آشنایی با مزایا و ویژگی های نمای مدولار پرسلان
در این مطلب از خانه معماری قصد داریم شما عزیزان را مزایا و ویژگی های نمای مدولار پرسلان آشنا کنیم. همچنین به معرفی انواع و کاربردهای آن نیز خواهیم پرداخت، با ما همراه باشید.
نمای مدولار پرسلان چیست؟
نمای مدولار پرسلان یکی از انواع نماهای ساختمانی است که به تازگی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. این نما از پنل های پیش ساخته به وجود می آید و مصالح اجرایی بر روی آن معمولاً کاشی و سرامیک می باشد. نمای مدولار پرسلان را می توان برای انواع سازه ها و ساختمان های اداری، تجاری و مسکونی اجرا کرد و به دلیل زیبایی منحصر بفردی که دارد، بسیار محبوب و پرطرفدار می باشد.
نمای مدولار پرسلان در دو نوع پرسلان لعاب دار و پرسلان بدون لعاب تولید می شود. بدنه پرسلان لعاب دار در دمای بالایی پخته شده پس از انجام عملیات لعاب دار کردن دوباره برای پخت به کوره می رود. بدنه پرسلان بدون لعاب نیز در دمای بالایی پخته شده تا جایی که تخلخل آن به صفر برسد. همان طور که از نام آن بر می آید، این نوع از پرسلان نیازی به لعاب ندارد و بدون لعاب به بازار عرضه می گردد.
کاربرد و ویژگی های نمای پرسلان
همان طور که گفته شد ساخت نمای مدولار پرسلان با استفاده از پنل های پیش ساخته، انجام می شود و تولید این پنل های پیش ساخته با استفاده از دستگاه اکستروژن و با پخت خاک رس در دما و فشار بسیار بالا صورت می گیرد. طیف رنگی پنل های پیش ساخته پرسلان بسیار گسترده است و کوچک ترین سایز آن ها ۳۰۰*۳۰۰ و بزرگ ترین سایز ۶۰۰*۱۲۰۰ می باشد. برای اجرای نمای مدولار پرسلان باید از افراد متخصص استفاده کرد. چرا که به دلیل شکل قطعات و وجود کام و زبانه در آن ها باید با سرعت و دقت بالایی اجرا و نصب شوند.
نمای مدولار پرسلان را می توان به عنوان یک پوشش خارجی برای ساختمان معرفی کرد. اجرای این نما بدین ترتیب است که بعد از اتصال به چهارچوب به دیوارهای ساختمان پیچ می شود. توجه داشته باشید، چهارچوب مورد استفاده برای نصب و اجرای پنل های پرسلان باید دوام و استحکام بالایی داشته باشند تا قادر به تحمل بار قطعات باشند. در صورت بالا بودن وزن و قطر قطعات، اتصالاتی که به دیوار وصل می شوند باید متناسب با وضعیت دیوار و نیروهای وارده بر آن باشند. اگر به دنبال سازه ای سبک هستید، باید پانل های پرسلان سبک وزن را برای اجرای نمای ساختمان خود برگزینید. همان طور که گفته شد پنل های مدولار پرسلان برای اجرا بر روی انواع ساختمان ها مناسب است. همچنین در نماهای داخلی و فضاهای خارجی به منظور پوشش نمای ساختمان، کف پله ها، کف ساختمان و دکوراسون داخلی مورد استفاده قرار می گیرند.
مزایای نمای مدولار پرسلان
در صورتی که نمای مدولار پرسلان به درستی اجرا شود، مصرف انرژی در ساختمان به میزان قابل توجهی کاهش می یابد. طول عمر و مقاومت بالا از مهم ترین مزایای نمای مدولار پرسلان می باشد، به طوری که سالیان سال ماند روز اول زیبا و جذاب خواهد بود. پانل های پرسلان در حقیقت یکی از انواع مصالح نمای خشک شناخته می شوند و طیف رنگی گسترده آن ها، منجر به محبوب تر شدن این پانل ها در بین افراد شده و از آنجایی که بر روی دیوار ساختمان مونتاژ می شود، جلوه زیبا و مدرنی به آن می دهد. پانل های پرسلان قابلیت فرم دهی و برش کاری دارند و در بازسازی و نوسازی ساختمان های قدیمی نیز مورد استفاده قرار می گیرند. این نما سازگار با هر نوع شرایط آب و هوایی است و به دلیل طول عمر بسیار بالا نیاز به تعمیر و مراقبت زیاد ندارد.
نمای مدولار پرسلان نوعی عایق حرارتی است و باعث می شود که دمای فضای داخل ساختمان تحت تاثیر فضای بیرون قرار نگیرد. بدین ترتیب که با اجرای این نما، فاصله ای بین دیوارهای ساختمان و نمای آن به وجود می آید و دمای فضاهای داخلی در نتیجه نوسانات دما به حداقل می رسد. می توان گفت پانل های سرامیکی به نوعی از ساختمان در برابر انتقال حرارت محافظت کرده و آن را مصون نگه می دارند. عایق کاری زیر پنل ها را همچنین می توان با استفاده از فوم های پلی استر یا فیبرهای معدنی نیز انجام داد. توجه داشته باشید، نصب صحیح پنل های سرامیکی عایق بندی شده به روش خشک بر روی چهارچوب نما مانع از انتقال سر و صدا به ساختمان می شود. این نما ضد در برابر حرارت مقاومت بسیار بالایی از خود نشان داده و ضد آتش است.
نصب و اجرای نمای مدولار پرسلان
همان طور که گفته شد نصب و اجرای این نما باید توسط افراد متخصص صورت گیرد و تنها در صورت اجرای صحیح آن می توان از ویژگی و مزایای آن بهره مند شد. برای این که اجرای نما به صورت اصولی انجام شده و در شرایط مختلف آب و هوایی مقاوم شود، باید زیرسازی لازم که شامل پرچ ها، سپری ها و دستک ها می باشد از جنس آلومینیوم باشد. همچنین باید طبق مقررات ملی ساختمان و آئین نامه های ملی اجرای آن انجام شود.
استفاده از مصالح مورد تایید از نظر دوام سازه ای و زیست محیطی یکی از نکات بسیار مهم در اجرای نمای مدولار می باشد. همچنین تمهیدات ویژه ای را باید با توجه به شرایط آب و هوایی و اقلیمی و محیط های خورنده اندیشید. توجه داشته باشید عایق بندی حرارتی این نما باید از بیرون ساختمان اجرا شود و لایه ای از هوا بین عایق و قطعات نما قرار می گیرد. به همین دلیل باید عایق های معدنی غیر قابل اشتعال را برای این منظور انتخاب کرد. در مورد نمای مدولار، لایه هوا به عنوان عایق حرارتی در نظر گرفته نمی شود ، از این رو هوابندی مورد نیاز توسط دیوار پشت کار تامین می شود.
جمع بندی نهایی
همان طور که شاید می دانید، مصالح خشک از مزایای فراوانی نسبت به سایر مصالح برخوردارند، از این رو بسیار مورد استفاده قرار می گیرند. بسیاری از نماهای خارجی ساختمان ها را با استفاده از این مصالح می سازند. پنل های پیش ساخته و تایل های پرسلانی نوعی محصول سرامیکی است که تخلخل آن در هنگام تولید به حد صفر می رسد و بسیار ناچیز است. همین موضوع باعث شده تا از دوام و استحکام بالایی برخوردار باشند. به طوری که امروزه تبدیل به یکی از مصالح مهم و محبوب برای نماکاری شده اند.
خوب است بدانید، اجرای نماکاری پرسلانی به شکل نمایان و غیر نمایان می باشد که در روش نمایان، تایل ها را توسط کلیپس مخصوص متصل کرده و بر روی پروفیل های زیرسازی نصب می کنند. در این روش، تایل ها توسط این کلیپس ها احاطه و در جای خود محکم می شوند. در روش دیگر نصب این نما یعنی روش غیر نمایان باید ابتدا نوعی نمای تهویه شونده ایجاد شود. زیرساخت این نما متشکل از پروفیل های افقی است که با شبکه ای از ریل های عمودی در جای خود مستحکم شده اند.
نوشته های مرتبط:
- بازگرداندن (ریست کردن) منوها و نوار ابزارهای اتوکد 2025
- BIM در صنعت ساختمان چیست؟
- نرم افزار اتوکد بهتر است یا رویت؟
- ابزار Annotation در اتوکد چیست؟
- پایان کار ساختمان و مراحل و مدارک دریافت آن
- برگ سبز تعهد پایانکار یا اعلام اتمام عملیات ساختمانی و…
- پلات استایل اتوکد | آموزش رایگان Autocad
- Autocad Uninstall | نحوه حذف کامل اتوکد از ویندوز
- آموزش ۳Dmax | ویرایشگر Array در تری دی مکس
- آموزش رایگان Autocad | تبدیل اتوکد به گوگل ارث و…
دیدگاهتان را بنویسید