با مفهوم و ویژگی های کارتن پلاست آشنا شوید
در این مطلب از خانه معماری قصد داریم شما عزیزان را با مفهوم و ویژگی های کارتن پلاست آشنا کنیم. همچنین کاربرد و مزایای آن را نیز برمی شمریم، با ما همراه باشید.
کارتن پلاست چیست؟
کارتن پلاست یکی از متریال های مناسبی است که کاربردهای گوناگونی در صنایع مختلف دارد و در تولید آن از مواد اولیه پلی پروپیلن استفاده می شود. خوب است بدانید کارتن پلاست در دسته مواد و مصالح دوستدار محیط زیست قرار دارد و امروزه در صنعت ساختمان سازی، بسیار از آن استفاده می شود. تولید کارتن پلاست با استفاده از روشی با عنوان اکستروژن انجام می شود. بدین ترتیب که دو ورقه مسطح خارجی با نام فیلم توسط صفحات باریک عمودی به صورت موازی به یکدیگر وصل می شوند. کارتن پلاست با عناوین دیگری از قبیل: شیت پلاست، پلاست شیت، پلاست پک، هالوپرفیل شیت و کروگیت پلاستیک شیت نیز معرفی و شناخته می شود.
معرفی ویژگی های کارتن پلاست
کارتن پلاست از مقاومت بالایی در برابر ضربه برخوردار است. میزان تحمل تغییرات دمایی کارتن پلاست بین منفی ۳۰ تا ۸۰ درجه سانتی گراد است که این یکی از مهم ترین ویژگی های کارتن پلاست می باشد. به همین دلیل از آن ها می توان به عنوان عایق صوتی و حرارتی نیز استفاده کرد. قابلیت چاپ از دیگر ویژگی های کارتن پلاست است و سیلک اسکرین روشی است که از ماندگاری بالایی برخوردار بوده و از آن برای چاپ بر روی کارتن پلاست استفاده می شود. به دلیل ماندگاری بالای این روش، در ساخت تابلوهای تبلیغاتی و استندها بسیار مورد استفاده قرار می گیرد.
ورق های کارتن پلاست بسیار انعطاف پذیر و قابل شستشو هستند. بهداشتی و غیرسمی بودن ورق های کارتن پلاست از ویژگی های منحصر بفرد این محصول محسوب می شود. ورق های کارتن پلاست بسیار سبک و بدون بو و همچنین ضد آب و رطوبت هستند. از این رو برای مکان هایی با شرایط آب و هوایی مرطوب و پر بارش بسیار مناسب خواهند بود. از آنجایی که کارتن پلاست ضد اشتعال است، در هنگام بروز حادثه، آتش نمی گیرد. این مواد ذوب می شوند و همین موضوع مانع از گسترش آتش سوزی می شود. برخی از نمونه های ورق های کارتن پلاست ساخته شده از مواد مخصوصی است که در برابر اشعه UV مقاوم هستند. از این رو از عبور اشعه ماوراء بنفش جلوگیری کرده و در برابر تابش نور خورشید مقاومت بیشتری دارند.
خصوصیات فنی کارتن پلاست
یکی از خصوصیات فنی کارتن پلاست، وزن آن است که برحسب گرم بر متر مربع محاسبه می گردد. استحکام و مقاومت کارتن پلاست با گرماژ این محصول برحسب مترمربع رابطه مستقیم دارد. وزن کارتن پلاست به طور معمول بین ۸۰۰ تا ۳۰۰۰ گرم بر متر مربع می باشد. ضخامت محصولات کارتن پلاست نیز معمولاً بین ۲ تا ۱۳ میلی متر است و براساس نیاز مشتری تولید می شود. در مورد رنگ کارتن پلاست هیچ گونه محدودیتی وجود ندارد و به سلیقه و انتخاب مشتریان تولید می شود. اندازه رول های کارتن پلاست، متفاوت و بسته به سفارش مشتری طراحی و تولید می شود. خوب است بدانید محدودیتی برای طول کارتن پلاست وجود ندارد، ولی حداکثر عرض این محصول باید ۲۱۰ سانتی متر باشد.
آنتی یو وی بودن یکی دیگر از خصوصیات فنی کارتن پلاست است. بدین ترتیب که این محصولات با یک لایه محافظ در برابر پرتوهای یو وی تولید می شوند که افزایش طول عمر ورق ها و طرح های چاپ شده را به همراه دارد. انعطاف پذیری یکی از ویژگی های بسیار مهمی است که کارتن پلاست باید حتماً داشته باشد. برای این منظور پس از تخلیه بار الکتریکی ورق های کارتن پلاست، آن ها را چربی گیری کرده و سپس برای چاپ طرح آماده می نمایند.
توجه داشته باشید، کارتن پلاست ها باید آنتی استاتیک باشند تا نگرانی از بابت تخلیه بارالکتریکی ساکن در کارتن پلاست برای مشتری وجود نداشته باشد. تخلیه بار الکتریکی ساکن یکی از دلایل اصلی و مهم در آسیب دیدگی این محصول به شمار می رود. حتی در برخی موارد خسارت در حمل و نقل کالاهای الکترونیکی را نیز به همراه دارد. از دیگر مشکلات تخلیه بارالکتریکی ساکن همچنین می توان به نشستن گرد و غبار بر روی سطح کارتن پلاست اشاره کرد.
نکته
همان طور که در ابتدای این مطلب گفته شد، کارتن پلاست در صنایع مختلف کاربرد دارد. از جمله ایین صنایع می توان به : ساختمان سازی، کشاورزی، بسته بندی، چاپ و تبلیغات، خودروسازی، لوازم خانگی، قالب بندی ساختمان و بلوک سقفی، معماری داخلی، سوله سازی، ماکت سازی و ساخت لوکیشن های فیلمبرداری اشاره نمود. در ساخت سقف کاذب، دیوار کاذب و پارتیشن بندی از این محصول استفاده می شود.
ویژگی های کارتن پلاست: کاربردها و مزایا
صنعت کشاورزی و بسته بندی
یکی از صنایعی که کارتن پلاست در آن بسیار کاربرد دارد، صنعت کشاورزی است و مزایای بسیاری در این صنعت دارد. سهولت و سرعت بالا در اجرا، عمر مفید طولانی، حفظ دما و رطوبت خاک و به واسطه آن بالا رفتن عمر درختان، صرفه اقتصادی، مقاومت بالا در برابر تغییرات دمایی، امکان نگه داشتن نور گلخانه در حالت مطلوب، امکان سفارش ساخت نمونه های مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش، داشتن خاصیت نانو و ضد قارچ بودن، امکان استفاده مجدد از این محصول و بسیاری موارد دیگر از مزایای استفاده از کارتن پلاست در صنعت کشاورزی است. محافظت از نهال، ساخت گلخانه و ساخت کانال های آبی نمونه هایی از مصارف استفاده از این محصول در صنعت کشاورزی است.
یکی دیگر از کاربردهای کارتن پلاست در صنعت بسته بندی است. به دلایلی از قبیل: ضد آب و رطوبت بودن ورق های کارتن پلاست، مقاومت بالا در برابر ضربه، قابلیت چاپ، وزن سبک، مقاومت بالا در برابر مواد شوینده و مواد اسیدی، قابلیت بازیافت، عدم اشتعال پذیری و مطابقت آن ها با استانداردهای جهانی از این محصول در این صنعت به وفور استفاده می شود.
صنعت چاپ و تبلیغات و خودرو
همان طور که گفته شد، یکی از ویژگی های کارتن پلاست، قابلیت چاپ آن است. از این رو در صنعت چاپ و تبلیغات از این محصول، بسیار استفاده می شود. ضد آب بودن، مقاومت بالا در برابر تغییرات آب و هوایی، مقاومت در برابر ضربه و فشار، دوام بالای رنگ بر روی ورق های کارتن پلاست، عدم اشتعال پذیری و همچنین مقرون به صرفه بودن آن ها باعث شده تا از کارتن پلاست در این صنعت نیز استفاده شود.
دلایلی از قبیل: صرفه اقتصادی، وزن سبک و مقاومت بالا در برابر ضربه، عدم اشتعال پذیری، ضد سایش و خوردگی، عملکرد خوب به عنوان عایق صوتی، امکان هدایت جریان الکتریسیته ساکن و ضد آب و رطوبت بودن باعث شده تا کارتن پلاست تبدیل به محصولی مناسب و کاربردی در صنعت خودرو گردد. این محصول به عنوان کفی صندوق عقب خودرو، جدا کننده صندوق از اتاق و موارد دیگر در این صنعت مورد استفاده قرار می گیرد.
صنعت لوازم خانگی و صنعت ساختمان سازی
یکی دیگر از صنایعی که در آن از کارتن پلاست استفاده می شود، لوازم خانگی است. وزن سبک و بی بو بودن، طول عمر بالا، مقاومت در برابر ضربه، غیر سمی بودن و عایق حرارتی بودن و کاهش مصرف انرژی از مزایای استفاده از این محصول در صنعت لوازم خانگی می باشد. از کارتن پلاست به عنوان کفی یخچال و فریزر، محافظ اجاق گاز و کولرهای آبی در این صنعت استفاده می شود.
یکی از مهم ترین کاربردهای کارتن پلاست در صنعت ساختمان سازی است و امروزه در بیشتر سازه های ساخته شده و در حال ساخت از آن استفاده می شود. امکان برش آسان، عمر مفید بالا، عدم چسبندگی سیمان و بتن به آن ها، دارا بودن سطح صاف و صیقلی، قابلیت شستشو، عدم جذب رطوبت و در نتیجه بالا بردن استحکام بتن، سبک سازی سازه و بالا بردن مقاومت ساختمان در برابر زلزله و بسیاری موارد دیگر از دلایل استفاده از این محصول در صنعت ساخت و ساز می باشد.
جمع بندی نهایی
در این مطلب، کاربردها و مزایای استفاده از کارتن پلاست را مورد بررسی قرار دادیم و شما را با مفهوم کارتن پلاست آشنا کردیم. همان طور که مطالعه کردید، کارتن پلاست یکی از محصولات بسیار سبک است که در صنایع مختلف کاربردهای فراوانی دارد و به دلیل سهولت در نصب و مقاومت بالای آن در برابر حرارت و دمای زیاد باعث شده تا امروزه تبدیل به یکی از محبوب ترین محصولات موجود در بازار شود. کارتن پلاست در صنایعی از قبیل: ساختمان سازی، صنعت خودرو، کشاورزی و لوازم خانگی مورد استفاده قرار می گیرد و قیمت آن بر اساس ضخامت، ابعاد، اندازه، وزن، نوع طرح و چاپ و برند محصول تعیین شده و متغیر می باشد.
نوشته های مرتبط:
- بازگرداندن (ریست کردن) منوها و نوار ابزارهای اتوکد 2025
- BIM در صنعت ساختمان چیست؟
- نرم افزار اتوکد بهتر است یا رویت؟
- ابزار Annotation در اتوکد چیست؟
- پایان کار ساختمان و مراحل و مدارک دریافت آن
- برگ سبز تعهد پایانکار یا اعلام اتمام عملیات ساختمانی و…
- پلات استایل اتوکد | آموزش رایگان Autocad
- Autocad Uninstall | نحوه حذف کامل اتوکد از ویندوز
- آموزش ۳Dmax | ویرایشگر Array در تری دی مکس
- آموزش رایگان Autocad | تبدیل اتوکد به گوگل ارث و…
دیدگاهتان را بنویسید