با کاربرد متر لیزری در صنعت ساختمان سازی آشنا شوید
در این مطلب از خانه معماری قصد داریم شما عزیزان را با کاربرد متر لیزری در صنعت ساختمان سازی آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
متر لیزری چیست؟
متر لیزری نوعی ابزار دقیق است که در صنایع مختلف از جمله ساخت و ساز کاربرد زیادی دارد و کار با آن نیازمند تخصص و تجربه است. متر لیزری قادر به اندازه گیری طول، سطح، زاویه و برخی محاسبات فیثاغورث و همچنین تعیین فاصله اجسام از یکدیگر می باشد. اندازه گیری فاصله مورد نظر با استفاده از این دستگاه با استفاده از زمان رفت و برگشت یک پالس لیزر به هدف امکان پذیر است. متر لیزری در انواع مختلف وجود دارد و بسته به نوع آن، کاربردهای متفاوتی دارد.
همان طور که شاید می دانید نور لیزر دارای طیفی متمرکز و معمولا تک فرکانس است، از این رو ایده آل برای اندازه گیری با دقت بالا می باشد. از آنجایی که سرعت نور، ثابت است از مدت زمان پایایی بالایی برخوردار می باشد. نور لیزر در مقایسه با نور سفید دیرتر پراکنده می شود، به همین دلیل برای استفاده در فواصل دور بسیار مناسب خواهد بود. بنابراین از نور لیزر به منظور ساخت انواع متر لیزری استفاده می شود.
کاربرد متر لیزری در صنعت ساختمان سازی
مهم ترین کاربرد متر لیزری در اندازه گیری فواصل، ترازیابی و تطابق است و از این وسیله در صنایع مختلف از جمله: صنعت ساخت و ساز، صنایع نظامی، عمق سنجی در اعماق اقیانوس، فرآیند های تولید صنعتی مانند فولاد و نقشه برداری استفاده می شود. استفاده از متر لیزری در این صنایع بیشتر به این دلیل است که خطای انسانی به کم ترین میزان رسیده، سرعت انجام کار افزایش و در نهایت هزینه های اجرایی پروژه ها کاهش یابد.
یکی از صنایعی که متر لیزری در آن کاربرد بسیار زیادی دارد، صنعت ساختمان سازی است. در این صنعت از متر لیزری برای مواردی از قبیل: نصب و تراز کردن فریم و ستون های ساختمانی، نصب انواع المان های ساختمانی مانند کابینت و قفسه ها، اجرای فعالیت های مرتبط با دکوراسیون داخلی مانند نصب کاغذ دیواری، پارتیشن بندی و نصب دیوارهای کاذب، تنظیم و بررسی هم راستا بودن درب و پنجره، نصب سقف کاذب و رابیتس بندی، نصب کلیه اتصالات برقی مانند کلید و پریز و لوستر استفاده می شود. همان طور که گفته شد با استفاده از این وسیله کاربردی، سرعت انجام کارها افزایش و هزینه های اجرایی کاهش می یابد.
مزایا و معایب استفاده از متر لیزری
از مزایای استفاده از متر لیزری می توان به: سرعت و دقت بالا، کاربرد بسیار ساده و آسان به دلیل سبک بودن، برخورداری از قابلیت برآورد متراژ تا ۲۵۰ متر و همچنین سرعت بالا در اندازه گیری اشاره کرد. لازم به ذکر است با استفاده از متر لیزری به نقاط دور دست مانند سقف دسترسی خواهید داشت و با استفاده از این دستگاه همچنین می توانید ارتفاع را نیز اندازه گیری کنید. یکی از مزایای مهمی که متر لیزری دارد، این که به تنهایی و بدون نیاز به نفر دوم برای نگه داشتن متر می توان با آن کار کرد.
استفاده از متر لیزری معایبی را نیز به همراه دارد، از جمله این که: استفاده از آن با محدودیت هایی همراه است. بدین ترتیب که برای کار با متر لیزری باید در مکانی بدون مانع و همراه با دید مستقیم باشید. همچنین لازم به ذکر است، مترهای لیزری قادر به اندازه گیری مکان های قوسی شکل نیستند.
در برخی موارد در فواصل طولانی، زمانی که نور لیزر در مجاورت حباب های موجود در هوا قرار می گیرد، پرتوهای لیزر دچار واگرایی می شود. جالب است بدانید عملکرد این حباب های موجود در هوا مانند یک لنز بوده و منجر به ایجاد تغییراتی تقریبی در اندازه های میکروسکوپی تا نصف ارتفاع مسیر پرتو لیزر می شوند. همان طور که می دانید اجاسم مختلف با شدت متفاوتی نور را منعکس می کنند. از این رو اجسامی که تمایل به جذب یا پراکندگی نور دارند، منجر به کاهش برگشت نور به دستگاه متر لیزری می شوند که در این صورت از دستگاهی با امکان جا به جایی فاز باید به جای متر لیزری استفاده شود.
ویژگی های متر لیزری
متر لیزری یکی از ابزار کاربردی است که در صنایع مختلف مانن ساخت و ساز بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. این وسیله عملکرد بسیار ساده ای دارد و با استفاده از آن می توان فواصل مختلف از چند میلی متر تا ۲۰۰ متر را اندازه گیری کرد. از جمله پارامترها و ویژگی های مترهای لیزری، دامنه اندازه گیری، دقت اندازه گیری و محاسبات اضافه آن می باشد. منظور از دامنه اندازه گیری همان قابلیت متر در اندازه گیری است که بین ۰.۵ متر تا ۲۵۰ متر متغیر است.
تلورانس دستگاه متر لیزری یا همان دقت اندازه گیری به شکل علامت مثبت و منفی بر روی دستگاه نمایش داده می شود و هرچه میزان آن کم تر باشد، بدین معنا است که دقت اندازه گیری دستگاه بالاتر است. محاسبات اضافی که یکی دیگر از پارامترها و ویژگی های برخی از مترهای لیزری است، شامل مواردی از قبیل: اندازه گیری سطح، حجم، مقادیر فیثاغورث می باشد.
برندهای مختلف متر لیزری و نکات مهم در هنگام خرید آن
همان طور که در بالا گفته شد، مترهای لیزری دارای انواع بسیار متعددی هستند و برندهای مختلف و مشهوری در جهان این مترها را تولید می کنند. از جمله این برندها: برند بوش، دیوالت، لامویوم، اچ تی سی، نووا، ایسونیک، سیگما، شیائومی، جی سی بی، یونیتی، آنکور، مبوت، مایلسی، رونیکس، میکا، هیوندای و ورتکس هستند و از قیمت های مختلفی در ایران برخوردارند. لازم به ذکر است، قیمت این مترهای لیزری با نوسانات ارز تغییر می کند.
در خرید مترهای لیزری باید به نکاتی از جمله کیفیت متر بسیار توجه کنید. توجه داشته باشید، مترهای لیزری دارای بردهای متفاوتی هستند و بسته استفاده ای که قرار است از آن داشته باشید، باید در هنگام انتخاب متر، برد آن را نیز مد نظر داشته باشید. قیمت مترهای لیزری رابطه مستقیم با برد آن دارد. به عبارتی هرچه برد دستگاه بالاتر باشد، قیمت آن نیز افزایش می یابد. مترهای لیزری معمولاً در محیط های کارگاهی و صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند، از این رو باید در برابر ضربه مقاومت بالایی داشته باشند.
نوشته های مرتبط:
- بازگرداندن (ریست کردن) منوها و نوار ابزارهای اتوکد 2025
- BIM در صنعت ساختمان چیست؟
- نرم افزار اتوکد بهتر است یا رویت؟
- ابزار Annotation در اتوکد چیست؟
- پایان کار ساختمان و مراحل و مدارک دریافت آن
- برگ سبز تعهد پایانکار یا اعلام اتمام عملیات ساختمانی و…
- پلات استایل اتوکد | آموزش رایگان Autocad
- Autocad Uninstall | نحوه حذف کامل اتوکد از ویندوز
- آموزش ۳Dmax | ویرایشگر Array در تری دی مکس
- آموزش رایگان Autocad | تبدیل اتوکد به گوگل ارث و…
دیدگاهتان را بنویسید