با انواع نمای مدرن در صنعت ساختمان سازی آشنا شوید
در این مطلب از خانه معماری شما عزیزان را با انواع نمای مدرن در صنعت ساختمان سازی آشنا می کنیم. با ما همراه باشید.
نماسازی مدرن ساختمان
نمای مدرن که از طراحی خلاقانه برخوردارد و با استفاده از مصالح نوین و تکنولوژی روز ساخته می شود، جلوه ای زیبا و منحصربفردی به نمای ساختمان می بخشد. مصالح افقی، عمودی و یا زاویه دار، جذابیت و پویایی نما را بیش از پیش می کند. نما به عنوان پوسته بیرونی ساختمان، اولین بخش از سازه است که برای تمامی افراد قابل مشاهده می باشد. از این رو باید به گونه ای طراحی شود که چشم نواز و زیبا ، همچنین شیک و مدرن باشد. تنها در این صورت است که تمام ساختمان شیک و مدرن به نظر می رسد. مهم ترین عوامل موثر در نماسازی مدرن عبارتند از: نوع کاربری ساختمان، شکل، فرم و متراژ بنا، نوع مصالح مصرفی، شرایط جوی، اقلیمی و آب و هوایی، میزان بودجه پروژه و همچنین اصول زیبایی شناسی نما.
معرفی انواع نمای مدرن در صنعت ساختمان سازی
نمای فلزی، نمای فلزی کورتن
در صورت وجود تعامل نمای روبرویی ساختمان با فضای اطراف ، مصالح به عنوان زبانی برای تحقق این موضوع ایفای نقش می کنند.در گذشته از نمای فلزی بیشتر در ساخت سازه های صنعتی و یا چند قسمتی استفاده می شد. امروزه در نماسازی های مسکونی نیز از نمای فلزی استفاده می شود. لایه های نازک نرم، موج دار، پارکت مانند و یا ضد زنگ به تنهایی و با ترکیبی از چوب، بتن، گچ و یا سنگ به مدرن و زیباتر شدن نمای مدرن ساختمان کمک شایانی می کنند.
یکی دیگر از انواع نمای مدرن ساختمان، نمای فلزی کورتن است. کورتن یکی از انواع فولاد و از جمله مصالحی است که در معماری نوین برای نماسازی مدرن مورد استفاده قرار می گیرد. رنگ این فولاد، اکسید شده و از مقاومت بالایی در برابر فرسایش و خوردگی برخوردار است. این مقاومت به دلیل وجود لایه اکسید شده از آلیاژ کروم و مس است که به عنوان یک محافظ عمل می کند.
نمای سنگ طبیعی، نمای چوبی
یکی از قدیمی ترین و متداول ترین نوع نما که همواره در طول تاریخ و از گذشته تا به امروز مورد استفاده قرار می گرفته، نمای سنگی است که در رنگ ها و بافت های متعددی وجود دارد. این نماها ظاهر دیوارهای ساختمان را بسیار زیبا و متمایز می نمایند. خوب است بدانید، سنگ به عنوان یک عایقی گرمایشی عمل کرده و مانع از نفوذ رطوبت می شود. یکی از ویژگی های نمای سنگی، سختی و مقاومت بالای آن است. نماسازی با سنگ طبیعی در ابعاد گسترده ای امکان پذیر است و در اشکال مختلف و با استفاده از انواع سنگ در رنگ های متنوع می توان به نماسازی پرداخت. سنگ طبیعی علاوه بر نمای خارجی ساختمان در فضای داخلی نیز بسیار پرکاربرد و پرطرفدار است.
چوب طبیعی یکی دیگر از مصالح بسیار زیبا و با کیفیت است که در نماسازی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از ویژگی های بارز چوب، گرم و مطلوب بودن آن است که البته در انتخاب چوب نما باید دقت زیادی به خرج داد. چرا که این متریال زیبا از حساسیت بالایی به رطوبت، پرتوهای خورشیدی و تغییرات دما برخوردار است و در بیشتر موارد بسیار آسیب پذیر می باشد. چوب طبیعی نیز مانند سنگ طبیعی از گذشته های دور توسط بشر به عنوان مصالحی برای ساخت پناهگاه مورد استفاده قرار می گرفته است. ولی امروزه استفاده از چوب به دلیل گران بودن این متریال و همچنین آسیب پذیر بودن آن در برابر آتش، رطوبت و یا حشرات محدودتر شده است.
نمای مدرن در صنعت ساختمان سازی: نمای گچ و ساروج
گچ یکی دیگر از مصالحی است که در نماسازی مدرن مورد استفاده قرار می گیرد. گچ در گذشته نیز برای نماسازی ساختمان استفاده می شد. ارزان بودن یکی از ویژگی های مهم گچ است و این متریال در رنگ های متنوعی وجود دارد. به طور کلی گچ یکی از گزینه های ایده آل برای ساختمان ها و منازلی است که دیوارهای آجری دارند. طرح های مختلف در نمای گچ و ساروج در ابعاد متفاوت، منجر به ایجاد ریتم منحصر به فردی می شوند. لازم به ذکر است، درزهایی که به مرور زمان در چنین نمایی ایجاد می شوند، توسط این طرح ها پوشش داده می شوند.
نمای بتنی، نمای شیشه ای
نمای بتنی یکی از انواه نمای مدرن ساختمان است که امروزه بسیار پرطرفدار شده است. بافت این بتن ها خاکستری و یا سفید و بسیار ماندگار است. از این رو به تعمیرات و نگهداری چندانی نیاز ندارد. ظاهر ساختمان هایی که نمای بتنی دارند بسیار ساده و در عین حال شیک و مدرن است. می توان گقت نمای بتنی یکی از بهترین گزینه های نماسازی در معماری نوین محسوب می شود.
نمای شیشه ای یکی از محبوب ترین نماهای مدرن است که طرفداران بسیاری دارد. یکی از ویژگی های نمای شیشه ای ورود نور کافی به فضای داخلی ساختمان است که بدون نیاز به ایجاد خروجی های متعدد، امکان پذیر می باشد. تنها چیزی که جلوی نور را در نمای شیشه ای می گیرند، چهارچوب ها و قالب بندی های چنین نمایی هستند. نماهای شیشه، نور خورشید را دریافت کرده و در خود نگهداری می کنند. در برخی موارد برای ایجاد سایه و جلوگیری از ورود نور شدید به فضای داخلی می توان از یک سقف گسترده استفاده کرد. چنین سقفی از پنجره ها و دیوارهای شیشه ای نیز محافظت می کند.
نمای مدرن در صنعت ساختمان سازی: نمای جی اف آر سی
جی اف آر سی یکی از مدرن ترین و جدیدترین نماهای ساختمانی است که به تازگی وارد معماری نوین شده است. بتن که یکی از مواد ترد به شمار می رود، با استفاده از الیاف شیشه تقویت می شود. بتنی که با الیاف شیشه تقویت شده با عنوان GFRC شناخته و معرفی می شود. این متریال، به نمای ساختمان جلوه ای ویژه و بسیار خاص می بخشد.
ایده هایی برای طراحی نمای مدرن در صنعت ساختمان سازی
برای طراحی نمای مدرن ساختمان، ایده های مختلفی وجود دارد که با استفاده از آن ها و چاشنی کردن کمی خلاقیت، می توانید به نمای ندرن و بسیار خاص دست یابید. در ادامه به معرفی برخی از این ایده ها و راهکارها می پردازیم:
روش خطوط ساده و ترکیب مصالح مختلف
در بسیاری از طراحی های امروزی و مدرن از روش خطوط ساده استفاده می شود. برای مثال استفاده از پانل های بزرگ تر از حد استاندارد منجر به ایجاد عمق اضافی و جذابیت بیشتر طراحی می شود. در این روش می توان از متریال چوب برای زیباسازی فضای بیرونی استفاده کرد و سطحی هموار و پیوسته طراحی کرد. برای نماسازی مدرن همچنین می توان از ترکیب مصالح مختلف با یکدیگر استفاده کرد. برای مثال: ترکیب پانل های چوبی با انواع سنگ نوعی نمای صنعتی و ارگانیک را بوجود می آورد که بسیار زیباست. این پانل ها بافت و جلای خاصی به مکان مورد نظر می دهند.
نکته
توجه داشته باشید با تلفیق مصالح، خطوط و رنگ های مختلف نی می توان به نمایی مدرن و امروزی دست یافت. ترکیب مصالح، خطوط و رنگ های مختلف به منظور تاکید بر مکان های متفاوت و اشکال متمایز مورد استفاده قرار می گیرد. نماهایی که با این روش طراحی و ساخته می شوند به شکلی غیرمنتظره، جذاب و شکیل هستند.
پانل های رنگی، روش ایجاد سطوح ناهموار
یکی از ویژگی های نمای مدرن این است که نیازی به پیروی از اجزای سنتی در آن نیست. در روش استفاده از پانل های رنگی، هم رنگ و هم سایز پانل قادر به مجزا و منحصر به فرد نشان دادن گوشه ای از ساختمان می باشند. لایه های هماهنگ شده از لحاظ رنگی، نشان دهنده خطوط مختلف پانل خود هستند. توجه داشته باشید ، اندازه متفاوت پانل ها با یکدیگر است، ساختمان را بزرگ تر از حد نرمال جلوه می دهد. در برخی موارد برای این که بتوان ظاهر خارجی ساختمان را متمایز کرد، بهتر است از پانل های پررنگ قرمز با نوارهای سفید استفاده کرد. بدین ترتیب می توان به ساختمان ظاهری معکب شکل بخشید. اندازه این پانل ها، بزرگ تر از حد استاندارد و دارای خطوط ساده است. همین ویژگی ها، رنگ عمیق موجود را به نمایش گذاشته و باعث می شود تا سازه به شکلی مدرن درآید.
با استفاده از پانل های رنگی می توان سبک سنتی و مدرن را ترکیب کرد و طرحی جدید و شیک ایجاد نمود. برای این منظور می توان از چوب طبیعی استفاده کرد و برای تفکیک چوب های رنگ شده از قسمت های تیره تر از لایه ها استفاده نمود. برای دستیابی به نمایی مدرن تر بهتر است رنگ چهارچوب پنجره با رنگ نمای تیره تر هماهنگ باشد.
یکی از ویژگی های طراحی مدرن، داشتن خطوط ساده و سطح ناهموار است. بسیاری از طراحی های مدرن به عمیق و با طرح های متفاوت هستند و در نماسازی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند. استفاده از پانل های متفاوت، نمایی متالیک به فضای خارجی ساختمان می بخشد. ظاهر چوبی پانل های جلویی نیز باعث می شود تا بر شکل ساختمان بیش از پیش تاکید شود.
روش تلفیق سبک ها، فضای سبز در نماسازی
تلفیق سبک های مختلف یکی دیگر از راهکارهای ایجاد طراحی مناسب و مدرن برای نمای ساختمان است. ترکیب استایل های سنتی با مدرن یکی از رایج ترین روش های تلفیق سبک برای نماسازی است که بسیار هم پرطرفدار می باشد. برای این منظور می توان در کنار اجزای مدرن موجود در نمای خارجی ساختمان، از نماهای سنتی کناری و افقی نیز استفاده کرد. نمای سنتی با نمای عمودی و پانل ها در تضاد است. همچنین اجزای مدرنی که روی پنجره ها و درب ها وجود دارند، باعث می شوند تا نماهای افقی تبدیل به پس زمینه ای خالی و صاف برای قسمت های دیگر گردد.
استفاده از فضای سبز در نما یکی از ایده های بسیار عالی برای مدرن سازی نمای ساختمان است که سازه را به شکلی جذاب و زیبا درمی آورد. تصفیه هوای شهر و ساختمان، تشکیل فضایی مطبوع در پشت پنجره و یا داخل تراس و همچنین ایجاد منظره ای فوق العاده از مزایای استفاده از فضای سبز در نماسازی است که زیباسازی شهر نیز کمک شایانی می کند.
استفاده از طرح های هندسی و بالکن های بیرون زده
با استفاده از طرح و نقش های هندسی می توان طراحی متناسب و بسیار زیبایی در نمای ساختمان ایجاد کرد. تبدیل خطوط صاف و عمود بر هم به فرم های هندسی، راهکاری بسیار مناسب برای دستیابی به نمایی متفاوت و مدرن است. طراحی بالکن های بیرون زده نیز یکی دیگر از روش های نماسازی مدرن است. این بالکن ها به صورت جعبه های بیرون زده از ساختمان طراحی می شوند و از سادگی و یکدستی نما می کاهند.
جمع بندی نهایی
همان طور که می دانید و در این مطلب نیز گفته شد، نمای ساختمان یکی از فاکتورهای مهم در صنعت ساخت و ساز است که نیاز به توجه ویژه ای دارد. نمای ساختمان تنها قسمتی از ساختمان است که تمامی افراد را در نگاه اول و بدون نیاز به ورود به داخل ساختمان، جذب خود می کند. به همین دلیل در طراحی آن باید دقت زیادی شود. طراحی نمای ساختمان باید با توجه به سبک طراحی ساختمان انجام شود. یکی از پرطرفدارترین نوع نماسازی که در ساختمان های امروزی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد، نمای مدرن است که در عین سادگی بسیار شیک و زیبا می باشد.
نوشته های مرتبط:
- بازگرداندن (ریست کردن) منوها و نوار ابزارهای اتوکد 2025
- BIM در صنعت ساختمان چیست؟
- نرم افزار اتوکد بهتر است یا رویت؟
- ابزار Annotation در اتوکد چیست؟
- پایان کار ساختمان و مراحل و مدارک دریافت آن
- برگ سبز تعهد پایانکار یا اعلام اتمام عملیات ساختمانی و…
- پلات استایل اتوکد | آموزش رایگان Autocad
- Autocad Uninstall | نحوه حذف کامل اتوکد از ویندوز
- آموزش ۳Dmax | ویرایشگر Array در تری دی مکس
- آموزش رایگان Autocad | تبدیل اتوکد به گوگل ارث و…
دیدگاهتان را بنویسید