نکاتی برای اجرای سیستم گرمایش از کف
در این مطلب از خانه معماری قصد داریم به نکاتی برای اجرای سیستم گرمایش از کف بپردازیم. با ما همراه باشید.
سیستم گرمایش از کف چیست؟
سیستم گرمایش از کف یکی ازا نواع سیستم های مطلوب و پیشرفته گرمایشی است که وظیفه تامین گرمایش ساختمان را بر عهده دارد و نقش بسزایی در کاهش هزینه های مصرف انرژی ایفا می کند. در این سیستم گرمایشی، بخشی از گرما از طریق تابش به فضای خانه و بخش دیگر آن از طریق رسانش به هوا انتقال می یابد. همان طور که از نام این سیستم برمی آید، پس از انتقال گرما ابتدا کف ساختمان و سپس دیگر قسمت های بالاتر ساختمان گرم می شوند.
سیستم گرمایش از کف گزینه بسیار مناسب و ایده آلی برای مناطق آب و هوایی بسیار سرد است. توجه داشته باشید زمانی که هوای بیرون از ساختمان از هوای داخل آن سردتر باشد، در نتیجه گرمای خانه از دست رفته، در این جاست که ترموستات سیستم گرمایش از کف فعال می شود. سپس بویلر واقع در موتورخانه با افزایش دمای آب تا یک دمای مشخص ، آن را گرم می کند. با استفاده از پمپ، این آب گرم به لوله های تعبیه شده در کف ساختمان منتقل می شود و در نهایت گرما در فضا منتشر می شود.
مزایای سیستم گرمایش از کف
سیستم گرمایش از کف از ویژگی های منحصر بفردی برخوردار است که آن را در بین افراد مختلف محبوب کرده است. امروزه بسیاری از ساکنین و سازندگان از این سیستم برای تامین گرمایش ساختمان ها استفاده می کنند. این سیستم مزایای بسیاری از قبیل: ایجاد آرامش و راحتی برای ساکنین، توزیع یکنواخت گرما، فراهم نمودن گرمایش لازم برای کل فضای ساختمان، عدم استفاده از وسایل گرمایشی مانند رادیاتور، حدالقل تفاوت گرمایی در قسمت های مختلف ساختمان، عدم اشغال فضا و محدودیت در طراحی داخلی و بسیاری موارد دیگر دارد.
لازم به ذکر است، برای اجرای سیستم گرمایش از کف باید محاسبات انجام شده و اجرای آن بدون نقشه ممکن نیست. از این رو قبل از اجرای آن حتماً باید نقشه ای طبق محاسبات انجام شده طراحی شود. در صورتی که در اجرای این سیستم از نقشه استفاده نشود، مشکلاتی از قبیل: ترک خوردن کفپوش، سرد بودن و یا گرم بودن بیش از حد برخی از قسمت های خانه، مصرف بالای سوخت و عدم دستیابی به گرمای یکنواخت و مطلوب به وجود خواهد آمد. به همین دلیل این مطلب را به نکاتی اختصاص داده ایم که باید در هنگام اجرای سیستم گرمایش از کف به آن ها توجه و عمل کرد.
معرفی نکات مهم در اجرای سیستم گرمایش از کف
یکی از مراحل اجرا و نصب و راه اندازی سیستم گرمایش از کف، لوله کشی است که در این مرحله باید دقت بسیار شود که لوله ها از روی یکدیگر و یا از زیر دیوار عبور نکنند. استفاده از اتصالاتی مانند سه راهی در کف ساختمان در لوله کشی این سیستم ممنوع است و آب گرم باید در هر مدار به صورت جداگانه در گردش باشد. بعد اجرای صحیح سیستم گرمایش از کف، باید بتن ریزی را انجام داد که ملات بتن را باید از مصالح با دانه بندی ریز تهیه کرد. پس از انجام عملیات بتن ریزی، دما را تا دو روز باید بالای ۵ درجه سانتی گراد نگه داشت. توجه داشته باشید، بتنی که برای بتن ریزی کف مورد استفاده قرار می گیرد باید با روان کننده مخلوط شود تا قادر به پوشش دهی لوله ها باشد.
لایه بتنی برای یک هفته و تا زمان خشک شدن کامل نباید در معرض بارهای سنگین قرار گیرد. هرگز از اتصالات برای ترمیم آسیب های وارده به لوله استفاده نکنید. از لوله های سبز یا لوله های پلی پروپیلن برای تامین گرمایش از کف استفاده نکنید. چرا که احتمال ترک خوردگی و یا نشتی آن ها بسیار زیاد است. طراحی کلی موتورخانه برای راه اندازی سیستم گرمایش از کف را باید یک مهندس متخصص انجام دهد. افزایش دمای آبی که وارد سیستم گرمایش از کف می شود، احتمالاً مهم ترین نکته در راه اندازی این سیستم گرمایشی است. به عبارتی افزایش دما نباید منجر به ایجاد تنش حرارتی در لایه بتنی، لوله های آب گرم و دیگ آب گرم گردد. توجه داشته باشیدحتما بر روی کلکتور برگشت باید شیر هواگیری نصب شود و برای خروج بهینه هوای موجود در آب، کلکتور برگشت باید بالاتر از کلکتور رفت، قرار گیرد.
نکات مهم دیگر در نصب، راه اندازی و اجرای سیستم گرمایش از کف
توجه داشته باشید، بخش های خم شده لوله باید در یک غلاف محافظ قرار گیرند و دمای آب سیستم در زمان اجرا و راه اندازی باید حداکثر ۲۵ درجه سانتی گراد باشد. هممچنین توجه داشته باشید، افزایش روزانه دمای آب سیستم تنها باید ۵ درجه سنتی گراد باشد. نحوه اتصال لوله ها به کلکتور باید طوری باشد که لوله خروجی از آن آب گرم را به مرز سرد برساند و مدارهای سیستم، هر کدام باید دارای یک شیر مستقل باشند. توجه داشته باشید، در نزدیک کلکتور تراکم لوله های بسیار زیاد است. به همین دلیل لوله هایی که در نزدیکی ورودی آن قرار دارند باید عایق بندی شوند تا مانع از انتقال گرمای زیاد به سطوح مجاور کلکتور شود. فاصله بین لوله ها و طول مدارها بر اساس نقشه باید تعیین شود و با استفاده از لوله خم کن باید لوله ها را خم کرد.
باید توجه داشته باشید که سیستم گرمایش از کف نباید مستقیماً به دیگ آب گرم وصل شود. همچنین راه اندازی حوله خشک کن نباید از طریق مدار گرمایش از کف صورت گیرد. پکیج مورد استفاده برای تامین انرژی سیستم گرمایش از کف باید دارای کنترل دو منظوره برای کنترل دمای آب باشد تا قادر به کنترل و تنظیم همزمان دمای آب گرم مصرفی و دمای آب سیستم گرمایشی باشد.
توجه داشته باشید، پمپ این سیستم باید حتماً بر روی مسیر رفت نصب گردد. طراحی و اجرای سیستم حرارت از کف باید توسط یک متخصص و با دقت و حساسیت بالا انجام شود. خوب است بدانید، طول مسیرهای لوله کشی در این سیستم بیش از ۱۰۰ متر است و از این رو خم های بسیاری دارد که باید از استانداردهای لازم برخوردار باشند. در غیر این صورت بخش هایی از سیستم با کاهش دما مواجه، همچنین منجر به انسداد مسیر لوله در سیستم خواهند شد.
نوشته های مرتبط:
- بازگرداندن (ریست کردن) منوها و نوار ابزارهای اتوکد 2025
- BIM در صنعت ساختمان چیست؟
- نرم افزار اتوکد بهتر است یا رویت؟
- ابزار Annotation در اتوکد چیست؟
- پایان کار ساختمان و مراحل و مدارک دریافت آن
- برگ سبز تعهد پایانکار یا اعلام اتمام عملیات ساختمانی و…
- پلات استایل اتوکد | آموزش رایگان Autocad
- Autocad Uninstall | نحوه حذف کامل اتوکد از ویندوز
- آموزش ۳Dmax | ویرایشگر Array در تری دی مکس
- آموزش رایگان Autocad | تبدیل اتوکد به گوگل ارث و…
دیدگاهتان را بنویسید