن به تنهایی از ویژگی های این خطوط می باشد. به عبارتی امکان استفاده از هر کدام به تنهایی وجود دارد. تراز دو خط در کارهایی مانند سنگ کاری بسیار کاربرد دارد.
یکی دیگر از انواع ترازهای خطی، تراز لیزری سه خط است که به عنوان کامل ترین ترازهای لیزری شناخته می شود. در این ترازها دو خط عمودی در دو زاویه و یک خط لیزری افقی وجود دارد و در مواردی که نیاز به تراز کردن دو یا چند سطح در زاویه های مختلف نسبت به یکدیگر است، کاربرد دارد.
نوع دیگری از تراز خطی وجود دارد که ترکیب دو خط با دو نقطه و سه خط و دو نقطه می باشد. لازم به ذکر است، از نقاط موجود در این گونه ترازهای لیزری و همچنین خطوط عمودی به عنوان شاقول نیز استفاده می شود.
تراز لیزری نقطه ای و تراز چرخشی
در ترازهای نقطه ای چندین نقطه مقابل هم و با زاویه عمود بر هم وجود دارد و در فعالیت های ساده و در کارهایی از قبیل: نصب کلید و پریز کاربرد دارند. تراز روتاری یا چرخشی نمونه ای دیگر از ترازهای لیزری هستند دیود لیزر آن ها مانند چراغ های گردان با استفاده از یک موتور الکتریکی همواره می چرخد. نور این نوع ترازها به صورت ۳۶۰ درجه مشاهده می شود و برای فعالیت های تخصصی ساخته شده و مناسب است.
نوشته های مرتبط:
- بازگرداندن (ریست کردن) منوها و نوار ابزارهای اتوکد 2025
- BIM در صنعت ساختمان چیست؟
- نرم افزار اتوکد بهتر است یا رویت؟
- ابزار Annotation در اتوکد چیست؟
- پایان کار ساختمان و مراحل و مدارک دریافت آن
- برگ سبز تعهد پایانکار یا اعلام اتمام عملیات ساختمانی و…
- پلات استایل اتوکد | آموزش رایگان Autocad
- Autocad Uninstall | نحوه حذف کامل اتوکد از ویندوز
- آموزش ۳Dmax | ویرایشگر Array در تری دی مکس
- آموزش رایگان Autocad | تبدیل اتوکد به گوگل ارث و…
دیدگاهتان را بنویسید