درباره کاربردهای مس در صنعت ساختمان سازی بیشتر بدانید
در این مطلب از خانه معماری به معرفی کاربردهای مس در صنعت ساختمان سازی می پردازیم. با ما همراه باشید.
مس یک متریال و فلز ایده آل برای مصارف گوناگون است که از قابلیت بازیافت برخوردار بوده و بدین ترتیب در دسته مصالح دوستدار محیط زیست قرار می گیرد. به طوری که همواره می توان مس را پرداخت کرد و دوباره مورد استفاده قرار داد. از ویژگی ها و قابلیت های مس می توان به: چکش خواری، مقاومت بالا در برابر خوردگی و هدایت الکتریکی و حرارتی بالا اشاره کرد. این ویژگی ها باعث شده تا مس در صنایع مختلف استفاده های گوناگونی داشته باشد. همچنین مس با داشتن چنین خواص منحصر بفردی برای مواردی نظیر کشش سیم و شکل دهی لوله ها بسیار مناسب می باشد.
مس ماده ای غیر مغناطیسی است و قادر به حفظ خواص مکانیکی و الکتریکی خود در دماهای تبرید می باشد. از آنجایی که هدایت الکتریکی فلز مس حدود ۹۷ درصد و در مقایسه با فولاد و آلومینیوم بسیار بالا است، این فلز برای ساخت ابزارهای هدایت الکتریسیته بسیار ایده آل بوده و کاربرد فراوانی در این زمینه دارد. از مس در ساخت مبدل های حرارتی، ظروف آشپرخانه، رادیاتور وسایل نقلیه و بسیاری موارد دیگر استفاده می شود.
مس در ساختمان سازی
فلزات مختلف کاربرد زیادی در صنایع گوناگون از جمله صنعت ساختمان سازی دارند و هر کدام دارای مزایا و قابلیت های منحصر بفردی هستند. یکی از فلزات غیرآهنی که امروزه بسیار مورد توجه معماران و طراحان داخلی قرار گرفته و کاربرد بسیار زیادی در ساخت و سازهای مختلف دارد، مس می باشد. این فلز به دلیل رنگ منحصر به فردی که دارد در قسمت های مختلف یک سازه از نماسازی گرفته تا نازک کاری و دکوراسیون داخلی مورد استفاده قرار می گرد. البته کاربرد مس در ساختمان سازی به اندازه فلزاتی مانند آهن و آلومینیوم نیست، ولی به عنوان یک عنصر دکوراتیو مصارف زیادی به خصوص در سازه های مدرن امروزی کاربرد دارد.
ویژگی های مس
مس نیز مانند فلزات دیگر اکسید می شود که البته این ویژگی به عنوان یک مزیت برای مس در نظر گرفته می شود. چرا که با گذشت زمان، زنگاری بر سطوح مسی ایجاد می شود که آن را زیباتر می نماید. البته همه معماران، اکسید شدن مس را مزیت آن نمی دانند و بر این باورند که زنگار ایجاد شده بر روی سطح مسی منجر به کاهش زیبایی و جذابیت نما می شود. ولی با این حال، امروزه در ایران و در بسیاری از کشورهای توسعه یافته از این فلز خوشرنگ در صنعت ساختمان سازی استفاده های فراوانی می شود. مس باعث می شود تا سازه رنگ و شکلی متفاوت و منحصر به فرد به خود بگیرد و خاص باشد.
استفاده از مس به هزاران سال پیش بازمی گردد و به دلیل قابلیت شکل پذیری بسیار بالایی که دارد در ساخت اشیاء دکوراتیو، انواع مجسمه، جواهرات، وسایل روشنایی و ظروف آشپزخانه کاربرد زیادی دارد. طراحان داخلی و معماران به دلیل وجود تضاد بین بافت سرد و رنگ گرم آن به سمت این فلز جذب می شوند. مس در طیف های نارنجی و قرمز وجود دارد و نمای متالیک و ظاهر جذاب آن بسیار جلب توجه می کند. با داشتن چنین ویژگی هایی، بی دلیل نیست که مس در دنیای مدرن امروزی تبدیل به یکی از فلزات بسیار محبوب از لحاظ زیبایی و جذابیت شده است.
خوب است بدانید، مس و آلیاژهای آن مقاومت بسیار بالایی در برابر خوردگی و زنگ زدگی و همچنین در برابر اسیدهای آلی و غیر آلی، محلول های نمکی، هالوژن ها، یون های آمونیاک دارند و واکنش پذیری شیمیایی آن بسیار پایین است. این ویژگی ها باعث شده تا مس تبدیل به یک متریال پرکاربرد در صنایع شیمیایی و غذایی شود.
کاربردهای مس در صنعت ساختمان سازی
همان طور که گفته ، مس فلزی است که به دلیل ویژگی ها و قابلیت های منحصر به فردی که دارد، علاوه بر ساختمان سازی در بسیاری از صنایع مانند صنعت کشتی سازی و خودروسازی برای ساخت ابزارهای دقیق مورد استفاده قرار می گیرد. از کاربردهای مس در صنعت ساختمان سازی و دیگر صنایع می توان به ساخت: سیم ها و لوله های مسی، تقویت کننده های الکتریکی، انواع لامپ روشنایی از قبیل لامپ های خلاء، تولید پیچ و مهره، تجهیزات مربوط به تهویه هوا، مخازن ضد زنگ، خطوط انتقال آب و بخار آب در ساختمان و پانل های دیواری در دکوراسیون داخلی، مجسمه های تزئینی و ظروف آشپزخانه، لوازم موسیقی و لوازم خانگی، روکش بدنه کشتی ها و لوله کشی در آب شور دریا، ماشین آلات صنعتی، کابل و جعبه تقسیم، لوله کشی منازل، قطعات کامپیوتر و همچنین ساخت سلاحهای تاکتیکی و استراتژیک اشاره کرد.
آلیاژهای مس
مس و آلیاژهای از مقاومت بسیار بالایی برخوردارند و همان طور که گفته شد در صنایع مختلف کاربرد فراوانی دارند. برخی از آلیاژهای مس عبارتند از: برنج، برنز، مس-نیکل، مس-نیکل-روی و مس- سرب. برنج از روی عنصر اصلی تشکیل شده و دارای عناصر دیگری نظیر نیکل، آهن، سیلیسیوم و آلومینیوم می باشد که استحکام کششی بالایی دارد. از قلبع در تولید برنز به عنوان عنصر اصلی ساخت آلیاژ استفاده می شود. نیکل عنصر اصلی آلیاژهای مس-نیکل است و از عناصر آلیاژی دیگر نیز می توان در ساخت این آلیاژ استفاده کرد. در ساخت آلیاژهای مس-نیکل-روی از عناصری مانند نیکل و روی به عنوان عناصر اصلی استفاده می شود و امکان اضافه کردن عناصر دیگر نیز به این آلیاژ وجود دارد. مس های سرب دار یا آلیاژهای مس ریختگی دارای عنصر سرب هستند و در تولید این آلیاژ علاوه بر سرب از کمی نقره نیز استفاده می شود.
همان طور که گفتیم مس یک فلز غیر آهنی است که قادر به جذب فرکانس های موجود در طیف های مرئی می باشد. درخشش و گرمابخشی مس بی نظیر است و دارای ظاهری پر زرق و برق با خاصیت منعکس کردن نور می باشد. زمانی که مس با برنج و نقره ترکیب می شود، برای طراحی و دکوراسیون داخلی بسیار ایده آل خواهد بود و نمای جذابی ایجاد می کند. خوب است بدانید مس یک ماده ضد قارچ و باکتری است، از این رو هیچ گونه میکروبی بر روی آن رشد نمی کند. به همین دلیل برای آشپزخانه و سرویس بهداشتی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. به طوری که در ساخت سینک آشپزخانه، کانتر، شیرآلات بهداشتی، سینک روشویی، دستگیره های درب کابینت و لامپ های روشنایی از آن استفاده می شود.
نوشته های مرتبط:
- پایان کار ساختمان و مراحل و مدارک دریافت آن
- برگ سبز تعهد پایانکار یا اعلام اتمام عملیات ساختمانی و…
- خانه ای کنار دریاچه در پریرا، کلمبیا
- موزه Boola Bardip
- تسهیلات پروازهای ورودی فرودگاه بین المللی سیاتل-تاکوما
- پروژه نوسازی خانه دیوار آجری در هند (Brick Screen House)
- خانه فشرده کارست
- خانه معماری | نمای ترموود؛ لوناوود
- مقایسه دکوراسیون داخلی با طراحی داخلی
- درباره خرپا و انواع آن بیشتر بدانید
دیدگاهتان را بنویسید