با مزایای پانل های سقفی پیش ساخته LCP آشنا شوید
در این مطلب از خانه معماری قصد داریم شما عزیزان را با مزایای پانل های سقفی پیش ساخته LCP آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
ال سی پی (LCP) چیست؟
LCP مخفف عبارت Light Composite Panel ، نوعی سقف مرکب و جدید است که امروزه در صنعت ساختمان سازی مورد استفاده قرار میگیرد. LCP در حقیقت یکی از انواع پانل های سقفی پیش ساخته است که تولید آن به طور کامل در کارخانه انجام می شود و پس از تولید به محل پروژه انتقال مییابد. بتن و فولاد دو متریال اصلی در ساخت این نوع سقف پیش ساخته هستند که در تحمل بارهای وارد آمده بر سقف از عملکرد خوبی برخوردار می باشند. ساختمان های امروزی باید در برابر حوادث طبیعی مانند زلزله ایمن سازی شوند. از این رو استفاده از سازه های سبک در ساخت و ساز روشی است که مهندسین و سازندگان در پیش گرفته اند. سقف های سبک پیش ساخته با کاهش بار وارده بر سازه، خسارات جانی و مالی را نیز تا حد زیادی کاهش میدهد و سقف مرکب LCP یکی از همین سقف ها میباشد.
تولید پنل های ال سی پی تحت نظارت فنی و کنترل کیفی بالا در کارخانه انجام می شود. این پنل های سبک و پیش ساخته بعد از تولید به محل پروژه منتقل شده و اتصال آن ها به تیرهای اصلی یا فرعی سازه با استفاده از اتصالات مکانیکی و جوشی صورت می گیرد. میزان میلگرد مصرفی در سازه با استفاده از سقف سبک مرکب LCP کاهش یافته و در نتیجه وزن فولاد مصرفی در تیرها و ستون ها نیز پایین می آید. Light Composite Panel به دلیل وزن سبکی که دارد، وزن اسکلت ساختمان را کاهش می دهد. همچنین ابعاد فونداسیون و حدود ۵۰ درصد از حجم آرماتور و بتن فونداسیون نیز با استفاده از این پانل های سقفی کاهش می یابد.
مزایای پانل های سقفی پیش ساخته LCP
قبل از این که به مزایای پانل های سقفی پیش ساخته LCP بپردازیم، خوب است بدانید در قسمت میانی این سقف مرکب از فوم بتن استفاده می شود. از این رو این پانل های سقفی پیش ساخته از مقاومت بالایی در برابر آتش برخوردارند و مانند یک عایق حرارتی عمل می کنند و این پانل ها را تبدیل به عایق حرارتی می نمایند. از این رو استفاده از سایر عایق ها دیگر لازم نیست. این سقف های مرکب همچنن به عنوان عایق صوتی نیز شناخته و معرفی می شوند. این سقف ها از مقاومت خمشی, فشاری و برشی برخوردارند که لرزش و ارتعاشات سقف را حذف کرده و به همین دلیل از بهبود لرزه ای بهتری در مقایسه با سایر سقف ها برخوردار می باشد.
این پانل های LCP از ایجاد آوار ناشی از تخریب سقف در هنگام وقوع زمین لرزه جلوگیری کرده و در نتیجه خسارات مالی و جانی را کاهش می دهند. از آنجایی که این پانل های سقفی به صورت پیش ساخته هستند، نصب آن ها در هر شرایط آب و هوایی امکان پذیر است و امکان اتصال آن ها به تیرهای سقف در هر موقعیت آب و هوایی به راحتی وجود دارد. وزن سقف های پیش ساخته LCP در مقایسه با سایر سیستم های سقفی از قبیل: سقف عرشه فولادی و تیرچه بلوک، پایین تر است.
از آنجایی که با استفاده از این نوع سقف، مقاطع فولادی تیر و ستون کاهش می یابد، هزینه های مربوط به ساخت و ساز نیز تا حد قابل توجهی کاهش یافته و همچنین سرعت اجرا و نصب آن نیز بسیار بالا است. به عبارتی این پانل های پیش ساخته گزینه بسیار مناسبی برای صرفه جویی در زمان و هزینه به شمار می روند.
نکته
البته باید این را بدانید، سقفی که چنین مزایایی دارد، قیمت بالاتری در مقایسه با سایر سقف ها خواهد داشت. ولی این بالاتر بودن قیمت با کاهش مصرف فولاد جبران می شود و در برخی موارد قیمت نهایی ارزان تر از سقف های دیگر می شود. خوب است بدانید، تولید پانل های سقف مرکب طبق نقشه های اجرایی و دهانه های مورد نظر انجام شده و توسط ماشین های سنگین به محل پروژه انتقال می یابند. این قطعات باید در دهانه ی مورد نظر قرار گرفته و به یکدیگر و سازه وصل شوند.
نوشته های مرتبط:
- بازگرداندن (ریست کردن) منوها و نوار ابزارهای اتوکد 2025
- BIM در صنعت ساختمان چیست؟
- نرم افزار اتوکد بهتر است یا رویت؟
- ابزار Annotation در اتوکد چیست؟
- پایان کار ساختمان و مراحل و مدارک دریافت آن
- برگ سبز تعهد پایانکار یا اعلام اتمام عملیات ساختمانی و…
- پلات استایل اتوکد | آموزش رایگان Autocad
- Autocad Uninstall | نحوه حذف کامل اتوکد از ویندوز
- آموزش ۳Dmax | ویرایشگر Array در تری دی مکس
- آموزش رایگان Autocad | تبدیل اتوکد به گوگل ارث و…
دیدگاهتان را بنویسید